• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Morgon Coffee Roasters

Anladım, afiyet olsun. Biraz site çeşitlilik konusunda geride kalıyor gibi, kahve stoğum çok fazla. Coffee Collective’den bu ay stoğa giren Kenyalar’ı denemek istiyorum, daha da Kahve Fabrikası stoğum da duruyor hiç dokunmadan. Ben muhtemelen Morgon’u bir süre daha uzaktan takip ederim.
Teşekkür ederim. Diğer deneyimlerinizi de günün kahvesinde veya başka başlıklarda belirtirseniz hepimiz için faydalı olur :coffee: 🙂

Teşekkür ederim. Diğer deneyimlerinizi de günün kahvesinde veya başka başlıklarda belirtirseniz hepimiz için faydalı olur :coffee: 🙂

Gerçekten budur dediğim bir şey içersem yazarım tabi seve seve.

Morgon Coffee Roasters in ilesimini çok çok iyi buldugumu tekrar yazmak istedim. Birkaç gün önce sitedeki chat ekranında çok kısa sürede limitsiz soruma cevap verdiler. Kullandıkları şu, filtreleri, demleme parametreleri vs herşeye hızlıca cevap verdiler. Birde üslupları çok güzel arkadaşınız ile yazisiyor gibi oluyorsunuz :)
Coffee collective mesela bu konuda çok geride bana göre, sanırım çok daha yogunlar ama yine de detaylı sorulara en azından mail ile ya cevap vermiyorlar ya da çok geç ve eksik cevap veriyorlar. Ama olumsuz birşey yazın kargom gelmedi gibi hızları gayet iyi :)

Yaklaşık 3 haftadır aldığım 4 farklı kahveyi deniyorum ve paketlerin dibini görünce deneyimlerimi paylaşmak istedim. Sipariş verdiklerim hala satılıyor mu bilmiyorum fakat belki firmayı incelemek isteyenlere yardımcı olur 🙂

Colombia Palestina
İnce öğütüm ve blooming sonrası tek döküş ile harika bir kahveydi. Kaymak gibi yumuşak bir içime meyvemsi karamel eşlik ediyordu ve çok çok beğendim gerçekten, kolombiya önyargılarımı yerle bir etti :p Tadım notalarında çok büyük bir beklentim olmamasına rağmen favorim :coffee: (İlk haftadan tükendi :()
Colombia San Agustin
Bu kahveye de ince öğütümü daha çok yakıştırdım. Çiçeksi ve sütlü zarif bir kahve, palestina gibi asla yormuyor ve sorunsuz bir şekilde o güzel deneyimi hep sundu. 2 numara seçildi :)
Colombia Tarqui
Bu kahve ilk demlemelerde acı bir tat verince 1-2 hafta bekletmeye karar verdim. Sonraki süreçte birkaç defa portakal baskın şekilde ahududu ile o kadar güzel kahveler içtim ki... Fakat çoğunlukla aromasız kahveler çıktı ortaya :( Parametreleri aynı tutmaya çalışsam da bir türlü o güzel lezzeti üst üste tutturamadım. O güzel tadı hep yakalayabilsem birinci olabilirdi fakat zirveyi gördükten sonra aynı yere ulaşamamak canımı sıktı 😅
Ethiopia Nensebo
Önceden kahvefabrikasının nensebosunu denemiş ve çok beğenmiştim o yüzden heyecan ile sepete eklediğim, beklentimin en yüksek olduğu kahve buydu. Birçok deneme yapmama rağmen greyfurt ekşiliğini atamayınca 1-2 daha bekletmeye karar verdim fakat tekrar denemelerde yine greyfurtu bastıramadım, arkada hafif çiçeksi yoğun bir greyfurt suyu içiyormuşçasına bir his veriyor ve beni kesinlikle cezbeden bir kahve olmadı. v60 dışındaki methodlar ile belki daha güzel sonuçlar alınabilir ama ben güzel bir sonuç alamadım o yüzden sınıfta kaldı. 🙂

Morgon hakkındaki genel görüşüm ise müşteri memnuniyeti ve paketleme çok güzel. Kahveleri çok aromatik olmasa bile kesinlikle çok keyifli içime sahipler, ileride yurtdışı alımı yapmayı düşünürsem (türkiyedeki fiyatlar böyle artmaya devam ederse çok uzun sürmeyecek) aklımda olacak bir yer 😇

