• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Milestones Coffee Roastery (2025 En İyi Toplu Alım Kavurucusu)🏆

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ogakuzar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kolombiya, Adrian Lasso, yıkanmış Gesha
Hario v60, Cafec geleneksel
Kinu m47 Rebel, pour over burr, 3.5
15 gr kahve, 250 gr su, nestle 95 derece
4 parçalı, bitiş 2.35

Karanfili çok severim, kahvede hem kuru kokuda, hem bardakta hem de damakta karanfil belirgin. Yanında kırmızı eriğe de çalan tatlar var. Şu bir senedir içtiğim gesha sayısı iyice arttı
Artık 'kahve dediğin gesha mıdır?' sorusu aklımda dönecek kadar gesha muhibbanı oldum. Kahve stokta kalmamış ama gelecek geshaları kaçırmayın.
Hocam kesinlikle king arthur gesha + don juan gesha yı deneyin eğer seviyorsanız

Ekvador, Jose ve Pepe Jijon, yıkanmış Sidra
Hario v60, Cafec geleneksel
Kinu m47 Rebel pour over burr, 3.4
15 gr kahve, 250 gr su, nestle 95 derece

Jijonlara kayda değer bir sempatim var. İlk geçen aylarda Zafer Türkiye'ye Pepe Jijon'un bir kahvesini getirdiği zaman tanışabildik ağabeyle. Sonra neymiş bu diye bakınca malum aynı kahvenin Manhattan'da World Class kategorisinde satıldığını görünce merakım iyice artı, sonra Circulor'da kahveleri olduğunu ve Lance Hedrick'in de Pepe Jijonla birlikte iş yaptığını farkedince Pepe Jijon beklentim iyice yükselmişti ki yanıltmadı. Müthiş bir kahveydi. Hiç yoksa bu kahveye Manhattan'ın, Circulor'un sitesinden, Lance Hedrick'in videolarından bakıp heveslenmektense bizim memlekette de ulaşabiliyor olmak beni inanılmaz cezbetti. Her neyse bu kahve de kesinlikle çok keyifli, inanılmaz temiz. Sidra denilince artık benim için özdeşleşmiş olan hafif vişne bu kahvede de var, gayet çiçeksi. Jose artık benim gardaşım. Elinizde fırsat varken için.

Finca La Don Juan Gesha - Yıkanmış​

Cafec Flower Dripper Deep 27 - Kendi abaca+ filtresi ( başka filtre kağıdı katlamaya çalışmayın olmuyor )
Zp6 special 3.5 ( 0 burr lock )
95 derece uludağ premium su 32 ppm civarı olması lazım
%23.7 extraction alıyorum TDS 1.44 lerde ( Xiaomi tds ölçer kalem ile test ettiğimden o kadar tutarlı olmayabilir )
8/132 ( 1/16.5 oranı sabit tutarak artırabilirsiniz bence 15 grdan sonrası için yatak çok yükseliyor v60 daha iyi bir seçenek oluyor )

Deep 27'nin böyle kendi tatlılığıyla beraber floral tatlar ve klementinden gelen hafif ekşiliği hepsini bir arada alabiliyorsunuz. Gerçekten inanılmaz bir kahve. Puerto King Arthur Gesha'nın degassing'inin bitmesini bekliyorum. Bitince onu da paylaşırım

Finca La Don Juan Gesha - Yıkanmış​

Cafec Flower Dripper Deep 27 - Kendi abaca+ filtresi ( başka filtre kağıdı katlamaya çalışmayın olmuyor )
95 derece uludağ premium su 32 ppm civarı olması lazım
%23.7 extraction alıyorum TDS 1.44 lerde ( Xiaomi tds ölçer kalem ile test ettiğimden o kadar tutarlı olmayabilir )
8/132 ( 1/16.5 oranı sabit tutarak artırabilirsiniz bence 15 grdan sonrası için yatak çok yükseliyor v60 daha iyi bir seçenek oluyor )

