• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Niche Duo

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Baris
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
1.müthiş
2.çok iyi
3. dünyanın en iyisi
4.yok öyle bir öğütücü
5.ssp ile uzaya çıkıyor

Fakat alamıyoruz o başka :)

Moderatörün son düzenlenenleri:
Fakat alamıyoruz o başka
Son maddeye kadar her şey çok güzel gidiyordu :). Sanırım dişlileri ssp ile değiştirebiliyorsunuz artı bir durum. Her ne kadar dişlileri değiştirmek basit ve hızlı olsada üst üste demleme yaptığınızda bir süre sonra üşenmeye başlayacaksınız.

Bu başlık baya sessiz kalmış, sitesine baktığımda Niche Duo tek bıçaklı alındığında kargosu-vergisi vs ortalama 649 pounda geliyor, kullanıcıların yorumlarını merak etsem de yurt içinde kullanıcısı çok az sanırım, kardeşi Niche Zero klasik espressoda çok iyi olsa da modern espressoda düz bıçaklı değirmen eksikliğini hissediyorum, yakınlarda Avrupa'ya bir seyahatim olursa Niche Duo getirmek isterim.

Son düzenleme:
Bu başlık baya sessiz kalmış, sitesine baktığımda Niche Duo tek bıçaklı alındığında kargosu-vergisi vs ortalama 635 pounda geliyor, kullanıcıların yorumlarını merak etsem de yurt içinde kullanıcısı çok az sanırım, kardeşi Niche Zero klasik espressoda çok iyi olsa da modern espressoda düz bıçaklı değirmen eksikliğini hissediyorum, yakınlarda Avrupa'ya bir seyahatim olursa Niche Duo getirmek isterim.
Hocam direkt satışı bile 650 pound. Kargosu vergisi nasıl 650 pound geliyor. Firma vergi iadesinde bulunmuyor ben mail atmıştım

Hocam direkt satışı bile 650 pound. Kargosu vergisi nasıl 650 pound geliyor. Firma vergi iadesinde bulunmuyor ben mail atmıştım
Sitesinde AB ülkeleri seçildiğinde(örnek Almanya) vergisiz 499 pound gösteriyor, 120 pound da Almanya'ya DHL ile vergisi, 30 pound da kargosu, 649 pound ediyor ortalama, İngiltere'den alınırsa da 649 pound.

Son düzenleme:
Sitesinde AB ülkeleri seçildiğinde(örnek Almanya) vergisiz 499 pound gösteriyor, 100 pound da Almanya'ya DHL ile vergisi, 30 pound da kargosu, 630 pound ediyor ortalama, İngiltere'den alınırsa bir tık daha pahalı sanırım 649 pound.
Ben İngiltere’de bulunan arkadaşıma aldıracaktım vergi iadesinden faydalanmak istiyorum ona göre işlem ve belge doldurabilir miyiz dedim maalesef yardımcı olamıyoruz dedi. Demek ki Avrupa’ya direkt kargo yaptıkları ürünlere uyguluyorlar. Teşekkürler bilgi için hocam

Niche Duo'yu dün İstanbul'a getirmiştim, seasoning yapmaya başladım, dialingi yapıp bir kaç shot da içtim, Niche kullanım kılavuzunda seasoning için 3 kilo önermiş, 10 kilodan sonra performansının daha iyi olacağını yazmış, bıçaklarının ömrü de 750 kiloya kadarmış.

İlk gözlemlerim;

1.Öğütme sesi Zero'dan çok çıkıyor ama rahatsız edici değil, kendi klasmanındaki değirmenlere göre ses düzeyi gayet iyi, yalnız kahveyi öğüttükten sonra çıkan sesi pek sevemedim, Zero'da bu sesi sevmiştim.

2. Retention oranı körüksüz 0.2-0.4 gram civarında olabiliyor ama Niche Zero için bastırdığım körük Duo'ya da uyumlu olduğundan körüğü kullanınca retention tam sıfır oluyor.

3.Hizalaması iyi yapılmış, temizlik-açma vs durumlarında tekrar hizalamaya gerek yok diye düşünüyorum, sıfırlama işi biraz karışık ama öğrenmesi zor değil.

4. Öğütme ayar kadranı Zero'dan bir tık daha iyi, Duo'da iki sayının arasında nokta var, nokta yarım demek, çizgiler ise tam sayıyı belirtiyor, bir kaç denemede öğütüm iki rakam arasında 6 saniye fark ettirdi, yarım yani noktaya getirdiğimizde tahminen 3 saniye fark ettirebilir.

5. Zero'da ön demlemeli ve ön demlemesiz shotlarda kanallama pek olmuyordu ama Duo'da kanallama olmaması için 5-8 saniye arasında ön demleme yapmak iyi olur, ön demlemesiz shotlarda kanallama olma ihtimali yüksek.

6. Tat profili için şu an net şeyler diyemem ama bu konuda da biraz gözlemim oldu, Duo'da gövde de var Niche Zero kadar olmasa da, shotlar Zero kadar dokulu-şuruplu değil ama shotların aromaları daha belirgin, daha güçlü Zero'ya göre, Zero'da shotlar genelde tatlı-yuvarlak olurdu, rahatsız edicilik olmazdı.

7.Öğütüm hızı yavaş Zero'da olduğu gibi ama ben de zaten öğütümü hızlı olan değirmen pek istemiyordum ev için, slow feeding olayı önemli sanırım.

8. Popcornu pek rahatsız edici seviyede değil, rahatsız ederse körüğü üstüne koyup öyle çalıştırırım değirmeni ama Zero'da anti-popcorn vardı ve baya etkiliydi, Duo'da da böyle bir mekanizma var ama Zero'daki kadar etkili değil.

9. İşçilik ve estetiği gayet iyi, Zero ile zaten benzer yapıda, sadece biraz daha ağır, duruşu sağlam, öğütüm yaparken değirmen sabit duruyor, sallanma olmuyor, rdt yapmayı pek sevmem, Niche Duo'da rdt şart değil gibi görünüyor şimdilik, kahve kabının anti statik özelliği olabilir, kahve kaba yapışmıyor çabuk çıkıyor, ayrıca chute kısmı da sanırım metalik olduğundan statiklenme haliyle doğal olarak az, pek yapışma olmuyor.
Şimdilik yorumlarım böyle, kullandıkça ileride eklemeler yaparım.

Ekli dosyalar

• IMG_2554.jpeg
    IMG_2554.jpeg
    223.3 KB · Görüntüleme: 78
  • IMG_2540.jpeg
    IMG_2540.jpeg
    220.1 KB · Görüntüleme: 78
Son düzenleme:
Geri