Değirmen 1 saat önce elime ulaştı. Öncelikle değirmen çok tok ve kaliteli hissettiriyor. Çekme kolunun topuzu gayet yeterli büyüklükte ve iyi dönüyor kavraması kolay. Gövde tutuşunda ya da kavramada da eksi nokta göremedim ellerim çok terlemiyor ama elimi biraz su ile nemlendirip terlemiş gibi bir çekme denemesi yaptım şahsen sorun olmadı.
İri bir değirmen sayılabileceği için çekme kolu serbest dönüşte biraz yalpalayacak gibi geldi sadece. (çekme kol uzunluğu hiç de az değil bunun da etkisi vardır.)
İlk olarak değirmende 10gr 50 click ardından 10gr 100 click şeklinde temizlik, kondisyon sağlama ve partikül boyu test etmek için iki kez kahve çektim. Öğütümün fazlasıyla tutarlı olduğunu söyleyebilirim. Çok tozlanma yapmıyor çıkan tozları da elek sayesinde hızlıca ayırabiliyorsunuz zaten.
Beni en çok etkileyen şey öğütüm hızı oldu desem yalan olmaz 17gr orta kavrulmuş etiyopya bochesayı 25-30 saniyede çektim. 10 gramlık öğütümlerde 15-20 saniye arası hızlı bir sonuç aldım. Ayrıca derece ayarı yapılan bezel yapı çok kullanışlı ve stabil çalışıyor. Pratik ve zamandan kazandıran bir öğütücü tüm bunlar toplanınca.
17 gram sonuç almak için 17,5 gram kahve koydum statik ve elek içinde kalan miktarı tam kestiremediğim için 17,1 gram sonuç aldım. 400 mikronluk elek için çok fazla bir toz çıkmadı sepette ama statiğin göze biraz fazla geldiğini söyleyebilirim. Farklı kahvelerde de deneyerek daha net kanıya varmak gerek. Şahsen kayıp bana o kadar fazla görünmedi totalda elekten geçen kahveyi ve statiği hesaba katınca.
İlk pour over denememi 90 clickte 17gr Etiyopya Bochesayı, 1/16,6 oran 93 derece su ile yaptım. 2dk 45 sn civarı bir demleme süresi aldım. Tadım notlarında gül, çilek, karanfil, vanilya ve tropik meyveler gibi notalardan özellikle gül ve karanfil notalarını rahatça aldığımı söyleyebilirim. (ki tadım yeteneğime çok güvenmem rahatça aldıysam profili yansıtan bir kahveyi rahat çıkarttı diyebilirim

)
Şu an için avantajsız gördüğüm en büyük nokta sınıf arkadaşlarına göre nispeten büyük ve ağır kalan bir öğütücünün bu cüssesine göre 20gr kapasite ile geliyor oluşu. Şahsen ben genelde tek kişilik öğütüm yapıyorum benim için sorun teşkil etmeyen bir durum ama eminim bunu dert edecek kişiler vardır. Bu dezavantajını hızlı ve tutarlı bir öğütüm ile telafi ettiğini düşünüyorum.
Sonuca gelirsem şu an için çok başarılı bulduğumu söyleyebilirim ve rahatlıkla tavsiye ediyorum.
Kutu açılış görüntülerini ve ilk kupayı ek olarak ekleyeceğim

burr yapısının görselleri daha önce ayrıntılı olarak paylaşıldığı için burada bununla yetiniyorum sadece.