Deep 27'nin böyle kendi tatlılığıyla beraber floral tatlar ve klementinden gelen hafif ekşiliği hepsini bir arada alabiliyorsunuz. Gerçekten inanılmaz bir kahve. Puerto King Arthur Gesha'nın degassing'inin bitmesini bekliyorum. Bitince onu da paylaşırım
Elinize sağlık hocam, deep27' de kendi filtresi varsa çok rahat diğer v60 filtrelerini kullanabilirsiniz. Bir yıldan fazladır ben kullanıyorum.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250806_080204.jpg
    Screenshot_20250806_080204.jpg
    91.1 KB · Görüntüleme: 63
Kolombiya Puerto Arturo King Arthur Gesha

Origami Air S
Cafec Abaca Plus
25 ppm ro su
Kinu POB 4.0 95 derece 15-250 2.55 bitiş

5 günlük kahveyi dayanamayıp demledim ve gerçekten çok etkilendim.İçtiğim en iyi Honey kahve.Beklediğimden biraz uzun sürdü ama ona rağmen tatlı ve tadım notlarını alabildiğim güzel bir fincan oldu.Kinu pob Zafer Bey'in kahvelerinde harikalar yaratıyor.Almayı düşünenlere vakit kaybetmeden alıp denemelerini tavsiye ederim çünkü bu kahvenin uzun süre kalacağını düşünmüyorum :)

Kolombiya Puerto Arturo King Arthur Gesha

Origami Air S
Cafec Abaca Plus
25 ppm ro su
Kinu POB 4.0 95 derece 15-250 2.55 bitiş

5 günlük kahveyi dayanamayıp demledim ve gerçekten çok etkilendim.İçtiğim en iyi Honey kahve.Beklediğimden biraz uzun sürdü ama ona rağmen tatlı ve tadım notlarını alabildiğim güzel bir fincan oldu.Kinu pob Zafer Bey'in kahvelerinde harikalar yaratıyor.Almayı düşünenlere vakit kaybetmeden alıp denemelerini tavsiye ederim çünkü bu kahvenin uzun süre kalacağını düşünmüyorum :)
Ben de bugün demledim Cafec Flower Deep 27 ile degassing süresi bitmeden bile inanılmaz aromaları var. zp6 special ile yaptım ben benzer profil sayılır bir de pietrosu olan birisi çıkıp yazsa 3lüyü tamamlıcaz. Floral ve meyvemsi tatlarla beraber honey kahvenin tatlılığı cidden baya katmanlı bir tat profili sunuyor. Degassing süresi bittikten sonra bence farklı öğütümlerle ve demleme sıcaklıkları ile farklı tat profillerinin öne çıktığı demlemeler görebiliriz

Pepe Jijon bu hasat da efsane. Wave.process gerçekten farklı bir deneyim sunuyor, hem de sidrasını içmek, saolsun Zafer Bey getirmiş diye tadabiliyoruz. Aşırı katmanlı ve tertemiz bir çekirdek. Çiçek bahçesi.

Demleme Reçetesi

Kavurucu:
Milestones Coffee Roastery
Çekirdek: Honduras Carlos Mejia
İşleme Yöntemi: Dark Room Anaerobic
Varyete: Ihcafe 90 Catuai
Kavrum Tarihi: 31.07.2025
Demleme Yöntem ve Detayları: Origami Air S / Cafec Abaca Filtre Kâğıdı
Öğütüm Detayları: MHW 3-BOMBER R3 / 75 Klik
Su Detayları: 95 C°/Kuzeyden
Kahve Miktarı: 15 gr
Su Miktarı: 250 ml
Oran: 1/16.6
Demleme Basamakları: 45 ml 30 saniye blooming sonrası 70-70-65 şeklinde demledim. Demleme 2.35’da bitti.

Tadım Detayları: Normalde en az 2 hafta degass beklerim fakat bu prosesi çok merak ettiğim için denemek istedim. Aromada mor meyvelerin baskınlığı vardı fakat tadımda daha çok çikolatamsı tatlar vardı. Biraz daha degass bekleyip güncellemek istiyorum. Belli ki bu proses çok farklı tat profilleri sunacak.

