• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ninja Luxe Café Premium Kullanıcı Deneyimi: Espresso, Filtre ve Cold Brew Tek Cihazda?

Kahvenizi evde nasıl demliyorsunuz?

• Kullanılan toplam oy
    80

brew.engineer

Yeni Üye
İsim
Emre
Daha fazla  
İsim
Emre
Espresso Makinesi
Ninja Luxe Café Premier Espresso Makinesi
Değirmen
Comandante C40
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Çankaya
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Eryaman
Merhaba kahve sever dostlar 🙋🏻‍♂️

Bir süredir Ninja Luxe Café Premium modelini aktif olarak kullanıyorum. Forumda kullanıcı yorumu göremediğim için kendi deneyimimi paylaşmak istedim. Belki almak isteyen olur, kafasında soru işareti olanlara fikir olur.

☕️ Nedir Bu Cihaz?

Ninja Luxe Café, espresso, filtre kahve ve cold brew yapabildiğini iddia eden, ilginç görünümlü bir portafiltresi olan enteresan bir makine.

Açıkçası başta biraz önyargılıydım. Sonuçta, “İyi bir cihaz bir işi iyi yapar” mantığıyla yaklaşmıştım. Yani ya espresso yaparsın, ya filtre kahve.

Ama düşük beklentiyle denememe rağmen espresso’su da, filtre kahvesi de, cold brew’ü de gayet başarılı çıktı. Hem lezzet açısından tatmin edici, hem de kullanım açısından oldukça pratik.

Üstelik bu kadar çok işi yapmasına rağmen fiyatı da ulaşılabilir seviyede. Bu performans, bu fiyat bandı için gerçekten çok iyi.

☕️ Kahve Deneyimi

Kahve konusunda seçici sayılırım. Genelde V60 ile demleme yaparım, manuel süreçleri sevdiğim için. Ama şunu samimiyetle söyleyebilirim:

Bu cihaz hem gövdeli ve lezzetli kahve yapıyor hem de çok pratik.

Son zamanlarda elim sürekli buna gidiyor. Sabahları vakit kazandırıyor ama tattaki keyiften de ödün vermiyor. Bu dengeyi yakalayabilmiş olması bence çok değerli.

☕️ Espresso
  • Krema oluşumu güzel, gövdesi yerinde, shot’lar tatmin edici.
  • Hem espresso hemde espresso bazlı kahveler oldukça başarılı.
  • Ayrıca direkt “Americano” ve “Quad Shot” seçeneği de mevcut. Ben kullanmadım ama belirtmekte fayda var. (Denediğimde görüşlerimi ekleyeceğim.)
☕️ Filtre Kahve

İki farklı modu var:
  • Classic: Daha hafif, yumuşak içimli kahve isteyenler için.
  • Rich: Daha gövdeli, aroması yoğun kahve isteyenler için.
Ben sabahları Rich modunu, gün içinde ise Classic’i tercih ediyorum. Özellikle Rich mod, V60’taki dengeli içime oldukça yakın diyebilirim.

❄️ Cold Brew

Açıkçası bu moddan pek beklentim yoktu. Malum, normalde cold brew kahve 12–24 saat demleme ister. Bu yüzden 5-6 dakikada hazır olan cold brew beni bayağı şaşırttı.

Gerçekten gövdeli, dengeli ve içimi keyifli bir sonuç veriyor. Yazın buzla birlikte içmek çok keyifli oluyor, özellikle Ankara’nın 35-38 derece sıcağında 😂

👍 Beğendiğim Noktalar
  • Espresso, filtre kahve ve cold brew yapabiliyor
  • Kullanımı çok kolay – öğütme, doz, ayar işleri sizi yormuyor
  • Süt köpürtücüsü başarılı ve otomatik çalışıyor (hem sıcak hem soğuk sütle güzel sonuçlar)
  • Gürültü seviyesi düşük – sabah evde kimseyi rahatsız etmiyor
  • Şık tasarımıyla mutfağa yakışıyor
  • Barista Yardım özelliği oldukça işlevsel. Öğütme ve miktar ayarlarında yönlendirmesi güzel, özellikle yeni başlayanlar için çok destekleyici.
  • Teknik ayarlara izin veriyor: su ve süt sıcaklığı gibi default ayarlar değiştirilebiliyor
  • Fiyat/performans oranı çok yüksek – bu kadar özelliği bu fiyata bulmak gerçekten zor
Son Söz

Bu cihazı alırken “illa bir şeyi eksik yapar” diye düşünmüştüm. Ama kullandıkça gördüm ki, her kahve türünde gerçekten başarılı sonuçlar veriyor. Fiyatının hakkını veriyor diyebilirim. Özellikle yeni başlayan ya da orta seviyede olan ama kaliteli sonuç almak isteyen kahvesever dostlarıma öneririm.

