• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Nitelikli "Saat"

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DaunterM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar ben aşık oldum galiba... (Oris O-75477414365-0752058)

1681281656619.png

Mükemmel bir parça. Yeşiline ayrı hastayım.

Bunlarda benim yavrular,
Kurmalı Slava
Diver Seiko
Recraft Ufo Seiko
Time Rezerv Orient
Çakma Tag Heuer, citizen pilli mekanizma koymuşlar içine, çeliğide şaşırtıcı derecede sağlam çıktı. Nerden baksan 9yıllık saat.
2be873bb-1ae4-4602-8658-ffb8c8159891.jpg

@zebercet Soldan 2. Seiko modlanmış mı? Saniye kolu farklı ve gün-tarih diskleri iptal edilmiş kadranda. Kod numarası nedir acaba? Hoşuma gitti gün-tarih olmayışı.

@zebercet Soldan 2. Seiko modlanmış mı? Saniye kolu farklı ve gün-tarih diskleri iptal edilmiş kadranda. Kod numarası nedir acaba? Hoşuma gitti gün-tarih olmayışı.
Selam üstad. Evet modlamışlar, o tarafta çok acaip söylentiler var ama. Eski seiko mekanizmalarını alıp, skx ve türevleri kasaya oturtuyorlar diye. Mesela 2019yılında şu saat vardı bende(eski mesajlara baktım 600TLye satmışım -.-)
1681455173080.png
1681455198010.png
Mesela bu saatin mekanizma kodunu girdiğimde 200m diver referansı vermiyordu ancak kasa-mekanizma fabrika çıkışlıydı.
1681455312061.png
O dönemde çok araştırmıştım acaba gerçek mi diye, bir ekip bu şekilde seikoları modlayıp modlayıp piyasaya sürüyormuş meğer. Seiko kesinlikle garanti vermiyor ancak bakımını düzgünce yaptığında garantiyede ihtiyaç duymuyorsun.

Bende şu an olan diver'da toplama diyebilirim. Modlanmış demek tam uymuyor bu saate. Eve gittiğimde mekanizma koduna bakarım, bir öncekini satarken araştırdığım kadar bunu araştırmadım inan. Aynı şekilde sade kadran hoşuma gitmişti benimde.

SKX serilerinde çok fazla mekanizma-kasa oynaması oldu, oluyor, olacak. Çünkü SKX007, SKX009, SKX013 gibi kült efsaneleri var Seiko'nun. Şu an bile güncel Turtle (SRP777) kasasına oturtulan eski SKX kadranlar var. Bu işin meraklısı da çok dediğiniz gibi. Özellikle toplama, modifiye Seiko diverlarda geçmişe yönelik yapılan değişimlerin kayıtlarını, mümkünse değiştirilen parçaları (çıkan parçaları) istemek lazım. Sizin ki çok sade ve güzel olmuş coke bezelle (siyah-kırmızı gördüm ama?)

SKX serilerinde çok fazla mekanizma-kasa oynaması oldu, oluyor, olacak. Çünkü SKX007, SKX009, SKX013 gibi kült efsaneleri var Seiko'nun. Şu an bile güncel Turtle (SRP777) kasasına oturtulan eski SKX kadranlar var. Bu işin meraklısı da çok dediğiniz gibi. Özellikle toplama, modifiye Seiko diverlarda geçmişe yönelik yapılan değişimlerin kayıtlarını, mümkünse değiştirilen parçaları (çıkan parçaları) istemek lazım. Sizin ki çok sade ve güzel olmuş coke bezelle (siyah-kırmızı gördüm ama?)
Evet şu andaki siyah-kırmızı bezel, yok ki üstad kaydı, yukarıda paylaştığım saati o kadar çok araştırmıştım ki, doğru dürüst kaynak bile yoktu. Parçaları birleştireceğim diye canım çıkmıştı. Ankarada güvendiğim bi saatçi vardı, satmadan önce bakımını yaptırmak için ona götürdüğümde, detay verdi bana. Mekanizma orjinal ama seikonun üretimi durdurduğu birşeylerden bahsetti. Yanlış hatırlamıyorsam 90larda ürettiği mekanizmalardanmış. O mekanizmayı alıp 200m diver kasaya oturtmuşlar.
O zamanlar modlama işlerine heveslide değildim, keşke satmasaydım da ben bezelini-kadranını alıp kendim modlasaydım diye sonra sonra dertlenmeye başladım. Zaten 2018de seiko limited algısıyla, srpc13 ufo recraftı çıkarmıştı. Onu aldıktan sonra bu geçmişi karanlık 200m diver çok hızlı gözümden düştü.

Şimdiki kırmızı siyah bezelde, diver'sız olmaz bu iş varsın bilek görmesin diye aramıza katıldı.