Ekvador Jose&Pepe Jijon

Origami Air S
Cafec Abaca Plus
25 ppm ro su
Kinu POB 4.0 95 derece 15-250 2.27 bitiş

Limon kabuğu,narenciye afterda çok temiz ve parlak.Gerçekten inanılmaz etkiledi kahve beni.Böyle üst düzey kahveleri bu kadar iyi kavurumla içebildiğimiz için çok şanslıyız.

Pepe Jijon.jpeg

24/25 KOLOMBİYA FİNCA LA VİLLA DON JUAN GESHA/YIKANMIŞ​

Hario cam switch - abaca+ osmotic flow filtre kağıdı
95 derece uludağ premium su 40 ppm
%19.11 extraction alıyorum TDS 1.3 lerde ( Xiaomi tds ölçer kalem ile test ettiğimden o kadar tutarlı olmayabilir)
150/250

00:00 - 00:45 125 gr su switch açık ( bir çay kaşığı yardımıyla biraz karıştırdım bloomingin başında )
00:45 - 02:00 125 gr su switch kapalı
bitiş 3:40 civarı oldu

Biraz içimi hafif kremamsı bir kahve oldu hafif klementin + yasemin bergamotlu çay tadında bir akışkanlığı var çok hafif panela şekerimsiliği geliyor şahsen v60'da daha çok beğendim kahveyi.

yapılış videosu da burada

Ekli dosyalar

• 1040cdca04df279376ca2971edeea4f7.png
    1040cdca04df279376ca2971edeea4f7.png
    43.3 KB · Görüntüleme: 25
2024 CROP/ETİYOPYA RUMUDAMO/YIKANMIŞ ANAEROBİK
Hario mugen switch - abaca+ osmotic flow filtre kağıdı ( bunda muhtemelen bazı şeyleri yanlış yaptım extractionun daha yüksek olması lazım )
Zp6 special 3.0 ( 0 burr lock )
98 derece uludağ premium su 40 ppm
%18 extraction alıyorum TDS 1.3 lerde ( Xiaomi tds ölçer kalem ile test ettiğimden o kadar tutarlı olmayabilir + tutarken muhtemelen sıcaktan dolayı bir tık kaçırdım ayarı ondan bu kadar alt çıktı )
15.2/253

00:00 - 00:45 125 gr su switch açık
00:45 - 02:00 128 gr su switch kapalı
bitiş 3:40 civarı oldu ( yukarıda videodaki teknik )

Not : Bu switch'in vermiş olduğu o french pressimsi kıvam ile hafif gövdeli ama aromatik bir kahve oldu. Yine çiçeğimsi + meyvemsi notalar hissediliyor

Bu da v60 versiyonu biraz daha çayımsı
Hario plastic v60 - abaca+ osmotic flow filtre kağıdı
zp6 special 4.0 ( 0 burr lock)
95 derece uludağ premium su 40 ppm
bunu ölçemedim ama TDS 1.5 lere yakındı extract hesabı yapamadım tahminim %21-22 bandında bir şey
20/320 oran iki bloom yaptım başta
00:00 - 00:30 60 gr su ( su dökümünü bitirdikten sonra 30 saniye bekledim akış hızı farklı olur diye katmadım süreye )
00:00 - 01:00 60 gr su daha ekleyip 120gr ( su dökümünü bitirdikten sonra 30 saniye bekledim akış hızı farklı olur diye katmadım süreye )
01:00 - 03:10 / 03:30 200 gr su ekleyip 320 ye tamamladım

Not : bu yüksek extractionlu kayısı şeftalili çay tadında bir şey oldu

Burundi muyinga Red bourbon yaklaşık 3 ay önce ilk kez denemiştim ve çok beğenmiştim. Bu ay tekrar bi paket sipariş ettim bu kez daha açık kavrulmuş önce bir espresso yaptım. 20>45 gr 27 sn. Tam bir kırmızı meyve şöleni çilek baskın güzel narenciyeye kaçan da bir asiditesi var. Doyamayınca üstüne bir de filtre olarak demledim 12gr 50x4. Biraz daha kalın öğütmenizi öneririm. Çok iyi çekirdek.