Son olarak, çekirdek haznesi tek seferde 250 gram kahveyi alıyor. Ben en son 250 gramlık kahvede (bugün koydum bugün bitirdim 🥶):
  • 2 kez otomatik kalibrasyon için double shot espresso,
  • 3 kez cold brew,
  • 3 kez filtre kahve,
  • 5 kez de double shot espresso yaptım ve kahve tam anlamıyla bitmişti 😅
Aklınıza takılan bir şey olursa da seve seve yanıtlarım.

Kahvesiz kalmayın! ☕
— Emre

Merhaba,

Bende flair espresso var ama vakti geldiğinde ben de espresso makinesine geçmeyi düşünüyorum. Bu makinenin bakımlarına dahil bilginiz var mı acaba? Yeni aldınız şu an gerek yoktur ama bilginiz varsa dinlemek isterim (İç aksamları temizleme modu, değirmen bakımı, kireç için öneri vs).
Ayrıca birkaç soru da sormak istiyorum.
  • Light roast kahve ile denediğinizde de yazabilir misiniz?
  • Ne tür kahve kullandınız?
  • Öğütümü nasıl? Ben de el değirmeni var. Belki onu kullanmama gerek bile kalmaz.
Bir de sanırım önceden SAGE makine kullanıyordunuz. Bi yakınımda da ondan vardı. Ben Sage makineden hiç memnun kalmamıştım. Bir şeyler hep eksik oluyor gibiydi. Bu makine sanırım Sage'den kat kat daha iyi yapıyordur? Şimdiden teşekkürler.

Merhaba,

Bende flair espresso var ama vakti geldiğinde ben de espresso makinesine geçmeyi düşünüyorum. Bu makinenin bakımlarına dahil bilginiz var mı acaba? Yeni aldınız şu an gerek yoktur ama bilginiz varsa dinlemek isterim (İç aksamları temizleme modu, değirmen bakımı, kireç için öneri vs).
Ayrıca birkaç soru da sormak istiyorum.
  • Light roast kahve ile denediğinizde de yazabilir misiniz?
  • Ne tür kahve kullandınız?
  • Öğütümü nasıl? Ben de el değirmeni var. Belki onu kullanmama gerek bile kalmaz.
Bir de sanırım önceden SAGE makine kullanıyordunuz. Bi yakınımda da ondan vardı. Ben Sage makineden hiç memnun kalmamıştım. Bir şeyler hep eksik oluyor gibiydi. Bu makine sanırım Sage'den kat kat daha iyi yapıyordur? Şimdiden teşekkürler.
Merhaba! 😊

Flair kullanıyor olmanız harika, manuel espresso dünyası bambaşka bir keyif gerçekten ve belkide bu keyfi hiçbir makine vermeyebilir. Ancak vakti geldiğinde bir makineye geçmek istediğinizde Ninja Luxe Café fiyat performans açısından çok iyi bir aday bence.

Bakım tarafına gelirsek:
• Cihazda entegre bir değirmen var. Yaklaşık 250 gramlık çekirdek haznesiyle çalışıyor ve seçtiğiniz kahve türüne göre otomatik olarak size öğütme derecenizi öneriyor ortalama iki demleme de de optimal dereceyi veriyor örneğin espresso için benim şu an kullandığım kahve de ayarım 8.
• Şu an için sadece videolarını izledim ve gelen bakım broşürünü okudum derin temizlik yapmadım 😅ama cihazda iç temizlik için modlar mevcut. Özellikle süt köpürtücü için otomatik temizlik döngüsü var.
• Kireçlenmeye karşı ise cihazda descale modu var. Ben önlem olarak hazır su kullanıyorum, özellikle Ankara gibi suyu sert şehirlerde faydalı oluyor. Ancak cihazdan zaten su sertlik test çubuğu çıkıyor ilk kurulumda oradan çıkan sonuca göre makineyi ayarlıyorsunuz.
• Öğütme bıçağına ulaşmak kolay ilk aldığımda orayı temizleyerek başlamıştım, çekirdek haznesi kolayca çıkıyor hemen altında bıçağa ulaşabiliyorsunuz.

