• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Mavo Phantox Pro (C60 Killer)

Grizly'den bourbon sidra almıştım ve çok net çilek suyu tadı geliyordu ama kimisi aynı kahvede bir katman çilek bir katman frambuaz vs. diye anlatıyor. Kavurucuyla ilgili bir durum da olabilir ama ben de daha 5 6 aydır kahve demlediğim için sorunu önce kendimde arıyorum. Kawa ve La Cabra kahvelerini deniyorum şu sıra. Bence de açılışta karpuz, çilek, vanilya sonradan menekçe ve ananas, ağızda bitişinde mürdüm eriği gibi söylemler biraz uç ve abartı. Şu an için ben de acı, asidik, gövdeli, tek tük meyve tatları almaya odaklanıyorum.

1000056705.jpg
Herkese selam, Mavo'ya devam.🙂 Seasoning sürecinin daha hızlı bitmesi için tatilde yanıma Mavo'yu aldım. Kilo kilo kahveyi tıkır tıkır öğütmekte kendileri. En son yaptığım 32 gr'lık pudra kıvamındaki Türk kahvesi öğütümü Comandante ile olsa insana hayatı sorgulatır, içsel bir yolculuk yaşatırdı.😄

Selamlar.
Çoğunlukla pour over, arada espresso için kullanmak üzere şu 3 grinder arasındayım:
Kingrinder K6 - 83 Euro
Mavo Phantox Pro - 116 Euro
1Zpresso X-Ultra - 143 Euro

Fiyatları da göz önüne alırsanız hangisini önerirsiniz? Mavo cazip geldi, epey hype'lanmış fakat ama kullanım değerlendirmesi, deneyim göremedim.

Selamlar.
Çoğunlukla pour over, arada espresso için kullanmak üzere şu 3 grinder arasındayım:
Kingrinder K6 - 83 Euro

Fiyatları da göz önüne alırsanız hangisini önerirsiniz? Mavo cazip geldi, epey hype'lanmış fakat ama kullanım değerlendirmesi, deneyim göremedim.
K6

Teşekkürler Onur Bey. K6 sizce diğerlerinden üstün mü? Yoksa fiyata göre mi tavsiyeniz?
Biraz daha açmanız mümkün mü?
Üstündür diyemem diğerlerini kullanmadım, ben tüm demlemelerde tek değirmen olarak kullanıyorum ve bana göre fiyatıyla tam bir performans değirmeni. Aynı segmentte bıçak yapısına ve kullanımına sahip değirmenler daha yüksek fiyata sahip bu da K6’yı benim için daha iyi ve tercih edilebilir yapıyor.

Selamlar.
Kingrinder K6 - 83 Euro

Hocam bence Mavo'nun rakibi K6, X-Ultra vb değil Kinu, K-Ultra ya da Comandante C60'tır.

Hocam bence Mavo'nun rakibi K6, X-Ultra vb değil Kinu, K-Ultra ya da Comandante C60'tır.
Teşekkür ederim yorum için. Sizin eski yorumlarınızdan Mavo'yu bir süre önce aldığınızı gördüm. Deneyiminize binaen söylediğinizi düşünüyorum. K-Ultra, C60 ayarında diyorsanız ciddi ciddi Mavo'yu düşüneceğim. Şu anda Aliexpress'te Avrupa'ya 110 Euro'ya gönderiliyor. Çok cazip duruyor. Aliexpress'te de yeniyim. Sistemini çok iyi bilmiyorum. Ekstra kupon falan kullanılıyor mu, nereden bulabilirim?

Bir de şunu merak ettim. Mavo ile ilgili buradaki önceki yorumlarda ZP6 ile kıyaslayan da olmuş. O kadar net, bright içimler mi sağlıyor? Pour over demleme için çok mu temiz ve çaysı kalır acaba? O kadar tozsuz mu öğütüyor?
Geçen haftadan beri X-Ultra ve K6'yı deniyorum. Ikisinde öğüttüğüm çekirdeklerde de V60'da çok berrak kahveler çıkıyor. Biraz demlemeler az gövdeli ve tekdüze geldi. Herhalde daha "çamurlu" kahve içmeye alıştığım için garipsedim.
Demledikleriniz profil olarak K-Ultraya benziyor mu? Öyleyse çok cazip.

Mavo için C40'tan daha homojen öğütüm sağlıyor diyebilir miyiz??:unsure::unsure:
Bunu söyleyebilmek için elek testi yapmak gerekir. Fincandaki sonuç çok aldatıcı. Bazen "kötü öğütüm" daha lezzetli fincanla sonuçlanabiliyor. C40'tan daha hpmojen midir değil idir bilemiyorum ama Mavo gayet homojen ve tozsuz öğütüyor, burası kesin. Fincandaki tat profili de Kinu gibi değil, Comandante ve Zp6'ya benzer yönde.hatta bu benzerlik bence değirmendeki seasoning arttıkça daha da netleşiyor.

