• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Nitelikli kahve kulllanıcılarının mağduriyetleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan lion06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Adam hayatında yaban mersini mango görmemiş kahveden bu tadım notlarını almaya çalışıyor.. insaf

Beni forumdan, sosyal medyadan, yaptığım programlardan, vs tanıyor olabilirsiniz. Çoğu konuda biraz daha ılımlı olmaya çalışıyorum.

Kahve Masası'nda da kavurucular ile bu konuyu çokça konuştuk. Hatta bazıları maliyetlerin bir kısmını da açıkladı.

Nitelikli kahve işi artizan ve butik bir iş. Kesinlikle ucuz değil. Nitelikli kahve tabii ki ihtiyaç değil ama kahve en çok tüketilen gıda ürünlerinden ve iyi kahveye erişim daha kolay olmalı. Bu işi kaliteli ve hakkıyla yapan firmaların portföylerine uygun fiyatlı kahveler eklemesi kesinlikle gerekiyor. Çünkü iyi bir ticari ya da 80 puan civarı nitelikli kahve iyi kavrulursa vezir olabiliyor. En azından bir çok kişiyi tatmin ediyor.

İyi bildiğiniz bir kavurucu 85+ puan üstü nitelikli kahveyi 80TL ye satarken, maliyeti üçte biri olan ticari kahveyi aynı fiyata satanlar da var. Asıl mesele bu farkı anlayabilmek.

Başka bir konuda da yazmıştım. Kavuruculara kahvenin künyesini, tedarikçisini, hangi kavurma makinesini kullandıklarını, ellerinde numune kavurucusu olup olmadığını, kalite kontrollerini, vs her şeyi sorun. Butik bir sektör ve iyi bir kavurucu size bu cevapları verecektir.

Fiyat konusu her zaman göreceli kalacaktır ama sorgulamak ve yanlış varsa belirtmek lazım.

Not: Hammadde maliyeti 6-7TL olan köfte nasıl 20 TL ye de, 70 TL ye de satılıyorsa, burada da durum benzer.😉

Dünden beri bu hadsiz yorumuna cevap vermemeye çalışıyorum ama artık tutamadım kendimi. Ya istersen samimi şekilde sen malvarlığını yaz birde ben yazıyım. Gariban bi çıksın ortaya.
Kendisi forumdaki en renkli kişilerden biridir. Açtığı satılık ilanlarına bakarak oldukça eğlenebilirsiniz. Söylediklerine o kadar takılmayın derim.

Kavuruculara kahvenin künyesini, tedarikçisini, hangi kavurma makinesini kullandıklarını, ellerinde numune kavurucusu olup olmadığını, kalite kontrollerini, vs her şeyi sorun. Butik bir sektör ve iyi bir kavurucu size bu cevapları verecektir.
Diğer yazdıklarınıza katılıyorum. Bu konuda da yazdığınıza katılıyorum ama çoğu kavurucuya bu soruları sormayı geçelim yaşadığımız bir sorunla ilgili bile bir cevap alabilirsek kendimizi şanslı sayıyoruz. Ben sormak istiyorum. En basitinden satılan kahvelerin sca puanlarını öğrenmek istiyorum. Nitelikli kahvelerin hepsi bir puana sahip galiba değil mi? Kimin 80 liraya 82 puanlı kahve sattığını anlamaya çalışmamıza gerek yok, onu da soralım, soracağım ama bakalım kimler cevap verecek :)

Kendisi forumdaki en renkli kişilerden biridir. Açtığı satılık ilanlarına bakarak oldukça eğlenebilirsiniz. Söylediklerine o kadar takılmayın derim.

İlana koyduğu ürünün tozunu aldığı için fiyatını arttıran arkadaş değil mi bu? Ben de vaktimi harcayıp hobinin pahalı olmaması gerektiğini falan anlatmaya çalıştım…

Sayın @teyyaredenkahve ’nin söylediklerine de katıldığımı belirtmek isterim.

