brew.engineer
Yeni Üye
- İsim
- Emre
Daha fazla
- İsim
- Emre
- Espresso Makinesi
- Ninja Luxe Café Premier Espresso Makinesi
- Değirmen
- Comandante C40
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- Ankara
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
- Çankaya
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
- Eryaman
Merhaba kahve sever dostlar 
Bir süredir Ninja Luxe Café Premium modelini aktif olarak kullanıyorum. Forumda kullanıcı yorumu göremediğim için kendi deneyimimi paylaşmak istedim. Belki almak isteyen olur, kafasında soru işareti olanlara fikir olur.
️ Nedir Bu Cihaz?
Ninja Luxe Café, espresso, filtre kahve ve cold brew yapabildiğini iddia eden, ilginç görünümlü bir portafiltresi olan enteresan bir makine.
Açıkçası başta biraz önyargılıydım. Sonuçta, “İyi bir cihaz bir işi iyi yapar” mantığıyla yaklaşmıştım. Yani ya espresso yaparsın, ya filtre kahve.
Ama düşük beklentiyle denememe rağmen espresso’su da, filtre kahvesi de, cold brew’ü de gayet başarılı çıktı. Hem lezzet açısından tatmin edici, hem de kullanım açısından oldukça pratik.
Üstelik bu kadar çok işi yapmasına rağmen fiyatı da ulaşılabilir seviyede. Bu performans, bu fiyat bandı için gerçekten çok iyi.
️ Kahve Deneyimi
Kahve konusunda seçici sayılırım. Genelde V60 ile demleme yaparım, manuel süreçleri sevdiğim için. Ama şunu samimiyetle söyleyebilirim:
Bu cihaz hem gövdeli ve lezzetli kahve yapıyor hem de çok pratik.
Son zamanlarda elim sürekli buna gidiyor. Sabahları vakit kazandırıyor ama tattaki keyiften de ödün vermiyor. Bu dengeyi yakalayabilmiş olması bence çok değerli.
️ Espresso
️ Filtre Kahve
İki farklı modu var:
Cold Brew
Açıkçası bu moddan pek beklentim yoktu. Malum, normalde cold brew kahve 12–24 saat demleme ister. Bu yüzden 5-6 dakikada hazır olan cold brew beni bayağı şaşırttı.
Gerçekten gövdeli, dengeli ve içimi keyifli bir sonuç veriyor. Yazın buzla birlikte içmek çok keyifli oluyor, özellikle Ankara’nın 35-38 derece sıcağında
Beğendiğim Noktalar
Bu cihazı alırken “illa bir şeyi eksik yapar” diye düşünmüştüm. Ama kullandıkça gördüm ki, her kahve türünde gerçekten başarılı sonuçlar veriyor. Fiyatının hakkını veriyor diyebilirim. Özellikle yeni başlayan ya da orta seviyede olan ama kaliteli sonuç almak isteyen kahvesever dostlarıma öneririm.
Son olarak, çekirdek haznesi tek seferde 250 gram kahveyi alıyor. Ben en son 250 gramlık kahvede (bugün koydum bugün bitirdim
):
Kahvesiz kalmayın!
️
— Emre
Bir süredir Ninja Luxe Café Premium modelini aktif olarak kullanıyorum. Forumda kullanıcı yorumu göremediğim için kendi deneyimimi paylaşmak istedim. Belki almak isteyen olur, kafasında soru işareti olanlara fikir olur.
Ninja Luxe Café, espresso, filtre kahve ve cold brew yapabildiğini iddia eden, ilginç görünümlü bir portafiltresi olan enteresan bir makine.
Açıkçası başta biraz önyargılıydım. Sonuçta, “İyi bir cihaz bir işi iyi yapar” mantığıyla yaklaşmıştım. Yani ya espresso yaparsın, ya filtre kahve.
Ama düşük beklentiyle denememe rağmen espresso’su da, filtre kahvesi de, cold brew’ü de gayet başarılı çıktı. Hem lezzet açısından tatmin edici, hem de kullanım açısından oldukça pratik.
Üstelik bu kadar çok işi yapmasına rağmen fiyatı da ulaşılabilir seviyede. Bu performans, bu fiyat bandı için gerçekten çok iyi.
Kahve konusunda seçici sayılırım. Genelde V60 ile demleme yaparım, manuel süreçleri sevdiğim için. Ama şunu samimiyetle söyleyebilirim:
Bu cihaz hem gövdeli ve lezzetli kahve yapıyor hem de çok pratik.
Son zamanlarda elim sürekli buna gidiyor. Sabahları vakit kazandırıyor ama tattaki keyiften de ödün vermiyor. Bu dengeyi yakalayabilmiş olması bence çok değerli.
- Krema oluşumu güzel, gövdesi yerinde, shot’lar tatmin edici.
- Hem espresso hemde espresso bazlı kahveler oldukça başarılı.
- Ayrıca direkt “Americano” ve “Quad Shot” seçeneği de mevcut. Ben kullanmadım ama belirtmekte fayda var. (Denediğimde görüşlerimi ekleyeceğim.)
İki farklı modu var:
- Classic: Daha hafif, yumuşak içimli kahve isteyenler için.
- Rich: Daha gövdeli, aroması yoğun kahve isteyenler için.
Açıkçası bu moddan pek beklentim yoktu. Malum, normalde cold brew kahve 12–24 saat demleme ister. Bu yüzden 5-6 dakikada hazır olan cold brew beni bayağı şaşırttı.
Gerçekten gövdeli, dengeli ve içimi keyifli bir sonuç veriyor. Yazın buzla birlikte içmek çok keyifli oluyor, özellikle Ankara’nın 35-38 derece sıcağında
- Espresso, filtre kahve ve cold brew yapabiliyor
- Kullanımı çok kolay – öğütme, doz, ayar işleri sizi yormuyor
- Süt köpürtücüsü başarılı ve otomatik çalışıyor (hem sıcak hem soğuk sütle güzel sonuçlar)
- Gürültü seviyesi düşük – sabah evde kimseyi rahatsız etmiyor
- Şık tasarımıyla mutfağa yakışıyor
- Barista Yardım özelliği oldukça işlevsel. Öğütme ve miktar ayarlarında yönlendirmesi güzel, özellikle yeni başlayanlar için çok destekleyici.
- Teknik ayarlara izin veriyor: su ve süt sıcaklığı gibi default ayarlar değiştirilebiliyor
- Fiyat/performans oranı çok yüksek – bu kadar özelliği bu fiyata bulmak gerçekten zor
Bu cihazı alırken “illa bir şeyi eksik yapar” diye düşünmüştüm. Ama kullandıkça gördüm ki, her kahve türünde gerçekten başarılı sonuçlar veriyor. Fiyatının hakkını veriyor diyebilirim. Özellikle yeni başlayan ya da orta seviyede olan ama kaliteli sonuç almak isteyen kahvesever dostlarıma öneririm.
Son olarak, çekirdek haznesi tek seferde 250 gram kahveyi alıyor. Ben en son 250 gramlık kahvede (bugün koydum bugün bitirdim
- 2 kez otomatik kalibrasyon için double shot espresso,
- 3 kez cold brew,
- 3 kez filtre kahve,
- 5 kez de double shot espresso yaptım ve kahve tam anlamıyla bitmişti

Kahvesiz kalmayın!
— Emre