Sorularınıza gelirsem:
• Light roast ile henüz denemedim ama denediğimde mutlaka paylaşırım.
• Şu ana kadar orta kavrum bir Honduras çekirdeği ile denemeler yaptım.
• Öğütüm bence günlük kullanıcı için fazlasıyla yeterli. C40 gibi elle ayar yapma derdi yok, cihaz kendisi yönlendiriyor. El değirmeniyle uğraşmak istemeyenler için ciddi konfor. Ayrıca gayet hızlı da öğütüyor.

SAGE kötü makine değil ama öğütücüm yokken C40’la kahve yapmak ciddi zaman alıyordu. Kalibrasyon sürecinde de biraz “kol kuvveti” gerekiyordu 😅 Kıvamı tutturdun mu güzel sonuç veriyordu ama hep biraz uğraş vardı.

Ninja Luxe Café ise bu açıdan gerçekten pratik. Günlük kullanımda çok daha hızlı, zahmetsiz ve tutarlı sonuç veriyor.

Sorularınız olursa yine seve seve yanıtlamaya çalışırım. ☕

Ben de manuel seviyorum ama kalibrasyon meselesi beni de uğraştırıyor. Ya böyle bir şey alacağım ya da elektrikli değirmen :) Bilgiler için teşekkürler.

Merhaba hocam, ben de ilk makinemi almak için araştırma yapıyorum. Tam otomatik makinelerden zaten uzak duruyordum ve haftalardır Sage SES876 Impress modelini araştırıyordum fakat fiyatlar artık 50 bin tl civarına gelmiş hatta geçmiş durumda. İki gün önce Ninja'nın ürünün fark ettim ve tam olarak yarı fiyatına satılıyor. Açıkçası ev tipi için oldukça yeterli gözüküyor ama yine de sormak istediğim bazı şeyler var;

1. Örneğin böyle bir yarı-otomatik makinedense manuel makineye yönelmek zaman ve uğraş gibi negatif yönler haricinde, pozitif anlamda ne katabilir? Örneğin; iyi bir öğütücü + Gaggia veya Profitec Pro Go veya Lelit Mara.. Yukarıda yarı otomatik sage'in 50-60 bin tl bandında olduğunu söyledikten sonra, bu setup'ların 60 bin tl'leri de geçtiğinin farkındayım fakat amacım alıyorken kaliteli bir şeyler almak ve uzun süre kullanmak.

2. 4-5 kişilik bir misafir/arkadaş grubu varken, Ninja'nın arka arkaya kahve yapma (sütlü kahveler özellikle) yeteneği nasıl? Sanırım "quad-shot" özelliği mevcut ama süt tarafındaki performans nasıl oluyor merak ettim.

3. Makinenin ilk kahve için hazır olma süresi nedir? Bir de espresso alınırken, süt köpürtme yapılabiliyor mu?

Yani genel resimde aslında 50-60 bin tl yarı otomatik bir makineye vermektense biraz daha ekleyip, ev tipi için gayet kaliteli (ama uğraşlı, zahmetli) bir setup mı, yoksa yarı fiyatına Ninja mı bundan emin olmaya çalışıyorum :)

Şimdiden teşekkürler.

Merhaba hocam, ben de ilk makinemi almak için araştırma yapıyorum. Tam otomatik makinelerden zaten uzak duruyordum ve haftalardır Sage SES876 Impress modelini araştırıyordum fakat fiyatlar artık 50 bin tl civarına gelmiş hatta geçmiş durumda. İki gün önce Ninja'nın ürünün fark ettim ve tam olarak yarı fiyatına satılıyor. Açıkçası ev tipi için oldukça yeterli gözüküyor ama yine de sormak istediğim bazı şeyler var;

1. Örneğin böyle bir yarı-otomatik makinedense manuel makineye yönelmek zaman ve uğraş gibi negatif yönler haricinde, pozitif anlamda ne katabilir? Örneğin; iyi bir öğütücü + Gaggia veya Profitec Pro Go veya Lelit Mara.. Yukarıda yarı otomatik sage'in 50-60 bin tl bandında olduğunu söyledikten sonra, bu setup'ların 60 bin tl'leri de geçtiğinin farkındayım fakat amacım alıyorken kaliteli bir şeyler almak ve uzun süre kullanmak.

