enkoppkaffe
Barista
Hazır konusu açılmışken Java Halu, La Joya ve Ethiopia Bombe için aeropress reçete önerisine açığım
evet yeşili de koyu olabilir, guatemalalar da ve endonezya da fermante çekirdeklerNiji açık kavuruyor genelde rengi yanıltmasın anaerobic kahveler koyu oluyor genelde, işleme yönteminden büyük ihtimal, çoğu anaerobic hassas oluyor, bitter tarafa geçmek kolay kahvede.
Aynı durumdayız, ben de sipariş verdim. Destek olabildiysem ne mutlu. 114863 Aylık kahve stoğum olmasına rağmen, destek amaçlı sipariş verdim. Umarın hakkınızda herşey güzel olur. #11484@Niji Coffee Co.
reçeteniz var mı? Sitedeki reçeteden çok iyi bir sonuç alamadım.Geçen akşam La Joya Nitro sipariş etmiştim tamamen aklımdan çıkmış.Bugün beklemediğim bir anda gelince, degassi de bitmiş halde gelince demlemek istedim.Resmen modumu yükseltti.
Elinize sağlık, bugüne kadar aldığım hiçbir çekirdeğiniz üzmedi. Ayrıca Ali Reza beyin reçeteleri de her seferinde çalışıyor.
Sitede kahvenin kendine ait bölümünde en alttaki reçeteyi kullandım.Nestle su ile demleme yaptım, Timemore C2 Max 16 klikte öğüttüm 15 e gideceğim bir dahakine 2.43 gibi bitti, reçete daha yüksek bir çözünme istiyor gibi.Fakat bardakta vadedileni aldım; temiz meyvemsi ve tatlı bir bardaktı.reçeteniz var mı? Sitedeki reçeteden çok iyi bir sonuç alamadım.
Hocam değirmeninizi bilmiyorum ama comandante ile 17 clixte 1/15.5 gibi bir oranla biraz yüksel debili eşit döküşle demleyebilirsiniz.reçeteniz var mı? Sitedeki reçeteden çok iyi bir sonuç alamadım.
Comandante var, sıcaklık kaç derece uygun olurHocam değirmeninizi bilmiyorum ama comandante ile 17 clixte 1/15.5 gibi bir oranla biraz yüksel debili eşit döküşle demleyebilirsiniz.
90da demliyorumComandante var, sıcaklık kaç derece uygun olur
Su ne kullanıyorsunuz hocam, su kahvenin karakterini değiştirmesede yönelimini çok değiştiriyor.Comandante var, sıcaklık kaç derece uygun olur
Abant su kullanıyorum (ankara)Su ne kullanıyorsunuz hocam, su kahvenin karakterini değiştirmesede yönelimini çok değiştiriyor.
Abantı bir ara denemiştim ama deneyimleri şu an tam hatırlayamadım ama temiz bardaklar çıkarıyor diye aklımda kalmışAbant su kullanıyorum (ankara)
Hocam siz su olarak ne kullanıyorsunuzHalu banana, qonqana ve 01 dripper almıştım bugün geldi. Ikisi de süper parfümsü çekirdekler. Paketleri açar açmaz odayı doldurdu kokusu.
Banana aylık alımda tadımlık gelen bir kahveydi, çok hoşuma gitmişti. Bu özel fiyatlandırmada almak istedim.
Coffeeblackhot youtube kanalında düşük gramajlı reçetelerin hepsini deniyorum. Çoğunda güzel sonuçlar çıkıyor. Kendisi burada mı bilmiyorum ama teşekkür ederim.
Gelelim demlemeye.
Banana
10/180
Hario 01
Cmd 20
Hario 40 lı kutu
45x4 döküş, sonuncuda hafif bir spin
2:15 bitiş.
1 clik daha düşebilirim. 1/18 olmasına rağmen kısmen gövdeli, soğudukca tatlılaşan bir fincan oldu. Damakta bıraktığı his çok hoş. Elinize sağlık.
Hocam siz su olarak ne kullanıyorsunuz