• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Nisan 2023 - Fam Coffee Family - Deneyim ve Reçeteler, Toplu Tadım Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DaunterM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kral seni seçmeseler de ben kendim inisiyatif alıp ekliyorum kontenjana, gel sen gelecek ay takılmaya.
Teşekkür ederim, böyle oluyorsa bi video daha çekeyim ben, seneye olacak barista şampiyonası koçluğuna bağlayalım(:

Demleme Reçetesi:

Kavurucu:
Fam Coffee Family
Çekirdek:
La Fany- Red Bourbon - Washed
Demleme Yöntem ve Detayları:
Tricolate ve cafec abaca+ filtreden kesilmiş bir daire
Öğütüm Detayları:
Comandante trailmaster 22 klik
Su Detayları:
Nestle purelife ile pınar madranı 60 ppm olacak şekilde karıştırdım. 98 derece 340 ml
Toplam Süre:
5.30
Kahve Miktarı:
20 gram
Oran:
1/17

Demleme Basamakları:

İlk döküşüm hızlı bir şekilde ve 80 ml kadar. Hemen ardından yumuşak bir şekilde wet-WDT. 1 dakika dolunca tek döküşte 340 ml'e tamamladım. Bu döküş 1 dakika boyunca kesintisiz sürdü.

Tricolate ile kullanmalık yeni bir döküş yöntemi buldum diyebilirim. Döküşün ilk yarısında çok yumuşak bir şekilde daireler çiziyorum. Bu daireler üstteki dispersion disk ile aynı şekilleri takip ediyor. Döküşün ilk yarısından sonra tam ortaya agresif bir şekilde döküyorum kalan kısmı. Böylece yatak hep dümdüz kalıyor, yükselmiyor.

Tadım Detayları:

Şuana kadar fam kahvelerinin hepsini ılıkken daha çok sevdiğimi fark etmiştim. Ilık derken, baya baya oda sıcaklığına düşmüş hali. O halinde düşük gövde + floral tatlar güzel bir kombinasyon oluyor. Üzerindeki tadım notalarını aldığımı söyleyemiyeceğim ama bana da sorsanız çiçeksi ve biraz meyvemsi asiditesi var derdim, pakette yazanlara yakın bir tablo oluyor bu da.

Kahve gün geçtikçe güzelleşti bu arada, bu en iyi demlememdi diye not düşmek istedim. Giderek güzelleşeceğini tahmin ediyorum.

Demleme Reçetesi:

Kavurucu:
Fam Coffee Family
Çekirdek: La Fany- Red Bourbon - Washed 2 nisan kavrumlu
Demleme Yöntem ve Detayları: v60 ve cafec abaca+
Öğütüm Detayları: Comandante trailmaster 22 klik
Su Detayları: Nestle purelife 1.5 litre 255 ml 97 derece
Toplam Süre: 3 dakika
Kahve Miktarı: 15 gram
Oran: 1/17

Demleme Basamakları:
Orijinal tarifi uzattım biraz, sanırım yavaş dökmemle ilişkili oldu. Ben bu halini oldukça sevdim. Yine de 1-2 klik kalına gitmek mantıklı olabilirmiş.
50 ml su ile 30 saniye bloom (videoda 40 oldu ama bence o beklenen sürenin hissedilir bir farkı yok)
ardından 30 saniyede 160ml tamamlıyoruz
1.30 olunca 255ml tamamlıyoruz
3 dakika civarlarında sonlanıyor.

Tadım Detayları:
Çok hafif boğuk ve yuvarlanmış geldi tatlar. Tahminimce sürenin uzamasıyla alakalı. Ya daha hızlı dökebilirim ya da kalına gidebilirim. Filtre değişmek de mantıklı olabilir, abaca+ yavaş bir filtre benim deneyimime göre. Hem florak hem de meyvemsi asidite hissi vardı yine de, ben severek içtim.

video da ekleyeyim.

