• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Milestones Coffee Roastery (2025 En İyi Toplu Alım Kavurucusu)🏆

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ogakuzar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bir kaç gündür şeftali, bal yorumları üzerine dayanamadım koştum aeropress ve v60 olarak demledim. Demlerken kokular harika bitişte bal çok net ama biraz erken demledim 11. günü degass istiyor diye düşünüyorum yine de keyifli, heyecanlı 😂🙏

V60 için öğütümüm çok ince olduğu için çok gövdeli bir kahve oldu, çok yavaş akış ve bitiş geç oldu.

1000148867.jpg

sevgili forum ahalisi,
bir şekilde milestones sitesine girip “acaba hangi kahveyi alsam” diye düşünüyorsanız King Arthur’u şiddetle tavsiye ederim. Bu kadar kompleks,meyvemsi ve dengeli bir honey işlenmiş kahve içmemiştim daha önce…krala selamlar
Arthur iyi demlendiğinde cidden böyle tat katmanları çok fazla arkaya arkaya geliyor ağzınızda balımsı,floral tatlar hafif ekşilik hepsini dengeli bir şekilde rahatsız etmeyecek şekilde hissedbiliyorsunuz.

Ekvador Jose&Pepe Jijon

Origami Air S
Cafec Abaca Plus
25 ppm ro su
Kinu POB 4.0 95 derece 15-250 2.27 bitiş

Limon kabuğu,narenciye afterda çok temiz ve parlak.Gerçekten inanılmaz etkiledi kahve beni.Böyle üst düzey kahveleri bu kadar iyi kavurumla içebildiğimiz için çok şanslıyız.

Ekli dosyayı görüntüle 39811
23.gününde Sibarist Fast filtre kağıdı ile demledim.Bir kahveden alabileceğim maksimum zevki aldım.Daha iyisini içebileceğimi sanmıyorum

24/25 KOLOMBİYA MONTEBLANCO+ MANGO CATURRA/WASHED ( Yaklaşık 45 50 günlük kahve olmasına rağmen bir aroma kaybı yaşamadı )​

Zp6 special 6.0 (0.0 burr lock )
40 PPM Uludağ premium 94c su
Origami Dripper Air S + Cafec abaca plus osmotic flow
20g/334gr
oranı siz değiştirebilirsiniz oldukça esnek 1/16.5 1/17 civarında yapıyorum hep zp6 ile
Origami in ortasina bloom icin ufak bir cukur aciyorum once
00:00 - 00:45 İlk Döküş 60 gr
00:50 - 01:00 - 90 gr döküş 9ml/sn olmasina dikkat edin.
1:00 - 1:10 10 saniye bekle
01:10 - 01:20 90 gr döküş 9ml/sn olmasina dikkat edin.
1:20 - 1:30 10 saniye bekle
01:30 - 01:40 - 94 gr döküş 9ml/sn olmasina dikkat edin.
Sonra Origami'ye hafif swirl kahve yatağını düzleştirmek için

Tadım : Çok net bir mango tadı + guava en son hafif ananasımsı bir aroma ile bitiyor.

cekirdek.co kampanyası sonlandı mı acaba?
Merhaba cekirdek.co anlaşmamız sona erdi. Yakın zamanda indirim yapmayı düşünmüyoruz. Fiyatlarımızın yüksek olduğunu düşünmüyorum. Aldığınız her kahve garantili olduğunu söyleyebilirim. Saygılarımla

Merhaba cekirdek.co anlaşmamız sona erdi. Yakın zamanda indirim yapmayı düşünmüyoruz. Fiyatlarımızın yüksek olduğunu düşünmüyorum. Aldığınız her kahve garantili olduğunu söyleyebilirim. Saygılarımla
Şu ana kadar tükettiğim tüm kahvelerinize kefilim. Hepsi gerçekten özel kahvelerdi ve keyifle tükettim, fiyat olarak da standardı yakaladığını kabul edebilirim (y) Sadece geçenlerde denediğimde kod çalışıyordu, bu sebeple sordum.

Şu ana kadar tükettiğim tüm kahvelerinize kefilim. Hepsi gerçekten özel kahvelerdi ve keyifle tükettim, fiyat olarak da standardı yakaladığını kabul edebilirim (y) Sadece geçenlerde denediğimde kod çalışıyordu, bu sebeple sordum.
Şu ana kadar 8-9 kavurucudan almışımdır gerek quaker olsun gerek homojenlik olsun en başarılı kavurucu. Özellikle baya açık kavrum sevdiğimden dolayı da tek tercihim şuanda

Argopuro Muhlisin Laktik Natural
15 gr 250 ml 50-100-50-50 döküşle 2.15 dk . Kahve uçuyor yaban mersini asiditesi, tatlılık… espressosunu da keyifle içtim. Bu sene Milestones’dan aldığım tüm Endonezya kahveleri çok üst seviyeydi.

