• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Satılık Motordante | Comandante Grinder Motor Pack

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan uralavci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
IMG-20210110-WA0009.jpg

Orjinal standa kavuşana dek eldeki imkanlarla, türk kahvesi standı ve 1 adet o-ring ile şöyle bir stand yaptım oldukça kullanışlı oldu cam hazneyi söküp takmadan öğütebiliyorum artık :)

Ekli dosyayı görüntüle 8057

Orjinal standa kavuşana dek eldeki imkanlarla, türk kahvesi standı ve 1 adet o-ring ile şöyle bir stand yaptım oldukça kullanışlı oldu cam hazneyi söküp takmadan öğütebiliyorum artık :)

Aklımdaki ilk stand fikri tam da buydu hocam. Hatta V60’a direkt öğütüm hayal ediyordum ki, ortasında kendiliğinden oyuk çıkarması iyi olur diye düşünüyordum. Öyle olmaz dediler. İyi dedim, açılı tasarıma döndüm.
Bu haliyle kalsaydı farklı bir çok iş için kullanılabilir de olacaktı.

Merhabalar,

Motordante kullanmaya başlayalı 1 hafta oluyor. Şu ana kadar ki gözlemlerimi ve kullanım şeklimi özetlemek isterim.

Estetik

1- MTD çıplak güzel gözüküyor ama @coffeebean in deri logolu kılıfı ile çok daha uyum içinde oldu. Çünkü bende CMD üstünde de deri kılıf var. (Kullanıma hiç engel değil 0-0 uyuyor ve MTD üstüne CMD oturturken hiç sıkıntı olmuyor.)

image2.jpeg

2- Üstteki vida düğme vb çıkıntılar belki ileriki versiyonlarda değişir. Şu an ki haliyle de çok teknik bir ekipman havası veriyor. Göze batıyor mu bence hayır çünkü zaten MTD nin üstü küçük, zaten üstte huni var, zaten üstten kablo çıkıyor.

3- Kablonun üstten girmesi (aslında kullanım açısından da) biraz görüntüyü bozuyor. Evet L gibi dönen bir adaptör ucu olsa güzel olurdu.

4- MTD ile gelen 2 huni, üzerinde kalan plastik çapak ve iplikler nedeniyle biraz kalitesiz bir görüntü veriyor. Öneri olarak (pahalı olacak belki ama) MTD dışındaki alüminyumla aynı renkte çok ince metal bir huni çok klas durur bence.

image1.jpeg

Kullanım

1- Eğer en son kullandığınız CMD click sayısı aklınızdaysa sıkıntı yok. Azaltma ve arttırma MTD takılıyken oluyor. Değilse kol takıp 0 lamak gerekiyor. Buna bir çözüm çok tatlı olurdu. Keza kol varken de unutup 0lama yapıyoruz bazen.

EDIT: @Kahveciningalaksirehberi MTD CMDye takılıyken, kol takmaya gerek kalmadan 0'lama yapmanın yolunu buldu. Videolu anlatım mesajına buradan ulaşabilirsiniz.

2- Kolay oturuyor ama nedense bazen çıkmak istemiyor. Hafiften oynatmak kanırtmak (hareket olarak, zorlama değil) lazım. Neden olduğunu anlamdım. Bazen oturttuğum gibi kolay çıkartabiliyorum.

3- Öğütüm yapacağım zaman önden çalıştırıyorum. 3-5 çekirdeği huniden döküp öğütüm başladıktan sonra tüm çekirdekleri huninin içine boşaltıyorum. Deneyenler görmüştür. Hepsi ilk anda direk CMD ye inmiyor. Huni ağzında bir sıkışma oluyor. Çoğu zaman bu sıkışma MTD'nin kendi salınımı (bir nevi göbek atması :) ) ve titreşimi ile yine 5-10 çekirdeklik gruplar halinde iniyor. Sonra hemen tekrar bir tıkınma ve kendi kendini çözülme ile öğütüm bitiyor. Bazen huni içindeki çekirdekleri parmakla dürtmem gerekebiliyor. Bu olurken ben dirpper ı hazırlayıp filtre katlıyorum. Yani aslında bana zaman kazandırıyor. Öneri: bu salınım ve titreşim göz önüne alınarak, az biraz daha büyük (alüminyum :p) ve iç yüzünde tüm kahveyi titreştikçe mekanik olarak parti parti CMD ye salacak bir huni efsane olur.