Seiko 8L35 mekanizmalı bir diver istiyorum ama fiyatlar çok coştu. Neredeyse grand seiko fiyatındalar. Marinemaster 300 benim için çok büyük ve kaba ama SLA055J1 gibi bir parça efsane olur.

ben de düzenli olarak 2 saat kullanıyorum.

birincisi hamilton khaki field beyaz kadran, kendisi tam bir strap monster olduğundan çokça fotoğrafını ekledim. askeri bir saat olduğundan nato kayışla daha güzel oluyor ama deri ile de kullanıyorum arada. bu saatin açık kadranını tercih ettiğime hiç pişman değilim, saati okuması çok kolay ve yansıması çok az. koyu renk kadranda çok fazla yansıma yapıyor. otomatik değil mekanik bir saat, düzenli aralıklarla kurmak gerekiyor. 80 saat güç rezervi var.

diğeri de tissot prx powermatic 80. entegre bilezikli harika bir saat. baya hype bir model zaten. bileziği çok şık, gerald genta'nın ikonik tasarımı ap royal oak'u andırıyor. saat kadranı ve bileziği ışıkla dans ediyor adeta. ben lacivert waffle kadran tercih ettim. seçim yaparken çok zorlandım, siyah ve yeşili de çok güzel ama seçimimden memnunum. otomatik bir saat (kurma fonksiyonu da var) ve yine güç rezervi model adından da anlaşılacağı üzere 80 saat. entegre bilezik ve ilk baklaların hareketsiz olması nedeniyle bilekte biraz büyük duruyor. bileği 17.5 cm ve üzeri kişilere daha çok yakıştırıyorum. benim bileğim 18 cm. orijinal bileziği ile kullanacağım için tek foto yeterli.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2023-04-17 at 13.36.27.jpeg
    WhatsApp Image 2023-04-17 at 13.36.27.jpeg
    124.6 KB · Görüntüleme: 94
  • WhatsApp Image 2023-04-17 at 13.36.28 (2).jpeg
    WhatsApp Image 2023-04-17 at 13.36.28 (2).jpeg
    110.9 KB · Görüntüleme: 83
  • WhatsApp Image 2023-04-17 at 13.36.28 (3).jpeg
    WhatsApp Image 2023-04-17 at 13.36.28 (3).jpeg
    112.3 KB · Görüntüleme: 84
  • WhatsApp Image 2023-04-17 at 13.36.28.jpeg
    WhatsApp Image 2023-04-17 at 13.36.28.jpeg
    82.8 KB · Görüntüleme: 83
  • WhatsApp Image 2023-04-17 at 13.36.29.jpeg
    WhatsApp Image 2023-04-17 at 13.36.29.jpeg
    86.4 KB · Görüntüleme: 94
  • WhatsApp Image 2023-04-17 at 13.36.30.jpeg
    WhatsApp Image 2023-04-17 at 13.36.30.jpeg
    93.7 KB · Görüntüleme: 133
ben de düzenli olarak 2 saat kullanıyorum.

birincisi hamilton khaki field beyaz kadran, kendisi tam bir strap monster olduğundan çokça fotoğrafını ekledim. askeri bir saat olduğundan nato kayışla daha güzel oluyor ama deri ile de kullanıyorum arada. bu saatin açık kadranını tercih ettiğime hiç pişman değilim, saati okuması çok kolay ve yansıması çok az. koyu renk kadranda çok fazla yansıma yapıyor. otomatik değil mekanik bir saat, düzenli aralıklarla kurmak gerekiyor. 80 saat güç rezervi var.

diğeri de tissot prx powermatic 80. entegre bilezikli harika bir saat. baya hype bir model zaten. bileziği çok şık, gerald genta'nın ikonik tasarımı ap royal oak'u andırıyor. saat kadranı ve bileziği ışıkla dans ediyor adeta. ben lacivert waffle kadran tercih ettim. seçim yaparken çok zorlandım, siyah ve yeşili de çok güzel ama seçimimden memnunum. otomatik bir saat (kurma fonksiyonu da var) ve yine güç rezervi model adından da anlaşılacağı üzere 80 saat. entegre bilezik ve ilk baklaların hareketsiz olması nedeniyle bilekte biraz büyük duruyor. bileği 17.5 cm ve üzeri kişilere daha çok yakıştırıyorum. benim bileğim 18 cm. orijinal bileziği ile kullanacağım için tek foto yeterli.
Bu tissot'a bayılıyorum. Fiyatının hakkını hala verdiğine inandığım saatlerden birisi. Kaliteli mekanizma ve gerçekten klas bir saat bence. Hamilton'a da bayıldığımı itiraf etmeliyim :)

İşte apple watch, iş dışında da şu güzelliği kullanıyorum 1 senedir. Saat sektörü de oldukça hareketli bence, sürekli yeni bir model tanıtılıyor ve ne alsam kararsızlığına sokuyor beni açıkçası. Şimdilik başka öncelikler olduğu için bununla devam :)

Ekli dosyalar

• IMG_4159.jpeg
    IMG_4159.jpeg
    127.4 KB · Görüntüleme: 132
Geri