• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Nitelikli Sevmeyenler için Tavsiye

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Tamar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Peki neden bir insan nitelikli kahve sevmez? Nesi rahatsız eder? Sadece ekşi diye mi yoksa başka sebepleri var mı? Öyle olsa nitelikli değil de, ekşi kahve denirdi (acı kahve diye bir tabir hali hazırda var zaten) diye düşünüyorum.
Acılık ve ekşiliğin kahveyi doğru kavuramamaktan kaynaklı olduğunu bir kenara bırakırsak, kimi insan nitelikli kahvedeki hepimizin bayıldığı zengin notaları damak tadına yabancı bulur, beğenmez. O insanların tat duyuları nitelikli kahvenin canlılığına yatkın değildir, genellikle zamanla aşabileceği bir durum da değildir bu. Üzerine giderse daha çok soğur kahveden. Düz profilli kahvelerden keyif alırlar. Şu ekonomide şanslı kişilerdir diyebiliriz :)

Benden daha dertlisi çıkar mı bilemedim. Sevgili ebeveynlerim nitelikli kahve konusunda sınavım gibi. Hadi belli bir eksende hayatlarını yaşamış olsalar pes edip kenara çekileceğim ama dünyada görmedikleri yerleri saymak 5 dakikayı almayan gastronomi konusunda gayet açık tiplere fermente kahvelerin kokusu bile ağır geliyor🥹 Evde karbonik demlerken cam açtırıyorlar yahu çöp gibi kokuyormuş😩
E haklılar. 😀 Çöp poşetinin dibindeki su gibi kokuyor çoğu.

Yıkanmış nitelikliler genel beğeniye gayet uyuyor, benim gözlemim bu yönde

Başka bir profil açıp bu toplara gönül rahatlığıyla mı girsem acaba :)))))

Fikir özgürlüğü olan ve düşüncelerin özgürce ifade edilebildiği demokratik bir platform değil mi burası? :) Kimse sizi birşeyi sevmiyorsunuz diye yargılamaz diye düşünüyorum.
Ben forum içinden hiç kimsenin birbirine kahve üzerindeki fikirleri konusunda ters yaptığını görmedim. Açıkçası Serkan Bey de nasıl bir yorum yapacak çok merak ettim öyle deyince. :D

Yurtdisinda bi dönem illy icmek durumunda kalmistim tenekede olanlar.. fena degil tavsiye ederim

Nitelikli kahve iyidir. Zaten onun yüzünden buralardayız. Fakat klasik kahvenin yanında yeni doğan bebek gibidir. Klasik kahve üzerine bir hakimiyet veya üstünlük sahibi olduğu imaları çokça da hissediliyor buralarda. Ben şahsen ikisini de seviyorum. Her iki paketten biri ondan biri bundan oluyor sepette. Keyif alıyorsak sorun yok. Tat ve hisler çok göreceli şeyler.

melitta auslese yeşil paket. mavi olanda %100 arabica yazıyor. bu pakette yazmıyor. uykuyu baya sağlam açıyor :)
clever dripper 90 derece, tchibo kağıt, 1/16, 2. dakikada kabuk kırma, 2.30 da akışı başlatıyorum.
71JDD5SaVkL.jpg71JDD5SaVkL.jpg

Kafein kültür brezilya pink star olabilir

Nitelikli kahve bir davadır yoldaşlarım. Nitelikli sevmemek diye bir şey yoktur. Nitelikli kahveden anlamayan faşistler vardır.

Biri yaptığınız kahveyi ekşi buldu mesela. Daha düşük asiditeli, farklı bir yöreden kahve ikram edebilirsiniz. Beğenmedi mi? Yöntemi değiştir. V60 değil de mokapottan hoşlanabilir. Yine mi olmadı? Öyleyse nitelikli kahveyi anlatın ona. Kahvenin asıl tadı bu deyin.

Israrla "acı kahve seviyorum, mehmet efendi, starbucks..." falan diyorsa kahve konusunu kapatın. Benim yaptığım kahveyi beğenmezsin/içmezsin deyin. Ben öyle yapıyorum.
kesinlikle katılıyorum, ticari firmaların 3 2 birşeyleri bir arada kahveleri içerik mutlu oluyorlarsa yapacak birşey yok. onları kendi dünyalarında bırakalım :)

Nitelikli sevmeyenler bence niteliksizdense daha az nitelikliye başvursunlar. :D Örneğin www.nokcoffee.com'un espresso çekirdekleri hem niteliksizde aranan tadı (dümdüz kahve) veriyor hem de nitelikliymiş gibi taze, lezzetli, üstelik acı da değil. Kötülemek amacıyla yazmadım bunu... Herkesin damak tadına uyacak, kilosu 3000 TL'lik çekirdeğe "bu ne ya bu gave bozuh mu?" diyeceklere dayayacaksın Nok'u... :D Espresso üzerine de çektin mi sıcak suyu, mis gibi americano işte.

Benim de uzun süredir muzdarip olduğum bir konuydu bu. Nitelikli kahve = ekşi kahve algısı. Aslında haklılık payları da var. Çoğunda ekşi lik önde oluyır maalesef. Bir süre sonra damağı yoruyor, kesiyor. Bir tık daha kavrulsa o ekşi lik gidecek gibi halbuki. Kafein kültür klasik espresso serisi bunun için birebir. Americano su tam bir kahve oluyor. Ekşi lik yok. Yanık tadı da yok. Bitter çikolata ve yoğun bir gövdeyle kahve denilince aklımıza gelen o tadı alıyorsunuz. Kafein kültürün normal espresso sunu da denedim ancak yine de ekşi lik var. Klasik espresso tam benim damak tadım. Hatta genel beğenilere hitap eden bir tat.

Bu olur sanki. Düşük asidite, ekşi değil diye yazmılşar. Gr5 olduğu için çekirdeklerde defekt oranı fazla. Kakao baskın. Orta/koyu kavrum tercih ederseniz floral tadlar da kaybolacaktır. Alıştıkları tada daha yakın ve oldukça uygun fiyatlı bir çözüm olabilir.
Bayat kahve tadını özleyenler varsa öğütülmüş alıp biraz bekletmek mümkün :)

Geri