Bir de şunu merak ettim. Mavo ile ilgili buradaki önceki yorumlarda ZP6 ile kıyaslayan da olmuş. O kadar net, bright içimler mi sağlıyor? Pour over demleme için çok mu temiz ve çaysı kalır acaba? O kadar tozsuz mu öğütüyor?
Geçen haftadan beri X-Ultra ve K6'yı deniyorum. Ikisinde öğüttüğüm çekirdeklerde de V60'da çok berrak kahveler çıkıyor. Biraz demlemeler az gövdeli ve tekdüze geldi. Herhalde daha "çamurlu" kahve içmeye alıştığım için garipsedim.
Demledikleriniz profil olarak K-Ultraya benziyor mu? Öyleyse çok cazip.
Aliexpress'te alacağınız ürünü bir süre takip edip fiyatın dip yaptığı zamanda alabilirsiniz. Bazen radikal indirimler yakalanabiliyor.

Mavo'ya gelecek olursak, kesici çapıyla zaten diğer tüm el değirmenlerinden ayrılıyor. Hatta bir çok konik elektrikli değirmenden bile büyük bir kesicisi var. C60'taki burr çapı Mavo'dakine çok yakın ama Mavo burada ayar mekanizması konforuyla ve hassasiyetiyle yine net olarak önde. Rakibi C60-Kinu demem de kalite hissiyatı ve işlevi açısından f/p bir üründen ziyade üst segment bir ürün gibi oluşuyla ilgili.
Mavo'yla yaptığım öğütümlerin sonunda canlı ve parlak fincanlar alıyorum. Bence asidite/canlılık açısından Comandante ve Zp6'nın arasında, sanki değirmeni kullanıp seasoning'ini tamamladıkça git gide Zp6 tarafına yaklaşan bir öğütüm profiline bürünüyor.
Daha önce hangi değirmeni kullanıyordunuz bilmiyorum ama seramikten X-Ultra'ya geçtiyseniz dediğiniz çaysı his ilk başlarda normal. Daha gövdeli fincan isterseniz ince öğütüm, biraz daha yüksek sıcaklık deneyebilirsiniz.
Halihazırda K6 ya da X-Ultra değirmeniniz varsa Mavo almak pratikte biraz ekstra olur, neticede onlar da gayet iyi değirmenler. Arada minimal düzeyde, nüans farkları var. İlginiz, merakınız varsa alabilirsiniz elbette, üç günlük dünya 😄

Bunu söyleyebilmek için elek testi yapmak gerekir.
Elek testi çok anlamlı olmayabilir. Partiküllerin şekilleri demleme esnasında önem kazanıyor. Düzgün yüzeyli partiküllerin eşit demleme temiz aromalar sağlarken bozuk yüzeyli partiküller homojen olmayan bir demlemeye neden oluyor. Bardaktaki sonucu kıyaslamak en doğrusu. Bunuda sağlayacak olan kullanıcı yorum ve karşılaştırması olacaktır.

Bunu söyleyebilmek için elek testi yapmak gerekir. Fincandaki sonuç çok aldatıcı. Bazen "kötü öğütüm" daha lezzetli fincanla sonuçlanabiliyor. C40'tan daha hpmojen midir değil idir bilemiyorum ama Mavo gayet homojen ve tozsuz öğütüyor, burası kesin. Fincandaki tat profili de Kinu gibi değil, Comandante ve Zp6'ya benzer yönde.hatta bu benzerlik bence değirmendeki seasoning arttıkça daha da netleşiyor.

Aliexpress'te alacağınız ürünü bir süre takip edip fiyatın dip yaptığı zamanda alabilirsiniz. Bazen radikal indirimler yakalanabiliyor.

Mavo'ya gelecek olursak, kesici çapıyla zaten diğer tüm el değirmenlerinden ayrılıyor. Hatta bir çok konik elektrikli değirmenden bile büyük bir kesicisi var. C60'taki burr çapı Mavo'dakine çok yakın ama Mavo burada ayar mekanizması konforuyla ve hassasiyetiyle yine net olarak önde. Rakibi C60-Kinu demem de kalite hissiyatı ve işlevi açısından f/p bir üründen ziyade üst segment bir ürün gibi oluşuyla ilgili.
Mavo'yla yaptığım öğütümlerin sonunda canlı ve parlak fincanlar alıyorum. Bence asidite/canlılık açısından Comandante ve Zp6'nın arasında, sanki değirmeni kullanıp seasoning'ini tamamladıkça git gide Zp6 tarafına yaklaşan bir öğütüm profiline bürünüyor.
Daha önce hangi değirmeni kullanıyordunuz bilmiyorum ama seramikten X-Ultra'ya geçtiyseniz dediğiniz çaysı his ilk başlarda normal. Daha gövdeli fincan isterseniz ince öğütüm, biraz daha yüksek sıcaklık deneyebilirsiniz.
Halihazırda K6 ya da X-Ultra değirmeniniz varsa Mavo almak pratikte biraz ekstra olur, neticede onlar da gayet iyi değirmenler. Arada minimal düzeyde, nüans farkları var. İlginiz, merakınız varsa alabilirsiniz elbette, üç günlük dünya 😄
Çok sağolun. Gayet açıklayıcı olmuş. Ben daha önce Timemore C3 Pro ve Baratza Encore kullanıyordum. Onlarla da çok iyi kahveler içtiğim oluyordu. Fakat X-Ultra ve K6 ile kısa süreli denemelerimde asidite ve netlik, canlılık olarak eşik atladım diyebilirim.
Aslında X-Ultra ve K6'ya da sahip değilim. Uygun fiyatlıydılar. Sadece deneme amaçlı edindim. Birini tutup diğerini satmayı veya iade etmeyi planlıyordum. Merakım olsa da öğütüm, kahve fincan profilleri çok farklı şeyler vaat etmeyen 2-3 tane değirmen tutacak seviyede "geek" olamadım daha 😃.
Forumları okurken Mavo hakkındaki sitayişkâr yorumları görünce ve fiyat olarak da 112€ olunca aklım kaydı. Timemore C3'ü de satıyorum.

