Son fincanı da az önce içtiğime göre tarif ve yorumlarımı yazayım. 2 tane farklı tarifle hoşuma giden şeyler çıkardım. Aldığımız indirimli fiyata göre beklentimi karşıladı. Çikolata tadıyla beraber özellikle soğudukça meyvemsi tatlar geliyor ama çilek gibi şeyleri net alamadım. Normalde 75 lira verip yeniden alır mıyım? Almam, başka çekirdekler denerim. Yine de kesinlikle günlük olarak içilebilecek bir kahve.
Bu arada ince öğütümle hiç başarı sağlayamadım. İnce her demlememde tat acılaştı. Su sıcaklığını da çok yükseltmemenin daha iyi olduğunu deneyimledim. Bir de 2 hafta degassingden sonra çok daha toparladı kahve. Başta yaptığım 2-3 demleme, forumda da yazdığım üzere, zıkkım gibiydi
18 gr CMD 26 click kahve. TH3 filtre. 91 derece 290ml buzdağı su.
50ml ile blooming. 45sn'ye kadar.
+80ml 45-1:00 arası döküş
+80ml 1:10-1:25 arası döküş
+80ml 1:35-1:50 arası döküş - ve kalan su biraz azalınca bir rao spin. Filtre yeni tip TH3 lerden olduğu için rao spinden sonra akış ciddi yavaşlıyor, bu sebepten demleme 3:30 civarında bitti ancak tat olarak bir arıza yaratmadı, onu belirteyim. Bu demlemeyle güzel sonuçlar aldım.
Bir de başlarda denediğim farklı bir tarif vardı, onda da iyi sonuç aldığımı düşünüyorum;
18 gr CMD 30 click. TH2 filtre. 93 derece 280ml buzdağı su.
40ml 30sn'ye kadar blooming
+120 30-50sn arası döküş
+120 1-1:20 arası döküş ve rao spin.
Filtre TH2 olunca bu da 3:40 gibi bitiyordu ancak tat olarak yine bir acılık problemi yaşamadım.