• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ocak 2022 - Kafein Kültür - Deneyim ve Reçeteler, Toplu Tadım Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan selamet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hario 100'lük.
Bir önceki mesajda farklı öğütmelerde var. Toplam 4 öğütüm oldu yani.
2.30dan sonra 4. dk.lara kadar beklettiğim ayrı bardağa yaklaşık 40 gr. kadar kahve çıktı. Onu dahil etmedim tat bozulmasın diye.

Tadım veya notalar konusunda bir önceki mesajımda dediğim gibi damağıma o kadar güvenmedim için detay veremedim ama içimi iyi bir kahve idi.
Cafec traditional filtre kullanmanızı tavsiye ederim.

Hario 100'lük.
Bir önceki mesajda farklı öğütmelerde var. Toplam 4 öğütüm oldu yani.
2.30dan sonra 4. dk.lara kadar beklettiğim ayrı bardağa yaklaşık 40 gr. kadar kahve çıktı. Onu dahil etmedim tat bozulmasın diye.

Tadım veya notalar konusunda bir önceki mesajımda dediğim gibi damağıma o kadar güvenmedim için detay veremedim ama içimi iyi bir kahve idi.
Cafec traditional filtre kullanmanızı tavsiye ederim.
1zpresso'da bahsettiğiniz öğütümler normalde kalın ayarda mı bilmiyorum ama genel olarak 3 dakikaların altına inemiyorsanız ne kadar kalın öğütseniz de sanırım Hollanda üretimi filtrelere sahipsiniz. @Kahveşeker 'in tavsiyesine ek ben de tavsiye vereyim Cafec Traditional, Cafec Abaca ve Hario 40'lı kutuları tavsiye ederim. Gerçi epeyce bir süredir Hario 40'lı kutuların filtrelerini kullanmadım. Kullanan arkadaşlarımız deneyimleriyle ayrıca yardımcı olabilirler.

Evet, cafec traditional ile demlemelerimi yaptım. Sonuç:
1zpresso kmax 7.5 clik ile öğütüm, 2.40 gibi dripperı aldım. 2.56 gibi yatak göründü ve demleme bitti.
Ürün olarak 202,7 gr kahve aldım. @Kahveşeker ve @orkunustel yönlendirmeler için teşekkür ederim. Bu kahve işinde kuyumcu hassasiyeti gerektiğini bu vesile daha iyi anlamış oldum.

Çayımsı bir bardak içtim. Bu normal sanırım? Hafif karamel ve tütün tadları aldım sanki. Özellikle içim bittikten sonra damakta bu tadları daha fazla hissettim diyebilirim. Bende de ne hikmetse tadlar içimden sonra geliyor.

Öğütümü biraz da kalınlaştırıp zamanı 2.30 olacak şekilde tutturmalı mıyım emin olamadım. Öğütümü kalınlaştırca çayımsılıktan sulu bir tada doğru kayar mı, ne dersiniz?

Son düzenleme:
Evet, cafec traditional ile demlemelerimi yaptım. Sonuç:
1zpresso kmax 7.5 clik ile öğütüm, 2.40 gibi dripperı aldım. 2.56 gibi yatak göründü ve demleme bitti.
Ürün olarak 202,7 gr kahve aldım. @Kahveşeker ve @orkunustel yönlendirmeler için teşekkür ederim. Bu kahve işinde kuyumcu hassasiyeti gerektiğini bu vesile daha iyi anlamış oldum.

Çayımsı bir bardak içtim. Bu normal sanırım? Hafif karamel ve tütün tadları aldım sanki. Özellikle içim bittikten sonra damakta bu tadları daha fazla hissettim diyebilirim. Bende de ne hikmetse tadlar içimden sonra geliyor.

Öğütümü biraz da kalınlaştırıp zamanı 2.30 olacak şekilde tutturmalı mıyım emin olamadım. Öğütümü kalınlaştırca çayımsılıktan sulu bir tada doğru kayar mı, ne dersiniz?
Afiyet olsun öncelikle. ☕☕

Her iyi içecek ya da içki gibi kahve de detaylara önem verdikçe lezzetini açığa çıkarıyor kesinlikle.

Açık kavurma olduğu için çayımsı, sulu sulu gövde normal diyebiliriz. Gövde yoğun olsun isterseniz 1/15 hatta zorlayıp 1/14,5 gibi oranlar mullanabilirsiniz. Kalınlaştırırsanız gövdeden daha fazla kaybetmemeniz için suyun sıcaklığını arttırmanızı tavsiye ederim. Daha kolay olması için, youtube'da hazırladığım reçetelere bakabilirsiniz.

Lezzetleri içimden sonra özellikle aldığınızı belirtmişsiniz. Bunun adı "bitiş"tir. Kahveyi içtikten sonra da lezzet notalarını hissedebilmek olumlu yorumladığımız birşeydir.

Geri