Hollanda'da yaşıyorum. K6'yı Amazon indirimlerinde 83€, X-Ultra'yı 143€'ya aldım; ki piyasada K6 100€, X-Ultra 180€ civarı. Aliexpress'te daha da yüksek fiyatlara satılıyor ilginç şekilde.
Bunları değerlendirince Mavo için 112€ (aliexpress fiyatı) inanılmaz iyi geldi. Ama emin olmak istedim. Alınabilir bir risk gibi duruyor.

Çok sağolun. Gayet açıklayıcı olmuş. Ben daha önce Timemore C3 Pro ve Baratza Encore kullanıyordum. Onlarla da çok iyi kahveler içtiğim oluyordu. Fakat X-Ultra ve K6 ile kısa süreli denemelerimde asidite ve netlik, canlılık olarak eşik atladım diyebilirim.
Aslında X-Ultra ve K6'ya da sahip değilim. Uygun fiyatlıydılar. Sadece deneme amaçlı edindim. Birini tutup diğerini satmayı veya iade etmeyi planlıyordum. Merakım olsa da öğütüm, kahve fincan profilleri çok farklı şeyler vaat etmeyen 2-3 tane değirmen tutacak seviyede "geek" olamadım daha 😃.
Forumları okurken Mavo hakkındaki sitayişkâr yorumları görünce ve fiyat olarak da 112€ olunca aklım kaydı. Timemore C3'ü de satıyorum.

Hollanda'da yaşıyorum. K6'yı Amazon indirimlerinde 83€, X-Ultra'yı 143€'ya aldım; ki piyasada K6 100€, X-Ultra 180€ civarı. Aliexpress'te daha da yüksek fiyatlara satılıyor ilginç şekilde.
Bunları değerlendirince Mavo için 112€ (aliexpress fiyatı) inanılmaz iyi geldi. Ama emin olmak istedim. Alınabilir bir risk gibi duruyor.
Kahve öğütüp kullandığınız değirmenleri iade edebiliyor musunuz, geri alıyorlar mı?

Kahve öğütüp kullandığınız değirmenleri iade edebiliyor musunuz, geri alıyorlar mı?
Yurtdışı Amazon alışverişlerinde alıyorlar, normal birşey bu. Türkiye gibi değil :D. Zaten biraz da amacı o: aldım, denedim, memnun kalmadım, iade ediyorum. Hatta bazen karşılaştırmalı iade sebebi de sunabiliyorsunuz. Temiz ve arızasız, yara beresizse sorun olmuyor. O ürünleri tekrar satışa yeni gibi sürmüyorlar genelde zaten. Refurbished veya kullanılmış benzeri bir kategori olarak satıyor Amazon. Ben iade etmeden söküp detaylıca temizleyeceğim. Şu anda çok itinalı kullanıyorum fiziksel bir kusur, zede olmasın diye.

K6'yı Amazon indirimlerinde 83€, X-Ultra'yı 143€'ya aldım

Bu arada X-Ultra ve Kingrinder K6'dan birini tutup diğerini satmam da çok olası. Buradan ilgilenen olursa, Türkiye'ye geldiğimde, aldığım fiyata satabilirim de :D .
Her birinde sadece 7-8 kez kahve öğüttüm. Yeni sayılırlar.

Kahveyi içine koyabilmek çok zor olmuyordur umarım😀
Evet biraz zor oluyor. İyi bir rdt yapınca espresso öğütüm de bile alt taraf temiz kalıyor, 0,1 gram filan oynuyor. O yüzden sıkı bir rdt yapmam gerekiyor. Döktüğüm kaba neredeyse yapışıyor çekirdekler. Popcorn hiç olmasın diye kendi kapağınıda takınca alan da daraldı biraz zorluyor. Oraya yarım huni gibi 3d bir parça lazım.

gayet başarılı. yapım sürecinden biraz bahseder misiniz? anladığım kadarıyla iki adet seramik benzeri parçayı birleştirmişsiniz, parçaları sabitlerken su terazisi mi kullandınız? sıkıştırmaya yarayan siyah parçaların bir adı var mı? nereden buluruz? vidalama aletinin marka model nedir? çalışırken tuşa basılı tutmak mı gerekiyor?

Geri