• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Muttley & Jack's'ten Bilgilendirme-Şeffaflık, Müşteri Menuniyeti vs.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mmm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Alım gücü, kazanılan parayla alakalı. İsviçrede oturan ortalama 2k euro maaş kazanan birisi 10 eurosunu veriyor kahve almak için. Bizim şartlarda kahve her zaman lüks tüketim kalacak yüksek gelir olmadığı sürece.
Tr de ortalama 2k kazanan birisi için 100 200 lira çok büyük para.

Yaklaşımın eğitim ile alakasını kuramadım, tecrübenizle aydınlatırsanız sevinirim zira merak ettim. Tek değil ilk (ya da en önemli) dedim neden çünkü siz sonuç dediniz ben sebep. O da şundan sebep; bahsettiğimiz coğrafyanın tarihi bunu söylüyor. Gerisi de yazıyla anlatmayı aşacak benim için :)
Bahsettiğimiz cografyanin tarihi ne söylüyor, siz de beni aydınlatın lütfen:) Eğitim modeli ile alakası şu, bizde unv.lerde insan, 'homo ekonomikus' olarak anlatilir, insanın bütün davranış kalıplarının bunun uzerine kurulu olduğu anafikrinden hareket ederler, sizin analiziniz de bana bu yaklaşımı cagristirdi, yanılıyor muyum? Bana gore böyle değil çünkü...

Moderatörün son düzenlenenleri:
Costa Rica Sonara 1 KG yeşili 10.69 Euro. 250 Gramı 2.67 Euro
Web satış fiyatı 13.90 Euro
5.2 katı

Hak eder hak etmez muhabbetine hiç girmiyorum. Farklı bir bakış açısı olarak dikkat çekmek istedim sadece. Benzer bir fiyatlandırma Türkiye'de yapılsa 120 TL'den aşağı kahve içileceğini sanmıyorum...

Avrupa Birliği'ne girsek, o çekirdeklere o fiyatlara bizde ulaşabilsek, Avrupa'ya rahatça bizde kahve satsak...
benzer fiyatlandırmalar türkiye de zaten yapılıyor. yeşilinin kg fiyatı 8-10 dolar olan kahve kg fiyatı 600 tl den satılıyor. matematiğim pek iyi olmadığından kaç katı olduğunu hesaplayamadım bu arada :)

Hedef kavurucular olmasın bence bu ülkede, 2023 hedef olmalı ;) Başlık umarım politik parti kuralıma gitmez :) Olay kesinlikle ekonomik. Sorun 2 tarafta değil. Kaynak belli :). Pardon kur pek önemli değildi. Siz hala ne konuşuyorsunuz arkadaşlar. ;)

Ekonomimiz kötü yoksa aslında neler yapardik değil mi!:)).İyi de bu ekonomi niye kötü!? Bu söylem içinde bin türlü meymenetsizlik olan bir dünya hata/beceriksizlik/vizyonsuzluk/yetersizlik/geri kalmışlık/etik ve bilgi yoksunluğu/tembellik gibi en temel bir çok davranış kalıbını ve nedeni görmezden gelmemize, yok saymamıza neden oluyor, böylece sorunun kaynağının aslında bizzat kendimiz olduğu gerçeğiyle yüzleşmekten de kurtuluyoruz. Biz süperiz aslinda da dünya kötü, bi bıraksalar neler yapacaz ama bırakmıyorlar :))

Nitelikli kahve arayışında olanlar için ekonomi kötü değildir. Fakirseniz Türk kahvesi içilmelidir. En ucuz çekirdek o.
Fakirseniz Türk kahvesi içilmelidir tabiri aşırı talihsiz bir yorum olmuş.
Not: Türk kahvesi en ucuz çekirdek değildir. Hatta çekirdek değildir.
Dilimizi lütfen doğru kullanalım.