Kavurucu: Fam Coffee Family
Çekirdek: La Fany Heirloom Yeast Fermantation
Demleme Yöntem ve Detayları: Orea Dripper, Kalita 185 Filtre
Öğütüm Detayları: CMD 22 klik
Su Detayları: Erikli 96 derece
Toplam Süre: 2 dakika
Kahve Miktarı: 12 gram
Oran: 17

Orea'dan aldığım gövdeli, asiditeden uzak ve ortalama bardaklar şimdiye kadar hoşuma gitmedi. Gelgelelim Yeast Fermantation aşağıdaki adımlarla çok tatlı, neredeyse içinde basit şeker çözünmüş gibi tatlı bir bardak verdi. Gövdesini tanımlamak gerekirse kremamsı diyebilirim.

00:00 - 00:30 50 ml bloom + swirl
00:30 - 01:00 50 ml dairesel döküş
01:00 - 01:30 50 ml dairesel döküş
01:30 - 02:00 50 ml dairesel döküş, swirl ve bitiş

Ekli dosyalar

• 20230427_221342.jpg
    20230427_221342.jpg
    98.4 KB · Görüntüleme: 53
Son düzenleme:
Demleme Reçetesi:

Çekirdek: Ethiopia Bishan Wate
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario Decanter V60
Öğütüm Detayları: Timemore C3 16 Klik
Su Detayları: Kuzeyden Su / 96C
Toplam Süre: 3.43

Kahve Miktarı:25 Gr
Oran: 1/17

Demleme Basamakları: 105-250-330-425 (Son döküş swirl)

Tadım Detayları:
Geçen ay zaten kendi evimde bayılarak tükettiğim bir çekirdek olmuştu.İstanbul’a arkadaşıma geldim çekmecesinde 2 aylık Bishan Wate görünce denemek istedim. Şaşırtıcı şekilde kahve hala aynı kahve evde degass tamamlamış içtiğimden hiçbir eksiği yok. Yine o tatlı böğürtlen,frambuazımsı tatlar, 1/17 yaptığım için aldığı o sulu (Juuiiicyy :D) hal mevcut. Taptatlı bir bardaktı. 2023’ün favori kahvelerimin arasında yerini şimdiden aldı bile. Böyle Ethiopia’ların hastasıyım.

Dostlar canlandırın burayı, hepi topu 2 sayfa girdi var :/

Demleme Reçetesi:

Kavurucu:
Fam Coffee Family
Çekirdek: Bishan wate, 11 nisan kavrumu (18. gün)
Demleme Yöntem ve Detayları: v60 ve cafec abaca+
Öğütüm Detayları: Comandante trailmaster 17 klik
Su Detayları: Karman çorman bir su. 70 ppm civarı. 91 derece
Toplam Süre: 4.45
Kahve Miktarı: 24 gram
Oran: 1/16.67

Demleme Basamakları:
lance Hedrick 1-2-1 tarifi. Önce 75 ml su ile bloom. Ardından iyice bir swirl attırıyoruz ve tam 2 dakika bekliyoruz.
2 dakika olunca tam ortaya, orta/yüksek hızda döküyoruz 300ml oluncaya kadar. Ardından akışı hiç kesmeden sadece yavaşlatarak, çok dar dairesel hareketlerle 400ml'e tamamlıyoruz. Çevrelere doğru dökmedim hiç. Ardından bir çopstik ile ortadan sadece yüzeyi karıştırıyoruz. 2-3 kez yaptıktan sonra dripperı ufak bir sallayıp yatak düzlüyoruz. Sonra tüm ritüel bir kez daha tekrarlanıyor.

Bu tarifin ortaya çıkarttığı yatak çok ilginç oluyor. Duvarlar tamamen çamur, yatak ise cmd 17 kliğe göre oldukça tane tane.

