• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

MokaPot İle Demleme Hakkında

Konu hortlamıştır.

Kendimce önemli bir ipucu paylaşmak istedim.

Mokapot kısık ateşte beklerken ilk damlalar çıkar çıkmaz ocaktan indiriyoruz.
Kenarda 1 dakika kadar beklesin. Sonra ocağa tekrar koyalım. Kısık ateşte demleme tamamlansın.

Bu yöntemle biraz daha farklı güzel çıktı alınıyor gibi. Farklı zamanlarda 10 defa kadar denedim. Fikrim değişmedi. Tavsiye ederim. Bir tür ön demleme oluyor, sanki kahvenin hızlıca bozulması önlenmiş oluyor. Daha dolgun aroma çıkıyor.
Bilinen ve zaten önerilen yöntem olabilir. Ben yeni keşfettim.

Son düzenleme:
Konu hortlamıştır.

Kendimce önemli bir ipucu paylaşmak istedim.

Mokapot kısık ateşte beklerken ilk damlalar çıkar çıkmaz ocaktan indiriyoruz.
Kenarda 1 dakika kadar beklesin. Sonra ocağa tekrar koyalım. Kısık ateşte demleme tamamlansın.

Bu yöntemle biraz daha farklı güzel çıktı alınıyor gibi. Farklı zamanlarda 10 defa kadar denedim. Fikrim değişmedi. Tavsiye ederim. Bir tür ön demleme oluyor, sanki kahvenin hızlıca bozulması önlenmiş oluyor. Daha dolgun aroma çıkıyor.
Bilinen ve zaten önerilen yöntem olabilir. Ben yeni keşfettim.
Deneyesim geldi siz anlatınca ama moka potların temizliğini yaparken filtre kısmındaki contayı çıkarıp temizleyip taktıktan sonra her demlemede sızıntı yapmaya başladı. Belli bir basınca gelince alt ve üst haznelerin birleştiği kısımdan kahve sızıyor ve yarıda kesmek zorunda kalıyorum. Epeydir bu sebepten moka pot deneyemiyorum. Bu sorunla karşılaşan oldu mu acaba? Bialetti brikka 4 cup ve Bialetti 1 cup olan iki moka potlada aynı sorunu yaşadım. Temizlik aşamasında videolarda contayı çıkaranlar vardı diye çıkardım keşke çıkarmasaydım.onu çıkarmadan temizlediğimde böyle bir sorun olmuyordu

Deneyesim geldi siz anlatınca ama moka potların temizliğini yaparken filtre kısmındaki contayı çıkarıp temizleyip taktıktan sonra her demlemede sızıntı yapmaya başladı. Belli bir basınca gelince alt ve üst haznelerin birleştiği kısımdan kahve sızıyor ve yarıda kesmek zorunda kalıyorum. Epeydir bu sebepten moka pot deneyemiyorum. Bu sorunla karşılaşan oldu mu acaba? Bialetti brikka 4 cup ve Bialetti 1 cup olan iki moka potlada aynı sorunu yaşadım. Temizlik aşamasında videolarda contayı çıkaranlar vardı diye çıkardım keşke çıkarmasaydım.onu çıkarmadan temizlediğimde böyle bir sorun olmuyordu
O contayi çıkarıp temizlemeniz gerekli,doğrusunu yapıyorsunuz.Eger bahsettiğiniz yerden kahve siziyorsa kahve dozajiniz ya çok fazladır,alt üst hazneyi birlestirmekte zorlaniyorsunuzdur ya da kahve partikülleri alt kismin yiv yani üst kısımla çevrilerek birbirine geçmesi gereken kısımda kalıyor,sizintiya sebep oluyordur.Dozaji çok abartmadan silme bir şekilde ayarlayıp yivin üst ve yan kısmındaki kahve partiküllerinin temizledikten sonra üst parçayı iyice sıkın.Ne çok gevşek olmalı ne de bir daha açılmayacak kadar sıkı...Ama bir miktar güç uygulayarak cevirmelisiniz ki iyice tutsun ve sızıntı olmasın,oluşan basınç zaten taş çatlasın 1.5-2 bar civari,bunu tolere etse yeter.

