Bunu söyleyebilmek için elek testi yapmak gerekir. Fincandaki sonuç çok aldatıcı. Bazen "kötü öğütüm" daha lezzetli fincanla sonuçlanabiliyor. C40'tan daha hpmojen midir değil idir bilemiyorum ama Mavo gayet homojen ve tozsuz öğütüyor, burası kesin. Fincandaki tat profili de Kinu gibi değil, Comandante ve Zp6'ya benzer yönde.hatta bu benzerlik bence değirmendeki seasoning arttıkça daha da netleşiyor.
Aliexpress'te alacağınız ürünü bir süre takip edip fiyatın dip yaptığı zamanda alabilirsiniz. Bazen radikal indirimler yakalanabiliyor.
Mavo'ya gelecek olursak, kesici çapıyla zaten diğer tüm el değirmenlerinden ayrılıyor. Hatta bir çok konik elektrikli değirmenden bile büyük bir kesicisi var. C60'taki burr çapı Mavo'dakine çok yakın ama Mavo burada ayar mekanizması konforuyla ve hassasiyetiyle yine net olarak önde. Rakibi C60-Kinu demem de kalite hissiyatı ve işlevi açısından f/p bir üründen ziyade üst segment bir ürün gibi oluşuyla ilgili.
Mavo'yla yaptığım öğütümlerin sonunda canlı ve parlak fincanlar alıyorum. Bence asidite/canlılık açısından Comandante ve Zp6'nın arasında, sanki değirmeni kullanıp seasoning'ini tamamladıkça git gide Zp6 tarafına yaklaşan bir öğütüm profiline bürünüyor.
Daha önce hangi değirmeni kullanıyordunuz bilmiyorum ama seramikten X-Ultra'ya geçtiyseniz dediğiniz çaysı his ilk başlarda normal. Daha gövdeli fincan isterseniz ince öğütüm, biraz daha yüksek sıcaklık deneyebilirsiniz.
Halihazırda K6 ya da X-Ultra değirmeniniz varsa Mavo almak pratikte biraz ekstra olur, neticede onlar da gayet iyi değirmenler. Arada minimal düzeyde, nüans farkları var. İlginiz, merakınız varsa alabilirsiniz elbette, üç günlük dünya