• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Niji Coffee Co. Kahve Kavurma Atölyesi

#11226 ile Niji'den ilk siparişimi verdim ben de, özellikle la joya nitroyu heyecanla bekliyorum. Bu zamanda bu fiyatlara bu kahveleri bulmak inanılmaz bir iş, indirim kodu için ayrıca teşekkürler
Afiyet olsun , umarım kahvelerden memnun kalırsınız …
Geridonuşunuzu bekliyorum 🙌

Nijicim selamlar @Niji Coffee Co. bir ufak aldığım kahveleri yorumlamaya geldim. Java haluya birşey demeyeyim malum sayfa sayfa yorum var zaten, muzun içindeki o lifli kısmın tadını alınca bir ufak dumur oldum açıkçası ama pozitif yönde.
La joyalarınızın yeterli reklamı yapılmadığını düşünüyorum, zira millet ne tırt çekirdekleri yağlıyor da ballıyor. Natural anaerobik olan aromada adeta ayva çiçeği, sarı meyve ağaçları çiçek açmışçasına. Damakta da aynen devam. tertemiz bir anaerobik.
Random gülme tadında ne yöntem bulduysa uygulanmış diğer çekirdeği (nitro/laktik/maserasyon/daha başka acaip fermantasyonlar) alırken dedim ki en kötü sirke gibi birşey çıkar yarışma kahvesi ayarında salataları şenlendiririm sos yaparım. Ama heyhat, bu da tertemiz çıktı ya! Belli belirsiz fermente tatlar, hafif kırmızı meyveler, tatlı bir asidite. Demek ki çiftlik fermantasyon işine iyi arge yapmış, kafa patlatmış. Bu kadar karışık işlemlerden böyle temiz içim çıkarmak zordur çünkü.

Özetle, ellerinize sağlık nijicim. Başarılı kavrumunuz bana keyifli kahveler olarak geri döndü. Sağolun varolun.
Merhabalar efendim , umarım iyisinizdir !

Sizden nasıl teşekkür edeceğimi bilemedim ; afiyet bal şeker olsun… nasıl motive olduğumuzu bilemezsiniz … minnettarım .

Özellikle la joya nitro lactik ile ilgili websitedede yazmıştım Solano ailesi CO2 yerine Nitrojen kullanmaya karar verip riskli bir operasyon gerçekleştirir. Nedeni ise nitrojenin; kahvenin tatlarını, rengini veya aromasını etkilemeyen ve CO2'den daha yüksek termal stabiliteye sahip saf bir gaz olduğunu düşünüyorlar. Ayrıca maserasyon süresinin biraz daha uzamasına ve PH bozulmasının yavaşlamasına neden olacağını, ekstra olarak aromanın, tatlılığın ve asiditenin artmasına aynı zaman da çok daha temiz olacağını düşünüyorlar.

Bu çekirdek benim içinde büyük bir risk oldu ; deneyimsel kahveleri profillemek çok zor… 2,3 parti kavrumları hatta satışa sunmadım bunun içinde bazen gecikmeler yaşadık … epey zor bir kahveydi ; ama şu an keyifle çıkarıyoruz…

bu çekirdek ile ilgili Yazdığınız yorum tam beklediğim yorumdu !

Yeniden afiyet olsun

Sevgilerimle, Alireza

Matruşka serisi bitti mi yoksa unexpected journey diye hikayenin öncesini anlattığınız bir seri daha gelir mi?
Negzel film izler gibi içiyorduk kahvemizi:)
Efendim long time no See !!

Umarım iyisinizdir ;

Hepimiz yeni yıl için bir paket matruşka 5i hak ediyoruz diye düşünüyorum =)

En kısa zamanda çalışması biter inşallah!

