• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Null Coffee - Istanbul

Gera geisha için olumlu deneyimi olan kişiler reçetesini paylaşabilir mi? Kavrumum 16. günündeyim. Tatlılığa eşlik eden çok keskin bir acılık alıyorum sıcakken. Pek sevemedim, yorucu geldi.
Merhaba ben null coffee bin geisha sı değil de İzmir de coffeefriendzone ethiopia bebeka geisha sını alıyorum düzenli olarak. Evet hafif bir acımsılık var ama vanilya ve bergamotlu yanında güzel durduğunu düşünüyorum. Bu acılığın da ben ilk başta kavrumdan mı kaynaklandığına emin olamamıştım ama galiba ethiopia geishası biraz acı oluyor.

Gera geisha için olumlu deneyimi olan kişiler reçetesini paylaşabilir mi? Kavrumum 16. günündeyim. Tatlılığa eşlik eden çok keskin bir acılık alıyorum sıcakken. Pek sevemedim, yorucu geldi.
V60 reçetem

12 ya da 12.5 gram kahveye 200 gram su
Bitiş 2:20-2:25 civarı
İnce orta öğütüm, comandante 21 , jmax 2+5 gibi, timemore 16 gibi (yaklaşık)

0:00-0:30, 40 gr ön demleme
00:30-00:40, 60 gr su
1:00 dk dan sonra tek ya da 2 döküş

Teşekkürler cevaplar için. Yarın bir daha deneyeceğim son verilen tarifle. Yabancı olduğum bir çekirdek türü olduğundan ne kadarı "beklendik" ne kadarı benim hatam kaynaklı kestiremiyorum.

Ah be Serkan ne acelen vardiki. 😔
beloya oro-gera geisha arasinda kaldim ve gera geisha tercih ettim. Sanirim gorunen o yine yanlis tercih yaptim. Umarim bir karisiklik yapip geisha yerine beloya oro gonderirler. 😂

Ah be Serkan ne acelen vardiki. 😔
beloya oro-gera geisha arasinda kaldim ve gera geisha tercih ettim. Sanirim gorunen o yine yanlis tercih yaptim. Umarim bir karisiklik yapip geisha yerine beloya oro gonderirler. 😂
Bendeniz henüz denemedim. İçinizi rahatlatır mı bilemem; ama demin Kahve Masası'nda şu sırayla öneri yapıldı, aklımda kaldığı kadarıyla yazıyorum:
- Worka Anaerobic
- Worka Carbonic Maceration
- Worka Oro Anaerobic
- Gera Geisha

Anladığım şu: "Çok üst düzey değil ama sonuçta Geisha"

Teşekkürler cevaplar için. Yarın bir daha deneyeceğim son verilen tarifle. Yabancı olduğum bir çekirdek türü olduğundan ne kadarı "beklendik" ne kadarı benim hatam kaynaklı kestiremiyorum.
Kahveyi demlerken kokusunu alabiliyor musunuz?

Özellikle ön demleme ve ilk döküş sırasında parfümsü bir koku alıyorum.

Bir de kahvenin degassing süresi önemli. Erken demlenince bitişte acılık olabiliyor.

Levent hocam beloyanin onune koyuyorsa guzel teselli olur bu 😊👍
Ben biraz genele göre de değerlendiriyorum. Kendim deneysel ve farklı kahveleri seviyorum ama hepsini rahatça öneremiyorum. Örnek Ninety plus derar ela 😬

Mesela pink Bourbon Kolombiya kahvesi biraz mayhoş ve buruk yani Null tanımı ile maltımsı. Yine Kenya kahveleri de benzer, herkese hitap etmiyor ama hastaları var. Önceki Burundi kahvelerini sevenler, sevebilirler.

Worka Honey kesinlikle kötü bir kahve değil. Sadece o tarz tatları daha önce bir kahveden almış olabilirsiniz ve diğer Workalara kıyasla ön plana çıkmıyor ama dört worka yı yan yana tadınca, tecrübe ve damak açısından çok iyi bir tecrübe oluyor.

