• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç Mart 2025 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

Alonso bustos tükendi mi acaba? Ayın 15’ini beklerken kaçırdık sanırım

Alonso bustos tükendi mi acaba? Ayın 15’ini beklerken kaçırdık sanırım
Merhabalar, maalesef tükendi.Lakin pazartesi günü bir cupping sonrası 4 yada 5 farklı(2 si Kolombiya olacak ) şekilde kahve seçmiş olacağız.Daha detaylı bilgileri en geç Salı günü açıklamış olacağım.Buradanda şimdiden söylemiş olayım .

Son düzenleme:
@Sefer Dağ 1946 numaralı Sipariş ile alıma katıldım. Alonso Bustos’u kaçırdığıma üzüldüm. çekirdeklerinizi ilk kez deneyeceğim, güzel sonuçlar elde edeceğimi düşünüyorum. Teşekkürler şimdiden.

@Sefer Dağ bey Alonso Bustos için reçete öneriniz nedir?
Merhabalar şimdiden afiyetler diliyorum. 1/16 oran 15/240 su sıcaklığı 91-93 arası ince öğütüm yapmak isterseniz su sıcaklığını düşürebilirsiniz.Kalın bir öğütüm tercih ederseniz su sıcaklığını yükseltebilirsiniz.Ön demleme için 60 ml 50 sn bekleyebilirsiniz .Geriye kalan suyu yatağı fazla kaldırmadan 3 eşit parçada dökebilirsiniz. Ortalama 02:30 sürelerde bitmiş olacaktır.

Merhabalar şimdiden afiyetler diliyorum. 1/16 oran 15/240 su sıcaklığı 91-93 arası ince öğütüm yapmak isterseniz su sıcaklığını düşürebilirsiniz.Kalın bir öğütüm tercih ederseniz su sıcaklığını yükseltebilirsiniz.Ön demleme için 60 ml 50 sn bekleyebilirsiniz .Geriye kalan suyu yatağı fazla kaldırmadan 3 eşit parçada dökebilirsiniz. Ortalama 02:30 sürelerde bitmiş olacaktır.
alonso bustos için 1/16 düşük kalıyor 1/17 belki 1/17,5 bile daha iyi olabilir ben 1/16 yapıp 16 by-pass yapıyorum hario v60 da inc

Merhabalar mutlaka deneyeceğim.Mutlak bir reçete hiç bir zaman yok aslında sadece referans aralığı ile kişinin kendi damak zevkine göre yoğunluğu ne kadar alıp almaması ile alakalı.Tavsiye için teşekkür ederim 🌿
deneyip heri dönüş yapmanızı isterim
reçete:
Hario v60
filtre hario bol poşet
commandante 20 klik
88 derece su (nestle pure)
15 gr kahve
1:16
40-100-100
bitişte ise 16-20 ml bypass

@Sefer Dağ Bey merhaba, Alonso Bustos geleneksel natural değil sanırım değil mi? Sitede işleme yöntemiyle ilgili detay bulamamıştım. 9. günde 1/18 denememe rağmen anaerobik çekirdeklere benzer yoğun tatlar aldım ve 1 hafta daha beklemeye ve kalın öğütümle denemeye karar verdim. Farklı bir öneriniz olursa da almak isterim.

@Sefer Dağ Bey merhaba, Alonso Bustos geleneksel natural değil sanırım değil mi? Sitede işleme yöntemiyle ilgili detay bulamamıştım. 9. günde 1/18 denememe rağmen anaerobik çekirdeklere benzer yoğun tatlar aldım ve 1 hafta daha beklemeye ve kalın öğütümle denemeye karar verdim. Farklı bir öneriniz olursa da almak isterim.
Merhabalar, işleme yöntemi klasik natürel. Türü Papayo ( genel olarak bu tür fincanda oldukça kırmızı meyveler kompleks yoğun bir tat profili sunuyor ) .Daha kalın öğütüm yaparak demleme sonunda ekstra su ekleyerek damak zevkinize göre yoğunluğu azaltabilirsiniz .Tekrardan afiyetler diliyorum.Tekrar denekdikten sonra yorumlarınızı bekliyorum 🌿

Son düzenleme:
Merhaba,@Sefer Dağ bey,

Sitenize kahve eklemesi olacak mı acaba.Espresso tarafında Bella Giana deneyecğim,klasik espresso sever olarak.

Filtrede sidamo ve marsellesa ekleyeceğim gibi ama yine de kararsızım.Çok meyvemsi-turunçgil ve çiçeksi notalar sevmesemde…

Acaba daha klasik tatların olduğu seçkiler eklenir mi cupping sonrası?Daha çok Kakao-çikolata-badem-Karamel notalarında örneğin..

Selamlar,
Seçkimizeyeni çekirdekler ekleyerek tadım ayını daha renkli bir hale getirmeyi çok istiyorduk ve nihayetinde çekirdekleri seçebildik. Bu hafta sonu siteye eklenecekler.
Çekirdekleri önden tanıtmam gerekirse, bir çok çekirdek içerisinden peru/rwanda/burundi ve 2 kolombiya kahvesi seçtik ve hepsi de içimize sindi.
Umarız sizde bizim gibi beğenirsiniz.

Peru - Percy Guavera (Natürel)(Catuai-Caturra )(24)
%70 bitter çikolata -mor erik- kırmızı elma-stone fruit notaları -kremamsı gövde -ılık ve soğukta mangoyu andıran tropikal notalar.

Rwanda - Kabyiniro (Natürel)(Red Bourbon)(24/25)
elma şekeri - kuru üzüm - kremamsı yumuşak gövde, can erik - soğuduğunda nektarin.

Burundi - Busasa(Natürel) (Red Bourbon)(24/25)
çilek-greyfurt - kadifemsi gövde - canlı ve parlak asidite soğudukça sarı meyve tatlılığı hakim.

Kolombiya - Loma (Yıkanmış Karbonik Maserasyon)( caturra-Bourbon) (2024)
şeftali -pamuk şeker -pempe ve beyaz çiçekler -juicy ağız dokusu -kırmızı orman meyve canlılığı

Kolombiya-El Mirador(Natürel Dark Room)(striped bourbon)(2024)
Dark Room process karanlık odada kurutuyorlar , gündüzleri %1,5 nem kaybı oluyor gece ise %1 bu yüzden temiz berrak ve canlı bir kahve .Sitrik ve malik lezzetler ve asiditelerden güzel örnekler sergiliyor, striped bourbon El Mirador bölgesinde keşfedilip çoğaltılmış bir türdür.
Tertemiz bir kahve ..

Şimdiden afiyetler dileriz.

Geri