• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Mayıs 2026 - Montag - Deneyim, Reçeteler ve Toplu Tadım Etkinliği

Deneyim açılışı ben yapmış olayım :)

Aricha Adorsi (12.05.26) : kavurumu çok beğendim. Oldukça light.

İlk demleme reçetesi : Abaca 01, Nestle, 93°C, Pietro 8.1, çift bloom + 2 döküş, 2dk50s. Kahve daha 8 günlük olduğu için bloom'u uzun tuttum.

Çok floral. Genelde yıkanmış Etiyopya'larda limon vs. ön planda ve floral arkada duruyor. Bu sefer ters oldu hatta "sadece" floral diyebilirim.

Sitedeki "Olağanüstü derecede floral" sözü doğruymuş

Sevdim mi? Bayıldım. Bana sıra dişi bir Etiyopya deneyimi oldu.

Not: Çok erken (25 Nisan'da) yoğunluğu açıklandığı için, siparişte yaşanan gecikmelerden rahatsız olmadım. Bugüne kadar Montag'tan sadece 1 kere festivalde 1 paket almıştım.

Dün aricha adorsi 18.05 kavrumunu bir günlük olmasına rağmen demledim denemek için.
15/250, 94°C, 50-100-50-50 şeklinde demledim. Gerçekten inanılmaz çiçeksi bir kahve. Lezzetli ve çok çok temiz. Zarif bir parfüm gibi. Şahsen her zaman kahve dolabımda bulundurmak isteyeceğim kahvelerden birisi.

Sırası Matazano'da (12.05.26). O da 8 günlük.

Amerika kıtasından (Honduras) gelen natürellerden uzak duruyorum genelde. Fazla "funky" olabilir veya kötü kavurulmuş olabilir.
Daha önce başka bir kavurucudan denediğim için kıyaslamak için aldım. Önceki biraz üzmüştü. Montag'inki daha açık geldi. Kavurumu daha beğendim.

Paketi bile bile erken açtım, gelişmesine bakmak için. Güzel sonuç aldım ama 1 hafta daha bekleteceğim. Gövdesi güzel, ve asiditesini beğendim.

Reçete : Nestle, Abaca 01, 89°C, bloom + 2, 2dk25 sn.

Bütün natürel kahveler gibi iyice ayıkladım.

Diğer başlıkta yazıyordu ama deneyim başlığı olduğu için buraya da atayım. Bazı güncellemelerim var.

Aricha yazıldığı gibi çiçeksi bir etiyopya ben demlemelerimde kavrum henüz yeni olsa da performans aldım. Kahve oldukça temiz içimli Türk kahvesi olarak da çok keyifli denemenizi öneririm.

Yellow lasso ise biraz garip, yemyeşil hissettiren yeşil çay, okaliptus, hatta belki dereotu... Hafif gövdeli içimi rahat farklı bişey denemek isteyenleri memnun eder.

Ombligon bana çok infüze gibi geldi. Meyveli, sulu, damakta patlayan bir kompleksiteyle gövdesi hafif olmayan bir kahve. Deneyim için iyi ama bazı kullanıcılar için her gün içilecek bir kahve olmayabilir. Ben severek içtim her seferinde.
Sudan Rume'u beğenmemiştim fakat işler değişti. Şu an bir brezilya değil de kolombiya içiyor gibi hissettiriyor. Kavrum oturdukça çok daha iyi olacak gibi. Türk kahvesi olarak da yine keyifli bir opsiyon

Merhaba,

Sipariş yoğunluğu sebebi ile kahvelerin çoğu güncel kavrum. Loring ile kavurduğumuz için normalden bir tık uzun dinlendirip denerseniz çok daha iyi verim alacağınızı düşünüyoruz.

İyi demlemeler herkese,

Tropic - Espresso Kavrum - 08.05 kavrum...
Screenshot_20260520_174738_Beanconqueror.jpg
Screenshot_20260520_174808_Beanconqueror.jpg
Tds: 11.4 Ext: 23.64

8/9 barı zar zor gördük... Biraz daha inceye gidip sıcaklığı da 92 yapıp yeniden deneyeceğim. Çekirdeklerin açık koyu olmasına önceden takılıyordum ama şu an tadımda kavruk, isli tat gelmesin yeter diyorum. Kavrum işini zerre bilmediğim için de belki olması gerekn odur deyip geçiyorum. Kahvenin kuru kokusunu fermente kahvelere benzettim ve o an dedim ki bu zehir zemberek bişey olacak ama olmadı güzeldi. Islak koku da keyifliydi... Şu anlık sevdim, sevmedim demem için erken, denemeye devam-herkese selam. 😁☕

Ekli dosyalar

• 20260520_163402.jpg
    20260520_163402.jpg
    137.5 KB · Görüntüleme: 22
  • 20260520_170738.jpg
    20260520_170738.jpg
    73.7 KB · Görüntüleme: 21
  • 20260520_170812.jpg
    20260520_170812.jpg
    100.1 KB · Görüntüleme: 16
Geri