24/25 KOLOMBİYA FİNCA LA VİLLA DON JUAN GESHA/YIKANMIŞ​

Hario cam switch - abaca+ osmotic flow filtre kağıdı
95°C uludağ premium su 40 ppm ( bloomdan sonra 90 derece kullanıyorum )
%21.45 extraction alıyorum TDS 1.45 lerde ( Xiaomi tds ölçer kalem ile test ettiğimden o kadar tutarlı olmayabilir)
bir tanede bükülmüş kaşık ( suyun akışını kesmek için ) videoda nasıl bir şey olduğunu görebilirsiniz
15/250

0:00 -Switchi kapalı olarak başlıyoruz , 50 gr suyu 95°C'de switche ekliyoruz
0:00 -burada 15 gr kahveyi ekleyip kaşıkla karıştırıyoruz , tartıyı sıfırlıyoruz(darasını alıyoruz) kafamız karışmasın diye
1:30 -Switchi açıp tamamen süzülene kadar bekliyoruz sonra yeniden kapatıyoruz
1:40 - 90°C 100gr suyu bükülmüş kaşık üzerinden yatağa yakın bir şekilde döküyoruz ( 0 ajitasyon yaratmak için)
1:55 -Kaşığın ters kısmıyla kahve yatağını hafiften kazıyoruz ( videolu anlatımını hemen altına atıyorum )
3:00 -Switchi açıp tamamen süzülene kadar bekliyoruz sonra yeniden kapatıyoruz
3:15 -90°C 100gr suyu bükülmüş kaşık üzerinden yatağa yakın bir şekilde döküyoruz ( toplamda 200 gr oluyor en başta aldığımız dara ile beraber toplam 250 gr ulaşıyoruz )
3:30 -Kaşığın ters kısmıyla kahve yatağını hafiften kazıyoruz
4:30 - Hafiften kahve yatağını düzleştirmek swirl şeklinde sallıyoruz ve switchi açıyoruz

Sonuç : Normalde zp6 special ile alışık olmadığımız hafif gövdeli ve tatlı bir kahve profiline sahip oluyoruz. Bu Lance Hedrick'in Switch videosundan alıntı sadece bloom kısmını 95 derece yaptım çünkü kahvenin açık kavrum olduğunu biliyorum çözemez diye düşündüm.

Monteblanco Coconut
Zp6 special 5.0 (0 burr lock )
40 PPM Uludağ premium 95c su
Origami dripper Air S + Cafec abaca plus osmotic flow
12g/200.5 gr oran siz değiştirebilirsiniz oldukça esnek 1/16.5 1/17 civarında yapıyorum hep zp6 ile

1-) 00:00 - 00:30 İlk Döküş 60 gr
2-) 00:30- 00:45 70 gr döküş
3-) 01:00 - 70.5 gr döküş toplam 200.5 gr ( akış hızına göre biraz swirl yapıyorum ajite etmek için )
4-) 02:10 civari bitti
Çok rahat bir biçimde hindistan cevizi ve limonata tadının karışımı aldım yazın sabahları içilebilecek bir kahve bence düşük gramajlarla yapılabiliyor origami S ile ( biraz acelem vardı ölçüm yapamadım tds extract bu sefer )

24/25 ENDONEZYA MUHLİSİN ARGOPURO WALİDA/LAKTİK NATURAL
Zp6 special 4.4(0 burr lock )
31 PPM Uludağ premium 94c su
Hario v02 plastik v60 + Cafec abaca plus osmotic flow
15g/250gr
oranı siz değiştirebilirsiniz oldukça esnek 1/16.5 1/17 civarında yapıyorum hep zp6 ile
V60 in ortasina bloom icin ufak bir cukur aciyorum once
00:00 - 00:45 İlk Döküş 50gr den sonra baya swirl hareketi yapin butun ogutulmus kahveler ıslansın.
00:50 - 01:00 - 50 gr döküş 5ml/sn olmasina dikkat edin.
1:00 - 1:10 10 saniye bekle
01:10 - 01:20 50 gr döküş 5ml/sn olmasina dikkat edin.
1:20 - 1:30 10 saniye bekle
01:30 - 01:40 - 50 gr döküş 5ml/sn olmasina dikkat edin.
1:40 - 1:50 10 saniye bekle
01:50 - 02:00 - 50 gr döküş 5ml/sn olmasina dikkat edin.
En son karafi cok az bir swirl yapil kahve yatagini duzlestirin.
Tadım : direkt olarak yaban mersini ve liçi tadını alabiliyorsunuz. Ağzınızda yoğun bir aroma bitişe doğru tarcınımsı tat aldım.

