• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Mokapot Alt Kısımda Kalan Su

@ZiyaTursun bendeniz de nacizane yazayım, hem Vural da sevinir, bayağı uğraştı mokapotla demlemeyi öğreneyim diye 😄

Sepetin üzerine filtre koyup demlemek yaygın bir uygulama. Hatta İtalyan MokaPot şampiyonu Andrea Panizzardi'nin tarifinde sepetin üzerine Aeropress filtresi koyuluyor.
Böyle demlemelerde tat profili değişiyor. Basınç arttığı için öğütüm boyutunu biraz daha kalınlaştırmak gerekiyor.

Bir de bendeniz MokaPot ta espresso kavrum çekirdekler ile iyi sonuç alıyorum. Geçen bi' filtre kavrum denedim, olmadı. Olmayacağından değil, ben beceremedim. Biraz uğraşsam çözülür. Lakin espresso kavrum sanki cuk oturuyor bu ekipmana.
Hocam çok teşekkür ederim değerli bilgiler için. Bu arada birşey dikkatimi çekti. Öğütme aralığı ne kadar değişken. Molent için konuşuyorum 10 klik çekiyorum çok lezzetli çıktılar alıyorum diyen arkadaşlar da oldu 35 klik diyen de. Bu molent için çok büyük bir aralık skalası.

Hocam çok teşekkür ederim değerli bilgiler için. Bu arada birşey dikkatimi çekti. Öğütme aralığı ne kadar değişken. Molent için konuşuyorum 10 klik çekiyorum çok lezzetli çıktılar alıyorum diyen arkadaşlar da oldu 35 klik diyen de. Bu molent için çok büyük bir aralık skalası.

Tekrar Selamlar Dostum @ZiyaTursun

Skalanın bu kadar değişken yada geniş olması tamami ile alınmak istenen çıktı ve bu çıktıdaki beklentiler ile alakalı.Eğer aldığın çıktı pour over yöntemlerindeki kadar aromatik olmasını istersen V60 için kullandığı öğütüm derecelerini dahi kullanabilirsin aldığın çıktı V60 kadar akışkan ve aromatik olacaktır.Eğer ki daha yoğun gövdeye sahip bir çıktı elde etmek istiyorsan değirmeninin referans kartında espresso için önerilen en kalın öğütüm derecesinden 2-3 clik daha kalın ile başlayıp 2 yada 3 clik arasında gidip gelebilirsin.

Bu durum tamami ile nasıl bir çıktı almak istediğin nasıl bir fincan elde etmek istediiin ile yani tercihlerin ile alakalı dostum.

Kahve demlemelerinde iki ucu tecrübe ettim.
İlk uç, kahvenin neredeyse hiç çözünmemesi sonucu; kusma esnasında mideden gelen su tadında bir çıktı almak.
İkinci uç, kahveyi çok fazla çözmek sonucu kuru karton tadında bir çıktı almak. Orkun Üstel, bunun kahvede en zor çözünen selülozun çözünmesi nedeniyle olduğunu söyledi.
Bu iki uç arasındaki tüm demlemeler kişinin kendi damak zevki ile alakalı. Birinin tüm tadım notlarını aldığı ve dengeli bulduğu bir kahve, diğerine acı ve tatsız gelebilir.
Kahvenin yoğunluğu da aynı şekilde damağın alışkanlığına bağlı kişisel bir durum.
MokaPot demlemelerinde de sonuçta kahve demliyoruz, skala tüm demlemelerde olduğu gibi geniş.
Kahveden kahveye değişen parametreleri de düşündüğünüzde, sonuç "Mokapotun nasıl çalıştığını öğreneyim de, gerisini damağıma göre hallederim"e geliyor 😋

Geri