O sırada Alireza: "2018 hasat yeşil çekirdekleri post-fermantasyona tabi tutma" fikri çık aklimdan
Xaxax

Aslında öyle bir çekirdek 20 kg olarak elimde bulunuyor ama hiç düşünmüyorum =))))

Çok riskli…

ethiopia bombe qonqana'dan şu ana kadar 1.250 kg tükettim gerçekten bayıldığım bir çekirdek oldu. Her sabah işe bu kahveyi demleyip getiriyorum. Az önce yeni bir sipariş verdim içinde 500 gram dana qonqana vardı :D. Bunun yanında yeni kahvelerini ve daha önce almadığım hulu banana'yı da ekledim. Niji benim favori kavurucularımdan biri olmayı çok kısa sürede başardı, teşekkürler.
Merhabalar efendim ,
Umarım iyisinizdir.
Bunları duymak nasıl iyi geldi… afiyet olsun .
Umarım yeni kahveleri beğenirsiniz; geridonuşunuzu merak ile bekliyorum!
Sevgilerimle, Alireza

Günaydınlar
teşekkür ediyorum Alireza bey
güzel bir sabah kahvesinin etkisi beni bu saatte buraya düşürdü doğrusu :giggle:
17/250 hayat su
c40 29klik öğütüm
30gr su ile 20sn ön demleme süre dolduktan sonra kalan suyu tamamlayıp 4dk kadar bekletip kaşık yardımı ile bir miktar karıştırdım
9-10dk civarlarında demlemeyi bitirdim

Günaydınlar
teşekkür ediyorum Alireza bey
güzel bir sabah kahvesinin etkisi beni bu saatte buraya düşürdü doğrusu :giggle:
17/250 hayat su
c40 29klik öğütüm
30gr su ile 20sn ön demleme süre dolduktan sonra kalan suyu tamamlayıp 4dk kadar bekletip kaşık yardımı ile bir miktar karıştırdım
9-10dk civarlarında demlemeyi bitirdim
Afiyet olsun efendim , yarin Ilk işim bu reçeteyi uygulamak; elinize sağlık ✨☕

Herkese merhabalar, umarım iyisinizdir !
Kampanyamızın son günü bugündür , umarım memnun kalmışsınızdır ; eğer bir aksilik olduğu ise lütfen kusurumuza bakmayın .
Sevgilerimle, Alireza

Herkese merhabalar, umarım iyisinizdir !
Kampanyamızın son günü bugündür , umarım memnun kalmışsınızdır ; eğer bir aksilik olduğu ise lütfen kusurumuza bakmayın .
Sevgilerimle, Alireza
merhaba, 500 gr veya 1 kilo seçenekleri eklemeyi düşünür müsünüz? hem fazladan paket kullanımı azaltarak çevrenin korunmasına minicik de olsa bir katkıda bulunmuş oluruz hem de paket fiyatı netice rakamdan düşerek tüketiciye de bir miktar katkıda bulunmuş olursunuz. tabi işçiliği de yine az da olsa azaltmış olursunuz. herkes için kazan kazan gibi görünüyor :)

bu arada brezilya şaşırtıcı şekilde çok iyi çıktı. java için sanırım uygun demleme metodu bulamadım, maalesef şu an kadar biraz hayal kırıklığı oldu, paketin yarısına da geldim. şu parametrelerde denedim, farklı bir öneriniz varsa alabilirim

cmd 18 klik 92 derece su 1/16
cmd 18 klik 96 derece su 1/16
cmd 23 klik 93 derece su 1/16
cmd 23 klik 96 derece su 1/16

Bombe Qonqana
French Press
1/14-300ml Su

99°/Buzdağı
4 dk bekledim,3 kez karıştırdım,kaşıkla üst katmanı aldım,3 dk daha bekledim ve Hario 100'lü kutu filtreli C.Eye 02'den karafa döktüm.

Önceki v60 ve filtresiz French Press demlemelerime göre epey meyvemsi ve lezzetli oldu.French Press ile kahve bulanık olduğu için böyle bir fikir gelmişti aklıma , filtreden geçirmeden demlediğim bu kadar lezzetli değildi.

Guatemala La Joya Nitro'yu sizin tarifinize göre demledim ama tatsız ve düz bir kahve içtim,farklı reçete öneriniz var mı? @Niji Coffee Co.

