• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Molent Pocket

Pocket ile öğüttüğünüz kahvelerin klik sayılarını belirterek fotoğraf paylaşabilecek arkadaşlar var mı?
Değirmenimde ile ilgili problemim var. Örneğin 21 klikte öğüttüğüm kahveler genelde çok iri parçalar çıkarıyor. Farklı çekirdekleri denedim ancak durum aynı. İlhan bey ile iletişime geçeceğim ama yinede karşılaştırma açısından paylaşabilen olursa sevinirim. Cihan abinin insta paylaşımını biliyorum.

Herkes değirmeni aldı köşesine çekildi gibi geliyor bana 🙂
Sadece sorun yaşayınca buraya yazıyoruz.

Gerçek kullanıcılardan klik sayısı tavsiyeleri ve reçeteler alabiliriz aslında :)

İlk teslim alanlar genelde dişi burr dönme sorunuyla karşılaştı ve değişim yapılıp sorunlar giderildi. Şimdi herkes memnun sorunsuz kullanıyor değirmenlerini :))

Pocket ile öğüttüğünüz kahvelerin klik sayılarını belirterek fotoğraf paylaşabilecek arkadaşlar var mı?
Değirmenimde ile ilgili problemim var. Örneğin 21 klikte öğüttüğüm kahveler genelde çok iri parçalar çıkarıyor. Farklı çekirdekleri denedim ancak durum aynı. İlhan bey ile iletişime geçeceğim ama yinede karşılaştırma açısından paylaşabilen olursa sevinirim. Cihan abinin insta paylaşımını biliyorum.
Benim öğütümler de Cihanınkilerden kalın oluyor. İlhan beyle konuştuğumda 3kliğe kadar fark olabileceğini söyledi. Daha ince çekip yapıyorum tatsal bir sorun yaşamadığım için üzerinde fazla durmadım. V60'ı 16-20 arasında yaptım şimdiye kadar. Yukarıda bir kaç fotoğraf paylaşmıştım.
Benim değirmen de dün geldi ama yaşadığım yoğunluktan dolayı v60 demlemesini yeni yaptım. Değirmeni tanımadığım için 20 klik ile başladım. 20gr kahve 28sn'de öğütüldü. Demleme 2:20sn sürdü.(Hario 100lü filtre) Normalde kullandığım öğütüme göre biraz kalın geldi bu ayar ama öğütümünü sevdim. Ayrıntılı olarak daha inceleyeceğim ve resim çekeceğim ama şansa değirmen çok yoğun bir zamanımda geldi. Şimdilik bir kaç resim ekliyorum:

Ekli dosyayı görüntüle 13830Ekli dosyayı görüntüle 13832Ekli dosyayı görüntüle 13833

Benim öğütümler de Cihanınkilerden kalın oluyor. İlhan beyle konuştuğumda 3kliğe kadar fark olabileceğini söyledi. Daha ince çekip yapıyorum tatsal bir sorun yaşamadığım için üzerinde fazla durmadım. V60'ı 16-20 arasında yaptım şimdiye kadar. Yukarıda bir kaç fotoğraf paylaşmıştım.
Ben tatsal sorunda yaşıyorum, acı-bitter tatlar oluyo. Belki benimle alakalıdır tabi bilemiyorum. 15-16 kliklerde kahve yatağında çamurlu görüntü oluyor. Bakalım deneye deneye bulcaz artık

Son düzenleme:
Herkes değirmeni aldı köşesine çekildi gibi geliyor bana 🙂
Sadece sorun yaşayınca buraya yazıyoruz.

Gerçek kullanıcılardan klik sayısı tavsiyeleri ve reçeteler alabiliriz aslında :)
Kesinlikle daha aktif olmalıyız kullanıcılar olarak, çekirdeklere göre klik sayıları, demleme süreleri vs paylaşmak lazım

Bence pocket çıkarılma nedenlerinden biriside büyüyen enflasyon canavarı günlük ev kullanımına uygundur yazıyor, G50 de günlük kullanıma uygundu kamp doğada rahat kullanılabilirdi.
Ürün o zaman üretilmemeli miydi -> hayır çeşitlilik güzeldir

pocket benim gibi başlangıç seviyesinde olanlar için ideal oldu. Elimdeki ekipmanları aşama aşama geliştirmek istiyordum. Hario değirmenlere alıp almamak arasında kalmışken molenti görünce aldım. Klik bilgilerinden ziyade geçenlerde @Kahveciningalaksirehberi paylaştığı pusula yardımıyla doğru tatlara gidebiliyorum. Klik sayıları tüm pocket kullanıcılarında birebir tutabilir mi? 3 klik aralık biraz korkuttu beni @cemix

pocket benim gibi başlangıç seviyesinde olanlar için ideal oldu. Elimdeki ekipmanları aşama aşama geliştirmek istiyordum. Hario değirmenlere alıp almamak arasında kalmışken molenti görünce aldım. Klik bilgilerinden ziyade geçenlerde @Kahveciningalaksirehberi paylaştığı pusula yardımıyla doğru tatlara gidebiliyorum. Klik sayıları tüm pocket kullanıcılarında birebir tutabilir mi? 3 klik aralık biraz korkuttu beni @cemix
Kesinlikle kendi pusulanızı kendiniz oluşturmanız lazım. Şuan benim pocket için (belki6)7-10 Türk kahvesi, 16-20 v60. Kendi incelik kalınlık sınırlarınızı belirkeyin sonra aralarda rahatça gezinirsiniz