Moderatörün son düzenlenenleri:
O contayi çıkarıp temizlemeniz gerekli,doğrusunu yapıyorsunuz.Eger bahsettiğiniz yerden kahve siziyorsa kahve dozajiniz ya çok fazladır,alt üst hazneyi birlestirmekte zorlaniyorsunuzdur ya da kahve partikülleri alt kismin yiv yani üst kısımlar çevrilerek birbirine geçmesi gereken kısımda kalıyor,sizintiya sebep oluyordur.Dozaji çok abartmadan silme bir şekilde ayarlayıp yivin üst ve yan kısmındaki kahve partiküllerinin temizledikten sonra üst parçayı iyice sıkın.Ne çok gevşek olmalı,ne de birbdaha açılmayacak kadar sıkı...Ama bir miktar güç uygulayarak cevirmelisiniz ki iyice tutsun ve sızıntı olmasın,oluşan basınç zaten taş çatlasın 1.5-2 bar civari,bunu tolere etse yeter.
Cevap için çok teşekkür ederim. Kahveyi çok koymuyorum ama diğer söylediklerinize daha da dikkat ederek tekrar deneyeceğim. Çok sağolun😊

Böyle bir sızma bende oldu, daha sıkı kapatmak gerekiyor.
90-95 derece aralığında su kullanıyorum, bardağı buzlukta soğutuyorum. Aeropress kağıdı gibi kağıt kullanıyorum, ucuz diye tchibo v60 kağıdını keserek kullandım. Kahve çıkana kadar kapak açık, kahve çıktıktan sonra kapağı kapatıp 2-3 saniye sonra ocağı kapıyorum. Çok bekletmeden bardağa döküyorum, bardaktaki kahveyi kaşıkla karıştırıyorum. Kingrinder k6 değirmenimle 50 clickte öğütüm yapıyorum. 45 40 clicklere düşürdüm ama tattaki o belirginlik kayboldu. Ben içerken tadı almayı seviyorum, 50 click iyi geldi.

Cevap için çok teşekkür ederim. Kahveyi çok koymuyorum ama diğer söylediklerinize daha da dikkat ederek tekrar deneyeceğim. Çok sağolun😊
Rica ederim,lütfen su haznesinde suyunuzun valf seviyesini gecmediğinden emin olunuz ve valfin çalıştığını iterek ya da çekerek teyit ediniz,bialettilerde genelde problem olmaz ama isimsiz moka pot modellerinde düşük kalite malzeme ya da işçilik kullanılabiliyor,valfin calismadigi ya da su seviyesi nedeniyle işlevsiz kaldığı durumlarda patlamalar yasanabiliyor.Önce emniyet sonra hareket 😊

Moka pot için satılan kağıt filtreler var ben chemex kağıtlarından kesip kendim filtre olarak kullanıyorum çıktı daha temiz oluyor moka pot da fazla kirlenmiyor en azından gözlemlediğim kadarıyla şu an durum bu şekilde.

Böyle bir sızma bende oldu, daha sıkı kapatmak gerekiyor.
90-95 derece aralığında su kullanıyorum, bardağı buzlukta soğutuyorum. Aeropress kağıdı gibi kağıt kullanıyorum, ucuz diye tchibo v60 kağıdını keserek kullandım. Kahve çıkana kadar kapak açık, kahve çıktıktan sonra kapağı kapatıp 2-3 saniye sonra ocağı kapıyorum. Çok bekletmeden bardağa döküyorum, bardaktaki kahveyi kaşıkla karıştırıyorum. Kingrinder k6 değirmenimle 50 clickte öğütüm yapıyorum. 45 40 clicklere düşürdüm ama tattaki o belirginlik kayboldu. Ben içerken tadı almayı seviyorum, 50 click iyi geldi.
kac cup moka pot icin bu olculerde yapıyosunuz ben 2 cup icin timemore c2 de 12-14 bandında ayarlıyorum ogutumu bu kalınmı sizce

kac cup moka pot icin bu olculerde yapıyosunuz ben 2 cup icin timemore c2 de 12-14 bandında ayarlıyorum ogutumu bu kalınmı sizce
Ben bialetti 3 cup kullanıyorum. Timemore c2 kliklerini bilmiyorum. Comandante ve kingrinder k6 kliklerine bakıp kıyas yapa yapa, espresso olamayacak kadar kalın ama ince bir öğütüm yapıyorum. Benim 3 cup ortalama 16-18gr arası kahve alıyor baskete.

Daha kalın öğütmekten çekinmeyin. V60 öğütümüne yakın öğütüyorum. Moka pota espresso olarak bakmamak lazım. Filtre profilinde çıktı veriyor. 4 cup modelde 18 19 klikle öğüttüğüm oldu. Daha kalın öğütüm daha berrak tatlar veriyor kanaatimce.

Ayrıca ben kahvenin yukarı çıktığı kısma bir de aeropress filtresi ıslatıp koyuyorum. Temiz çıktılar için güzel bir seçenek.

Geri