Son düzenleme:
Selamlar @Niji Coffee Co. siparişler geldi teşekkür ederim; Java Halu Banana , Guatemala La Joya ve Beija Flor(espresso) almıştım kahveler inanılmaz güzel kokuyor elinize sağlık, kavurma tarihleri 03.01.2023, bugün espresso olarak Beija yı sitedeki tarife göre öğütüm yaptım ama kesinlikle akış olmuyor çok ince kaçtı, red click takılı değil şuanda bende sizin click ayarını 2 ye bölüp deneme yapacaktım ki 7 click çok az geldi o sebepten 8 click de öğütüm yapıp demledim ama basınç 11 bar a çıkmasına rağmen akış damla damla , acaba tarifte bir hata mı var ? Makina Bianca.

Teşekkürler.

Sitedeki tarifide aşağıya bırakıyorum.

Öğütücü : COMANDANTE -13 RED CLİX
Su sıcaklığı : 90 DERECE
Brita C150
RATİO : 1*2,25
DOSE: 16 GR

Me
merhaba, 500 gr veya 1 kilo seçenekleri eklemeyi düşünür müsünüz? hem fazladan paket kullanımı azaltarak çevrenin korunmasına minicik de olsa bir katkıda bulunmuş oluruz hem de paket fiyatı netice rakamdan düşerek tüketiciye de bir miktar katkıda bulunmuş olursunuz. tabi işçiliği de yine az da olsa azaltmış olursunuz. herkes için kazan kazan gibi görünüyor :)

bu arada brezilya şaşırtıcı şekilde çok iyi çıktı. java için sanırım uygun demleme metodu bulamadım, maalesef şu an kadar biraz hayal kırıklığı oldu, paketin yarısına da geldim. şu parametrelerde denedim, farklı bir öneriniz varsa alabilirim

cmd 18 klik 92 derece su 1/16
cmd 18 klik 96 derece su 1/16
cmd 23 klik 93 derece su 1/16
cmd 23 klik 96 derece su 1/16
Merhabalar efendim , umarım iyisinizdir .
Tabi paket mevzusunu konuşuruz toplantılarımızda … sizi haberdar ederim bu konu ile ilgili .🙌

Java Halu için bugün sitedeki reçeteleri deneyeceğim ; yeniden forumda yazmış olurum sonuçları .

Sadece su olarak Nestle kullanmanızı rica edeceğim;

Akşama doğru görüşmek üzere 🙌

Bombe Qonqana
French Press
1/14-300ml Su

99°/Buzdağı
4 dk bekledim,3 kez karıştırdım,kaşıkla üst kamanı aldım,3 dk daha bekledim ve Hario 100'lü kutu filtreli C.Eye 02'den karafa döktüm.

Önceki v60 ve filtresiz French Press demlemelerime göre epey meyvemsi ve lezzetli oldu.French Press ile kahve bulanık olduğu için böyle bir fikir gelmişti aklıma , filtreden geçirmeden demlediğim bu kadar lezzetli değildi.

Guatemala La Joya Nitro'yu sizin tarifinize göre demledim ama tatsız ve düz bir kahve içtim,farklı reçete öneriniz var mı? @Niji Coffee Co.
Afiyet olsun ,

Guatemala La joya Nitro için yeni bir reçete paylaştım sitede ; artı eski reçetede osmotic flow yöntemini öneriyorum …

2 guatemalamız için en iyi demleme yöntemidir … ☕

Eğer ilgileri çekerse bu konuda bir video çalışması yapabilirim 🙌

Sevgilerimle, Alireza

La Joya Anaerobic 16.12 kavrumu
JX 2.3
93° Sardeş su
Hario 40'lı
18/300, 60-120-120, 2.30'

Demlerken buram buram karanfil ve fermente orman meyveleri tatta ise yine fermente orman meyveleri çok keyifli. Parasını hak eden gerçekten çok güzel bir kahve olmuş. Tavsiye ederim kesinlikle 👍🏻