Merhabalar. üzülerek bildiriyorum ki son 2 gündür değirmenimde ciddi bir sorun var demlemelerimi genelde 16 17 gr çekirdekten sağlıyorum son iki gündür değirmenimde öğütüm esnasında sıkışma olduğunu fark etim sök tak temizle derken en son öğütüm sırasında sabit bıçağında hareketli kesici ile birlikte döndüğünü fark ettim bunun neden olduğunu anlayamadım ama canım bu duruma çok sıkıldı kavanozun açılmasına aldırış etmiyordum ama daha 1 2 kg kahve öğütmeden elimde kalmış olması beni fazlasıyla üzdü aynı sorunu yaşayan oldu mu acaba yorumlarınızı önerilerinizi bekliyorum. :(
Merhabalar sorunu İlhan bey ile görüştüm sağ olsun kendisi çok ilgilendi hemen değirmenimi yenisi ile değiştirdi desteklerinden dolayı teşekkür ederim.

Ben de timemore slim'i satıp yerine molent pocket edinmeyi düşünüyorum. Timemore u da seyahat ederken daha çok kullanıyordum, molent in daha geniş aralıkta öğütüm yapması ilgmi çekiyor. Tk da demleyebilmek hoş olurdu.

İkisini de kullanmış olanınız varsa tavsiye eder misiniz böyle bir değişikliği?

Öğütüm kalitesini detaylı olarak yorumlayacak kadar vakit geçiremedim. Fakat kullanımı etkileyen iki sorunu var. Alt hazne öğütüm esnasında bazen gevşiyor ve çevirme kolu düşüyor. (Bu sorunu @Lastdrip in videosunda da görmüştüm.)

Diğer ekipmanlarınızın yakınında kullanmayın bence, yoksa benim gibi alt hazneyi sıkayım derken çevirme kolunu tartının üstüne düşürebilirsiniz. Öğütme performansı bu fiyata göre uygun gözükse de 600 tl olan bir üründe bu temel kullanım sorunları olmamalı bana göre. Henüz üç-dört kez kullandığım için ürünü satmayı düşünüyorum.

Merhabalar. üzülerek bildiriyorum ki son 2 gündür değirmenimde ciddi bir sorun var demlemelerimi genelde 16 17 gr çekirdekten sağlıyorum son iki gündür değirmenimde öğütüm esnasında sıkışma olduğunu fark etim sök tak temizle derken en son öğütüm sırasında sabit bıçağında hareketli kesici ile birlikte döndüğünü fark ettim bunun neden olduğunu anlayamadım ama canım bu duruma çok sıkıldı kavanozun açılmasına aldırış etmiyordum ama daha 1 2 kg kahve öğütmeden elimde kalmış olması beni fazlasıyla üzdü aynı sorunu yaşayan oldu mu acaba yorumlarınızı önerilerinizi bekliyorum. :(
merhaba benim ilk değirmenim hatalıydı ,sağ olsunlar hemen değiştirmişlerdi.Ve keyifle kullanıyordum ta ki bugüne kadar.Sizinkine benzer bir sorun bende de var, kol sıkışıyor sanırım ve boşa dönüyor.Dönerken ses de çıkarmıyor, eski parti değirmen de boşa dönüyordu ama çok ses çıkarıyordu.Sorunun neden kaynaklandığını çözebilirseniz ,buraya da yazarsanız güzel olur

merhaba benim ilk değirmenim hatalıydı ,sağ olsunlar hemen değiştirmişlerdi.Ve keyifle kullanıyordum ta ki bugüne kadar.Sizinkine benzer bir sorun bende de var, kol sıkışıyor sanırım ve boşa dönüyor.Dönerken ses de çıkarmıyor, eski parti değirmen de boşa dönüyordu ama çok ses çıkarıyordu.Sorunun neden kaynaklandığını çözebilirseniz ,buraya da yazarsanız güzel olur
merhaba ben bir miktar çekirdek koyup alt kavanozu takmadan kolu çevirmeye çalıştığımda hareketli bıçak ve sabit bıçağın sıkışıp tek yönde döndüklerini gördüm normalde sabit olan bıçağın dönmemesi gerekiyordu konuyu hemen ilhan bey ile görüşüp paylaştım hemen ilgilendi ben kusurlu ürünü iade ederken aynı anda yeni ürün çıkardı bana şuan gelen yeni ürünü kullanmaktayım herhangi bir sorun yaşamadım. ilerleyen günlerde yine buradan durumu paylaşacağım.

Bende almayı düşünüyorum ama bu son zamanlarda çok fazla iyi yorum yok gibi görünüyor. Vazgeçmelimiyim bilemedim..

Bende almayı düşünüyorum ama bu son zamanlarda çok fazla iyi yorum yok gibi görünüyor. Vazgeçmelimiyim bilemedim..
Üretim badında yaşanan bir sorundan dolayı böyle bir hata olmuş olma olasılığı var bu fiyatlara türkiyede güzel verim alınabilecek bir ürün bence firmada ilgili hiç ikiletmeden sorun çözülüyor yardımcı oluyor sadece maddi olarak bir tık daha fazla bütce ayırabiliyorsanız G50 tercih edilebilir diye düşünüyorum.

Üretim badında yaşanan bir sorundan dolayı böyle bir hata olmuş olma olasılığı var bu fiyatlara türkiyede güzel verim alınabilecek bir ürün bence firmada ilgili hiç ikiletmeden sorun çözülüyor yardımcı oluyor sadece maddi olarak bir tık daha fazla bütce ayırabiliyorsanız G50 tercih edilebilir diye düşünüyorum.
Teşekkür ederim açıklaman için

Geri