• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Null - Cascavel Verde

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DaunterM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ancak kahvem sicakken bitter ve aromasız iken,ılıyınca zengin, aromatik ve parlak asiditeye kavuştu.İlk bölümdeki durumu nasıl çözerim.Kalına gidersem orta bölümü kaybederim diye çekiniyorum
Bunu ben de merak ediyorum. Çayı da sıcakken değil de 3 4 dk sonra içmeye başlayınca tadına varabiliyorum. Kahve özelinde ise sıcakken sizin dediğiniz gibi bitter, ılıyınca aromatik, soğuduğunda ise dudaklarımda çok hoş bir tat bırakacak kadar güzel oluyor.

Null Cascavel Verde

Jx-pro 128 klik (3.2)
Clever Dripper
Tchibo 4 numara beyaz filitre
300 ml. Erikli damacana su
18 gr. Kahve

300 ml. direk kaynamış suyu clever'a boşaltıp üzerine 18 gr. kahveyi ekleyip , tatlı kaşığı ile karıştırmadan yüzeysel bastırışlarla kahvenin ıslanmasını sağladım, 1.5 dk. sonra tatlı kaşığı ile 7-8 kez hafif karışrıdım 1.5 dk. daha bekleyip kupaya aktardım, süzülmesi yaklaşık 30 - 35 sn. sürdü. Demlemem yaklaşık 3.35 dk. da bitti.
Daha acemi olduğumdan paket üzerinde belirtilen aromaları alamadım, muhtemelen zamanla aromalar konusunda tecrübem artacak, bunu takıntı yapmıyorum. Bu kahveyi çok beğendim, ne acılık nede ekşilik vardı, içimi çok keyif vericiydi. Yukarıda belirttiğim şekilde , eşim ve oğlum içinde üst üste iki kez daha demledim, onlarda çok beğendiler. Cascavel Verdeyi çok beğendik. bir sonraki demlememi de kalita ile yapmayı düşünüyorum.

Montag'ın kahvelerini beklemekten elimde bi bu kaldı, günlerdir aynı kahveyi demlememe rağmen hala keyifli. Aeropress yorumunda da yazmıştım ama şimdiye kadar içtiğim kahveler arasında demledikten sonra kokusu belki de en güzel olanı bu, yumuşacık ipek gibi. Tam nasıl tarif edeceğimi bile bilemedim :D TH3 birkaç hafta önce gelse de deneme fırsatım olmamıştı, bugün iki demleme yaptım kendisiyle. Onun etkisi midir bilmiyorum ama fincan bir seviye daha atladı. 16/250, G50 34 klik, 93-94 derece Buzdağı, 30-40 saniye 50 ml blooming + 2 döküş. 2:30-2:40 gibi bitiyor. Yeni traditional ile biraz daha kalın öğütülebilir, yine çok güzel bir profil çıkıyor. Bence bu fiyata göre abartıldığı kadar var.

Son düzenleme:
Yanlız baya degassing istiyor.10 Mayıs kavrum Cascavel içilecek gibi değil.Bugun firma ile iletişime geçtik,batch kodu ile kontrol ettiler,onlar da acılık almışlar.Bekletiyorum mecbur

Yanlız baya degassing istiyor.10 Mayıs kavrum Cascavel içilecek gibi değil.Bugun firma ile iletişime geçtik,batch kodu ile kontrol ettiler,onlar da acılık almışlar.Bekletiyorum mecbur
Doğrudur. Bendeki paketler 26 Nisan'da kavrulmuşlardı. 14 gün kadar bekletip vakumlu şişelere aktardım. 14 günün sonunda güzel tatlar çıkıyordu.

Ben de 1 hafta daha bekletecegim.İşin kötüsü elimdeki diğer kahve de yine Null'dan Wolichi Wochu ki kendileri onun nerdeyse 1 ay dinlenmesi gerektiğini söylediler:( Mecbur yeni kahve alacağım bunları beklerken

Elimdeki Cascavel 5 Nisan kavrumlu. Az önce uzun zamandır içtiğim en tatlı kahveyi içmemi sağladı. Ağzımın tadından mı bilmiyorum ama fincan soğudukça algıladığım tat kesinlikle "tatlı" oldu. V60 demlemelerde baskın asit hissetmiştim.