image7.jpegimage6.jpeg

4- Şu ana kadar zorlanıp durmadı. Ama TK cezvelerim bakımda olduğundan daha 7-8 clickte kullanmadım. Bir zorlanma vs. olduğunu sesten çok rahat anlayabiliyorsunuz.

5- Hangi click olursa olsun, çekirdekleri ilk döktüğümde MTD, CMD üstünde saat yönünün tersinde (diye hatırlıyorum) çok az kayıyor (yaklaşık 0.5 cm).

image4.jpeg

6- CMD’nin üstteki destek kollarında (şafttan kenarlara giden 3 lü kollar) 2 şer tane çizik bıraktı. MTD de o yerleri elimle kontrol ettiğimde bir çentik bulamıyorum. 3 çizikte her kol girintisinde aynı yerde

image3.jpeg

7- Öğütüm homojenliği olarak görsel bir iyileşme var bence ama bunu sayısal olarak görmek güzel olurdu. Daha detaylı incelenmesi gereken MTD nin en önemili özellikği bence.

8- Statikten midir bilemiyorum ama kahvede kalan parşömen ve silver skin yaprakları, üstte toplanıyor. Özellikle kalın öğütümlerde kalan büyük parçaları en üstten bir kaşıkla alabiliyorum istersem.

Foto Rez. MAX. 6 fotoğraf ekleyebildiğim için bunu ayrı bir mesajda paylaşacağım.

9- Teknik olarak mümkün müdür emin değilim ama daha küçük bir adaptör güzel olurdu. Şimdiki adaptör MDTden daha büyük.

10- Burr de şaftta hiçbir sıkıntı yoktur.

Şimdilik yorumlarım bu kadar. Aklıma geldikçe bu mesajıma ekleme yapacağım. İlk fırsatta fotoğrafları ekleyeceğim.

Tekrardan çok teşekkür ederim. Benim hayatımı çok kolaylaştıran bir cihaz oldu. Stand ve click işi çözülse temizlik dışında MTD-CMD yi ayırmam.

Son düzenleme:
Kol takmadan mtd üstündeyken klik ayarı yapılıyor 😊
SirJohn' Alıntı:
1- Eğer en son kullandığınız CMD click sayısı aklınızdaysa sıkıntı yok. Azaltma ve arttırma MTD takılıyken oluyor. Değilse kol takıp 0 lamak gerekiyor. Buna bir çözüm çok tatlı olurdu. Keza kol varken de unutup 0lama yapıyoruz bazen.

:)

SirJohn' Alıntı:

Buna çözüm:
1) Hafıza geliştirme oyunları
2) Not almak
3) örgü sayacı

Yakında detaylı bir inceleme planlıyorum ama ilk aşamada şurası kesin: tk fincanlarım sonunda güzel çıkmaya başladı, 7 klikte öğütüyorum. Neden daha güzel bilmiyorum ama teşekkürler motordante :D

@SirJohn 7 ve 8. maddeye bir yorum olarak, bende de görsel olarak çok net iyileşme var öğütümde. Ama ilginç bir şekilde kahve demleme bittiğinde v60da kalan kahve yatağının üst tabakasında elle öğütmeye göre daha çamurumsu bir kahve var. Belki de sizin 8. maddede yazdığınıza benzer bir durumdur.

@SirJohn 7 ve 8. maddeye bir yorum olarak, bende de görsel olarak çok net iyileşme var öğütümde. Ama ilginç bir şekilde kahve demleme bittiğinde v60da kalan kahve yatağının üst tabakasında elle öğütmeye göre daha çamurumsu bir kahve var. Belki de sizin 8. maddede yazdığınıza benzer bir durumdur.
ilginç :unsure: Bu durum statikten kaynaklı en hafif parçaların öğütüm sonunda en üstte kalmasından kaynaklanıyor olabilir mi? Ben gözlemlemedim ama bu ara osmotik deniyorum genelde 35-40 click kullanıyorum.

Deneyelim derim. Aynı filtre, v60ta aynı çekirdekle demleme yapalım mı? Hem böyle hem de öğütüm sonrası en üstteki öğütümü kaşıkla biraz sıyırıp deneyebiliriz.

Sizin tarifiniz nasıldı?

@SirJohn

Son zamanlarda ki en iyi incelemelerden bir tanesi. Elinize sağlık. Bence konunun sahibi @uralavci ilk mesaja bu postun linkini eklemeli. Postun linki sağ üst köşede yer alıyor.

Ekran Resmi 2021-01-15 23.25.06.png

@SirJohn Kronotrop Kolombiya Lakto Fermente ile demleme yapıyorum. Tarif 1:16 oran 16 gr kahve. Kaynayıp 2-3dk beklemiş suya biri bloom olmak üzere 4 adımlı demleme yapıyorum. Demleme 2:15 civarında tamamlanıyor. Sanki fine partiküller mtd'de öğütünce üste toplanıyor gibi.

Bana da ilginç geldi, tamamen demleme sırasında yaptığım ufak farklılıklar sonucu tesadüf de olabilir. yarın bir kez daha manuel öğütüm yapıp deneyeceğim. :)

@SirJohn

Son zamanlarda ki en iyi incelemelerden bir tanesi. Elinize sağlık. Bence konunun sahibi @uralavci ilk mesaja bu postun linkini eklemeli. Postun linki sağ üst köşede yer alıyor.

Ekli dosyayı görüntüle 8277
İlk mesaja iliştirdim hocam. Tavsiyeniz için teşekkür ederim. 👍
Ayrıca sevgili @SirJohn ;
İncelemenizi ben de çok beğendim. Oldukça detaylı olmuş, elinize ve emeğinize sağlık. Tabii saydığınız revizyonlar benim de aklımdan geçse de, henüz ulaşamadığım üretim tekniklerinden dolayı hayata geçiremiyorum. Tabii bu hiç bir zaman olmayacağı anlamına gelmiyor. Ürün bana maddi kaynak sağladıkça sırayla tüm eklenti ve güncelleştirmeleri elimden gelen en hızlı şekilde hayata geçireceğim. Geri bildirimleriniz de haliyle bu sıralamayı oluşturmam açısından oldukça önemli. Tekrar teşekkür ederim. (:

@SirJohn

Ekli dosyayı görüntüle 8277

Teşekkür ederim Suat Bey. Aslında video çekme imkanına sahip arkadaşlar çok daha ayrıntılı işler çıkarabilir, çıkarıyor da zaten. @uralavci faydalı bulursa tabi ki istediği gibi istediği yere taşıyabilir.

@SirJohn Kronotrop Kolombiya Lakto Fermente ile demleme yapıyorum. Tarif 1:16 oran 16 gr kahve. Kaynayıp 2-3dk beklemiş suya biri bloom olmak üzere 4 adımlı demleme yapıyorum. Demleme 2:15 civarında tamamlanıyor. Sanki fine partiküller mtd'de öğütünce üste toplanıyor gibi.

Bana da ilginç geldi, tamamen demleme sırasında yaptığım ufak farklılıklar sonucu tesadüf de olabilir. yarın bir kez daha manuel öğütüm yapıp deneyeceğim. :)

@Ufuk bende o çekirdek yok :( Bu çekirdeğin prosesi farklı diye hatırlıyorum ama günün sonunda yıkamış bir çekirdek olması lazım. Elimde yıkanmış ne var bakayım. Onu kullanırım. Suyu 96 kullanırım. Kaç clickte öğüttünüz?

Geri