• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Öğütücü Kararsızlığı

berat703

Yeni Üye
İsim
Berat
Daha fazla  
İsim
Berat
Merhaba arkadaslar.

Suanda aktif kullandigim Lelit Fred ve espresso makinesi olarak da Lelit Mara X var. Lelit fredin espresso performansindan memnunum. Fakat zaman zaman v60 da cekiyorum lelit fredde. tam o noktada espresso ve v60 arasinda ogutucuyu ayarlamak cok zor oluyor. lelit fredde sabit bir nokta olmamasi da ekstra zorluk katiyor.

bu sebeple zaman zaman v60 ve espresso arasinda gecisi kolay yapabilecegim bir makine ile degistirmek istiyorum. yakin zamanda yurtdisina cikacagim onereceginiz bir marka/model var mi bu konuda? 30 binin uzerine cikmak istemiyorum. Tesekkurler

Merhaba,

Espresso ve filtre için tek alette ideal öğütüm şu an için en zor zanaat.
Tek başına espresso için harika ve ekonomik sayılabilecek öğütücüler var. 1Zpresso J-Ultra el değirmeninde tepe noktalarından biri.
Ancak ikisine de karşılık verebilecekler içerisinde gördüğüm, araştırdığım, denediğim kadarıyla 1Zpresso K-Ultra önde gideni. Kinu M47 Classic, Comandante Red Clix de bu kategoride yer alıyor.

Bol şans 🖖🏻

Merhaba,

Espresso ve filtre için tek alette ideal öğütüm şu an için en zor zanaat.
Tek başına espresso için harika ve ekonomik sayılabilecek öğütücüler var. 1Zpresso J-Ultra el değirmeninde tepe noktalarından biri.
Ancak ikisine de karşılık verebilecekler içerisinde gördüğüm, araştırdığım, denediğim kadarıyla 1Zpresso K-Ultra önde gideni. Kinu M47 Classic, Comandante Red Clix de bu kategoride yer alıyor.

Bol şans 🖖🏻
kingrinder hakkinda ne dusunuyorsunuz? arastirdigim kadariyla niche ya da df64 de filtre ve espresso araligini degistirmek kolay gorunuyor. ne gibi bir dezavantaji olur ikisinde de orn niche kullansam

gunluk 32 gr kahve ogutecegim manuel olaraj yorar mi sizce
32 gram espresso ayarında bile öğütseniz maksimum 1 buçuk dakika sürer. 24 saatte bir buçuk dakika çok önemliyse elektrikli tercih edebilirsiniz

Birebir aynı durumda kaldım, kingrinder K6 aldım, lelit fred de duruyor. Espresso için de v60 için de k6'ya iyi alıştım. Lelit fred arkadaslarım vb geldiginde hızlı shot almak icin kullanırım diye düşünüyorum. K6 candır.

Merhaba arkadaslar.

Suanda aktif kullandigim Lelit Fred ve espresso makinesi olarak da Lelit Mara X var. Lelit fredin espresso performansindan memnunum. Fakat zaman zaman v60 da cekiyorum lelit fredde. tam o noktada espresso ve v60 arasinda ogutucuyu ayarlamak cok zor oluyor. lelit fredde sabit bir nokta olmamasi da ekstra zorluk katiyor.

bu sebeple zaman zaman v60 ve espresso arasinda gecisi kolay yapabilecegim bir makine ile degistirmek istiyorum. yakin zamanda yurtdisina cikacagim onereceginiz bir marka/model var mi bu konuda? 30 binin uzerine cikmak istemiyorum. Tesekkurler
Üst seviye bir el değirmeni (K-Ultra, Kinu -pour over burr ile beraber-, Pietro, Mavo Phantox Pro vs.) almanız bence de mantıklı olur. Elektrikli öğütücünüzü espresso odaklı kullanmaya devam edersiniz. “İleride -espresso için- Fred’i de satıp yükseltirim, cebimde biraz para kalsın” derseniz Kingrinder K6 da f/p (~100 eur) odaklı iyi bir opsiyon olacaktır.

Geri