2. 4-5 kişilik bir misafir/arkadaş grubu varken, Ninja'nın arka arkaya kahve yapma (sütlü kahveler özellikle) yeteneği nasıl? Sanırım "quad-shot" özelliği mevcut ama süt tarafındaki performans nasıl oluyor merak ettim.

3. Makinenin ilk kahve için hazır olma süresi nedir? Bir de espresso alınırken, süt köpürtme yapılabiliyor mu?

Yani genel resimde aslında 50-60 bin tl yarı otomatik bir makineye vermektense biraz daha ekleyip, ev tipi için gayet kaliteli (ama uğraşlı, zahmetli) bir setup mı, yoksa yarı fiyatına Ninja mı bundan emin olmaya çalışıyorum :)

Şimdiden teşekkürler.
Merhabalar hocam,

Kendi deneyimime göre sorularınızı cevaplamaya çalışacağım.

1. Manuel makine tarafında uğraş bence keyifli olabilir, ama ben Sage’den Ninja’ya geçince açıkçası rahatladım. Daha az uğraştırıyor, çok daha hızlı sonuç alıyorum. Manuel setuplarda öğütücü ayrı, ayar ayrı, temizlik ayrı bir süreç oluyor. Keyfi başka ama günlük kullanımda pratiklik önemliyse Ninja çok daha rahat.

2. Ninja, diğer makinelere göre arka arkaya kahve yapmada hızlı. Eskiden 4 kişilik gruba sütlü kahve yapmam 30 dakikayı buluyordu, şimdi 15 dakikada bitiriyorum. Quad Shot özelliğini henüz denemedim 😊 ama süt tarafı bence oldukça iyi çalışıyor.

3. Aynı anda espresso çekip süt köpürtemiyor ama geçişi çok hızlı yapıyor. Süt köpürtme performansını özellikle beğeniyorum; hem kıvam hem sıcaklık gayet tatmin edici.

Genel anlamda baktığımızda bence ev için fazlasıyla yeterli, fiyatı da düşünüldüğünde oldukça mantıklı bir seçim. Kendi öğütücüsünün olması da büyük artı; ayrı öğütücü derdi olmuyor.

Kısacası bana sorarsan gönül rahatlığıyla alınır, ama yaşadığınız şehirde teknoloji mağazalarında bir gidip görme şansınız olursa belki karar verme açısından daha rahat olur.

İncelemeyi okuduğunuz için de teşekkür ederim hocam. İyi akşamlar dilerim. ☕

Açıklamalar için teşekkür ederim.

Sage'in benzer ürününün 50 bin civarına geldiği bir ortamda alınabilir bir risk olarak gözüküyor. Zaten bu ürün de olmasa herhalde yarı otomatik + değirmen setup'ına yönelmek durumunda kalacaktım (ortalama 50 bin tl sage'e vermektense biraz daha bekleyip, kaliteli ve bir tık ev-prof sisteme geçilebilir diye).

Hala daha araştırıyorum ama yarı otomatik + değirmen setup'ları zaten şuan 60-70 bin liraları buluyor. Alıp yapamamak, sevememek gibi durumlardan ötürü 25 bin tl'ye ninja ile başlamak en azından neyin ne olduğunu, neyin eksik olduğunu anlamak sanki biraz daha mantıklı geliyor.

@brew.engineer bu arada ninja'nın bu modelinde single shot alınamadığından bahsedilmiş, double ve quad shot şeklinde belirtmişler. Siz single shot'ları nasıl ayarlıyorsunuz?

Son düzenleme:
Bu cihazın pro versiyonu mevcut. Keşke o da bizim ülkemize gelse o zaman kesin alınabilir derdim. Ancak bu cihaz ile aldığın shotlari Philipsin ucuz makinaları ile bile alabiliyorsun. Fiyatını aşırı pahalı buluyorum.

Açıkçası ben de yabancı forumlarda aratınca diğer versiyonunu gördüm, Ninja firması ile iletişime geçtim pro versiyonu ne zaman gelir diye. Onlar da net bir tarih yok dediler. Yeni model gelmesi durumunda bu cihazın kolay satılabileceğinden de emin olamadım.

