Kendisi forumdaki en renkli kişilerden biridir. Açtığı satılık ilanlarına bakarak oldukça eğlenebilirsiniz. Söylediklerine o kadar takılmayın derim.Dünden beri bu hadsiz yorumuna cevap vermemeye çalışıyorum ama artık tutamadım kendimi. Ya istersen samimi şekilde sen malvarlığını yaz birde ben yazıyım. Gariban bi çıksın ortaya.
Diğer yazdıklarınıza katılıyorum. Bu konuda da yazdığınıza katılıyorum ama çoğu kavurucuya bu soruları sormayı geçelim yaşadığımız bir sorunla ilgili bile bir cevap alabilirsek kendimizi şanslı sayıyoruz. Ben sormak istiyorum. En basitinden satılan kahvelerin sca puanlarını öğrenmek istiyorum. Nitelikli kahvelerin hepsi bir puana sahip galiba değil mi? Kimin 80 liraya 82 puanlı kahve sattığını anlamaya çalışmamıza gerek yok, onu da soralım, soracağım ama bakalım kimler cevap verecekKavuruculara kahvenin künyesini, tedarikçisini, hangi kavurma makinesini kullandıklarını, ellerinde numune kavurucusu olup olmadığını, kalite kontrollerini, vs her şeyi sorun. Butik bir sektör ve iyi bir kavurucu size bu cevapları verecektir.
Kendisi forumdaki en renkli kişilerden biridir. Açtığı satılık ilanlarına bakarak oldukça eğlenebilirsiniz. Söylediklerine o kadar takılmayın derim.
Diğer yazdıklarınıza katılıyorum. Bu konuda da yazdığınıza katılıyorum ama çoğu kavurucuya bu soruları sormayı geçelim yaşadığımız bir sorunla ilgili bile bir cevap alabilirsek kendimizi şanslı sayıyoruz. Ben sormak istiyorum. En basitinden satılan kahvelerin sca puanlarını öğrenmek istiyorum. Nitelikli kahvelerin hepsi bir puana sahip galiba değil mi? Kimin 80 liraya 82 puanlı kahve sattığını anlamaya çalışmamıza gerek yok, onu da soralım, soracağım ama bakalım kimler cevap verecek![]()
Hala satılmamış sahibindende ilanı varİlana koyduğu ürünün tozunu aldığı için fiyatını arttıran arkadaş değil mi bu? Ben de vaktimi harcayıp hobinin pahalı olmaması gerektiğini falan anlatmaya çalıştım…
Sayın @teyyaredenkahve ’nin söylediklerine de katıldığımı belirtmek isterim.
Teşekkür ederiz @teyyaredenkahveMaalesef kötü tecrübeler oluyor ve olmaya devam edecek. İnsan olan yerde bunlar oluyor. Tüketici olarak seçme/seçmeme hakkımız kalıyor sadece.
Nitelikli kahve sektörü butik bir sektör ve kahve künyeleri kesinlikle paylaşılmalı. Tedarikçiler (Ulusal, Bien, MBC, Falcon, Nordic, Voicevale, Sucafina, Birlik, vs, vs...) belli ve kahvelerin puanları da mevcut.
Bunun en güzel örneği sevgili Yasemin'lerin @Sensei kavurmahanesi Minus One. Sitelerine bakarsanız (ki bence kesinlikle göz gezdirin, inceleyin) bir çok kavurucuda bulabileceğiniz çekirdekler portföylerinde var ama onların farkı bütün bilgileri açık açık paylaşmaları.
Mesela Peru Huabal, kendileri bu çekirdeğin 2019 hasat olduğunu ve aldıkları dönemdeki SCA puanının 85 olduğunu belirtiyorlar. Önemli olan şey bu.
Puan konusu biraz da karışık bir konu. O kahvenin potansiyelini çıkaran bir de kavurucu gerekiyor. O yüzden çiftlikten tüketiciye nitelik gerekiyor.
Vaşla vende patlatmalı güldüm kendi yorumuma inanPuhahah malvarlık karşılaştırması neymiş ya patlamalı güldüm affedin. Gariban çulsuz kahvesever vs Evi, arabası olan sigortası yapılmış kahvesever xd.