Buradaki yorumları da okuyarak aeropressle demlemeye karar verdim. Özensiz ve beklentisiz bir demleme yaptım. Her aşamasına özendiğim V60 demlemelerinden kesinlikle daha iyiydi. Bulgaristan göçmeni olan varsa mor menekşe şekerini bilir. Fincan soğudukça aldığım tat onu andırdı. Elimde birkaç fincanlık kaldı. V60'la uğraşmadan aeropressle demleyeceğim hepsini.

92°su
15 gram kahve
60 gram su döküp 50 sn bekledim
250 grama tamamladım 3 dk bekledim.
Ters çevirip 1 dk boyunca bastırdım.

Elimdeki Cascavel 5 Nisan kavrumlu. Az önce uzun zamandır içtiğim en tatlı kahveyi içmemi sağladı. Ağzımın tadından mı bilmiyorum ama fincan soğudukça algıladığım tat kesinlikle "tatlı" oldu. V60 demlemelerde baskın asit hissetmiştim.

Buradaki yorumları da okuyarak aeropressle demlemeye karar verdim. Özensiz ve beklentisiz bir demleme yaptım. Her aşamasına özendiğim V60 demlemelerinden kesinlikle daha iyiydi. Bulgaristan göçmeni olan varsa mor menekşe şekerini bilir. Fincan soğudukça aldığım tat onu andırdı. Elimde birkaç fincanlık kaldı. V60'la uğraşmadan aeropressle demleyeceğim hepsini.

92°su
15 gram kahve
60 gram su döküp 50 sn bekledim
250 grama tamamladım 3 dk bekledim.
Ters çevirip 1 dk boyunca bastırdım.
Aeropress candır. :)
Çoğu kahvede aeropress çıktısını daha çok beğeniyorum.

Aynı şekilde elimde 10 Mayıs kavrumu var. İlk içtiğim kavrumdaki tatlılıktan, aromalardan eser yok. Dümdüz bir kahve şu an.

26 Nisan kavrum
1:16 - 91 derce Buzdağı su - hario bol 100 lü filtre - cmd 21 click
75 ml 30 sn blooming - 30 sn den sonra 200 tamamlama - 1.15 den itibaren 300 tamamlama -1.50 den itibaren 400 tamamlama 2:50 bitiş

profesyonel değilim ancak 6 aylık süreçte içtiğim hoşuma giden en iyi kahvelerden ilk 3 te. Aldığım tatlar... gözlerim kapalı bir yeşillikler üzerinde bir tepede oturuyorum burnuma çiçek kokuları geliyor, ister limon ister çilek hafif bir ekşilik. Çok samimi söylüyorum tarif edemeyeceğim hoşuma giden tatlar.
Kavrum ve bu güzel meyve için teşekkürler Null

Bana da 10 mayıs kavurumlu paket geldi ve üç demleme yaptım. Nestle su kullanıyorum, hiçbir tat alamadım dümdüz bir kahve. Batch kodu nerde bilmiyorum fakat paketin altında "2947" yazıyor. Ne kadar daha beklemenizi tavsiye ettiler?

10 mayıs kavrumlu elimde kahve var. Beklemekten sıkıldım. Son durum nedir ? Deneme yapan var mı.

Ben bu sabah da denedim, geçen ay aldığım kahveyle hala hiçbir alakası yok. 19 Nisan kavrumuydu. Aynı konuya sürekli mesaj atıyorum böyle hoş değil belki de, bayağı büyük hayal kırıklığı oldu.
Hadi ya. Ben geçen ay aldığım 500 gramın sonuna geldim biraz daha sipariş edeyim diyordum. İnşallah açılır biraz daha bekleyince.

Worka almayı düşünüyorum yanına da bir Cascavel alayim diyordum ama yorumlar biraz caydırdı. Son iki haftada alan herkeste var mı acaba bu Cascavel ile alakalı sıkıntı?

10 mayıs kavrumlu kahveyi bugün açtım.Kavrumu beğenmedim.Kahvelerin kimi çok kavrulmuş kimi az.
250 gram kahveden 37 gramını ayırdım.
Türk kahvesi olarak denedim. Beklediğim gibi değil.

Son düzenleme:
Geri