Sage'de SES876 Barista Express™ Impress'in liste fiyatında epey indirim yapınca onu almaya karar verdim (40 bin tl'ye geldi). Ninja ve Sage'in hemen hemen tüm karşılaştırmalarını okudum, izledim. Sage'in yarı-pro olarak ilerde kahve ile daha çok ilgilenmek istediğiniz de, daha esnek bir makine olacağından bahsediliyor ayrıca malzeme kalitesi açısından da daha uzun ömürlü olacağı söylenmiş. Tabii hepsi inceleme, gelip kullanmaya başlayınca göreceğiz. Zaten başlarda tecrübesiz kullanıcılar için Ninja'nın daha stabil ve kolay kahve çıkardığı konusunda hemen herkes hemfikir.

Bütçeye göre Ninja Luxe Cafe'nin de oldukça rekabetçi ve ev için uygun olacağını düşünüyorum ama ben bir adım sonrası için merakım gelişirse en azından yarı-otomatik makinelere geçene kadar beni idare edebilecek bir makine olduğunu hissettiğim için Sage'de karar kıldım.

makineniz hayırlı olsun...ben de sage ses876+ kinu ikilisini kullanıyorum ve çok memnunum. Ön demleme özelliği, PID olması vs sayesinde light roastlarda bile çok iyi verim aldım.
Açıkçası ben de yabancı forumlarda aratınca diğer versiyonunu gördüm, Ninja firması ile iletişime geçtim pro versiyonu ne zaman gelir diye. Onlar da net bir tarih yok dediler. Yeni model gelmesi durumunda bu cihazın kolay satılabileceğinden de emin olamadım.

Sage'de SES876 Barista Express™ Impress'in liste fiyatında epey indirim yapınca onu almaya karar verdim (40 bin tl'ye geldi). Ninja ve Sage'in hemen hemen tüm karşılaştırmalarını okudum, izledim. Sage'in yarı-pro olarak ilerde kahve ile daha çok ilgilenmek istediğiniz de, daha esnek bir makine olacağından bahsediliyor ayrıca malzeme kalitesi açısından da daha uzun ömürlü olacağı söylenmiş. Tabii hepsi inceleme, gelip kullanmaya başlayınca göreceğiz. Zaten başlarda tecrübesiz kullanıcılar için Ninja'nın daha stabil ve kolay kahve çıkardığı konusunda hemen herkes hemfikir.

Bütçeye göre Ninja Luxe Cafe'nin de oldukça rekabetçi ve ev için uygun olacağını düşünüyorum ama ben bir adım sonrası için merakım gelişirse en azından yarı-otomatik makinelere geçene kadar beni idare edebilecek bir makine olduğunu hissettiğim için Sage'de karar kıldım.

Hayırlı olsun güzel seçim. Ben öztiryakiler mini espresso ile ninja 3in1 arasında fark bulamıyorum arada 8 9 bin lira fiyat çabası.
Gerçi pro modeli ülkemize gelse muhtemelen fiyatı 50 bin civarlarında olur diiye düşünüyorum.

Dün makinem geldi. Açıkcası ben çok beğendim. Şimdilik sadece double espresso ve süt köpürtme ayalarını denedim. Her kullanıcıya hitap eden bir makine olmuş. Flairden gelince bir şeyleri manuel yapmaya çalışmak başta çok zor geldi. Kullanma kılavuzunu okumak da fayda var yoksa neyin ne işe yaradığını anlamak biraz zor. (Değirmen ayarı yaparken manuel başlatma besela basılı tutunca oluyor.)

Tavsiyelerim:

Kullanma kılavuzundan hemen su sıcaklık ayarına bakın ve en sıcağına getirin :) Süt sıcaklık ayarını ellemedim hangisi daha iyi bilmiyorum.
Hot water kısmı benim gözlemlediğim maks 80 derece veriyor. Belki kabı ısıtsam daha fazla olur, denemedim henüz.
İlk bikaç gün tartı kullanın ayarları ona göre yapın. Her yeni kahvede bida tartı kullanın. Yok ben illa her seferinde kullancam derseniz daha iyi tabi :)

Negatif ve Bilmediklerim:
Kaç basınçta yapıyor iyi mi kötü henüz bilmiyorum.
Double spout var ama iki tane minnacık fincan koymak bile dert.
Sertlik, sıcaklık, köpük ... diye ayar yapmak yerine derece veya başka birimde gösterseler daha iyiydi. Herkese hitap etsin diye böyle yapmışlar.

