• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Null Coffee - Istanbul

bir firmanın kavurma konusundaki tutarsızlığını anlamak için kavurucu olmaya gerek yok, dümdüz kahve içicisi olmak gayet yeterli. forumda el yordamıyla amatörce kavrum işiyle uğraşan bi düzine insan vardır tutarlı sonuçlarla kavrum yapıp keyifle kahvesini yudumlayan. bu firma profesyonel ekipmanlarla bu işi kotaramıyor. sorun da burada zaten.
Ağır itham. Doktor döven hasta yakını gibi yorum yapmışsınız. Kavurma hakkında bilgisi olmayan biri nasıl kavurucuyu eleştirecek? Suyundan emin mi? Kendisi kalibre mi? Bu çok talihsiz bir yorum bence.

Tomas ganomo, alonso, miller bustos, uraga çekirdekleri benim demlemelerimde oldukça güzel sonuçlar verdi. Tavsiye ederim. Pe de cedro hem filtre hem de espresso olarak fiyat performans açısından çok başarılı.

Hocam forumdaki herkesi tek tek tanimam mümkün değil ben zaten size sadece null dan kahve aldınız mı diye sordum. Sen daha yeni girmişsin bu işe nerden biliceksin vs demedim. Doğal olarak bu soruyu sorarken foruma üye olma tarihinize baktım. Bunun haricinde null'dan alışveris yapmayı bırakın gibi bir argüman yok zaten sadece en başında konuşulduğu gibi null artık kumar oldu ben de yeni 2 çekirdek aldım ama indirim var diye aldım 400 liraya 2 çekirdek kumarı oynadım ama gidip null cekirdeklerine 900 lira hayatta vermem çünkü ederi o değil aldığım kahvenin de birini 10/5 beğendim fiyatına göre oldukça düşük. Eğer bu kahveleri indirimsiz vs almış olsaydım kesinlikle üzülürdüm. Net olarak söylüyorum hocam Null tutarsız ve abartılmış tadım notları var. Savaş resmi de bizim şuan yaptığımız polemigin gelecegini önceden tahmin ettiğinden paylaşmıştı diye düşünüyorum. Çok yerinde ve doğru bir foto paylaşımı :D
Kumar oynayacaksam sanalbaharat en mantıklısı, null işi bende de biteli çoook oluyor.

Ağır itham. Doktor döven hasta yakını gibi yorum yapmışsınız. Kavurma hakkında bilgisi olmayan biri nasıl kavurucuyu eleştirecek? Suyundan emin mi? Kendisi kalibre mi? Bu çok talihsiz bir yorum bence.
Asıl talihsiz olan sizin benzetmeniz olmuş maalesef. Kavurmacilikla doktorluğu aynı kefeye koymak. Daha neler...
Insanlar çok bir şey beklemiyorlar beyefendi. Bir içtikleri kahveyi tekrar içebilmek istiyorlar. Bu ne hayat kurtarmak ne de roket bilimi. Alt tarafı aynı çuvaldaki kahveyi aynı parametreler ile kavurmak. Kafanızda çokta büyütmeyin.

Yılda bir gerçekleşen geleneksel null savaşlarına hoş geldiniz!
Söven tarafı mı, savunan tarafı mı seçeceksiniz?
Forumu mu terk edeceksiniz, terk edenlerle dalga mı geçeceksiniz?
Bu savaşta her kararınız sonucu etkiliyor!
Eğlence başlasın!

Kavurucu olmadan da kavurucuları eleştirmek biraz haksızlık oluyor diye düşünüyorum. Ev baristası ile bir kavurucunun tecrübesi aynı sayılabilir mi? Bahsettiğiniz bir kavurucunun görevi nirvana olarak bu sayılabilir ama aynı tarladan karpuz aldığınız çiftçiye kötü çıktı diye yüklenemiyorsunuz. Bunun bir mahsul-verim oranı içinde olduğunu biliyorsunuz. Daha doğrusu kabulleniyorsunuz. Konu kahve olduğunda endüstriyel bir malzeme muamelesi yapmayı pek haklı bulmuyorum.
Kavurma hakkında bilgisi olmayan biri nasıl kavurucuyu eleştirecek? Suyundan emin mi? Kendisi kalibre mi?
Konuyla hiçbir alakam yok, ama böyle yorumları görünce bu video aklıma geliyor. Parasını ödeyip karşılığında ürün alan vatandaş aldığı ürünü neden eleştiremesin?

İndirim bitmeden bir sepet yaptim tam alacakken yorumları gördüm.Firmanın müşteri ilişkileri malum ama kahvelerini severdim.Simdi almaktan vazgeçtim.
Kavurucu olmadan , kavurucu eleştirmek doğru değil falan yazan arkadaş sözüm ona : kavurucular kavurup kendi aralarında içsinler o zaman. En pahalı değirmenlerde en pahalı kettle ile en uygun filtre ve suları kullanarak 5 yıllık tecrübeyle kahveden is pas kokusu alıyorsan o kahve olmamıştır.
Suçu sadece kavurucu değil tedarikçide de aramak lazım demişsiniz ama tedarikçi o kahveyi zorla satmıyor.Tadım notlarına sacma sapan hayal ürünü şeyleri o yazdırmıyor.çekirdegi cupping yaparsın, kardeşim bu hasat iyi degil der almazsın.

