Ben yeni almıştım onu, degass süresi dolmadı henüz, o yüzden deneyemedim.Merhabalar. Shantawene için origami reçeteniz var mı acaba?
Ben yeni almıştım onu, degass süresi dolmadı henüz, o yüzden deneyemedim.Merhabalar. Shantawene için origami reçeteniz var mı acaba?
Ne kadarlık bir degass süresi var acaba?Ben yeni almıştım onu, degass süresi dolmadı henüz, o yüzden deneyemedim.
Teşekkür ederimNull kahveleri için en az 3 hafta bekliyorum ben. Hiç kahvem yoksa 2 hafta ama aradaki 1 hafta bile çok fark ettiriyor.
V60 için Null kahvelerinde bloom hariç iki döküşlü reçeteler gayet güzel çalışıyor bence.Uraga Oro ile Shantawene için Origami ve 60 reçete önerisi alabilir miyim? Ayrıca bu iki kahvenin degassing süreci için de bir öneri alabilirim. Teşekkürler.
CMD 20 1zpressso'da 60'a mı denk geliyor acaba?V60 için Null kahvelerinde bloom hariç iki döküşlü reçeteler gayet güzel çalışıyor bence.
Uraga Oro
CMD 20 klik
Kuzeyden su / 93 C/ 15 gr kahve 240 ml su
45-140-240
Bitiş 2:30
Bloom sonrası kaşıkla müdahale ve son döküş sonrası bir spin hareketi yapıyorum genelde.
Degass için ise 20 gün bekliyorum.
Klikler değiştikçe değişiyor o biraz ya bende de Q2 vardı bir gün oturduk denedik tek tek. 20 klik cmd de 17 klik Q2 ydi baktığımızda 3 klik aşağıda falan kalıyor gibi ama öğütüm değiştikçe aradaki oranda farklılaşıyorCMD 20 1zpressso'da 60'a mı denk geliyor acaba?
Birisi sanki bunun tablosunu yapmıştı ama bulamadımKlikler değiştikçe değişiyor o biraz ya bende de Q2 vardı bir gün oturduk denedik tek tek. 20 klik cmd de 17 klik Q2 ydi baktığımızda 3 klik aşağıda falan kalıyor gibi ama öğütüm değiştikçe aradaki oranda farklılaşıyor![]()
Birisi sanki bunun tablosunu yapmıştı ama bulamadım![]()
İlk denediğimde çok güzeldi, zamanla asiditesi çok arttı, suyu oranı her şeyi değiştirdim ama düzgün shot alamadım. Sao francisco fena değil.espresso için önerisi olan var mı? demse wote nasıl?
Kahve su direnci olarak cok dusuk Th1 ve abaca plus kullandim durum ayni yani , ben cihan beyin tarifine benzer sekilde iyi sonuclar aldim Null kahvelerinden Puerto icin 16 click 60 bloom sonrasi tek dokus yavas bir sekilde 15/240 olarak 2 dk 10 saniye gibi surede bitti demlemem Sonuc gayet iyi Bugun 15 click olarakta denemeyi dusunuyorumAnladım, teşekkür ederim. Ben de normalde Origami kullanırım ağırlıklı ve 40'lı hario filtre kullanırım v01 boy. Bu çekirdek için standart V60 dripper'a ve en yavaş olan Traditional filtreye geçtim. TH-1 ya da TH-2 tercih etmedim, bana göre biraz tat profilini değiştiriyorlar. Bugünkü demlememde 4 parçalı döküş denedim, 2:20 civarı yakalayabildim ve güzel oldu. Biraz daha zamana ihtiyacı var gibi sadece 18 günde bile. Normal tarifimde 2'li döküş kullanıyorum ama bu çekirdekte döküş arttırmak gerekli sanırım.
Kenyaları denemişsinizdir o zaman, dört kenyada en beğendiğiniz 1 veya 2sini söyleyebilir misiniz?Son iki ayda 7 kilogram kahve almisim Null'dan
![]()
kanyi estate ve njoguKenyaları denemişsinizdir o zaman, dört kenyada en beğendiğiniz 1 veya 2sini söyleyebilir misiniz?
Teşekkürler, workada da tek döküş güzel olmuştu bunda da deneyeyim olmazsa.Kahve su direnci olarak cok dusuk Th1 ve abaca plus kullandim durum ayni yani , ben cihan beyin tarifine benzer sekilde iyi sonuclar aldim Null kahvelerinden Puerto icin 16 click 60 bloom sonrasi tek dokus yavas bir sekilde 15/240 olarak 2 dk 10 saniye gibi surede bitti demlemem Sonuc gayet iyi Bugun 15 click olarakta denemeyi dusunuyorum
Kahve cok ama cok iyi , bu fiyata kacirmasin kimse bence eger hala stokta varsa![]()
Rica ederim hocam , baristatus videosundan yola cikarak aldigim null kahvelerinde hep ince ogutum bloom sonrasi tek dokusle guzel fincanlar yakaladimTeşekkürler, workada da tek döküş güzel olmuştu bunda da deneyeyim olmazsa.