Tadım Detayları:
Bitterliğin sınırlarında kalmış. Meyvemsillik de bir o kadar yüksek. Çok tatlı bir sonuç oldu ama bence berraklık azaldı. Keyifle içiliyor ama tadım notalarını tek tek alayım, daha net olsun derseniz kalına gitmek mantıklı. Bu haliyle içmesi çok keyifli geldi bana. Tavsiye ederim. Lance'in videosunu izlemenizi tavsiye ederim

Yatağın fotoğrafını ekliyorum.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Görsel 2023-04-29 saat 13.27.25.jpg
    WhatsApp Görsel 2023-04-29 saat 13.27.25.jpg
    92.7 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:
Fam Coffee Family
Idido Espresso 6 Mart Kavrum
18/42
28 Saniye
Mercan Su (Karaisalı) 100 ppm 94°
İms Nanoquartz 20 gr'lık Sepet
Lelit Bianca
Mignon Oro Single Dose
Aşşırı tatlı, fazla tatlı... Bal lazım olsa marketten alırdım Nisan Guzman. 🙂

Bir arkadaşımıza sepetin öğütüm boyutunu etkileyeceğini, bu sepetin de değirmenin yamuklarını ortaya çıkaracak kadar ince öğütüme zorladığını göstermek maksadıyla az önce dial-ine giriştim.

Sepet değişikliği sonrası süre 28 saniyeden 15 saniyeye indi. Yine de tadına baktım ve bu çekirdeği denerken ilk etapta aldığım rahatsız edici odunsu tatlar yoktu, çiçeksi tatlara eşlik eden çok yüksek bir tatlılık ve sıfır asidite vardı. Dürüst olayım ben bunu kavrumla ilgili bir sorun sanıyordum ama böyle değilmiş. 🙂
Biraz daha inceye gittim, 20 saniye oldu, çiçeksi-meyvemsi silik yapıya artan şekerlilik ve gövde eşlik etti.
Sonra bitter tatları göze alarak "İnceldiği yerden kopsun." düsturuyla daha da inceye gittim. 28 saniyede yine hiç acılık olmamakla birlikte, çok yüksek bir tatlılık, meyvemsi ya da çiçeksi olmayan, yüksek bir gövde ve şekerli çok uzun bir aftertaste oluştu.
Şu an ağzım şekerli yazıyorum bunu, 45 dakika olmuştur fincanı gömeli. 😂

Çekirdek: Aroma Nativo - Geisha 25.04.2023
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario V60 01 Plastik ve Hario 01 40 lı Kutu Filtre
Öğütüm Detayları: Cmd 23
Su Detayları: Buzdağı 92°C
Toplam Süre: 02:15
Kahve Miktarı: 15 gr
Su Miktarı: 255 gr
Demleme:
00:00 - 55 ml Bloom + spin
00:35 - 155 ml
01:15 - 255 ml

Degassingi bitmemiş bu kadar güzel bir kahve içtiğimi hatırlamıyorum. Tadım notalarında ne yazıyorsa o. Sakız hariç o sakızı hiç çiğnemedim ama kahvenin hatrına arayıp bulurum çok iyi, çok çok iyi. Günümü güzelleştirdi. İndirimsiz fiyattan tereddütsüz alırım. Kadıköye gider içerim. Almayı düşünen arada kalan acımasın alsın.

Demleme:

Degassingi bitmemiş bu kadar güzel bir kahve içtiğimi hatırlamıyorum. Tadım notalarında ne yazıyorsa o. Sakız hariç o sakızı hiç çiğnemedim ama kahvenin hatrına arayıp bulurum çok iyi, çok çok iyi. Günümü güzelleştirdi. İndirimsiz fiyattan tereddütsüz alırım. Kadıköye gider içerim. Almayı düşünen arada kalan acımasın alsın.
Bu yorumdan sonra 250 Gr aldım. Teşekkürler. 🙂

Bishan wate kadar su geçirmemeye ant içmiş bir kahve görmedim yahu bu ne 😄 15 gramın üstüne çıkanlar 1/14 demleyip sonra seyreltmeyi denesin mutlaka.

Demleme:

Kral sana para mı verdik naptık maşallah ben bu kadar övmedim kendi kahvemi helal 😃 beni bu yiğidim hahahaha 😂

Afiyet olsun

Bishan wate kadar su geçirmemeye ant içmiş bir kahve görmedim yahu bu ne 😄 15 gramın üstüne çıkanlar 1/14 demleyip sonra seyreltmeyi denesin mutlaka.
Benzer bir durumu pink star ve qonqana da yaşıyorum. Sen misin akmayan! aeropress de tepesine basa basa demliyorum :')

Geri