Az önce Null'dan yüklü girecektik arkadaşla, Alonso Bustos espressoda sadece 1 kiloluk seçeneği görünce, 250 gramlık olmayınca foruma yorumlara bakayım dedim. En son geçen Nisan alışveriş yapmıştım sonra da uzaklaşmıştım. Sebebini hatırlamıyorum ama muhtemelen sebebi değişmemiş. :)

Şubat ayında Demse Wote, Beloya ve Shantawene almıştım. Demse Wote hakkını veriyordu, oldukça sevmiştim. Beloya ve Shantawene idare ederdi. Mart ayında Uraga ve Finca Buena Vista aldım. Uraga 590, Vista 950TL'lik çekirdekler ancak 150TL'lik noname çekirdek daha iyi randıman verirdi öyle söyleyeyim.

O ay Null biraz dilimi yaktı. Cihan Bey ile karşılaşsak ona da söylerim. Ama seven arkadaşlar da vardı, o yüzden kimseye önermemezlik edemem. O ayın kötü olması genel itibariyle markanın kötü olduğu anlamına gelmez benim için.

Son düzenleme:
950TL'lik çekirdekler ancak 150TL'lik noname çekirdek daha iyi randıman verirdi
O ayın kötü olması genel itibariyle markanın kötü olduğu anlamına gelmez benim için
ne olsa kötü dersiniz hocam? 150tl ile 950tl cekirdek farkini anlayamacagim kavrum geldi demissiniz.
kötü demeniz icin arka arkaya 3 ay satin alip dolunayda buzdagi-nestle-yayla cesme suyu ile denemeler mi yapmaniz gerekiyor 🤠🤠

Son düzenleme:
Benim bir hayalim bir de sorum var.Hayalim;kavurucunun demliyememişsiniz dediği çekirdeği kendisine demlettettirip elinden içmek ki İstanbul’da yaşayanlar belki yapabilir bunu.Soruma da gelecek olursak,kavurucu kavrumun hatalı olduğunu ilk kavurduğunda anlıyor mu?(degas vs.)Bu arada insanlar Null’un müşteriyle olan ilişkilerine kızıyor yoksa en sevdiğim kavuruculardan bile fayda alamadığım kahveler oldu.Ama artık alıştık.Eskiye göre kavurucular kendilerini çok geliştirdi diye düşünüyorum.

Konuyla hiçbir alakam yok, ama böyle yorumları görünce bu video aklıma geliyor. Parasını ödeyip karşılığında ürün alan vatandaş aldığı ürünü neden eleştiremesin?

Konuya yarıda dahil oldunuz yada önceki yazdıklarımı kaçırdınız sanırım. Ben her türlü tedarikçinin eleştirilebilmesini savunuyorum. Geri dönüp mesajlarımı tekrar okursanız bunu görebilirsiniz. Forumda şunu görüyorum, hayatında hiç kavurma yapmayı bırakın, görmemiş biri bile kavurucuyu eleştirebiliyor. Üstelik tek bir alışverişin tek bir denemesinde. Bu kültür yeni gelen tüm üyelere empoze olmadan değişmeli. 250gr paketin sonuna geldiğinizde olması gereken parametreyi tutturabildiğiniz hiç olmadı mı? O yüzden trafikteki motosikletliler gibi peşinen hatalı yada terörist gibi görünmemek için kavurucuları eleştirirken biraz daha tutarlı olmak gerekiyor. Yoksa adamlar hepimizi yeni başlamış ve forumların birinden 3-5 yalan yanlış şey öğrenerek kendisini eleştirdiğimizi düşünmeye başlayacak.

ne olsa kötü dersiniz hocam? 150tl ile 950tl cekirdek farkink anlayamacagkm kavrum geldi demissiniz.
kötü demeniz icin arka arkaya 3 ay satin alip dolunayda buzdagi-nestle-yayla cesme suyu ile denemeler mi yapmaniz gerekiyor 🤠🤠
Yok, ikinci kere kötü gelse kâfidir hocam. :)

Dediğim gibi Şubat'ta aldığımda iyiydi, Mart'da aldığımda kötüydü; eğer ikisi de kötü olsaydı o zaman marka kötü derdim. Ben Mart alımımın kötü olduğunu söylemiyor değilim ama biz burada markadan konuşuyoruz. Hatta diğer forumda da burada da Mart ayında yazdıklarıma ulaşabilirsiniz, niye o kötü çekirdeklere "kötü değil" demek için neden kendilerini bu kadar zorladıklarını ve bir şey çıkartabilmek için 40 dereden su getirdiklerini eleştirmiştim. Hatta biraz kızdığımı belirtmeliyim. O yüzden bu eleştirinizi kabul edemem, ben savaş verdim bu konuda. 😀
Şubat siparişimde aslında anladım bir şeylerin kötüye gittiğini. Shantawene, Beloya ve Demse Wote sipariş etmiştim lâkin sadece Demse Wote'den tam performans aldığımı söyleyebilirim. Bu indirimde de Uraga ve Jesus sipariş ettim ama maalesef kavrumlar problemli, aromalar kaybedilmiş. Bu benim için neredeyse 1500TL zarar demek. Özellikle ekipmana bu kadar yatırım yaptığım bir zamanda pek iyi gelmedi. Başka bir firmadan yeni çekirdekler sipariş ettim bu sefer. Yoğunluktan yaşanıyor bazı şeyler diye tahmin ediyorum yukarıda da belirttiğim gibi ama çekirdeklere de yazık günah tabii, ziyan oluyorlar.
rwe45yh.png

Markaya kötü deme şartlarım şunlar, ya bir daha sipariş geçeceğim de kötü bir şey çıkacak ya da firma ile iletişimimde saçma bir durum yaşayacağım.

Geri