• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Null Coffee - Istanbul

Bugün worka demledim kavrumun beşinci günü.
1:16 91 derece sıcaklık ve kinu m47 classic 2.9.2 noktasında öğütüp 2 döküş yaptım.
Demleme esnasında çilekli su gibi kokuyordu. Fincanda kokunun aksine çok daha floral başladı soğudukça da net şekilde çilek olmasa da kırmızı meyvelere evrildi.
Orange cherry ve uragadan performans alamadım hayal kırıklığıydı. Kokuda iyi olsalar da tatta çok silik, bitter ve aftertaste olarak sönük kahvelerdi. Herhangi bir tadım notunu hissetmedim bile. Bir de gayo almıştım nispeten güzel bir kahveydi.

Tabi ki olabilir fakat gerçekten "hakaret" içermediği sürece kahveniz güzel değil, kötü kavrulmuş, bahsettiğiniz notaları içermiyor, beklediğimi alamadım demek sorun değildir. Firma sahibi eleştiri kaldıramıyor ise bu onun sorunudur sizin değil. Ona müşteri bitmez, size de kavurucu. Selametle...
kesinlikle size katılıyorum. esnaflık dediğimiz şey tam da budur. ama niyeyse hem para verip kötü mal almayı üzerine de azar işitmeyi mutluluk kaynağı görenler oluyor. bahsi geçen kavurucudan bu tavır nedeniyle hiç bir alışverişim olmadı benim de. saygı ve sevgiyle

Ben de Null roastery'ye çok yakın çalışıyor olmama rağmen bir defa bile alışveriş yapmadım şimdiye kadar. Olumlu biraz yorum duysam deneyeceğim ama gerçekten çok ilginç bu kadar olumsuz fikir beyan edilmesi.

Ben de uzak duruyorum mecburen.

Şubat ayında worka ve uraga'nın hem filtre hem de espresso olanlarını almıştım. worka, o efsanevi worka olmasa da ben genel anlamda memnun kaldım. ama uraga için aynı şeyi söyleyemem, ne filtre ne espressoda verim alabildiğim bir kahve değildi.

Olumlu/olumsuz eleştirilerin mutlaka olması lazım, eleştirileri dikkate alan kavurucu ile almayan kavurucu arasındaki fark zamanla kendini farklı şekillerde gösteriyor zaten.

workanın yeni hasatı dahil edildiğinde uraga ile birlikte almıştım. Worka, kesinlikle eski senelerdeki haline yaklaşan fincan sunmadı. Uraga çok keyifliydi. Haricen endonezya çekirdeklerine de şans vermenizi tavsiye ederim.

Kenya Kii alanlar varsa bu kahveden nasıl sulu olmayan bi tad alabileceğimi söyleyebilir mi acaba? Uragada ben çok sorun yaşamadım ama kenya beklentimi çok karşılamadı. Çok güzel kokuyor ama tat olarak ben bir şeyi mi yanlış yapıyorum acaba?

Etiyopya Gesha Natural çok iyi,Kenyalardan da aldım ama degass bekliyorum.

Instagram hikayelerinden gördüğüm kadarıyla kavrumun başında Cihan Bey durmuyor her zaman. Null kahvelerinden karışık sonuçlar çıkıyor olması bu yüzden olabilir. Şu an bir Brüksel meselesi olduğu için Cihan Bey kavurmuyordur sanıyorum.

Instagram hikayelerinden gördüğüm kadarıyla kavrumun başında Cihan Bey durmuyor her zaman. Null kahvelerinden karışık sonuçlar çıkıyor olması bu yüzden olabilir. Şu an bir Brüksel meselesi olduğu için Cihan Bey kavurmuyordur sanıyorum.
Almaya çok niyetliydim ama böyle bir durumun olma ihtimali bile can sıktı biraz. Keşke firma bu konuda bir bilgilendirme yapsa...

Cihan Bey kavurmuyorsa Berrin hanım kavuruyordur ki bunda da başkası kavuruyor diye karışık sonuç çıkması bana mantıklı gelmiyor, zaten beraber yönetiyorlar diye biliyorum null’u. genel bir kavurma çizgileri vardır ve eminim her zaman bunu kontrol ediyorlardır. hatanın buradan olacağını ben düşünmüyorum. Başka firmalarda da bazen böyle kavrum sorunları olabiliyor, umarım düzelir.

Ben açıkçası kavrumun başında kim duruyor olayını biraz komik buluyorum. Bu firmalar önceden belirlenmiş profil ile kavuruyorlar. Null standartı yakalayamamışsa artık kim yakaladı diye de sormak lazım.

Ben açıkçası kavrumun başında kim duruyor olayını biraz komik buluyorum. Bu firmalar önceden belirlenmiş profil ile kavuruyorlar. Null standartı yakalayamamışsa artık kim yakaladı diye de sormak lazım.
Emin olun o profil meselesi işin çok küçük bir kısmı. Kişi değişimi kavrumu da değiştirir. Aynı kişi bile kendi içinde hata aralığı ile kavurur. Arka arkaya aynı kişi tarafından kavrulan iki batch arasında bile fark vardır. Farklı kişi kavuruyorsa belki diğerine yakınsar ama aynı kavuramaz, ben hep böyle gördüm. Null hikayesinde de makine başında başkasını görünce herhalde Null kavrumlarındaki dalgalanmalar bu sebepten dolayı gerçekleşiyor. Ben Cihan Bey'in tutkulu bir insan olduğunu ve kendi içinde bu kadar tutarsız kavrum yaptığını düşünmüyorum.

Yalan olmasın, ben Null'un daimi müşterisi değilim, bu güne kadar 8 kahve almışımdır belki. O yüzden tam yorum yapamıyorum. Ama internette yazılanları okuduğuma göre kavrumlar biraz fazla oynuyorlar.

Komik olsaydı firma kavurmaya neredeyse 1 ay kadar ara vermezlerdi diye düşünüyorum. Her değişkeni otomatize etmeye niyetlenen makineler bile tam tutarlı kavrum vadetmiyor, bu işte kavurmanın yanı sıra kalite kontrol de bir yetkinlik gerektiriyor.

Null'dan çok iyi kahveler de içtim, çok kötü kahveler de. Hem kendi deneyimlerime hem de gördüklerime/duyduklarıma göre son 1-2 senede bir tutarsızlık var kavrumlarında. Sebebini bilmiyorum. Ama vadettikleri potansiyele oynamaya değer bulduğum için yılda 2-3 kere alışverişim oluyor.

İçtiğim en iyi Kenya'ları Null'dan içtiğim için bu alışverişimde iki paket Kenya aldım ki kahveleri daha isabetli bir şekilde değerlendirebileyim. Yoksa ilgimi çeken funkyler de vardı ama onları değerlendirmek biraz daha zor oluyor.

Geri