BENCE EN ÖNEMLİSİ - Yedek parçalar şu an hiçbiri stokta yok. İleride gelecek mi? Fiyatı uygun olacak mı? Başka aksesuarları alabilecek miyiz vs hiç birini bilmiyoruz. Gelmezse bi makine daha alır yedekte tutarız :) Ya da yurtdışından.

Reklam oluyor mu bilmiyorum ben faydalandım ondan yazıyorum. Şu sıralar 9 taksit kampanyası var. (Ayrıca world puan kampanyası da var)
Kampanya Linki

1757486607397.png

Dün makinem geldi. Açıkcası ben çok beğendim. Şimdilik sadece double espresso ve süt köpürtme ayalarını denedim. Her kullanıcıya hitap eden bir makine olmuş. Flairden gelince bir şeyleri manuel yapmaya çalışmak başta çok zor geldi. Kullanma kılavuzunu okumak da fayda var yoksa neyin ne işe yaradığını anlamak biraz zor. (Değirmen ayarı yaparken manuel başlatma besela basılı tutunca oluyor.)

Tavsiyelerim:

Kullanma kılavuzundan hemen su sıcaklık ayarına bakın ve en sıcağına getirin :) Süt sıcaklık ayarını ellemedim hangisi daha iyi bilmiyorum.
Hot water kısmı benim gözlemlediğim maks 80 derece veriyor. Belki kabı ısıtsam daha fazla olur, denemedim henüz.
İlk bikaç gün tartı kullanın ayarları ona göre yapın. Her yeni kahvede bida tartı kullanın. Yok ben illa her seferinde kullancam derseniz daha iyi tabi :)

Negatif ve Bilmediklerim:
Kaç basınçta yapıyor iyi mi kötü henüz bilmiyorum.
Double spout var ama iki tane minnacık fincan koymak bile dert.
Sertlik, sıcaklık, köpük ... diye ayar yapmak yerine derece veya başka birimde gösterseler daha iyiydi. Herkese hitap etsin diye böyle yapmışlar.

BENCE EN ÖNEMLİSİ - Yedek parçalar şu an hiçbiri stokta yok. İleride gelecek mi? Fiyatı uygun olacak mı? Başka aksesuarları alabilecek miyiz vs hiç birini bilmiyoruz. Gelmezse bi makine daha alır yedekte tutarız :) Ya da yurtdışından.

Reklam oluyor mu bilmiyorum ben faydalandım ondan yazıyorum. Şu sıralar 9 taksit kampanyası var. (Ayrıca world puan kampanyası da var)
Kampanya Linki

Ekli dosyayı görüntüle 40136
Hayırlı olsun hocam

Hayırlı olsun hocam
Sağolasın. Bu yanında çıkan tablet vs yerine ne alabilirim hiç bilgin var mı? Herhangi bir espresso kireç çözücü tablet de iş görür mü? İki farklı toz tablet var. Biri suya konuyor (Kullanma kılavuzunda toz yerine sirke + su kullanabilirsin diyor) ama tablet olanın alternatifi ne olabilir. Backflush için kullanılan herhangi bir tablet iş görür mü acaba? Haftalık aylık bakımlar bu tür makinelerde önemli yoksa ileride nanay :)

Ben yanında çıkan dışında kullanmadım henüz, benimde araştırdığım bir konu alternatif bulduğumuzda buradan bilgi paylaşalım 🙏🏼

Sağolasın. Bu yanında çıkan tablet vs yerine ne alabilirim hiç bilgin var mı? Herhangi bir espresso kireç çözücü tablet de iş görür mü? İki farklı toz tablet var. Biri suya konuyor (Kullanma kılavuzunda toz yerine sirke + su kullanabilirsin diyor) ama tablet olanın alternatifi ne olabilir. Backflush için kullanılan herhangi bir tablet iş görür mü acaba? Haftalık aylık bakımlar bu tür makinelerde önemli yoksa ileride nanay :)
güle güle kullanın keyifli kahveleriniz olsun, bu sirke su backflush sage için de kullanılır mı acaba makineye zarar verir mi yoksa

Geri