• Ekim Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department olarak seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Künye Bilgileri Tablosu

selamet

Üye
Editör
İsim
Gökhan Selamet
Daha fazla  
İsim
Gökhan Selamet
@mimds açmış olduğu Yeni hasat 'nitelikli' kahve artan fiyatlar artmayan şeffaflık konusu sonrasında, Künye bilgilerinin hangi kavurucular tarafından ne ölçüde paylaşıldığını ufak bir toplada çıkartma ihtiyacında bulundum. Daha önce benzer şekilde cupping score verilmiş çekirdekleri kahveleri bir lisede toparlamıştım, forumda konusu mevcut. Ayrıca @oguzhanata nın yapmış olduğu tabloda tadım ve tarif bilgilerinde bir arada toplanmıştı. ilgili konu linki

Bu yeni tablo el il hazırlandı, herhangi bir bilgisayar nimeti kullanılmadı. Bu noktada hataların, eksikliklerin, vs olması çok doğal. Bulduğunuz kısımlar için her zaman geri bildirimde bulunulabilir. El ile hazırlandığı için sadece ilgili üreticinin tek bir kahvesine bakıp bilgileri çıkarttım. Özellikle SCA cupping puanı çıkartırken şunu görmüştüm, aynı kavurucuda bu skor bir kahvede bulunurken, başka kahvesinde olmaya biliyordur. Bu noktada seçtiğim kahve bazlı hatalar fazlalıklar olması da olası.

*Cupping* diye bahsedilen kolon sca cupping score yine. Fakat sonradan farkettim, buraya özellikle bu skorun sca mı değilmi olduğunun sitede açık olarak belirtilmesini, hem bir önceki çalışmada hemde bundan dikkat etmedim.
*Fiyat* kısmı, yine artmayan şefaflık konusunda konuştuğum tedarik yada çiftlik fiyatı bilgisi. Girdiğim hiç bir sitede bu bilgi mevcut değil.

KavurucuBölgeÇiftlikYükseklikİşlemVaryeteHasat YılıTedarikçiCupping PuanıFiyat
cleancup.coffee11111111
probadorcolectiva.com11111111
www.coffeenutz.net11111111
celsius.coffee1111111
coffeerem.com1111111
null.coffee1111111
paperroastingcoffee.com1111111
zumrutkaraca.com1111111
kronotrop.com.tr1111111
incommon.coffee1111111
storyroasters.com111111
coffeemanifesto.com111111
overdosecoffee.com111111
spadacoffee.com111111
specific.coffee111111
hackyscoffee.com11111
coffeedepartment.co11111
complexxcoffee.com11111ay sadece
punctumcoffee.com11111
rorcafe.com11111
shop.kimmacoffee.com11111
tr.kungpowcoffee.com11111
uniqua.com.tr11111
williamsroastery.com11111
coffeeplus.com.tr1111
aroastinglab.com1111
atorigin.coffee1emindegilim111
cafepaco.com1111
coffeeciel.com1111ay sadece
coffeemamma.com.tr1111
coffeeproject.com.tr1111
coffeetropic.com1111ay sadece
doz.coffee1111
kahvefabrikasi.com1111
klarcoffee.com1111
montagcoffee.com1yazi111
petracoffee.com1111
pusquel.com1111
rafineespressobar.com1yazı111
shop.coffeegutta.com1111
shop.roastnberry.com1111coe
3coresroastery.com1yazı11
boxxcoffee.com111
demleniyor.com111ay sadece
kahve.comemindegilim111ay sadece
shortscoffee.com111
kamaradcoffee.com11
kavacoffeeroasting.comemindegilim11
coffeehaus.com.tr1
coffeesapiens.com1resimresim
sanalbaharat.com1
baristocrat.comresimresimresimresimresim
e-gurme.comresimresimresimresim
espressoperfetto.comresimresimresimresim
ozekahve.com.trresim
strongcoffeebeans.comresimresim

Son düzenleme:
Tablodaki değerler ve anlamları
  • 1 - Veri sitede mevcut
  • yazı - veri sitede ki künye tablosu haricinde bir yerlerde yazıyor
  • resim - veri sitede yok, ürün resminden mikroskop yardımıyla ulaşılabiliyor :p
  • emindeğilim - bilgilerde bir şeyler yazıyor ama net bahsedilen bilgi mi emil değilim
  • ay sadece - hasat yılı yok sadece ay olarak yazılmış.
  • coe - başka bir puanlama skoru var

Dipnot:
  • Her nekadar bazı kavurucular için yazıdan da bilgi çeksemde, genellikle bilgileri ürün sayfasında bulunun künye tablosuna odaklanarak aldım. Zaten bu detayıda tabloya ekledim. Özellikle künya tablosunda bulunmayan ama yazı ile yazılmış bilgiler bu tabloda eksik olabilir.
  • Tablonun web olarak biraz daha interaktif hali; sıralama, filtreleme fonksiyonlu hali, web sitemde mevcut. Kahve Kavurucuları Sayfası
  • Krakter limiti varmış forumda ilk mesaja sığmadı bu bilgiler.

Son düzenleme:
Elinize sağlık, böyle bir tablonun çok faydalı olacağını düşünüyorum 👏 Bence künyesi en kapsamlıdan en kapsamsıza doğru bir sıralama olsa daha da kullanışlı olabilir :)

Elinize sağlık, böyle bir tablonun çok faydalı olacağını düşünüyorum 👏 Bence künyesi en kapsamlıdan en kapsamsıza doğru bir sıralama olsa daha da kullanışlı olabilir :)

Ağırlıklı puanladırma işlemini diğer konularda defalarca dile getirdim fakat çok kabul görmediği için forum içi bir uzlaşma ve uygulamaya dönemedi. Bu sebeble "en kapsamlı" dediğiniz tanımının yapılmasından kaynaklı sıralama farkları olacağından şu anda forum içi uzlaşılmış bir sıralama yapmak mümkün değil.

Bunun haricinde şu anki sıralama biraz gayri resmi kendi ağırlıklı puanlandırmam ile oluştu. Kendi web site linkimi ikinci mesajda onun için verdim. Forumda tablo için herhangi bir sıralama ve filtreleme olmadığından, mevcut sıralamayı herkes kendi isteğine göre değiştirebilsin dedim. Tabi web sitesinde de şu anda imkanlar kısıtlı. Uğraşmak karıştırmak isteyenler için farklı bir araç sadece.

Bizim kahvelerimizde cupping puanına tedarikçi linki üzerinden ulaşabiliyorsunuz. Fiyat bilgisi tedarikçimiz paylaşmadığı takdirde bizlerde paylaşamıyoruz. Geri kalan bilgiler sitemizde mevcut.

Geri