• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ögutüm ayarı

Doğan Bey

Yeni Üye
İsim
Mehmet
Bende idose t64 gen2 var
Her farklı kahvede ögutüm ayarı bir olmuyor
bende beğendiğim 3 kahveyi sürekli almaya başladım
farklı da denemek istiyorum ama ögutüm ayarını bulana kadar kahveler boşa gidiyor ya sulu akıyor veya damla damla akıyor
Ne tavsiye edersiniz

Kalibrasyonda usta olmak biraz zaman ister değirmeninizin her öğütümden sonra içinde çekirdek kalmadığından iyice emin olun ve ortalama bir ayarda bırakın o ayar referans noktanız olsun ve her çıktıdan sonra akışa göre ufak adımlarla inceltip kalınlaştırın. Maalesef bir süre doğru shot alabilmek için kahve harcayacaksınız fakat ilerleyen zamanlarda çekirdekleri ve değirmeninizi tanıdıkça daha doğru referanslarla daha az kahveyi ziyan edeceksiniz

Bende idose t64 gen2 var
Her farklı kahvede ögutüm ayarı bir olmuyor
bende beğendiğim 3 kahveyi sürekli almaya başladım
farklı da denemek istiyorum ama ögutüm ayarını bulana kadar kahveler boşa gidiyor ya sulu akıyor veya damla damla akıyor
Ne tavsiye edersiniz
Merhaba hocam.
Ben de kalibrasyon kısmını forumda çok iyi bilen abilerle yeni yeni öğrendim sayılır

Ben şahsen şunu tercih ediyorum:
Genelde değirmenimin bu kesin hızlıca akar dediğim ayarına alıyorum ilk shotu başlatıyorum bu tabi direkt çöp çünkü 14-15 saniyede 1:2 oluyor

Sonrasında değirmeni tanıdığım için 14-15 i 27-28 yapmak için genelde 3 tık ilerletiyorum
ortalamada 26-27 oluyor(Olmazsa son shotta revize ediyorum zaten)

Burda ben tatta da istediğime ulaşmak için şu taktiği kullanıyorum:
Ben @Mbks35 abinin dediği gibi espressoyu sek içince tatları karıştırıyorum damağım daha tecrübesiz çünkü o yüzden biraz süt katıyorum ve acı mı ekşi mi bakıyorum
Tada göre de shotu erken kesiyor veya biraz uzun tutuyorum.

Geri