• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Oh be kurtuldum Dediğiniz Kahve Çekirdekleri!

Bu başlığın tam tersi bir konu var mı acaba?

1. Overdose - hepsi
2. Story - çoğu
3. Hackys Coffee - çoğu
4. bazı Probadorlar, bazı Zümrüt Karacalar, Boxx espresso blend.

ilk 3 tekrar alım yapmadığım yerler oldu. Probador, Zümrüt, Boxx yeni kahveler geldikçe almaya çalışıyorum genel olarak iyi firmalar tabi listedeler diye kötü sanılmasın.

Böyle düşündüren bir kahveye denk geldiğimde direkt anneme hediye ediyorum, bıçaklı öğütücüsünde parçalayıp bayıla bayıla içiyor 😂

En son bunu hissettiren kahve Barn - Laurina Nanolot olmuştu. Hakikaten hiç hitap etmemişti damak tadıma.

Çekirdek değil de kahvenin kendisi var

Sene 2018, nitelikli kahve ile yeni yeni tanışırken bi arkadaşı ziyarete İzmir'e gitmiştim. Arkadaşın bir arkadaşının dükkanına uğradık. Sohbet muhabbet derken dükkan sahibi vatandaş size bi TK yapayım dedi.

Kötü olacağını baştan bilerek kabul ettim. Bu zamana kadar hep ultra niteliksiz, yıllandırılmış, bayat kahve içmiştim zaten. Zaten ara sıra kötü kahve de içmek lazım ki iyisinin değeri bilinsin.

Vatandaş, toplumda herkesçe bilinen yanlış TK tarifi uyguladıktan sonra ikram etti kahveyi. "Çok iyi Türk Kahvesi yaparım." demeyi de ihmal etmedi. Ancak yanık buruk tada ek olarak bir sıkıntı daha vardı. Sanırım 3 kişilik demlemedeki kahvenin tüm telvesi benim fincandaydı.

Dükkandan ayrıldıktan sonra durumu arkadaşa söyleyince "Valla hacı benim fincan da aynı şekildeydi." dedi.

1:2 gibi absürt bir oranda demlenmiş bu Türk kahvesinin şimdiye kadar içtiğim açık ara en kötü kahve olduğu aşikar. Belki bir kız isteme merasiminde tahtı sallanabilir.

1) Ticari ve çok kavrulmuş kahveden daha nitelikli kahveye geçtiğim ilk zamanlar Hacksy'e denk gelmiş ve fiyatının da uygun olmasından ötürü deneme paketi almııştım. Sanırım paketlerden birini hiç açmadan çöpe atmıştım.
2) Kahve Fabrikası alımında biraz acemilik yapıp biraz da fiyatın uygun olmasından dolayı çook fazla kahve almıştım. Colombialar da benzer tatlar içerdiği için gerçekten bitirmek bi yerden sonra zor gelmişti. Hatta bir kısmı buzluka vakumlu halde duruyor :D.
3)Celsius'tan aldığım Brezilya-Samambai ya kavrumdan ya başka şeyden içilemez bir haldeydi. İçebilmek için cold brew dahil her yolu denemiştim ona rağmen olmamıştı. (Tabi burada bir parantez açmam lazım firma aynı kahveyi daha sonra ücretsiz gönderdi ve o paket gerçekten güzel çıktı. Hatta geçenlerde Türk Kahvesi yaptım kız arkadaşım ve kendime, çok çok lezzetli oldu.)

Son düzenleme:
Geri