• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Null Coffee - Istanbul

Workalara yorum yapmayacağım, ama Beloya Oro güzel be... Bugün Instagram'da birinden görüp kalitada demledim, daha da güzel oldu. O fiyata alır mıyım, büyük ihtimalle almam, ama güzel.

Null diğer firmaların zamlarıyla aslında rekabetçi bir yere gelmişti ki onlarda zam yapmış. Null fiyat olarak forum için bir kıstas gibi. Yurtdışı indirimli kahve fiyatları indirimsiz null ile kıyaslanıyordu bir başlıkta. Aslında son güncellemeyle en pahalı kahvesi 195 gözüküyor. Daha yüksek fiyatta kahve satan firmalar var ancak null galiba keramo gibi çokça firmada bulunan çekirdekleri en yüksek fiyattan sattığı için bir kıyas oluyor ve pahalı algısı oluyor. Damo birkaç firmada 200 tl veya üstü. Null jimma sı daha ucuz diğer firmadan mesela aynı gramajda. Burada soru; evet döviz yükseliyor ancak sonuçta satılan kahveler döviz ucuzken alınmamış mıydı?
Sonuçta firmaların yüzde 90 ı fiyat güncelledi ama en azından eldeki stoklardan satılıyorsa bir müddet daha sabit tutabilirlerdi. Sonuçta döviz artışının reele etkisi biraz sürer. Tabi ithal edilen kahvelerin ücretini o günkü kurdan peşin değil de, döviz cinsinden borç yazarak bırakmışlarsa durum farklı.

Kavrum çok çok başarılı. En son kawada böyle homojen bir kavrum görmüştüm. Sanırım omni olmamasının çok büyük bir artısı oluyor.

Bir de vista hermaso övmeye geldim. Gerçekten çok tarz bir kahve. Her yudumundan ayrı bir keyif aldım.
Bu fiyatlarla artık düşük gramajlı yeni demleme metodları bulmamız lazım. Nasıl alacağız abi 200 tlye 250 gr kahve.

Kavrum çok çok başarılı. En son kawada böyle homojen bir kavrum görmüştüm. Sanırım omni olmamasının çok büyük bir artısı oluyor.

Bir de vista hermaso övmeye geldim. Gerçekten çok tarz bir kahve. Her yudumundan ayrı bir keyif aldım.
Bu fiyatlarla artık düşük gramajlı yeni demleme metodları bulmamız lazım. Nasıl alacağız abi 200 tlye 250 gr kahve.
"Sıvı toblerone" tadım notunu şaka maka aldığım bir kahveydi benim de.

Nasıl alacağız abi 200 tlye 250 gr kahve.
Kısa vadede Türkiye'de taze ya da nitelikli kahve tüketimi bitecek ve birçok firma kepenk kapatacak. Olacak olan bu, düzenli kahve içemeyeceğiz, belki yurtdışı alımları yapıp haftada bir gün filan kahve içeceğiz.

Çok harika bir çekirdek değil. Fazla fermente de değil meyvemsi de. Carbonic Maceration deyince çok farklı bir şey bekliyor insan. Merak etmeyin diye söylüyorum.
Ben beğendim aslında. Burunda oldukça kuvvetli vanilya, damakta da şarabımsı bazı notalar yakaladım -benzer tatlar bazı üzümlerin kabuklarında da var-. Bence hoş bir çalışma olmuş.

Forumda hiç Beloya Oro reçetesi yok ya, ilk defa açıyorum bi reçeteye göre yapsam iyiydi zira kahvem az :D
Benim son denediğim ama yine de %100 memnun kalamadığım reçetemi aşağıda paylaşıyorum. Belki bu reçeteden hareketle daha iyi bir reçete oluşturursunuz. Hatta bizimle de paylaşırsanız çok memnun olurum :D

1:16
Timemore C2 21 klik
Th3 filtre
Buzdağı su 94derece
Blooming+2döküş (son döküşü kenardan toplayarak)
Bitiş 2:15

Forumda hiç Beloya Oro reçetesi yok ya, ilk defa açıyorum bi reçeteye göre yapsam iyiydi zira kahvem az :D
Hocam nacizane bendeniz Kasuya tarifiyle 20-300 oranında çok iyi sonuç aldım.
Lakin paketin yarısına gelince bir tavsiye ile kalitada demlemeye başladım. Beloya Oro'nun gövdesi çok lezzetli, Kalita'da demlendiğinde gövdesi güçleniyor. Bu da daha yoğun, daha lezzetli, daha keyifli bir bardak sonucunu veriyor. Kalita'da 15-250 oranını kullandım, bloom+çift döküş. Gerçi herhangi bir kalita tarifinin işe yarayacağını da düşünüyorum.

