• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Orea Dripper

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Flat filtre yok mu piyasada? Chemex'in filtresi olmaz mı

o kokuya karşı hassasım sanırım, sanki burnuma yapışıyor ve fincanda da hissediyorum :cry:
önce negotitor alıp konikleri bir deneyeyim o zaman, teşekkürler :giggle: trapezoidle kullanacağım başka ekipman yok risk almayayım :D
Chemex kesebilirsiniz. Ya da 03 boy hario filtreden ya da cafec trapezoidden bir daire kesebilirsiniz. Pek büyük olmuyor ne yazık ki, 10-13 gram ve 3-4 döküşle idare eder anca.

Konikler çok bariz bir şekilde yatağın bir kısmına 3 kat, bir kısmına 1 kat kağıt bırakıyor. Dengesiz.

chemex filtreler biraz kalın olmuyor mu? :/ yanlış biliyor olabilirim deneyimim yok 😅
ya kesip biçmek ya da kalitayla yaşamayı öğrenmek lazım sanırım :/

Chemexin en büyük boy filtresi 30x29 cm olmalı. orea için doza bağlı olarak daireler kesilip kullanılabilir. Denemedim ama mutlaka deneyeceğim yakında. Aeropress ve tricolate için de merak ediyorum kaliteyi nasıl değiştirir diye.
Bizim labda kullandığımız daire filtreler var, genelde sıcağa, gıdaya falan uyumlu onlar ama ucuzunu bulmak lazım

Ben orea ile negotiator kullanıp hiç kısa süreli bir demleme yapamadım. O nedenle bypassı azaltacaksam öğütümü kalınlaştırıp ısıyı biraz daha arttırıyorum. Sonuçta alışık olmadığım, zaman zaman güzel zaman zaman vasat sonuçlar doğuruyor. Şimdiye kadar lab grade fitre, sibarist ve oreanın kendi sattığı filtreler hariç çoğu filtreyi denemişimdir. Ama sonuçta ne olursa olsun sanki yavaşlayan demleme yüzey gerilimi gibi bir kuvvete yenik düşüyor gibi geliyor. Haliyle ekipmandaki su miktarı azaldıkça demleme daha da yavaşlıyor.

Bu arada zaten demleme esnasında bypass olmasına izin vermediği için 1:14 demleme yapıp keyfinize göre bypass'ı kontrollü bir şekilde ekleyebilirsiniz sonradan. Hem daha berrak alırsınız tatları, hem tekrar etmesi daha kolay olur hem de sürenin uzamasını biraz engellemiş olursunuz.

Arkadaşlar aliexpress oreayi orjinaliyle kıyaslama şansım oldu, tahmin edebileceğiniz gibi demleme anlaminda aralarında pek bir fark yok. Aliexpress'ten gelenin plastik kalitesi, yüzeydeki hatalar vs anlaminda daha kötü, ama çok da önemli bir durum değil bence. Aklima tek takılan kısım gıdaya uygunluğu... Bu arada orjinal orea da kusursuz değil, holder veya kendisinde baloncuk, çizik vs olabilir. Benim için çok problem değil ama bilginiz olsun. Oreanin pazarlamasi da epey iyi, bu kusurlar için bile yarım sayfa yazı yazıp 'perfectly imperfect' (mükemmel bir şekilde mükemmel değil) diye başlık atmışlar.

Oreada kalita 185 filtresiyle şimdiye kadar yaptığım demlemeler epey gövdeli oldu. Bardakta asidite namına herhangi bir şey bırakmadı. Farklı çekirdekler denedikce güncelleme yapacağım, ama ilk izlenimim gövdeli ve yoğun fincanlar verdiği yönünde.

Demlemeler gerçekten hızlı, başıma bela olan ve ne yaparsam yapayım tıkanan Banko Gotiti bile 2.40ta bitmeyi başardı.

Son olarak base kısmı epey güzel, matte ocean bildiğin duvara asmalık.