Son düzenleme:
24/25 KING ARTHUR GESHA
Zp6 special 4.0(0 burr lock )
31 PPM Uludağ premium 98c su
Hario v02 plastik v60 + Cafec abaca plus osmotic flow
15g/255gr

V60 in ortasına bloom için ufak bir çukur açıyorum önce
00:00 - 00:45 İlk Döküş 50gr den sonra baya swirl hareketi yapın bütün öğütülmüş kahveler ıslansın.
00:50 - 01:00 - 50 gr döküş 5ml/sn olmasına dikkat edin.
1:00 - 1:10 10 saniye bekle
01:10 - 01:20 50 gr döküş 5ml/sn olmasına dikkat edin.
1:20 - 1:30 10 saniye bekle
01:30 - 01:40 - 50 gr döküş 5ml/sn olmasına dikkat edin.
1:40 - 1:50 10 saniye bekle
01:50 - 02:00 - 50 gr döküş 5ml/sn olmasina dikkat edin.
En son karafın çok az bir swirl yapın kahve yatağını düzleştirin.
Tadım : Mandalina şeftali bal + floral tatlar böyle hepsinin birden patlama yaşadığı inanılmaz bir kahve. Özellikle böyle tatlı kahve sevenler kaçırmasın bence

24/25 ENDONEZYA MUHLİSİN ARGOPURO WALİDA/LAKTİK NATURAL​

Zp6 special 4.0(0 burr lock )
31 PPM Uludağ premium 95c su
Origami Air S + Cafec abaca plus osmotic flow
20g/335gr

Origami Air S'in ortasına bloom için ufak bir çukur açıyorum önce
00:00 - 00:45 İlk Döküş 70gr den sonra baya swirl hareketi yapın bütün öğütülmüş kahveler ıslansın.
00:50 - 01:05 - 88 gr döküş 6ml/sn olmasına dikkat edin.
01:00 - 1:15 15 saniye bekle
01:15 - 01:30 88 gr döküş 6ml/sn olmasına dikkat edin.
01:30- 1:45 15 saniye bekle
01:45 - 02:00 - 89 gr döküş 6ml/sn olmasına dikkat edin.
En son drippere çok az bir swirl yapın kahve yatağını düzleştirin. Sayılar referans değeridir yaklaşık olarak yapsanız bile bir şey olmaz sadece yavaş döküm ve ajite etmemeye dikkat edin.
Tadım : Çok yoğun bir biçimde meyvemsi bir kahve ağızda oldukça uzun kalıyor. Yaban mersininden daha çok orman meyvelerine benzettim ben asiditesini tabii yaban mersini de bunların içine giriyor. Bitişi zevkli oldukça tatlı ağızda kalıcı bir kahve

IMG_5265.jpegIMG_5266.jpeg
Dün İzmir’e giderken yol üstünde Zafer abiye uğradık. Sağolsun bizi misafir etti. Kendisi çok ilgili, güler yüzlü, bilgili ve harika bir enerjiye sahip. Roastery gerçekten efsane. Makinelerin ve ekipmanların kalitelerinden tutun da temizliğine kadar… Bizi bu güzel kahvelerle ve kavrumlarla buluşturduğun için çok teşekkürler 🙏🏽

sevgili forum ahalisi,
bir şekilde milestones sitesine girip “acaba hangi kahveyi alsam” diye düşünüyorsanız King Arthur’u şiddetle tavsiye ederim. Bu kadar kompleks,meyvemsi ve dengeli bir honey işlenmiş kahve içmemiştim daha önce…krala selamlar

Geri