Daha önce üzerine konuşuldu diye hatırlıyorum ama, aylık seçimlerimizde ciddi bir alım oluyor. Çekirdek için istediğimiz/isteyeceğimiz bilgileri seçilen kavurucudan talep etsek olmaz mı? Ya da alım şartı gibi. Hem bu farkındalığı bir şekilde başlatmış oluruz hem de seçim kriterleride bunu paylaşmak istemeyen kavurucu olabilir, saygı duyar diğer firmalar üzerinen ilerleyemez miyiz?

Hatta küçük bir tablo gibi bu bilgileri hazırlayabilirsek ilerisi için kavurucular adına kahvelerine ekleyebileceği bir bilgi etiketi bile olabilir. Bakarsınız kahvekulubu ile bir standart getiririz.

Çok mu ütopik oldu?

Edit: imla :(

Son düzenleme:
Daha önce üzerine konuşuldu diye hatırlıyorum ama, aylık seçimlerimizde ciddi bir alım oluyor. Çekirdek için istediğimiz/isteyeceğimiz bilgileri seçilen kavurucudan talep etsek olmaz mı? Ya da alım şartı gibi. Hem bu farkındalığı bir şekilde başlatmış oluruz hem de seçim kriterleride bunu paylaşmak istemeyen kavurucu olabilir, saygı duyar diğer firmalar üzerinen ilerleyemez miyiz?

Hatta küçük bir tablo gibi bu bilgileri hazırlayabilirsek ilerisi için kavurucular adına kahvelerine ekleyebileceği bir bilgi etiketi bile olabilir. Bakarsınız kahvekulubu ile bir standart getiririz.

Çok mu ütopik oldu?

Bu tabloyu hem ben hem de @selamet daha önce hazırladı. @selamet 'in hazırladığı tablo daha ayrıntılı. Ama ikidir konu altında bu tabloları paylaşmam gerekiyor, forum içinde dahi herkese ulaşmamış gözüküyor.

Ben böyle bir tabloyu forumda şeffaflık ile ilgili konuşmalar ve şikayetler neticesinde hazırlamıştım. Amacım en azından kavurucularda gerçek durumun ne olduğunun basit bir fotoğrafını çekmekti. Ama işte bu fotoğrafı çektikten sonra toplu bir aksiyon lazım sizin de dediğiniz gibi. Bunun en kolay yolu da toplu alımlar. Benim diğer bir önerim ise bir örnek künye formatı hazırlayıp, eğer varsa kahvekulübü isimli bir mail adresinden, kavuruculara forum olarak onlardan beklentimizin bu olduğunu açıklayıcı bir şekilde mail atmak.

Google anket şeklinde üyelere şeffaflık anketi yapılabilir. Künyede bulunması gerekenler:
1. Hasat yılı: Evet - Hayır
2. Tedarikçi Bilgisi: Evet - Hayır

...

Çok mu ütopik oldu?

Kahve künyesi sürekli gündeme getirdiğim, kahve masasında da kavurucular dan talep ettiğimiz bir şey.

Bu konuda bir farkındalık yaratıldı ve yavaş yavaş künyelerin tamamlanacağını düşünüyorum. Pozitif geri bildirimler aldık.

Toplu alımlarda da alım öncesi künye tam ve doğru şekilde sağlanmalı. Maalesef her zaman başarılı olamıyoruz.

Nitelikli kahve arayışında olanlar için ekonomi kötü değildir. Fakirseniz Türk kahvesi içilmelidir. En ucuz çekirdek o.

o içilen şeyin türk kahvesi olduğundan emin misiniz? kimse kusuruma bakmasın ben çöp diyorum. ha bu arada zengini fakiri hepsi de o çöpü içiyor.

merak ediyorum bu avrupalı kavurucular yurtdışı forumlarda işletme gideri diye ağlayıp algı kasıyorlar mı acaba :unsure:

Türkiye'de daha fazla kâr marjı olan firmalar var. Mbc, Delfiano, Birlik tarzı firmaların fiyatlarına ulaşmak çok zor sanki :)

Devamlı aynı konular tartışılıyor. Her şey talep ve arz'da saklı. Talep ne yönde gerçekleşirse arzda o yönde olur. Bence biz arz kısmını eleştirene kadar talep kısmında ne kadar doğru adımlar atıyoruz onu eleştirmek gerekir.