Merhabalar Kongo rugori kivu için sitede red clix 32 klik diyordu. Bende red klik yok 18 de öğüttüm kahveyi sitedeki tarifi birebir uyguladım nar geliyor ağıza gerçekten ama hemen sonrasında sanki olgunlaşmamış meyve acılığı olur ya öyle bir tat kalıyor dilin arkasında. Ayrıca son iki döküş sadece merkeze yazmışsınız bunu yapınca demleme bittikten sonra ortada oyuk oluyor dripperda bu iyi bir şey değil benim bildiğim kadarıyla son olarak da akış 3.30 da bitiyor. Sitede 2.30 da biter yazıyor ama bu kadar ince öğütümle nasıl o süre tutturulur emin olamadım. Acaba ben mi bir hata yaptım ?
Ben de standart 4 döküşlü demledim onda meyvemsilik biraz daha azalsa da daha dengeli bir fincan ortaya çıktı.

Merhabalar Kongo rugori kivu için sitede red clix 32 klik diyordu. Bende red klik yok 18 de öğüttüm kahveyi sitedeki tarifi birebir uyguladım nar geliyor ağıza gerçekten ama hemen sonrasında sanki olgunlaşmamış meyve acılığı olur ya öyle bir tat kalıyor dilin arkasında. Ayrıca son iki döküş sadece merkeze yazmışsınız bunu yapınca demleme bittikten sonra ortada oyuk oluyor dripperda bu iyi bir şey değil benim bildiğim kadarıyla son olarak da akış 3.30 da bitiyor. Sitede 2.30 da biter yazıyor ama bu kadar ince öğütümle nasıl o süre tutturulur emin olamadım. Acaba ben mi bir hata yaptım ?
Ben de standart 4 döküşlü demledim onda meyvemsilik biraz daha azalsa da daha dengeli bir fincan ortaya çıktı.
Olgunlaşmamış meyve nar kabuğu notası olabilir mi? Kullanılan su, sıcaklık filtre kağıdı da önemli. Ayrıca bildiğim kadarıyla 4 döküşle 3 dakika altının gelmesi zor.

Olgunlaşmamış meyve nar kabuğu notası olabilir mi? Kullanılan su, sıcaklık filtre kağıdı da önemli. Ayrıca bildiğim kadarıyla 4 döküşle 3 dakika altının gelmesi zor.
Belki de ama o acılık biraz rahatsız ediciydi ve bitterness gibi değildi. Orkun üstel beyin tarifleri genelde 4 döküş oluyor ama süreler 3 dakikanın altında. Tabi öğütlme bağlı ama. Ben süreyi çok sorun etmiyorum uygun tat olduktan sonra sadece sitede yazılan tarifte nasıl 2.30 dakika oluyor onu anlayamadım.

Belki de ama o acılık biraz rahatsız ediciydi ve bitterness gibi değildi. Orkun üstel beyin tarifleri genelde 4 döküş oluyor ama süreler 3 dakikanın altında. Tabi öğütlme bağlı ama. Ben süreyi çok sorun etmiyorum uygun tat olduktan sonra sadece sitede yazılan tarifte nasıl 2.30 dakika oluyor onu anlayamadım.
Çok fazla parametre var filtre kağıdın yavaş muhtemelen. Döküş hızın bile çok fark ettiriyor. 60 ml'yi 10 saniyede dökmek var 5 saniyede dökmek var. 60x4'de ben de çok zor yakalıyorum önerilen süreyi. Tek döküş deneyebilirsin

Çok fazla parametre var filtre kağıdın yavaş muhtemelen. Döküş hızın bile çok fark ettiriyor. 60 ml'yi 10 saniyede dökmek var 5 saniyede dökmek var. 60x4'de ben de çok zor yakalıyorum önerilen süreyi. Tek döküş deneyebilirsin
Döküş hızını tarifteki gibi uyguladım. Normalden yavaş zaten o tarifte döküş hızı. Filtrem cafec traditional su assu. Siz sitedeki tarifi tamamiyle uygulayabildiniz mi süre tam tuttu mu ?

Paketi tüketeli çok oldu ama ben 60x4 2:40 gibi bitiriyordum diye hatırlıyorum. Yalnız size tavsiyem 20/300 60x5 93°C sıcaklık Kasuya metodu ile deneyin bu kahveyi. Harika bir sonuç alacaksınız.

Geri