• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Nisan 2023 - Fam Coffee Family - Deneyim ve Reçeteler, Toplu Tadım Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DaunterM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kavurucu: Fam Coffee Family
Çekirdek: La Fany- Red Bourbon - Anaerobic Natural
Demleme Yöntem ve Detayları: Aeropress Wendelboe Metodu
Öğütüm Detayları: 1zpresso Jx Pro 26 klik
Su Detayları: Nestle purelife 1.5 litre 215 ml 93 derece
Toplam Süre: 1:30
Kahve Miktarı: 15 gram

Düz metod ile tek kağıt filtre kullandım.Önden ısıttığım aeropresse 93 derece 215 ml suyu hızlıca döküp 3 kez önden arkaya karıştırdım.Sonra pistonu takıp 1. dakikaya kadar bekledim.1. dakikada 3 kez daha önden arkaya karıştırıp bastım ve 1:30’da bitirdim
Çilek notasının ve tatlılığın belirgin olduğu gövdesi orta-düşük bir çıktı aldım.Aeropress’te yeniyim ancak en iyi demlemem bu oldu

Son düzenleme:
●Las Barrancas- 24.04 kavrum
•15/260 v60
•1Zpresso JX 2.3 (orta ayar denilebilir)
•50-150-260 son döküş direkt ortaya ve döküş bittiğinde agresif swirl
•2.15' civarı
•Korusu 96°C

Degas süresi daha vardı ama beklemek istemediğimden bugün demlemeye başladım kahveyi. Kahveyi öğütürken bayağı zorlandım cidden açık bir kavrum. Sitedeki tarifi birebir uyguladım sondaki swirl harici. Sürenin kısalığı öğütümün pek ince olmamasından dolayı az çözünmüş bir kahve bekliyordum ama tam damak tadıma uygun bir kahve çıktı ortaya. Deneyimsel kahvelerden çok sıkılmıştım ilaç gibi geldi bu kahve. Çok kadifemsi, yağlı yağlı bir hissiyatı var ve tatlılığı şekerli tatlılıktan ziyade milk oolong çayı gibi. Tam tarif edemesem de forumda stevialı bir tatlılık gibi denmiş aynı o tarz diyebilirim. Fiyatına göre tatmin edici geldi ilk demlemede. Ellerinize sağlık @pacamara

Kral sana para mı verdik naptık maşallah ben bu kadar övmedim kendi kahvemi helal 😃 beni bu yiğidim hahahaha 😂

Afiyet olsun
Nisan Usta merhaba, Aroma Nativo için demleme önerisi alabilir miyim?

Su ppm
Su sıcaklığı
Oran
Süre

Teşekkürler ilgine...

Siberia gözüme çok açık kavrum geldi. Sitede 91 derece önerilmiş ama kavruma göre az geldi bana. 92 ile 4 döküşlü demledim 2.35te bitti. Güzel ama sanki potansiyeli yakalayamadım.

Ekli dosyalar

• IMG-20230507-WA0000.jpg
    IMG-20230507-WA0000.jpg
    120.2 KB · Görüntüleme: 135
  • IMG-20230507-WA0001.jpg
    IMG-20230507-WA0001.jpg
    119.6 KB · Görüntüleme: 91
Siberia gözüme çok açık kavrum geldi. Sitede 91 derece önerilmiş ama kavruma göre az geldi bana. 92 ile 4 döküşlü demledim 2.35te bitti. Güzel ama sanki potansiyeli yakalayamadım.
Biraz kalın öğütüm ile 93-94 derecele ile deneyin

Fam kahvelerinin çoğunda bir tık kalın öğütüm, normale göre daha geniş kahve su oranı (1:17 gibi), yüksek ısı, uzun demleme iyi işliyor bence.

96 derece deneyin derim @cemix Hocam

Siberia yı tavsiyeleriniz üzerine kalın öğütüm(X-lite 14), yüksek sıcaklık(96-97°C) ile demledim. Kahve öğütürken katur kutur ediyor haliyle bu kadar açığa yüksek sıcaklık gerekiyordu ama maalesef açığı kapatmaya yetmedi kanaatindeyim. Sıcaklık aynı iken Öğütümü incelterek devam edeceğim inşallah. Bence bu kahve böyle 3 aşağıya 5 yukarıya derken bitecek :D Golden Cup son 20gr da gelir kanaatindeyim :)

El Salvador Direct Trade Bundle almıştım, yeast fermentation olanı bitirdim deneye deneye ama hiç verim alamadım. Ne yaptıysam içimi keyifli bir bardak elde edemedim.

Ne sıcaklık, ne öğütüm ne de su ile kurtarabildim. Genel olarak boş tadı tuzu olmayan bardaklar aldım. Bu çekirdeğe dair yüksek beklentim vardı ama maalesef hayal kırıklığı oldu, huyunu suyunu çözemedim 100 gr kahve ile :/

Genel olarak bu serideki kahveler çok su tutuyor gibi, setteki diğer çekirdeklerle daha iyi anlaşabilmeyi umuyorum şimdilik.