Ekli dosyalar

• IMG_4101.jpeg
    IMG_4101.jpeg
    259.5 KB · Görüntüleme: 57
23.gününde Sibarist Fast filtre kağıdı ile demledim.Bir kahveden alabileceğim maksimum zevki aldım.Daha iyisini içebileceğimi sanmıyorum

2024 CROP/KOLOMBİYA ROGELİO ESPİNOZA LA BONİTA/JAVA NATURAL ANAEROBİK​

Zp6 special 2.5 (0.0 burr lock )
36 PPM Uludağ premium su 96c
hario v60 cam 02 + Sibarist fast ( Cam dripperi önceden ısıtmak tadı ciddi anlamda etkiliyor çoğu insan bunu görmezden gelebiliyor )
20.5g/342gr
oranı siz değiştirebilirsiniz oldukça esnek 1/16.5 1/17 civarında yapıyorum hep zp6 special ile ile
V60'nin ortasina bloom icin ufak bir cukur aciyorum once
00:00 - 00:45 İlk 61.5 sertçe swirl yapın ya da WDT ile bloom süresinde yatağı iyice ajite edin
00:50 - 01:00 - 90 gr döküş 9ml/sn olmasina dikkat edin.
1:00 - 1:10 10 saniye bekle
01:10 - 01:20 90 gr döküş 9ml/sn olmasina dikkat edin.
1:20 - 1:30 10 saniye bekle
01:30 - 01:41 - 101 gr döküş 9ml/sn olmasina dikkat edin.
Sonra V60'a hafif swirl kahve yatağını düzleştirmek için. Sibarist fast baya hızlı bitiriyor 2:20 2:30 civari bitmişti benim ince çekmeme rağmen inanılmaz bir filtre kağıdı gerçekten. Bunu da bir denemeni tavsiye ederim bu biraz daha ekonomik versiyonu :D. İnanılmaz tatlı tropikal meyvelerin tarçınımsı o tatlı baharatların ağızda yoğun bir tat bıraktığı kahve ( biraz soğudukça biraz daha iyi olduğunu düşünüyorum )

Son düzenleme:
Etiyopya, Rumudamo, yıkanmış anaerobik
Hario v60, cafec traditional
Kinu m47 rebel, 4.8
15 gr kahve, 250 gr su
Nestle, 95 derece
Bitiş 3 dakika

Bu kahveden 3. paketim, sağ olası Zafer'den rica ettimdi de ayırmış. Kokusu inanılmaz parfümsü, çiçeksi ve hafif baharat. Havalı Milestones bardağımla bu kahveden bugün 6 defa tüketiverdim. 7.'de gözüm var, öyle bir kahve.

https://milestonescoffee.com/urun/yemen-almaa-natural-120h-anaerobik/ Patron çıldırdı! Yıllar evveliydi Circulor'dan bir Yemen içmiştim. Bal gibi bir kahveydi, bu ikinci olacak inşallah.
YEMEN ALMAA/NATURAL 120H ANAEROBİK
Zp6 special 5.7 (0.0 burr lock )
42 PPM Uludağ premium su 97c
Hario switch cam
Abaca+ filter ( Cam dripperi önceden ısıtmak tadı ciddi anlamda etkiliyor çoğu insan bunu görmezden gelebiliyor )
15g/250gr
-30 saniye kapalı 50 ml blooming
-100 gr switch açık ortaya 4ml/s
-50 gr switch açık 4 saniye bekle
-50 gr switch açık 4 saniye bekle double swirl
Bitiş 2:15-2:25 civari

Bu sene içtiğim en kompleks en değişik kahve. Bloom sırasında normal kahveden daha fazla şişebiliyor processi çok farklı diğer kahvelere göre. Hem Etiyopya meyvemsiliği bir taraftan tatlı baharat tadı var baharat tatlılığını Espinoza java kahvesine benzettim. Sıcakken daha tatlı baharatımsı tadı ile meyvemsiliği karışıkken soğudukça meyvemsiliği artıyor karadut tadı geliyor. Switch ile harika oldu

YEMEN ALMAA/NATURAL 120H ANAEROBİK
Zp6 special 5.7 (0.0 burr lock )
42 PPM Uludağ premium su 97c
Hario switch cam
Abaca+ filter ( Cam dripperi önceden ısıtmak tadı ciddi anlamda etkiliyor çoğu insan bunu görmezden gelebiliyor )
15g/250gr
-30 saniye kapalı 50 ml blooming
-100 gr switch açık ortaya 4ml/s
-50 gr switch açık 4 saniye bekle
-50 gr switch açık 4 saniye bekle double swirl
Bitiş 2:15-2:25 civari

Bu sene içtiğim en kompleks en değişik kahve. Bloom sırasında normal kahveden daha fazla şişebiliyor processi çok farklı diğer kahvelere göre. Hem Etiyopya meyvemsiliği bir taraftan tatlı baharat tadı var baharat tatlılığını Espinoza java kahvesine benzettim. Sıcakken daha tatlı baharatımsı tadı ile meyvemsiliği karışıkken soğudukça meyvemsiliği artıyor karadut tadı geliyor. Switch ile harika oldu
Afiyet olsun önerir misiniz? Başka beğendiğiniz kahve veya kahveci var mı?

Etiyopya, Rumudamo Kaffa Biftu Gudina, yıkanmış
Kinu m47 rebel, 4.8
15 gr kahve, 250 gr su
Nestle, 96 derece
Bitiş 2.45

Bu kahveyi içince yıkanmış Etiyopya özlemim kendini gösterdi. Gerçekten çok güzel kahve. Hatta bir süredir içtiğim kahveler arasında akla kazınacak cinsten. Tadım notlarındaki böğürtlen kendini canlılık olarak gösteriyor. Bu tarz kahve gibi kahveleri özlediyseniz tavsiye ederim.

Etiyopya, Rumudamo Kaffa Biftu Gudina, yıkanmış
Kinu m47 rebel, 4.8
15 gr kahve, 250 gr su
Nestle, 96 derece
Bitiş 2.45

Bu kahveyi içince yıkanmış Etiyopya özlemim kendini gösterdi. Gerçekten çok güzel kahve. Hatta bir süredir içtiğim kahveler arasında akla kazınacak cinsten. Tadım notlarındaki böğürtlen kendini canlılık olarak gösteriyor. Bu tarz kahve gibi kahveleri özlediyseniz tavsiye ederim.
Bu sabah benzer parametrelerle Orea V3'de de demledim ama kesinlikle v60 ile çok daha uyumlu.

Geri