Son düzenleme:
Beloya Oro çok gövdeli bir kahve değil. Aroma ve tat olarak keyifli bir kahve. Çözünmesi kolay.

Kalita ile gövdeyi arttırabilirsiniz. 1:15.5-1:16 uygun oranlar olabilir.

Ben genelde V60 ve Kalita'da 1:16 demledim. Demleme bitiş süreleri de 2:20-2:40 arasında oldu. Normalden az daha ince öğüttüm.

Benim son denediğim ama yine de %100 memnun kalamadığım reçetemi aşağıda paylaşıyorum. Belki bu reçeteden hareketle daha iyi bir reçete oluşturursunuz. Hatta bizimle de paylaşırsanız çok memnun olurum :D

1:16
Timemore C2 21 klik
Th3 filtre
Buzdağı su 94derece
Blooming+2döküş (son döküşü kenardan toplayarak)
Bitiş 2:15

Ben de aynı tarif ve filtre yapıyorum. Ama daha ince öğütüyorum. Comandante 21 civarı. Deleme 2:30-2:40 sürüyor

Gurmekahveci sitesinden Null aboneliği başlattım kargo dahil 84 liraya. Sitede 14 tane single origin, 1 tane filtre harman, 1 tane espresso harman var. "Sürpriz" kahve gelecek. Espresso harman göndermezler. 15 kahvede 14 ihtimalle güzel bir single origin şansım var. %6,6 ihtimalle filtre harmanı gelirse baya sürpriz olur, baya! Bakalım, gelişmeleri aktarırım :d
Siz dedikten sonra ben de denedim, turaco geldi. İki haftada bir olacak şekilde yapmıştım, ikincisinde de turaco veya filtre harmanı gelirse sonlandırırım muhtemelen.

Şu anda Beloya Oro yudumluyorum. Güzel bir kahve ama dayanamayıp, soracağım. Null, tadım notlarını yazmak için bir senaristle mi çalışıyor? Cupping'den bu tadım notları nasıl çıkar, hayal edemiyorum. Muzlu yogurt? 🤷‍♂️

o tadım notlarının hepsini alabilen sonuncu müşteri kör oldu 🤣🤣

Null diğer firmaların zamlarıyla aslında rekabetçi bir yere gelmişti ki onlarda zam yapmış. Null fiyat olarak forum için bir kıstas gibi. Yurtdışı indirimli kahve fiyatları indirimsiz null ile kıyaslanıyordu bir başlıkta. Aslında son güncellemeyle en pahalı kahvesi 195 gözüküyor. Daha yüksek fiyatta kahve satan firmalar var ancak null galiba keramo gibi çokça firmada bulunan çekirdekleri en yüksek fiyattan sattığı için bir kıyas oluyor ve pahalı algısı oluyor. Damo birkaç firmada 200 tl veya üstü. Null jimma sı daha ucuz diğer firmadan mesela aynı gramajda. Burada soru; evet döviz yükseliyor ancak sonuçta satılan kahveler döviz ucuzken alınmamış mıydı?
Sonuçta firmaların yüzde 90 ı fiyat güncelledi ama en azından eldeki stoklardan satılıyorsa bir müddet daha sabit tutabilirlerdi. Sonuçta döviz artışının reele etkisi biraz sürer. Tabi ithal edilen kahvelerin ücretini o günkü kurdan peşin değil de, döviz cinsinden borç yazarak bırakmışlarsa durum farklı.

bu vatandaşlar kimseye zorla kahve satmıyor hocam, almazsanız olur biter. şahsen ben kafama silah dayamazlarsa bu zihniyette oldukları müddetçe bu vatandaşlardan kahve falan almam. göz göre göre kazık yemenin lüzumu yok.

Siz dedikten sonra ben de denedim, turaco geldi. İki haftada bir olacak şekilde yapmıştım, ikincisinde de turaco veya filtre harmanı gelirse sonlandırırım muhtemelen.
Bana da Turaco geldi. Kötü kahve değil ama sevmiştim Turaco'yu. Vişneli kakao tadı netti. İkidebir aynı kahveyi göndermeyeceklerse sorun yok. Null aboneliği başlattık sonuçta Turaco aboneliği değil :)

Geri