Yaklaşık 3 haftadır aldığım 4 farklı kahveyi deniyorum ve paketlerin dibini görünce deneyimlerimi paylaşmak istedim. Sipariş verdiklerim hala satılıyor mu bilmiyorum fakat belki firmayı incelemek isteyenlere yardımcı olur 🙂

Colombia Palestina
İnce öğütüm ve blooming sonrası tek döküş ile harika bir kahveydi. Kaymak gibi yumuşak bir içime meyvemsi karamel eşlik ediyordu ve çok çok beğendim gerçekten, kolombiya önyargılarımı yerle bir etti :p Tadım notalarında çok büyük bir beklentim olmamasına rağmen favorim :coffee: (İlk haftadan tükendi :()
Colombia San Agustin
Bu kahveye de ince öğütümü daha çok yakıştırdım. Çiçeksi ve sütlü zarif bir kahve, palestina gibi asla yormuyor ve sorunsuz bir şekilde o güzel deneyimi hep sundu. 2 numara seçildi :)
Colombia Tarqui
Bu kahve ilk demlemelerde acı bir tat verince 1-2 hafta bekletmeye karar verdim. Sonraki süreçte birkaç defa portakal baskın şekilde ahududu ile o kadar güzel kahveler içtim ki... Fakat çoğunlukla aromasız kahveler çıktı ortaya :( Parametreleri aynı tutmaya çalışsam da bir türlü o güzel lezzeti üst üste tutturamadım. O güzel tadı hep yakalayabilsem birinci olabilirdi fakat zirveyi gördükten sonra aynı yere ulaşamamak canımı sıktı 😅
Ethiopia Nensebo
Önceden kahvefabrikasının nensebosunu denemiş ve çok beğenmiştim o yüzden heyecan ile sepete eklediğim, beklentimin en yüksek olduğu kahve buydu. Birçok deneme yapmama rağmen greyfurt ekşiliğini atamayınca 1-2 daha bekletmeye karar verdim fakat tekrar denemelerde yine greyfurtu bastıramadım, arkada hafif çiçeksi yoğun bir greyfurt suyu içiyormuşçasına bir his veriyor ve beni kesinlikle cezbeden bir kahve olmadı. v60 dışındaki methodlar ile belki daha güzel sonuçlar alınabilir ama ben güzel bir sonuç alamadım o yüzden sınıfta kaldı. 🙂

Morgon hakkındaki genel görüşüm ise müşteri memnuniyeti ve paketleme çok güzel. Kahveleri çok aromatik olmasa bile kesinlikle çok keyifli içime sahipler, ileride yurtdışı alımı yapmayı düşünürsem (türkiyedeki fiyatlar böyle artmaya devam ederse çok uzun sürmeyecek) aklımda olacak bir yer 😇
Tarqui var mı elinizde? Varsa ben birebir kavurucunun önerisi ile gittim ve en iyi sonucu böyle aldım.

Buzdağı suyu bwt sürahi ile 35ppm civarına indirdim ama mg artmış oldu tabi.
30/500
95-96 derecede
28 click
Hollanda 100 filtre
60gr bloom + 2-3 tur çevirme
30. Saniyede hizli şekilde 200 e tamamla
60. Saniyede 300 e tamamla
90. Saniyede 400 e tamamla
120. Saniyede 500 e tamamla
Biraz süzülünce 2-3 tur çevirme

Bloom hariç her döküşü 5 tur dışarı ve 5 tur içeri dairesel olarak hızlıca yapmak lazım.

Bu tur meselesini yaklaşık her 10ml için 1 tur olarak düşünebilirsiniz. Her 5 tur bir dıştan içe veya içten dışa bir tam turu tamamlayacak şekilde düşünebiliriz.

Son düzenleme:
Tarqui var mı elinizde? Varsa ben birebir kavurucunun önerisi ile gittim ve en iyi sonucu böyle aldım.

30/500
95-96 derecede
28 click
Hollanda 100 filtre

Bloom hariç her döküşü 5 tur dışarı ve 5 tur içeri dairesel olarak hızlıca yapmak lazım.