Bishan Wate elinde bulunan arkadaşlara TK olarak denemelerini kesinlikle tavsiye ederim. 8/80 1.30' yanında güllü lokum ile lezzet şöleni 😋

Ek olarak v60'ta nane hissini alan tek ben miyim :)

Siberia yı tavsiyeleriniz üzerine kalın öğütüm(X-lite 14), yüksek sıcaklık(96-97°C) ile demledim. Kahve öğütürken katur kutur ediyor haliyle bu kadar açığa yüksek sıcaklık gerekiyordu ama maalesef açığı kapatmaya yetmedi kanaatindeyim. Sıcaklık aynı iken Öğütümü incelterek devam edeceğim inşallah. Bence bu kahve böyle 3 aşağıya 5 yukarıya derken bitecek :D Golden Cup son 20gr da gelir kanaatindeyim :)
24.04 kavrumlu siberia sizinki kadar açık görünmüyor sanki. öğütüm de çok sert değil. bugün açtım paketi..

las barrancas çok sert ve açık kavrumdu, suyu kaynatıp giriyordum, golden cup son 40 gramda teşrif etti :) ama onu degase bağladım

Son Direct Trade seçkisinde denemediğim “Pacamara” kalmıştı. Geçenlerde dükkanda deneme fırsatı buldum. Dükkanda bardak bittikten sonra kendim deneyimimi yazıp sitesindeki notlarla karşılaştırmayı seviyorum.Kırmızı elma çok netti.Daha önce bu kadar net elma almamıştım. Kırmızı meyvelerin de ortada kalan bir asidite seviyesi şeklinde eşlik ettiği, genel olarak tatlı bir bardaktı.
Bonus olarakta 100 g aldığıma pişman olduğum Ethiosar’ı dükkanda bulunca affetmedim. Ethiosar bildiğimiz gibiydi :)

Geishaların gaz salınımı bitmediğinden deneyemedim, bir dahakine artık.

24.04 kavrumlu siberia sizinki kadar açık görünmüyor sanki. öğütüm de çok sert değil. bugün açtım paketi..

las barrancas çok sert ve açık kavrumdu, suyu kaynatıp giriyordum, golden cup son 40 gramda teşrif etti :) ama onu degase bağladım
Bana gelen kahve kesinlikle açık kavrumdu ve yazan notlardan hiçbirini alamadım. Son 15 Gr ı Clever ile güzel tutturdum fakat sorunun kavrum olduğunu düşünüyorum. İnşallah diğer paketler güzel çıkar.

Etiyopya Bishan Wate
2 demleme yaptım.
Timemore X-lite 13klik (orta üstü)
90°C 20gr kahve 330su
65-->200-->330
Kahve Omni Roast sanırım. Güzel bir gövdesi var. Şeftali havası aldım. Espresso yada mokapot ile daha iyi olacak sanki.
IMG-20230513-WA0001.jpgIMG-20230513-WA0000.jpg

Fam ile tanışma kahvelerim beni fazlasıyla mutlu etti 🥲 La Fany Red Bourbon Anaerobic'e bayıldım epey keyifliydi, genel olarak sitedeki tarife uydum bazen anlık oynamalar yaptım sonuç her zaman iyiydi. Siberia Pacamara La fany kadar çıtayı arşa çıkarmasa da keyifli bir kahve dün arkadaşlara da demledim epey beğendiler.
Mbozi'yi biraz erken demlemiştim ilk hafta rezalet derecede kötüydü, üstüne bir de içtiğim en kötü kahve diye eşimden papara yedim 😅😅 2. haftadan sonra kötü tat gitti ama lezzet olarak beni çok tatmin etmedi. Kahveyi gömdük biraz ama bana hitap etmese de fiyatına bakınca yerden yere vurmaya da gerek yok damağına hitap edene f/p kahve.

FAM - Etiyopya Banko Gotiti 17/04 kavrumu

Fotoğraftan ne kadar belli oluyor bilmiyorum. Bana çok tutarlı gelmedi. Açık, orta, koyu çekirdekler var. Aşağıya birkaç tane ayırdım.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2023-05-18-19-28-27-203-edit_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2023-05-18-19-28-27-203-edit_com.miui.gallery.jpg
    97.7 KB · Görüntüleme: 73
Aroma Nativo övüp gideceğim.

O neymiş öyle ya. "Circulor'dan getirttik, 100 gramına 40 euro verdik." deseler inanırdım.

Övdüm, gidiyorum.

O neymiş öyle ya. "Circulor'dan getirttik, 100 gramına 40 euro verdik." deseler inanırdım.

Övdüm, gidiyorum.
Ne kokuda ne de tatta derinlik, komplekslik, zenginlik alabildim. Oysa beğenenlerin yorumuna binaen almıştım ben de. 🙂

Senin sepetle birlikte bir miktar göndereceğim; tutarsız mı ben mi demleyemedim kararı sen verirsin. ;)

Hocam , V60 için reçeteniz var mıdır? ( Ben K-Max 7.2 , Nestle , 92 daha iyi tatlar aldım.)

Övdüm, gidiyorum.

Bende de aynı durum var hocam ve tat olarak Williams ın Monte Blanco'suna yakın bir profil aldım
Ne kokuda ne de tatta derinlik, komplekslik, zenginlik alabildim. Oysa beğenenlerin yorumuna binaen almıştım ben de. 🙂

Senin sepetle birlikte bir miktar göndereceğim; tutarsız mı ben mi demleyemedim kararı sen verirsin. ;)

Geri