• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Mokapot Alt Kısımda Kalan Su

Ahmet0092

Barista
İsim
Ahmet
Daha fazla  
İsim
Ahmet
Arkadaşlar kahve iyice yukarı çıkıp fokurdamaya başlayınca ve su gelmemeye başladığında bildiğim kadarıyla demleme bitiyor. Ancak bazen daha fazla su alt kısımda kalıyor gibi hissediyorum. Dün merak edip ölçüm. 330 ml toplam sıvının 120-130 ml aşağıda kalmış. Bu kadar olması normal mi? Normal değilse bunun sebebi ne olabilir? Bu durumda ne tavsiye edersiniz?
Teşekkür ederim...

Arkadaşlar kahve iyice yukarı çıkıp fokurdamaya başlayınca ve su gelmemeye başladığında bildiğim kadarıyla demleme bitiyor. Ancak bazen daha fazla su alt kısımda kalıyor gibi hissediyorum. Dün merak edip ölçüm. 330 ml toplam sıvının 120-130 ml aşağıda kalmış. Bu kadar olması normal mi? Normal değilse bunun sebebi ne olabilir? Bu durumda ne tavsiye edersiniz?
Teşekkür ederim...

Selamlar @Ahmet0092

Bende demlemelerimde 80° - 85° aralığındaki sucak su ile yapıyorum ve sanada salık veririm.

@Ahmet0092 Selamlar,

Ocağın en küçük gözünde en harlı hali ile en kısık halinin tam ortasında demletmeyi başlatmanı ve borudan ilk akış ki bu köpük halinde de olabilir yada direk kahve halinde de olabilir,hemen en kısığa alarak demlemeye devam etmeni salık veririm.

Selamlar @bmert

Kahvenin ince olması fincandaki çıktının acı olmasına sebep olur,arkadaşımızın böyle bir durumdan şikayeti olmadığı için kahvenin öğütülme derecesi aklıma gelmedi.

Selamlar @Ahmet0092

Fincandaki kahvede eğer bir acılık var ise öğütüm dereceni ufak adımlarla kalınlaştırarak denemelerine devam edebilirsin.

Arkadaşlar niyetim ahkam kesmek değil yanlış anlaşılmak istemem yalnızca tavsiye :=)

@Ahmet0092 Selamlar,

Ocağın en küçük gözünde en harlı hali ile en kısık halinin tam ortasında demletmeyi başlatmanı ve borudan ilk akış ki bu köpük halinde de olabilir yada direk kahve halinde de olabilir,hemen en kısığa alarak demlemeye devam etmeni salık veririm.
tam tersine düşük ısı yerine orta veya ortadan biraz fazla ısı suyun basıncını artırıp yukarı hazneye daha çok su gitmesine yardımcı oluyor diye biliyordum ben ama. acaba ben mi yanlış biliyorum? eskiden kısık ateşte yapardım son zamanlarda artirdim basıncı bu yüzden.

Dipte su kalması normal, köpürtmeden ocaktan alıp alt hazneyi soğutursan acılığı önleyebilirsin ve daha konsantre bir çıktı elde edebilirsin.

3c kullanıyorum, alt hazneye 170ml su koyup 90-100 ml çıktı alıyorum.

tam tersine düşük ısı yerine orta veya ortadan biraz fazla ısı suyun basıncını artırıp yukarı hazneye daha çok su gitmesine yardımcı oluyor diye biliyordum ben ama. acaba ben mi yanlış biliyorum? eskiden kısık ateşte yapardım son zamanlarda artirdim basıncı bu yüzden.

Selamlar @blackfalcon

Belkide ben yanlış tarif ettim,yeniden izah edeyim ocağın en harlı hali basıncın aniden yükselmesine en kısık hali ise basıncın geç oluşmasına sepetteki kahvenin fazla ısınmasına neden oluyor.Lakin en harlı hali ile en kısık hali ortasında bir yerde yani en harlı halinden biraz kısık en kısık halinden daha harlı bir düzeyde başlatarak ilk kahve akışın ardından kısıka almak basıncı koruyacaktır.

şimdi daha mantıklı geldi. dediğinizi denedikten sonra geri dönüş birakicam.ilk zamanlarımda su haznesinde basıncı oluştururken kısık ateşte yapiyordum kahvenin acılaştigini görmüştüm eskiden yaptığım bir hataydi.

şimdi daha mantıklı geldi. dediğinizi denedikten sonra geri dönüş birakicam.ilk zamanlarımda su haznesinde basıncı oluştururken kısık ateşte yapiyordum kahvenin acılaştigini görmüştüm eskiden yaptığım bir hataydi.

Sonuçları bekliyor olacağım @blackfalcon

Selamlar @blackfalcon

Belkide ben yanlış tarif ettim,yeniden izah edeyim ocağın en harlı hali basıncın aniden yükselmesine en kısık hali ise basıncın geç oluşmasına sepetteki kahvenin fazla ısınmasına neden oluyor.Lakin en harlı hali ile en kısık hali ortasında bir yerde yani en harlı halinden biraz kısık en kısık halinden daha harlı bir düzeyde başlatarak ilk kahve akışın ardından kısıka almak basıncı koruyacaktır.

Evet bu şekilde yaptıktan sonra ben de sorun yaşamadım artık bu konuda. (83-85 derece su ile başlatıyorum)

Selamlar @blackfalcon

Ben bu şekilde demledim dün akşam ve çok güzel oldu. Moka pot hep acı geliyordu, dayanamadım peşine 2. yi yaptım. 😊
Üstelik karantina sebebiyle kaldığım yerde tartı derece vb. hiçbir ekipman yok, herşeyi göz kararı yaptım.

@turanbilgin Selamlar,

Bunu duyduğuma çok sevindim ve mutlu oldum,afiyet olsun :)

Eğer acı tadlar alıyorsan öğütümünü ufak adımlar ile kalınlaştırabilir ve aynı oranda çok ufak oranlarda kahve miktarımı arttırabilirsin,ki muhtemelen çözülecektir @blackfalcon

Eğer acı tadlar alıyorsan öğütümünü ufak adımlar ile kalınlaştırabilir ve aynı oranda çok ufak oranlarda kahve miktarımı arttırabilirsin,ki muhtemelen çözülecektir @blackfalcon
şuan öğütücü yeni alacağım için sipariş vermedim öğütülmüş 250 gramlik sekilde aldım hizlica bitirebilmek amaciyla. öğütücüm geldikten sonra dediğiniz gibi oynamalar yapicam 🙂

Geri