Bu tur meselesini yaklaşık her 10ml için 1 tur olarak düşünebilirsiniz. Her 5 tur bir dıştan içe veya içten dışa bir tam turu tamamlayacak şekilde düşünebiliriz.
15-16 gram kaldı sanırım deneyeceğim yarın, teşekkürler 🙏

30/500
95-96 derecede
28 click
Hollanda 100 filtre

Denemeyi dün yaptım ve dengeli güzel bir bardak çıktı ortaya, teşekkür ederim 😇
Birkaç defa yakaladığım o güzel tadı tekrar yakalayamadım ama v60'ın azizliği deyip geçiyorum 😅

Ağustos aboneliklerinde “2 bags” seçeneğinde güzel bir kıyak geçmişler:

1x250g Chelbesa
1x125g Natural Geisha
1x125g Washed Geisha

Asıl merak ettiğim ise 4 bag seçeneğinde bu yukarıda yazdıklarımın 2 katını yollayıp yollamayacaklarıydı. Çünkü 4 bag seçeneğinde hem bedava takipli kargo, hem de vergiyi düşük yazdırdıkları için iki kişiye bölüşüldüğünde çok ucuza gelecekti.

Ama maalesef öyle yapamayacaklarını belirttiler, Pazartesi günü diğer 2 kahve de belli olacakmış, bu ayın aboneliği Perşembe günü kargoya çıkıyormuş.

Ağustos aboneliklerinde “2 bags” seçeneğinde güzel bir kıyak geçmişler:

1x250g Chelbesa
1x125g Natural Geisha
1x125g Washed Geisha

Asıl merak ettiğim ise 4 bag seçeneğinde bu yukarıda yazdıklarımın 2 katını yollayıp yollamayacaklarıydı. Çünkü 4 bag seçeneğinde hem bedava takipli kargo, hem de vergiyi düşük yazdırdıkları için iki kişiye bölüşüldüğünde çok ucuza gelecekti.

Ama maalesef öyle yapamayacaklarını belirttiler, Pazartesi günü diğer 2 kahve de belli olacakmış, bu ayın aboneliği Perşembe günü kargoya çıkıyormuş.
Bu geishalar oldukça pahalıdır diye düşünüyorum, paket başına 100 liraya geliyor kargo dahil. Ayrıca gümrük konusunda konuşunca yardımcı oluyorlar 😉

Arkadaşlar Ağustos Ayı Abonelik paketi (4 paketlik) belli olmuş:

1x250g Chelbesa
1x125g Natural Geisha
1x125g Washed Geisha
1x250g Geisha üreticilerinin çiftliğinden Catuai
1x250g Ethiopia Refisa

Edit: Geshalar için tadım notları:

Washed: Papaya, jasmine, cotton candy
Natural: Apricot, strawberry fields, elderflower.

Toplam 500 İsveç Kronu, kavurucuya not kısmına 15 EUR yazdırabilirsiniz (daha düşük yazdırmayı denemeyin, siz pişman olursunuz)

Toplamda 30₺ vergi geleceğini varsayarak 430₺, paket başı 107,5₺’ye geliyor.

Son düzenleme:

1x250g Chelbesa
1x125g Natural Geisha
1x125g Washed Geisha
1x250g Ethiopia Refisa

Toplam 500 İsveç Kronu, kavurucuya not kısmına 15 EUR yazdırabilirsiniz (daha düşük yazdırmayı denemeyin, siz pişman olursunuz)

Paylaşacak arkadaş arayan varsa adayım 😁

Son düzenleme:
Ben paylaşırım :) Daha doğrusu alan olursa yarısına talibim :) (teslimatın yapılacağı hafta evde olmayacağım için ben sipariş veremeyeceğim.)
Tamamdır üstat, evde değilim geçince halledeyim sipariş geçeyim👍
detayları konuşuruz sonra.

Sipariş verecek kahveseverler için 2 demleme metodu için kendi önerdikleri reçeteleri,

V60, son siparişimde denediğim ve memnun kaldığım bir tarif oldu. Hem basit hem de tekrarlanabilir olduğunu düşünüyorum.

Aeropress, yine son siparişimde denediğim ama hem yüksek miktarda kahve kullanımı sebebiyle hem de aşırı bir fark yaratmadığı için fazla kullanmadığım bir tarif oldu. İsveç şampiyonunun tarifi olduğu için belki denemek isteyen olabilir diye paylaşmak istedim.

Yanlış aklımda kalmadıysa şebeke suları çok düşük ppm, bunu sadece bwt bestmax premium v ile filtreleyip/mineralleyip 30ppm civarı kullaniyorlarmis.

1x250g Chelbesa
1x125g Natural Geisha
1x125g Washed Geisha
1x250g Ethiopia Refisa

Geshalar için tadım notu görebileceğimiz bir yer var mı? Diğer kahveler sitelerinde var ama bu ikisini bulamadım. Siz yazistiysaniz ve cevap verdilerse paylaşır mısınız?

Geri