• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Mayıs 2026 - Montag - Deneyim, Reçeteler ve Toplu Tadım Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kocakurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar,

Colombia - Tropic Punch - Circasia, Quindio - Castillo, Natural / city plus - tam city arası (orta kavrum) görünüyor.
Kavrulma tarihi: 13.04.2026

V60-02 Hario Neo (15 gr / 240 ml (Abant) / 7,2 öğütüm _ 1Zpresso K-Ultra / 92 °C) 45 + 65 + 65 + 65 ml / Cafec Abaca filtre ile ön demleme bekleme süresi 45 sn, ikinci basamak 1:05 bitiş, üçüncü basamak 1:40 bitiş, dördüncü basamak 2:10 bitiş, toplam 02:45 civarı demleme süresi, dört döküşte gövde ve aromalar dengeli. Kırmızı meyveler hafif ekşimsi, şarapsı bir asidite hissediliyor. Abartı, yorucu bir yanı yok, kararında. Aroma yoğunluğunu hafifletmek için daha kalın öğütümle, farklı filtre kağıtlarıyla denenebilir.
V60-02 Hario Neo (15 gr / 240 ml (Abant) / 7,4 öğütüm / 92 °C) 45 + 100 + 95 ml / Cafec Traditional filtre ile ön demleme bekleme süresi 45 sn, ikinci basamak 1:30 bitiş, üçüncü basamak 2:10 bitiş, toplam 02:45 civarı demleme süresi, üç döküşte gövde ve aromalar dengeli, daha dingin bir kahve oldu. Ilıdıkça çeşitleniyor, keyifli.
Türk Kahvesi (7 gr / 70 ml (Abant) / 2 öğütüm) Aromanın baskınlığından uzak durmak için oda sıcaklığındaki suyla tek seferde demlemek daha uygun. Parlatmak isteyenler 55 °C ile ön demlemeyi deneyebilir.

Afiyet ve esenlikler 🖖🏼

ben bayram sonrası gönderim istemiştim. Öyle de oldu. Elimde kahvem vardı ve yoğunluğuda düşünmüştüm. Geçen hafta gönderildi ve teslim aldım. Şu an tek sorun kahvelerin biri 2, diğerleri 1 haziran kavrumlu. Hepsi güzel. Tek sorun mevcut kahvelerim bitti :) bunlarında dinlenmesi lazım. Nasıl olcak bu iş :) Yaptığım hesap çarşıya uymadı. Taze yavrum olmasını ben istedim.

meraklısına aldıklarım
Tropic punch
ombligon
lalesa
landrce

LANDRACE 2026 yılında içtiğim en iyi kahve. öğütmeyle birlikte muhteşem vanilya kokusu yayılıyor. içimi, kokusu kadar beni etkilemesede 2026 yılında içtiğim en iyi kahve diyebilirim.

ben bayram sonrası gönderim istemiştim. Öyle de oldu. Elimde kahvem vardı ve yoğunluğuda düşünmüştüm. Geçen hafta gönderildi ve teslim aldım. Şu an tek sorun kahvelerin biri 2, diğerleri 1 haziran kavrumlu. Hepsi güzel. Tek sorun mevcut kahvelerim bitti :) bunlarında dinlenmesi lazım. Nasıl olcak bu iş :) Yaptığım hesap çarşıya uymadı. Taze yavrum olmasını ben istedim.

meraklısına aldıklarım
Tropic punch
ombligon
lalesa
landrce
Tropic punch ve lalesa 10.gunde denedigimde icilebilir haldelerdi bence deneyin

Lalesa filtre / Lalesa espresso kıyaslamak istedim bu sabah.

Kaliteli fotoğraf çekemedim. Pek bir fark göremedim zaten (öğütülmüş halinde). Fark varsa çıplak gözüyle belki yüzde 2-3.

Cupping'te da baya benziyor. Fitre olan biraz daha parlak. Ama kavurum tarihi farklı olmasından da olabilir.

Espresso olarak ise o kadar yoğun bir içecek ki (manuel espresso ile) çok bir şey diyemem.

Sonuç olarak tebrik ederim, istediğim espresso profili tam bu : fazla kavurulmuş değil, sadece demlemeyi kolaylaştırabilen bir kavurum sunmak.

Lalesa geç mi açılıyor acaba? Elimdeki 15 günlük kavrum, ne yapsam dümdüz tat alıyorum. Pietro ve zp6 ile farklı ayarlar denedim. En son cupping yaptım yine aroma alamadım. Asidite parlaklık gelmiyor.

Lalesa geç mi açılıyor acaba? Elimdeki 15 günlük kavrum, ne yapsam dümdüz tat alıyorum. Pietro ve zp6 ile farklı ayarlar denedim. En son cupping yaptım yine aroma alamadım. Asidite parlaklık gelmiyor.
Olabilir ben de haftalar geçince şu an beğeniyorum. Ama unuttum biraz

Geri