Ekli dosyalar

• 20230426_234548.jpg
    20230426_234548.jpg
    90.3 KB · Görüntüleme: 80
  • 20230426_234541.jpg
    20230426_234541.jpg
    98.2 KB · Görüntüleme: 79
  • 20230426_234413.jpg
    20230426_234413.jpg
    94.4 KB · Görüntüleme: 79
  • 20230426_234311.jpg
    20230426_234311.jpg
    110.7 KB · Görüntüleme: 78
  • 20230426_234350.jpg
    20230426_234350.jpg
    49 KB · Görüntüleme: 74
  • 20230426_234402.jpg
    20230426_234402.jpg
    86.8 KB · Görüntüleme: 78
Arkadaşlar aliexpress oreayi orjinaliyle kıyaslama şansım oldu, tahmin edebileceğiniz gibi demleme anlaminda aralarında pek bir fark yok. Aliexpress'ten gelenin plastik kalitesi, yüzeydeki hatalar vs anlaminda daha kötü, ama çok da önemli bir durum değil bence. Aklima tek takılan kısım gıdaya uygunluğu... Bu arada orjinal orea da kusursuz değil, holder veya kendisinde baloncuk, çizik vs olabilir. Benim için çok problem değil ama bilginiz olsun. Oreanin pazarlamasi da epey iyi, bu kusurlar için bile yarım sayfa yazı yazıp 'perfectly imperfect' (mükemmel bir şekilde mükemmel değil) diye başlık atmışlar.

Oreada kalita 185 filtresiyle şimdiye kadar yaptığım demlemeler epey gövdeli oldu. Bardakta asidite namına herhangi bir şey bırakmadı. Farklı çekirdekler denedikce güncelleme yapacağım, ama ilk izlenimim gövdeli ve yoğun fincanlar verdiği yönünde.

Demlemeler gerçekten hızlı, başıma bela olan ve ne yaparsam yapayım tıkanan Banko Gotiti bile 2.40ta bitmeyi başardı.

Son olarak base kısmı epey güzel, matte ocean bildiğin duvara asmalık.
Ya abi dümdüz plastik kalıp zaten 😂 origami s de aynı şekilde. Seramik olanın kalite farkına bir şey diyemem ama eğer düzgün plastik kullandılarsa plastik ekipmanlar üç aşağı beş yukarı aynıdır. İşçilik de ona keza.

Ben Oreayı 1 senedir kullanıyorum bence Kalita-185 dışında bir kağıt tam istenileni veremedi benim denediklerimde öğütümü ince tutup (Cmd 14-18 klik civarında ) demlemelerde 2.00-2.30 arası bir çıktı alıyorum şuna kadar kötü kahve içmedim😀

Türkiye'de nereden temin edebilirim?

Orea ile ilgili önceden de paylaştığım bir şey vardı: negotiator kullanıyorsanız 1:18 gibi oranlara çıkmaktan ve uzun süren demlemeden korkmayın diye. Belli ki yüksek çözünme olduğunda buna bypass eşlik etmiyorsa ve kanallanma da olmadıysa kahveye göre iyi sonuçlar alınabiliyor. Tabii bu fikrin sahibi ben değilim, yabancı forumlardan aparıyorum haha

Paylaştığım videodaki demleme kısmına dikkat edin lütfen. Orea v3, negotiator, 1:20 kahve oranı ve 8 dakikalık demleme... Hatta videoda wet-wdt kullanıldığı ve ardından baya swirl atıldığı da görülüyor. Forumda 2.45'in üstüne çıkılsa overextract olacağından korkan eğilime karşı bu tarifi efektif bir şekilde uyguluyormuş DAK coffee. Tabii kullandıkları su sıcaklığını da merak ettim, keşke paylaşılsaymış 😄

Tabii kahvelerini de buna göre kavuruyorlardır, orası ayrı mevzu. Türkiye içinde aldığımız kahvelerden kaçı bu şekilde verimli olur kestiremiyorum ancak hatırladığım kadarıyla null kenya kahvelerinde benzer yaklaşımlarla iyi sonuçlar aldığımı hatırlıyorum. Yine aynı şekilde milestone coffee'den aldığım bir kahveyi de ne kadar çözersem o kadar çok beğeniyorum sanki sonucu. Yeter ki tıkanmalar olmasın 😄

V4 30% indirim ile ön siparişe açılmış. Ekstra 10% indirim kodu: MATTEOFROMTHESWAMPS

Son düzenleme:
V4 aldım, yeni cam versiyonu aldım, sense cup set aldım, %50 indirime giren v3'lerden aldım eşe dosta hediye.

...kendimi biraz legal olarak soyulmuş gibi hissediyorum...

V4 aldım, yeni cam versiyonu aldım, sense cup set aldım, %50 indirime giren v3'lerden aldım eşe dosta hediye.

hocam mesaj atıyorum size bakabilir misiniz ?

Kargo ne kadar tuttu?

V4 30% indirim ile ön siparişe açılmış. Ekstra 10% indirim kodu: MATTEOFROMTHESWAMPS

%30 indirimli hali mi 40 sterlin hocam ? Sepete eklediğimde düşmedi çünkü fiyatı.

Geri