• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Molent G50 El değirmeni

Yeni ayar vidası bugün geldi, inşallah yakın zamanda tekrar düşmez bilye. Bu arada Insta storylerinden gördüğüm kadarıyla yeni üretimlerde ufak değişikliklere gidilmiş. Topuz kısmı küre şeklini almış. Onun dışında metal kapak kısmı da renkli olmuş sanırım.

İlhan bey kahve masası yayınında, yeni çıkacak değirmenin daha bütçe dostu olacağını ve g50'den alt segmentte olacağı bilgisini vermişti. Değirmen hazır şuan yanımda demişti hatta yayında, Haziran gibi piyasaya sunuşu hazır placak demişti. Doğru mu hatırlıyorum, @PepukKahve ?

Hocam selamlar, Haziran ayı içerisinde güzel sürprizler olacak diye biliyorum :)

Arkadaşlar merhaba.
Bu platformda ve kahve işinde yeniyim. Mümkün olduğunca bütçem doğrultusunda ekipmanları tamamlamaya çalışıyorum.
Satın aldığım Molent G50 bugün geldi. Tüm sorularıma sabırla cevap veren Firma sahibi İlhan Bey'e teşekkür ediyorum. Kendisi, değirmenle ilgili bir takım güncellemelerden bahsetmişti. Bana gelen ürünün çevirme kolu küre şeklinde. Ayrıca çevirme kolunun ucundaki kapak kısmı şeffaf bir malzemeden yapılmış (İlhan Bey yanılmıyorsam akrilik olduğunu söylemişti).
İlk öğütümümü yaptım, terapi gibiydi😊. Molent'e ilgisinden dolayı teşekkürler.

000.jpg

Merhaba. Yeni bir Molent g50 kullanıcısıyım. Hala tam istediğim gibi bir fincan elde edemedim. V60 demliyorum. Farklı çekirdekler deniyorum ama öğütümde aşırı tutarsızlık var. Demleme sonrasında filtrede çamurlaşmayı yok etmek için 40 klikle öğütüm yapmaya başladım bu sefer çamurlaşma yanında filtrede french press ayarında iri taneler de oluyor. Bunun sebebi ne olabilir? Ben de mi bir problem var?

Hocam o bilyalar evde tık yenisini alip oturtabilecegin bisey degil. Ayni sıkıntıyı ikinci kez yasiyorum.
Bende g50 varken ve daha iki aylık olmasına rağmen temizlik yaparken düşüyorlardı. Klik ayarlamak için çevirdiğimiz parçanın burr ile temas ettiği yüzde bilyaların oturması için bulunan yuvalara küçük yay koymuşlar. Bir türlü oturtamadım bilyaları, hep kaçtılar. Sonra kendimce bir çözüm buldum. Validenin tığları hem inceydi hem de arkaları düzdü. Tığın arkasıyla yerine oturtabildim. Maalesef her temizliğin rutini olmuştu tığ bulmak. :D

Bende g50 varken ve daha iki aylık olmasına rağmen temizlik yaparken düşüyorlardı. Klik ayarlamak için çevirdiğimiz parçanın burr ile temas ettiği yüzde bilyaların oturması için bulunan yuvalara küçük yay koymuşlar. Bir türlü oturtamadım bilyaları, hep kaçtılar. Sonra kendimce bir çözüm buldum. Validenin tığları hem inceydi hem de arkaları düzdü. Tığın arkasıyla yerine oturtabildim. Maalesef her temizliğin rutini olmuştu tığ bulmak. :D
Hocam bende cay kasigi ile sıkıstırıyordum. Tekrar oturuyordu bilya yay kismina ama sonraki temizlemede tekrar cikiyordu. Artik hic oturmuyor, ancak burrdeki bilyanin orurdugu yere koyup ayar mekanizmasina denk getirerek oturtuyorum suan. En sonunda tamamen sıkılıp kendimi ve ilhan beyi degisim icin rahatsiz edicem ama bakalim erteleyip duruyorum.

Merhaba. Yeni bir Molent g50 kullanıcısıyım. Hala tam istediğim gibi bir fincan elde edemedim. V60 demliyorum. Farklı çekirdekler deniyorum ama öğütümde aşırı tutarsızlık var. Demleme sonrasında filtrede çamurlaşmayı yok etmek için 40 klikle öğütüm yapmaya başladım bu sefer çamurlaşma yanında filtrede french press ayarında iri taneler de oluyor. Bunun sebebi ne olabilir? Ben de mi bir problem var?
Birkaç farklı ayarda öğüttüğünüz çekirdeklerin yakın çekim resimlerini ekleyebilirseniz daha iyi analiz etme imkanı olur. 40 klik ve üstü nispeten biraz daha tutarsız ama 30 lu kliklerde gözle görülecek şekilde büyük bir tutarsızlık olmaması gerekir. Çamurlaşma her çekirdek için kötü anlam ifade etmez bu arada. Yatağı çamur gibi olan ama tadı çok güzel kahveler içtim G50 ile.