Diğer yazdıklarınıza katılıyorum. Bu konuda da yazdığınıza katılıyorum ama çoğu kavurucuya bu soruları sormayı geçelim yaşadığımız bir sorunla ilgili bile bir cevap alabilirsek kendimizi şanslı sayıyoruz. Ben sormak istiyorum. En basitinden satılan kahvelerin sca puanlarını öğrenmek istiyorum. Nitelikli kahvelerin hepsi bir puana sahip galiba değil mi? Kimin 80 liraya 82 puanlı kahve sattığını anlamaya çalışmamıza gerek yok, onu da soralım, soracağım ama bakalım kimler cevap verecek :)

Maalesef kötü tecrübeler oluyor ve olmaya devam edecek. İnsan olan yerde bunlar oluyor. Tüketici olarak seçme/seçmeme hakkımız kalıyor sadece. :(

Nitelikli kahve sektörü butik bir sektör ve kahve künyeleri kesinlikle paylaşılmalı. Tedarikçiler (Ulusal, Bien, MBC, Falcon, Nordic, Voicevale, Sucafina, Birlik, vs, vs...) belli ve kahvelerin puanları da mevcut.

Bunun en güzel örneği sevgili Yasemin'lerin @Sensei kavurmahanesi Minus One. Sitelerine bakarsanız (ki bence kesinlikle göz gezdirin, inceleyin) bir çok kavurucuda bulabileceğiniz çekirdekler portföylerinde var ama onların farkı bütün bilgileri açık açık paylaşmaları.

Mesela Peru Huabal, kendileri bu çekirdeğin 2019 hasat olduğunu ve aldıkları dönemdeki SCA puanının 85 olduğunu belirtiyorlar. Önemli olan şey bu.

Puan konusu biraz da karışık bir konu. O kahvenin potansiyelini çıkaran bir de kavurucu gerekiyor. O yüzden çiftlikten tüketiciye nitelik gerekiyor.

Maalesef kötü tecrübeler oluyor ve olmaya devam edecek. İnsan olan yerde bunlar oluyor. Tüketici olarak seçme/seçmeme hakkımız kalıyor sadece. :(

Nitelikli kahve sektörü butik bir sektör ve kahve künyeleri kesinlikle paylaşılmalı. Tedarikçiler (Ulusal, Bien, MBC, Falcon, Nordic, Voicevale, Sucafina, Birlik, vs, vs...) belli ve kahvelerin puanları da mevcut.

Bunun en güzel örneği sevgili Yasemin'lerin @Sensei kavurmahanesi Minus One. Sitelerine bakarsanız (ki bence kesinlikle göz gezdirin, inceleyin) bir çok kavurucuda bulabileceğiniz çekirdekler portföylerinde var ama onların farkı bütün bilgileri açık açık paylaşmaları.

Mesela Peru Huabal, kendileri bu çekirdeğin 2019 hasat olduğunu ve aldıkları dönemdeki SCA puanının 85 olduğunu belirtiyorlar. Önemli olan şey bu.

Puan konusu biraz da karışık bir konu. O kahvenin potansiyelini çıkaran bir de kavurucu gerekiyor. O yüzden çiftlikten tüketiciye nitelik gerekiyor.
Teşekkür ederiz @teyyaredenkahve ☺️ Kendimiz de tüketici olduğumuz için görmek istediğimiz şeyleri uygulamaya özellikle özen gösteriyoruz. Bu konuda eleştiri ve önerilere de açığız. Özellikle kahveleri aldığımız veya görüştüğümüz tedarikçilerimize tüm bilgileri istediğimizi belirtiyoruz. Sürdürülebilirlik ve izlenebilirlik açısından çok önemli.

Puhahah malvarlık karşılaştırması neymiş ya patlamalı güldüm affedin. Gariban çulsuz kahvesever vs Evi, arabası olan sigortası yapılmış kahvesever xd.
Vaşla vende patlatmalı güldüm kendi yorumuma inan😀ama adam dünden beri taktı benim gariban çulsuz olmama😀ama inan böylesine konuşmayı düzeysizleştirene ne denir bilemedim inan😀 bu seviyeye biraz yabancıyım zaten beceremediğimden de anlaşılmış oldu.

Geri