Bahsettiğimiz cografyanin tarihi ne söylüyor, siz de beni aydınlatın lütfen:) Eğitim modeli ile alakası şu, bizde unv.lerde insan, 'homo ekonomikus' olarak anlatilir, insanın bütün davranış kalıplarının bunun uzerine kurulu olduğu anafikrinden hareket ederler, sizin analiziniz de bana bu yaklaşımı cagristirdi, yanılıyor muyum? Bana gore böyle değil çünkü...
Bana göre öğle değil değil, öyle olmaması gerekiyor ama öyle maalesef. Eğitim ile ilgili söylediğinize kesinlikle katılıyorum haliyle ancak işin bam teli de şu ki; o bahsettiğiniz eğitim hatta "homo economicus" tabiri bile sözkonusu uygarlığa ait. O uygarlığı da ekonomi üzerine kurdular 'en temelde' tabii, bu konuda ancak bazı kitap isimleri verebilirim, burayı aşar zira. (Bu, bütün bir batı uygarlığını yadsıma ya da kötüleme anlamına gelmemelidir.)

Geçenlerde bir arkadaş da paylaşmıştı ekonominin o şeytani tanımını; sınırsız insan ihtiyaçlarının sınırlı kaynaklarla karşılanması... Farkındamıyız, bu tanımı yapanlar vahşi kapitalizmi ürettiler, tüm dünyanın kaynaklarını sömürdüler, nitekim bir tek kendilerinin ihtiyaçlarının sınırsız, dünyanın kaynaklarının ise sınırlı olduğuna inanmışlardı. Maslow ihtiyaçlar hiyerarşisine iman etmiş bir mentalitenin sağlıklı sonuçlar üretemeyeceği de ortada.

Ancak size katıldığım konu şu: İnsan ekonomiden ibaret değildir, maddi araçlardan müteşekkil değildir, akıl, erdem, değer ve bunlara inanç duyan bir canlıyız. Ez cümle; kendimize gelmeliyiz, kendi sonumuzu hazırlamadan önce...

Son düzenleme:
Bana göre öğle değil değil, öyle olmaması gerekiyor ama öyle maalesef. Eğitim ile ilgili söylediğinize kesinlikle katılıyorum haliyle ancak işim bam teli de şu ki; o bahsettiğiniz eğitim hatta "homo economicus" tabiri bile sözkonusu uygarlığa ait. O uygarlığı da ekonomi üzerine kurdular 'en temelde' tabii, bu konuda ancak bazı kitap isimleri verebilirim, burayı aşar zira. (Bu, bütün bir batı uygarlığını yadsıma ya da kötüleme anlamına gelmemelidir.)

Geçenlerde bir arkadaş da paylaşmıştı ekonominin o şeytani tanımını; sınırsız insan ihtiyaçlarının sınırlı kaynaklarla karşılanması... Farkındamıyız, bu tanımı yapanlar vahşi kapitalizmi ürettiler, tüm dünyanın kaynaklarını sömürdüler, nitekim bir tek kendilerinin ihtiyaçlarının sınırsız, dünyanın kaynaklarının ise sınırlı olduğuna inanmışlardı. Maslow ihtiyaçlar hiyerarşisine iman etmiş bir mentalitenin sağlıklı sonuçlar üretemeyeceği de ortada.

Ancak size katıldığım konu şu: İnsan ekonomiden ibaret değildir, maddi araçlardan müteşekkil değildir, akıl, erdem, değer ve bunlara inanç duyan bir canlıyız. Ez cümle; kendimize gelmeliyiz, kendi sonumuzu hazırlamadan önce...
Ben uygarlıkları o kadar da kalın hatlarla ayıramıyorum, fırsatını bulma meselesi, insanın doğasından gelen temel dürtüler, boşluklar, vs... Ve tabii ki son paragrafınıza katılmamak mümkün değil ancak galiba asıl soru şu, biz bunun neresindeyiz...

Geri