- Konum
- Ankara
Selamlar hocam. Graef CM720 diye bir model bilmiyorum. Sanırım 702 demek istediniz. Onda espresso yapabiliyorsanız kalın ayarda filtre de öğütebiliyor olmanız lazım. Ancak performansı CMD gibi olmayacaktır.Çok teşekkürker, anladığım kadarıyla chart hala güncel.
Aslında elektrikli değirmenler başlığı altında bir konu açıp sormuştum ancak size de farklı bir şey sormak isterim. Şimdi ben espresso ve v60 içiyorum genelde.Espresso için Delonghi Dedica makinem vardı. Onun yanına da Graef CM720 kullanıyordum.Açıkçası fena değil, içtiğim espressodan memnunum diyebilirim.
Bir de v60 demleme durumum oluyor.Hali hazırda öğütücü makinem çok giriş seviyesi olduğu için zaten filtre için öğütümü yapamıyor. O yüzden CMD el değirmeni kullanıyordum.Açıkçası CMD'den çok memnunum, tek sıkıntısı çok kahve tüketen birisi olduğum için sarfettiğim efor fazla olabiliyor bazen.Şimdi CMD seviyesinde bir çıktı almak için, bu charta göre hangi seviyede elektrikli bir öğütücü kullanmam gerekir?Araştırmalarım doğrultusunda, özellikle espresso ve filtre için öğütüm yapan makineler genelde bir yönden daha iyi oluyor.Amacım tek bir öğütücüyle hem CMD'yi hem de Graefi kapamak evdeki yerim de kısıtlı.Ancak alacağım makineden performans olarak en azından CMD'ye yakın bir şey de bekliyorum zira V60 daha çok içiyorum. Bu hususta bir tavsiye bekliyorum. Uzun açıklamalarım için şimdiden kusura bakmayın, umarım derdimi anlatabilmişimdir.![]()
Son düzenleme: