• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Satılık Motordante | Comandante Grinder Motor Pack

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan uralavci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
@SirJohn Click yazmayı unutmuşum, 20 click.

Tamamdır. Şimdi yapmayı deneyeceğim ama çok geç oldu çıkan kahveyi içmem herhaldeo_O Eğer feda edeceğim bir yıkanmış kahve varsa deneyeyim hemen. Bir fotoğraf sözüm daha vardı.

@SirJohn 7 ve 8. maddeye bir yorum olarak, bende de görsel olarak çok net iyileşme var öğütümde. Ama ilginç bir şekilde kahve demleme bittiğinde v60da kalan kahve yatağının üst tabakasında elle öğütmeye göre daha çamurumsu bir kahve var. Belki de sizin 8. maddede yazdığınıza benzer bir durumdur.
@Ufuk hocam demlememi yaptım. Böyle bir sorun olmadı ama günü sonunda farklı çekirdekler. Ben yıkanmış olarak Incommon Tanzanya Myeba kullandım. Diğer parametreler su hariç aynıdır diye düşünüyorum. Üstte en son köpük kaldı ama çamurumsu kalıntı yoktu. Kahve yatağında taneler halen seçiliyordu.

Çekirdeğe özgü bir durum olması ihtimaline karşı, elle öğütme yapıp de deneyebilir misiniz?

Bu öğütüm sonrası:
IMG_9765.jpg

Bu kahveyi kavanoz içinde biraz salladıktan sonra:
IMG_9766.jpg

Demleme sonu böyle oldu:
IMG_9768.jpg

8- Statikten midir bilemiyorum ama kahvede kalan parşömen ve silver skin yaprakları, üstte toplanıyor. Özellikle kalın öğütümlerde kalan büyük parçaları en üstten bir kaşıkla alabiliyorum istersem.

Foto Rez. MAX. 6 fotoğraf ekleyebildiğim için bunu ayrı bir mesajda paylaşacağım.
Çekirdek Incommon Myeba normal 35 click.

Öğütüm sonrası, üstte toplanma oluyor dediğim buydu.
IMG_9760.jpg

Kavanozu biraz salladıktan sonra:
IMG_9762.jpg

Kalan parşömenler kalan statikle CMD ye yapışıyor. Öğütüm sonrası biraz daha sallasam CMDyi bunlar da iner. Bence böyle kalması daha iyi :)
IMG_9763.jpg

Ben Comandante'nin üst kısmında plastik kullanıldığını bilmiyordum. Tamamı plastik mi hala bilmiyorum tabi fakat MTD'nin tüm yük oraya biniyor anladığım kadarıyla. Bir sorun çıkartır mı ? @uralavci

Ben Comandante'nin üst kısmında plastik kullanıldığını bilmiyordum. Tamamı plastik mi hala bilmiyorum tabi fakat MTD'nin tüm yük oraya biniyor anladığım kadarıyla. Bir sorun çıkartır mı ? @uralavci

Comandante’nin alksını gövdeye merkezleyen parçaları plastik hocam. Onun haricinde plastik aksam yok. Motordante de aksı tutan plastik elemanlardan birine tutunur. Motordante’nin tüm yükü oraya biniyor, doğrudur. Bu da ufak eksenel dönme hareketlerine sebep oluyor ancak bir problem teşkil etmiyorlar.

Motordante kullanmaya başladığımdan beri deneyimlerimi aktarmak istiyorum.

Benim için çok büyük iki avantajı oldu;

Birincisi taşınabilir olması ilk başta sabit stand fikrine daha yakındım fakat kullanırken çantaya atıp kafe ve ev arasında götürüp getirmenin sağladığı avantaj artık çok daha baskın. Bu sayede dükkanda da espresso değirmeninin ayarını bozmadan istediğim çekirdeği espresso olarak deneyebiliyorum. Fakar bir de battery pack olsa tadından yenmez zira çantada laptop şarjı, telefon şarjı, motordante adaptörü derken bir kablo yığını oluşuyor ben şimdilik bu sorunu aynı adaptörden bir tane de kafeye sabitleyerek aşmayı düşünüyorum.

Espresso demişken ikinci büyük avantajı ise artık çok daha rahat farklı çekirdekleri espresso olarak deneyebiliyorum önceden yeni bir çekirdeği espressoda denemeye isteksizdim çünkü doğru ekstraksiyonu yakalamak için peşpeşe öğütüm yapmak çok uzun geliyordu ikinci üçüncü öğütümde "güzel bir espresso" hevesimi kaybediyordum yani fazlasıyla üşendiriciydi şimdi sadece öğütüyorum espresso yapıyorum olmadıysa değirmeni temizleyip yeniden deniyorum ve bu süreç çok daha kısa sürüyor.

Buna ek olarak Comandante'nin elektrikli değirmenlere göre burr'unun daha kolay sökülüp temizlenmesi değirmenin içinde önceki çekirdekten bir şey kalmış mıdır sorununu benim için kökünden yok ediyor. Kafede kullandığım değirmenlerde bundan emin olmak için fazladan bi 5-6 gr öğütüyordum haliyle pahalı çekirdeklerde bu ziyana girmek istemiyordum fakat Comandante+Motordante ile bu sorun da benim için ortadan kalktı.

İlk kullandığımda Motordante'nin tutunduğu 3 kollu parça biraz hareket etti @uralavci bunun ilk seferde olacağını söylemişti parçayı düzeltmedim bu durumun öğütüme de olumlu olumsuz bir etkisi olmadı gördüğüm kadarıyla.

WhatsApp Image 2021-01-09 at 12.36.20.jpegWhatsApp Image 2021-01-09 at 12.37.40.jpeg

Öğütüm esnasında Motordante ileri geri oynama yapıyor @uralavci 'ya bu durumu video çekip ilettim durumu ve sebebini açıkladı değiştirebileceğini söyledi rahatsız edici derecede fazla ya da öğütüme olumsuz etkisi olacak bir hareketlilik olmadığı için sorun etmedim.

Değirmen temizliği haricinde Motordante'yi Comandante'den hiç ayırmıyorum fakat ayırdığımda geri takarken bazen çok sıkı bazen gevşek yerleşiyor neden olduğunu henüz çözebilmiş değilim.

Ben çalıştırdıktan sonra bir iki tane öncü çekirdek yollayıp sonra gerisini huninin aldığı kadarıyla boca ediyorum daha önce @SirJohn un bahsettiği gibi hunide bir tıkanma oluyor fakat ya Motordante'nin kendi titreşiminden ya da benim küçük bir dürtmemle tıkanıklık açılıyor.

Öğütüm süresiyle ilgili bir ölçüm yapmadım fakat öğütüm devam ederken benim demleme için hazırlıklarımı yapabilmemin kazandırdığı zaman ciddi bir şekilde kendini hissettiriyor. Özellikle Türk Kahvesi demlerken peşpeşe iki tane yapmak çok çok daha az zamanımı alıyor. Türk Kahvesini red clix ile 20 clickte yapıyorum çekirdekleri boca ettiğimde sesten anladığım kadarıyla biraz zorlanma oluyor fakat daha hiç durmadı muhtemelen daha sert bir çekirdek olduğunda duracaktır o zamana kadar boca etmeye devam :p

WhatsApp Image 2021-01-17 at 15.00.15.jpeg

Estatik olarak Cmd+Mtd bence çok şık ve hem fazlasıyla işlevsel hem de çok az yer kaplıyor ben Motordante'nin dışının zamanla çizilip yıpranmasından endişeleniyordum fakat @coffeebean 'ın birebir oturan deri kılıfıyla bu da bir sorun olmaktan çıktı.

WhatsApp Image 2021-01-17 at 17.04.30.jpegWhatsApp Image 2021-01-17 at 17.03.52.jpeg

Şimdilik gözlemlerim bu kadar uzun vadede kullanımımda olumlu ya da olumsuz daha fazla etmen çıkacaktır onları da yine bu başlıkta paylaşacağım.

Motordante kullanmaya başladığımdan beri deneyimlerimi aktarmak istiyorum.

Benim için çok büyük iki avantajı oldu;

Birincisi taşınabilir olması ilk başta sabit stand fikrine daha yakındım fakat kullanırken çantaya atıp kafe ve ev arasında götürüp getirmenin sağladığı avantaj artık çok daha baskın. Bu sayede dükkanda da espresso değirmeninin ayarını bozmadan istediğim çekirdeği espresso olarak deneyebiliyorum. Fakar bir de battery pack olsa tadından yenmez zira çantada laptop şarjı, telefon şarjı, motordante adaptörü derken bir kablo yığını oluşuyor ben şimdilik bu sorunu aynı adaptörden bir tane de kafeye sabitleyerek aşmayı düşünüyorum.

Espresso demişken ikinci büyük avantajı ise artık çok daha rahat farklı çekirdekleri espresso olarak deneyebiliyorum önceden yeni bir çekirdeği espressoda denemeye isteksizdim çünkü doğru ekstraksiyonu yakalamak için peşpeşe öğütüm yapmak çok uzun geliyordu ikinci üçüncü öğütümde "güzel bir espresso" hevesimi kaybediyordum yani fazlasıyla üşendiriciydi şimdi sadece öğütüyorum espresso yapıyorum olmadıysa değirmeni temizleyip yeniden deniyorum ve bu süreç çok daha kısa sürüyor.

Buna ek olarak Comandante'nin elektrikli değirmenlere göre burr'unun daha kolay sökülüp temizlenmesi değirmenin içinde önceki çekirdekten bir şey kalmış mıdır sorununu benim için kökünden yok ediyor. Kafede kullandığım değirmenlerde bundan emin olmak için fazladan bi 5-6 gr öğütüyordum haliyle pahalı çekirdeklerde bu ziyana girmek istemiyordum fakat Comandante+Motordante ile bu sorun da benim için ortadan kalktı.

İlk kullandığımda Motordante'nin tutunduğu 3 kollu parça biraz hareket etti @uralavci bunun ilk seferde olacağını söylemişti parçayı düzeltmedim bu durumun öğütüme de olumlu olumsuz bir etkisi olmadı gördüğüm kadarıyla.

Ekli dosyayı görüntüle 8326Ekli dosyayı görüntüle 8327

Öğütüm esnasında Motordante ileri geri oynama yapıyor @uralavci 'ya bu durumu video çekip ilettim durumu ve sebebini açıkladı değiştirebileceğini söyledi rahatsız edici derecede fazla ya da öğütüme olumsuz etkisi olacak bir hareketlilik olmadığı için sorun etmedim.

Değirmen temizliği haricinde Motordante'yi Comandante'den hiç ayırmıyorum fakat ayırdığımda geri takarken bazen çok sıkı bazen gevşek yerleşiyor neden olduğunu henüz çözebilmiş değilim.

Ben çalıştırdıktan sonra bir iki tane öncü çekirdek yollayıp sonra gerisini huninin aldığı kadarıyla boca ediyorum daha önce @SirJohn un bahsettiği gibi hunide bir tıkanma oluyor fakat ya Motordante'nin kendi titreşiminden ya da benim küçük bir dürtmemle tıkanıklık açılıyor.

Öğütüm süresiyle ilgili bir ölçüm yapmadım fakat öğütüm devam ederken benim demleme için hazırlıklarımı yapabilmemin kazandırdığı zaman ciddi bir şekilde kendini hissettiriyor. Özellikle Türk Kahvesi demlerken peşpeşe iki tane yapmak çok çok daha az zamanımı alıyor. Türk Kahvesini red clix ile 20 clickte yapıyorum çekirdekleri boca ettiğimde sesten anladığım kadarıyla biraz zorlanma oluyor fakat daha hiç durmadı muhtemelen daha sert bir çekirdek olduğunda duracaktır o zamana kadar boca etmeye devam :p

Ekli dosyayı görüntüle 8328

Estatik olarak Cmd+Mtd bence çok şık ve hem fazlasıyla işlevsel hem de çok az yer kaplıyor ben Motordante'nin dışının zamanla çizilip yıpranmasından endişeleniyordum fakat @coffeebean 'ın birebir oturan deri kılıfıyla bu da bir sorun olmaktan çıktı.

Ekli dosyayı görüntüle 8329Ekli dosyayı görüntüle 8330

Şimdilik gözlemlerim bu kadar uzun vadede kullanımımda olumlu ya da olumsuz daha fazla etmen çıkacaktır onları da yine bu başlıkta paylaşacağım.

Gözlemlerin paralel olması güzel. Bundan standard bir ürün aldığımız sonucu çıkıyor bence.

Benim espresso makinam yok. Bu yüzden yorum yapmam imkan yoktu. Sık espresso öğütümünde de nasıl avantajları olduğunu öğrenmek güzel.

Teşekkür ederim @weltschmerz

Son düzenleme:
+1
Benim zaten satın almakta ana amacım Comandante'yi espresso için kullanabilmekti ve o konuda kesinlikle tatmin oldum. Red cliximi de taktım. Şu anda Comandanteme çok yavaş rpm ile çalışan bir Niche zero muamelesi yapıyorum. 🤣

Youtube da inceleme videom mevcut ama uzun süreli bir kullanıcı olarak, düşüncelerimi yazılı da aktarmak istedim.

@uralavci hatalarım ya da yanlışlarım varsa düzeltebilirsin. Eline sağlık.

Kullanım:
  1. Önce motor çalıştırın. Devrini bulunca çekirdekleri atmaya başlayın.
  2. Çekirdek çok sert değilse, ve Türk kahvesi kadar ince çekmiyorsam, motorun tepkisine göre kullanıyorum. Genelde çekirdekleri bir süre sonra boca ediyorum :)Zorlandığı oldu ama şu ana kadar durmadı. Filtre öğütümde hiç zorlanmadı.
    • Bazı arkadaşlar neden dursun ki diyor ama durması bence iyi bir şey. Mesela değirmene taş girdi ve zorlandı durdu. Taşı öğütüp geçmesini mi istersiniz? yoksa el ile öğütürken ki gibi takılmayı hissedip, durmasını mı?
  3. Dışardan tek tek ya da az miktarda besleme ile kullanılırsa, daha homojen öğütüm sağlıyor.
    • Elle çevirirken insan 40-50sn çeviriyor ama dışardan beslerken sabırsız olabiliyor. :)
  4. Dışardan çekirdekler boca edilirse, homojenlik elle öğütüme göre bence yine artıyor.
Önemli:
  1. Süreyi kısaltmıyor. Süreci kolaylaştırıyor. Sebebi değirmeni korumak ve el ile öğütüm sınırlarını aşmamak. Daha da hızlı dönebilirdi ama kafada soru işaretleri kalırdı diye düşünüyorum.
    • O öğütürken siz hazırlık yapabilirsiniz. Filtreyi ıslatabilirsiniz. Bardak ısıtabilirsiniz.
  2. Comandante nin üstündeki 3 lü plastik kol hafif dönme yapabilir. Normal bir durum. Düzeltmeye kalkmayın.
  3. Düz bir zeminde kullanın. Ürünün hafif salınması normal. Şu ana kadar bir düşme ya da aşırı sallantı olmadı.
Beğendiklerim:
  1. Kullanımı çok kolay. Amacı neyse tam olarak yerine getiriyor.
  2. Türk Kahvesi ve Espresso için muazzam.
  3. Soft start-stop akıllıca düşünülmüş.
  4. Boyutları Comandante ile aynı olduğundan estetik duruyor.
  5. Ön sipariş ile yollanan deri kılıf, görüntüsünü olumlu yönde etkilemiş. Metal ham halinden daha iyi duruyor. Ben çok beğendim. Çizilmeleri de engelliyor.
  6. Ürünün kutusu çok şık olmuş.
  7. Motordante takılı iken öğütüm ayarı yapılabiliyor.
  8. Temizlik gereksinimi yok. Arasıra hava pompası ile kanala hava tutabilirsiniz.
  9. Seri üretim ürününde Comandanteye oturan bölgelerin ölçülerinde iyileştirme yapılmış. Daha sıkı oturuyor.
İyileştirme Önerileri:
  1. Adaptör boyutu daha küçük ve adaptörün ucu dirsek şeklinde olabilir.
  2. Çekirdeklerin düştüğü çap arttırılabilir. Çekirdekler boca edilirse, elle huniyi hafif tıklatmak gerekebiliyor. Değirmende elle öğütürken takılınca hafif sallamak gibi bir şey. Kullanımı etkileyen bir durum değil ama iyileştirme yapılabilir. Pacamara, marogogype gibi çekirdekler zorlayabilir.
  3. Huni farklı bir malzemeden daha estetik yapılabilir.

Herkese selamlar.
Türkiye'de satılması için ayırdığım son 8 ürün!
Onlar satıldıktan sonra yeni partinin üretimine başlayacağım ve üzülerek söylüyorum ki; yeni parti ürünlerin fiyatlarında bir miktar zam göreceğiz.
Bunun 2 sebebi var;
1.si biliyorsunuz Motordante fiyatını Ekim ayının başında, dolar henüz yükselmeden önce belirlemiştim. Fiyatları erkenden açıklamanın acısını da böylece çekmiş oldum. Sözümün arkasında durmak adına dokunmadım.
2.si ise üretimin artık daha fazla aşamasını dışarıya yaptıracağım. Hal-i hazırda bir işte çalışıyor olmam Motordante üretimi ile birleşince hayata zaman kalmıyor. Anlayışınıza sığınıyorum.
Zammı öyle pat diye, damdan düşer gibi yapmak hoşuma gitmezdi. O yüzden haber vermek istedim. Satın almayı düşünen ama bekleyen arkadaşlar varsa acele etmelerini tavsiye ederim.
Teşekkürler.

4 aylık deneyimimde en çok şaşırdığım an

Dün discordda nisan elle vs mtd yaptınız mı diye sordu. Bugün ilk kahvem: Kawa mandela 1:15,4 oranla v60 da 17 gram aynı su (buzdağı), 94 C su ile demledim.
1- Homojenlikte mtd her türlü basıyor
2- Koku konusu çok ilginçti gerçekten. Normalde hanibu fark eder mi dememiştim ama kokuda mtd daha tatlı kokuyordu
3- Tat konusunda mtd daha şekerimsi, daha keyifli, daha yoğun bir tadı vardı mesela böğürtlenimsi tadı varken elle öğütümde limon-çay derdim mesela ve hissedersin böyle daha bir sulu daha düşük gövdeli, afteer taste konusunda da mtd daha keyifliyken elle öğüütmde istemediğim ince bir acılık vardı
4- Hadi ben dört aydır kullanıyorum bias yapıyorum vs diyelim dedim; hanıma sordum işte, hangisini içerdin diye. Gitti .MTD ile olanı seçti bana da ekşi kahve kaldı.

Kısacası; Daha temiz lezzete bir kahve istiyorsanız ve CMD kullanıcısıysanız kuvvetle MTD kullanmanızı öneririm. Kalitesi çok belirgin olarak artıyor.

4 aylık deneyimimde en çok şaşırdığım an

4- Hadi ben dört aydır kullanıyorum bias yapıyorum vs diyelim dedim; hanıma sordum işte, hangisini içerdin diye. Gitti .MTD ile olanı seçti bana da ekşi kahve kaldı.
En çok şaşırılan an mtd ile çekilen kahvenin gidişi oldu sanırım 😂

Bu arada koku konusuna bir ekleme yapayım.

Hani kahveyi öğütürken gelen taze çekilmiş kahve kokusu vardır ya, şimdi cmd sabit duruyor diye mi bilmiyorum çok yoğun geliyor. Aynı şekilde kavanozdan filtreye boşaltınca ve ilk bloom suyunu döktükten sonra da aroma çok daha iyi alınıyor.

Bu konuda ben de şunu farkettim timemore ile ogutunce tum evi koku sararken cmd hic koku vermiyor dışarı.
ek olarak elektrikli ogutuculer her zaman daha fazla koku vermiştir gozlemime göre.Nedenini bilmiyorum tabi.
Homojenlik konusunu da daha ônce de demiştim daha homojen olacağini çünkü elle cevirirken kuvvet kolundan dolayı baya bir tork veriyoruz lateral olarak.Bu motor buyuk oranda dikey olarak kuvvet veriyor o yüzden esneme çok daha az

Bu konuda ben de şunu farkettim timemore ile ogutunce tum evi koku sararken cmd hic koku vermiyor dışarı.
ek olarak elektrikli ogutuculer her zaman daha fazla koku vermiştir gozlemime göre.Nedenini bilmiyorum tabi.
Homojenlik konusunu da daha ônce de demiştim daha homojen olacağini çünkü elle cevirirken kuvvet kolundan dolayı baya bir tork veriyoruz lateral olarak.Bu motor buyuk oranda dikey olarak kuvvet veriyor o yüzden esneme çok daha az
daha fazla toz çıktığı için daha fazla koku olabiilr belki.

Geri