Beloya Oro ile ilgili 2-3 mesaj önce Berker de yazmış 😉 ben bu kahveyi izinde olduğum için çok az deneyebildim.

Bendeniz henüz denemedim. İçinizi rahatlatır mı bilemem; ama demin Kahve Masası'nda şu sırayla öneri yapıldı, aklımda kaldığı kadarıyla yazıyorum:
- Worka Anaerobic
- Worka Carbonic Maceration
- Worka Oro Anaerobic
- Gera Geisha

Anladığım şu: "Çok üst düzey değil ama sonuçta Geisha"
Etiyopya Geisha varyetesinin tat profilini yansıtıyor ama geisha denince akla ilk önce çok pahalı Panama kahveleri geliyor :)

Şu an izindeyim. Yakında kahveler ile ilgili kısa bir video çekeceğim.

Son düzenleme:
Kahveyi demlerken kokusunu alabiliyor musunuz?

Özellikle ön demleme ve ilk döküş sırasında parfümsü bir koku alıyorum.

Bir de kahvenin degassing süresi önemli. Erken demlenince bitişte acılık olabiliyor.
Öğütüm esnasında "parfümsü" hoş bir koku alıyorum, ancak demleme esnasında hiç dikkat etmedim. Bir sonraki denemede ona da bakacağım.

Aşağıdakilerden aldım, bakalım nasıllar.
Teşekkürler @teyyaredenkahve

Worka Anaerobic Natural - Ethiopia
Beloya Oro Anaerobic - Ethiopia

bu kahvelerin degassing süresini bilen var mı?
Bugün instagram üzerinden sormuştum. Gelen cevabı paylaşıyorum:

"...çoğu kahvemizi en az 20gün dinlendikten sonra içilmesini öneriyoruz. En iyi yerine 30.gününde gelmeye başlıyor...

Size önerim belirli aralıklarla küçük demlemelerle durumu gözlemlemeniz. Örneğin 15gr. 10.gününde deneyin ve her beş günde bir durumu gözlemleyin. Gaz salımının lezzetr etkisini bizzat gözlemleyebilirsiniz bu şekilde.

Çok gözleme demişiz :) "

Bugün 6. gününde dayanamadım gera geisha’yı v60 olarak demledim. Sağolsun @teyyaredenkahve nin reçetesine küçük eklemelerle 97 derece su, cmd 20 clik bloom ve 2 döküş, bloom ve sonda spin yaparak. 6. gün olmasına rağmen beklediğimden daha çok beğendim. Kendine has, beni rahatsız etmeyen hafif bi acılık var. Tatlılık ve çiçeksiliği güzeldi. İlerleyen günlerde daha güzel fincanlar çıkacaktır.

Bugün 6. gününde dayanamadım gera geisha’yı v60 olarak demledim. Sağolsun @teyyaredenkahve nin reçetesine küçük eklemelerle 97 derece su, cmd 20 clik bloom ve 2 döküş, bloom ve sonda spin yaparak. 6. gün olmasına rağmen beklediğimden daha çok beğendim. Kendine has, beni rahatsız etmeyen hafif bi acılık var. Tatlılık ve çiçeksiliği güzeldi. İlerleyen günlerde daha güzel fincanlar çıkacaktır.
Afiyet olsun. Ben de sizin reçetenizi deneyeceğim.

Bu arada şu an Beloya Oro içiyorum, kavrum üstünden 35 gün civarı geçmiş. gerçekten degassing için 2-3 hafta bekletin derim.

Aynı çekirdeği dört farklı işlenme yönetimi ile gelmesi, kahve severler için güzel bir deneyim fırsatı. Bende 2 farklı çekirdeği satın aldım. Ore ve Honey. Kahvenin birazda hobi tarafından bakıldığında heyecan verici bir durum.

Fakat şöyle bir durum da var, hepsini denemek istesek ne ücret olarak olarak ne de miktar olarak (4x250gr) uygun bir seçenek yok. Tadım paketi lazım bu tarz durumlarda. 4x50gr, 4x100gr paketler olsa daha çok kahve sever tercih edecektir, deneyimleyecektir.

Geri