Biraz önce denedim, aradığımı bulduğumu söyleyemem, onun yerine bir paket daha matruşka 9 alsam daha iyi tercih olurduİnfinitiv 1 için önerilen degassing süresi 10 gündü, dün doldu. Hiç deneyen, yorum yapacak olan yok mu?
Biraz önce denedim, aradığımı bulduğumu söyleyemem, onun yerine bir paket daha matruşka 9 alsam daha iyi tercih olurduİnfinitiv 1 için önerilen degassing süresi 10 gündü, dün doldu. Hiç deneyen, yorum yapacak olan yok mu?
Ben 2 tüpü de bitirdim, söyleyebileceğim çiçek buketi, çok sevdim özellikle zambak baskın. Reçete olarak sitede reçeteyi kullandım. Bu arada içtiğim en dengeli kahvelerden biriydi.İnfinitiv 1 için önerilen degassing süresi 10 gündü, dün doldu. Hiç deneyen, yorum yapacak olan yok mu?
İnfinitiv 1 için önerilen degassing süresi 10 gündü, dün doldu. Hiç deneyen, yorum yapacak olan yok mu?
Demleme Reçetesi:
Kavurucu: @Niji Coffee Co.
Çekirdek: Infinity #1 / Janson Panama Geisha 96 Saat Anaerobik
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario V60 02 / 40'lı Kağıt
Öğütüm Detayları: Comandante 18 Klik
Su Detayları: Nestle Purelife / 92C
Toplam Süre: 2.00
Kahve Miktarı: 15 gr
Oran: 15/240
Demleme Basamakları: 40-140-240
Tadım Detayları: Denemek için sabırsızlandığım bir kahveydi ve tavsiye edildiği üzere 10.günde demledim. Öğütümde ve demlemede yoğun bir koku alamadım, karaftan da beklediğim gibi vurucu bir koku alamayınca biraz canım sıkılmıştı. Ta ki bardaktan bir yudum alana dek.
Oldukça tatlı fakat baştan sona floral aynı zamanda da meyvemsi bir bardak. Okuyunca biraz abartı gibi gelebilir ama gerçekten öyle. Tam olarak kafa karıştırıcı bir kahve, dilinizde bir tadı hissederken daha yutmadan başka bir tada geçiyorTüm bunları hissederken de sanki 96 saat fermente olan benmişim gibi bardakta hiçbir rahatsız edici fermente tat oluşmuyor. Tertemiz bir kahve.
@Alireza Razzaghzadeh beyin reçetesi de çok iyi çalışıyor, döküşler biraz sert ve hızlı olduğundan over olur diye korkmuştum ama hiç öyle olmadı. Diğer tüpü biraz zaman geçtikten sonra deneyeceğim, kahvenin geçireceği dönüşümü merak ediyorum.
Demleme Reçetesi:Ben 2 tüpü de bitirdim, söyleyebileceğim çiçek buketi, çok sevdim özellikle zambak baskın. Reçete olarak sitede reçeteyi kullandım. Bu arada içtiğim en dengeli kahvelerden biriydi.
Aynı yerdeyiz. Bu ay’ı circulora ayıracaktım ve müthiş cazip bir seçki sundu Niji.hatta bizi yurt dışı alımından döndüren Niji
Aynen öyle, beni de Circulordan vazgeçirdi. Enteresan bir alım oldu. 4 sene kadar oldu, toplu alımlara katılırım. 2 - 2.5 sene önce kargo soranlarla alay etmek için 'kargomnerede' diye bir kod bile vardı toplu alımın birinde. Her neyse toplu alımlardan genelde uzak dururum kavrum kalitesi, iletişimin zorlaşması vs sebebiyle ama bu alımdan galiba ay bitmeden 3. alışverişimi yapacağım. Güven verdikleri şüphesiz. Hatta 2 ay önce kahve nedir derinlemesine bilmez ama damak zevkine güvenilir bir arkadaşım geleceği zaman, misafire ne içirmek gerek sorusunu kendi kafamda Niji'nin la loma sidrasıyla bitirdiğimi ve haksız çıkmadığım hatırlıyorum.Aynı yerdeyiz. Bu ay’ı circulora ayıracaktım ve müthiş cazip bir seçki sundu Niji.
Hatta bir önceki ay 15günlük indiriminde alışveriş yaptığım için pas geçerim diyordum ancak onca yarışma, koşturma arasında nasıl yaptılarsa mis gibi içerikle aylık alıma girdiler.
Hakikaten bravo.
Bu arada çoğu yeni reçetede 1zPresso Max 60 klik verilmiş referans olarak. Comandantede yaklaşık kaç klik olur?
Cafec abaca filtre kağıdı ile 2.0.0 kullanarak referans sürelerini yakalayabildim.1zPresso X Pro için kaç klik oluyor? Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
Maalesef bilgim yok bu konuda. 1zPresso kullanan arkadaşlar yardımcı olacaktır1zPresso X Pro için kaç klik oluyor? Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
Hocam o K-Max kligi olsa gerek, x serisindeki burr ve mikron aralığı farklıydı galibaBir arkadaş elek ile test etmiş ve 1zpresso'daki 60 klik, cmd'deki 18 kliğe denk geliyormuş aşağı yukarı.
X'te 12.5 mikron olduğu yazıyor sitesinde. 105.6 klik yapıyor K-Max'ten çevirince. Ama böyle de olmaması gerekiyor gibi geliyor.Hocam o K-Max kligi olsa gerek, x serisindeki burr ve mikron aralığı farklıydı galiba![]()
Hocam o K-Max kligi olsa gerek, x serisindeki burr ve mikron aralığı farklıydı galiba![]()
@Bülent73 Bey,üstünüzü başınızı bi' yoklasanız bir yerlerden Ditting 807 Lab Sweet çıkaracaksınız diye korkuyorumKmax 60 = Cmd 18 = XProS 1.3.3
Üç değirmende var bende. Kmax ve Cmd ok, fakat XPro için yazdığım kabaca bu civarlar olmalı. Xpro ile tam çalışamadım henüz![]()
Bende bilmiyorum artık nerelerden neler çıkabilir@Bülent73 Bey,üstünüzü başınızı bi' yoklasanız bir yerlerden Ditting 807 Lab Sweet çıkaracaksınız diye korkuyorumAllah iyiliğinizi versin efendim ,maşallah
Her şeyden öte bu çalışmalarınızın uygun parametreler arayan arkadaşlara çok yardımcı olduğunu gözlemliyorum,ellerinize sağlık
![]()
Tam çalıştıktan sonra söylerseniz çok sevinirim. Genellikle 2.2.0/2.0.2 gibi yapıyorum. 1.3.3 gibi biraz daha espresso için deniyordu. Ama tam net bir şey bulamıyorum.Kmax 60 = Cmd 18 = XProS 1.3.3
Üç değirmende var bende. Kmax ve Cmd ok, fakat XPro için yazdığım kabaca bu civarlar olmalı. Xpro ile tam çalışamadım henüz![]()