Birkaç farklı ayarda öğüttüğünüz çekirdeklerin yakın çekim resimlerini ekleyebilirseniz daha iyi analiz etme imkanı olur. 40 klik ve üstü nispeten biraz daha tutarsız ama 30 lu kliklerde gözle görülecek şekilde büyük bir tutarsızlık olmaması gerekir. Çamurlaşma her çekirdek için kötü anlam ifade etmez bu arada. Yatağı çamur gibi olan ama tadı çok güzel kahveler içtim G50 ile.
Teşekkür ederim. 30lu klikte öğütümlerde demleme 3 dakikayı geçiyor. Suçu değirmene yıkmak istemiyorum ama canım sıkıldı açıkçası.

Teşekkür ederim. 30lu klikte öğütümlerde demleme 3 dakikayı geçiyor. Suçu değirmene yıkmak istemiyorum ama canım sıkıldı açıkçası.
Deneye yanıla buradaki arkadaşların da tecrübeleriyle çözülür zannediyorum sıkıntının nerede olduğu. Kendi durumumdan örnek vereyim: günde duruma göre iki veya üç demleme yapıyorum. Kahveye göre değişiyor tabi ama V60 için genelde kullandığım parametreler şöyle: 32-38 klik, 15-16 gr kahve, 240-250 ml su (kahveye göre 91-96 derece), Cafec Traditional filtre, sonlarda ufak bir spin de yer alır çoğu demlemede. 2:45'i geçtiği çok nadir oluyor. Tabi kahve başlı başına bir etken. Eğer her kahvede 3 dakikayı geçiyorsa o zaman kahveden kaynaklanacağını zannetmiyorum. Ama misal naturel işlenmiş kahvelerde toz üretimi daha fazla oluyor, bu da demleme süresinin uzamasına sebebiyet veriyor. Bu yazdığım parametleri göz önünde bulundurarak sizde ne farklı ya da aşırı fark oluşturabilecek ne var ona bakabilirsiniz. Resimleri de koyma imkanınız olursa öğütüm üzerinden de belki yorumlayabiliriz.

Deneye yanıla buradaki arkadaşların da tecrübeleriyle çözülür zannediyorum sıkıntının nerede olduğu. Kendi durumumdan örnek vereyim: günde duruma göre iki veya üç demleme yapıyorum. Kahveye göre değişiyor tabi ama V60 için genelde kullandığım parametreler şöyle: 32-38 klik, 15-16 gr kahve, 240-250 ml su (kahveye göre 91-96 derece), Cafec Traditional filtre, sonlarda ufak bir spin de yer alır çoğu demlemede. 2:45'i geçtiği çok nadir oluyor. Tabi kahve başlı başına bir etken. Eğer her kahvede 3 dakikayı geçiyorsa o zaman kahveden kaynaklanacağını zannetmiyorum. Ama misal naturel işlenmiş kahvelerde toz üretimi daha fazla oluyor, bu da demleme süresinin uzamasına sebebiyet veriyor. Bu yazdığım parametleri göz önünde bulundurarak sizde ne farklı ya da aşırı fark oluşturabilecek ne var ona bakabilirsiniz. Resimleri de koyma imkanınız olursa öğütüm üzerinden de belki yorumlayabiliriz.
Fırsatını bulduğumda ekleyeceğim fotoğrafları. Biraz daha deneme yapayım hatamı göreyim bakalım ne sonuç çıkacak. espresso ağırlıklı tüketimi V60'a kaydırdım yeniyim daha.

WhatsApp Image 2021-05-25 at 13.50.38.jpegWhatsApp Image 2021-05-25 at 13.50.38 (1).jpegWhatsApp Image 2021-05-25 at 13.50.37.jpeg

Hocam bu öğütüme bakılırsa, bunun yarısı toz çok fazla toz var. Molentin bu kadar toz çıkardığını bilmiyordum. Başka çekirdeklerde de böyle oluyorsa değirmenin kalibrasyonu problemli olabilir.
Evet sanırım bir sorun var.

Evet dediğiniz gibi garip bir durum olabilir. Özellikle ilk fotoda çok fazla boyut farklılığı göze batıyor. Arada fazla büyük parçalar da var. Onun dışında kahve yatağı da daha çok 30 klik gibi duruyor. Benim elde ettiğim sonuçlara benzemiyor gibi. Bununla alakalı İlhan beye danışabilirsiniz WhatsApp aracılığıyla. Yardımcı olacaklardır.

Evet dediğiniz gibi garip bir durum olabilir. Özellikle ilk fotoda çok fazla boyut farklılığı göze batıyor. Arada fazla büyük parçalar da var. Onun dışında kahve yatağı da daha çok 30 klik gibi duruyor. Benim elde ettiğim sonuçlara benzemiyor gibi. Bununla alakalı İlhan beye danışabilirsiniz WhatsApp aracılığıyla. Yardımcı olacaklardır.
2 kavurucudan 5 Farklı çekirdekte denedim hepsinde bu derece tutarsızlık oluşuyor. Klik sayısı arttıkça büyük parçaların boyutu da artıyor. İlhan beyle irtibata geçeceğim evet.

ben de molent kullanıyorum bu denli toz görmedim hiç. firmayla iletişime geçin bence direkt zaten molentin ve ilhan beyin ne kadar ilgili olduğunu çoğu kişibiliyor, bir sorun varsa çözeceklerdir kesinlikle.
İlhan beye yazdım bakalım... soru büyük değildir umarım..

Geri