• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Mart 2024 - Niji Coffee Co. - Deneyim, Reçeteler ve Toplu Tadım Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DaunterM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İnfinitiv 1 için önerilen degassing süresi 10 gündü, dün doldu. Hiç deneyen, yorum yapacak olan yok mu?
Ben 2 tüpü de bitirdim, söyleyebileceğim çiçek buketi, çok sevdim özellikle zambak baskın. Reçete olarak sitede reçeteyi kullandım. Bu arada içtiğim en dengeli kahvelerden biriydi.

Guatemala Nueva Oriente'den Türk kahvesi hazırladım içiyorum şu anda. Cidden yakışıyor tk profiline ancak ben kahve miktarını ayarlayamadım sanırım, biraz seyreltik oldu.

İnfinitiv 1 için önerilen degassing süresi 10 gündü, dün doldu. Hiç deneyen, yorum yapacak olan yok mu?
Demleme Reçetesi:

Kavurucu: @Niji Coffee Co.
Çekirdek:
Infinity #1 / Janson Panama Geisha 96 Saat Anaerobik
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario V60 02 / 40'lı Kağıt
Öğütüm Detayları: Comandante 18 Klik
Su Detayları: Nestle Purelife / 92C
Toplam Süre: 2.00
Kahve Miktarı: 15 gr
Oran: 15/240

Demleme Basamakları: 40-140-240

Tadım Detayları: Denemek için sabırsızlandığım bir kahveydi ve tavsiye edildiği üzere 10.günde demledim. Öğütümde ve demlemede yoğun bir koku alamadım, karaftan da beklediğim gibi vurucu bir koku alamayınca biraz canım sıkılmıştı. Ta ki bardaktan bir yudum alana dek.

Oldukça tatlı fakat baştan sona floral aynı zamanda da meyvemsi bir bardak. Okuyunca biraz abartı gibi gelebilir ama gerçekten öyle. Tam olarak kafa karıştırıcı bir kahve, dilinizde bir tadı hissederken daha yutmadan başka bir tada geçiyor :D Tüm bunları hissederken de sanki 96 saat fermente olan benmişim gibi bardakta hiçbir rahatsız edici fermente tat oluşmuyor. Tertemiz bir kahve.

@Alireza Razzaghzadeh beyin reçetesi de çok iyi çalışıyor, döküşler biraz sert ve hızlı olduğundan over olur diye korkmuştum ama hiç öyle olmadı. Diğer tüpü biraz zaman geçtikten sonra deneyeceğim, kahvenin geçireceği dönüşümü merak ediyorum.

Ben 2 tüpü de bitirdim, söyleyebileceğim çiçek buketi, çok sevdim özellikle zambak baskın. Reçete olarak sitede reçeteyi kullandım. Bu arada içtiğim en dengeli kahvelerden biriydi.
Demleme Reçetesi:

Kavurucu: @Niji Coffee Co.
Çekirdek:
Infinity #1 / Janson Panama Geisha 96 Saat Anaerobik
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario V60 02 / Yeşil 100'lü
Öğütüm Detayları: Arco - 1.18
Su Detayları: Assu
/ 92C
Toplam Süre: 2.00
Kahve Miktarı: 15 gr
Oran: 15/240

Demleme Basamakları: 40-140-240

Kahve kuru kokudan başlayan, bloom aşamasında devam eden bir meyve bukeyine dönüyor. Meyve buketine çiçek buketi eşlik ediyor. İlk yudumdan son yuduma kadar anaerobik lezzeti alabiliyorsunuz ama sizi hiç buram buram yormuyor. Kahveyi bir kelime ile anlatmak isteseydim "denge" derdim.

Her şeyin bu kadar güzel gittiği bir demlemeyi uzun zamandır tatmıyordum.

Ellerinize sağlık!

Niji Coffee, Panama Janson Lot 152
Comandante 20 klik
15 gr kahve, 240 ml su
Nestle su, 92 derece
V60, Hario 40'lı kağıt

Dripperı, sürahiyi ve bardakları güzelce ısıttım. Ve tam sitedeki tarifle demledim, 2 dakika 15 saniyede süzülme bitti.

Müthiş çiçek çiçek bir kahve, çok dengeli. Hanım evi, arabayı sayıp artık Panama kahvelerine yatırım yapmak konusunda ısrarcı. Ramazan için farklı ve kolay bulunmayacak bir kahve istiyorduk, hatta bizi yurt dışı alımından döndüren Niji'nin bu seriyi haber vermesiydi. Kesinlikle değdi. Kahvede denge kolay bulunabilir bir şey değilmiş. @Niji Coffee Co. elleriniz dert görmesin.

hatta bizi yurt dışı alımından döndüren Niji
Aynı yerdeyiz. Bu ay’ı circulora ayıracaktım ve müthiş cazip bir seçki sundu Niji.
Hatta bir önceki ay 15günlük indiriminde alışveriş yaptığım için pas geçerim diyordum ancak onca yarışma, koşturma arasında nasıl yaptılarsa mis gibi içerikle aylık alıma girdiler.
Hakikaten bravo.

Aynı yerdeyiz. Bu ay’ı circulora ayıracaktım ve müthiş cazip bir seçki sundu Niji.
Hatta bir önceki ay 15günlük indiriminde alışveriş yaptığım için pas geçerim diyordum ancak onca yarışma, koşturma arasında nasıl yaptılarsa mis gibi içerikle aylık alıma girdiler.
Hakikaten bravo.
Aynen öyle, beni de Circulordan vazgeçirdi. Enteresan bir alım oldu. 4 sene kadar oldu, toplu alımlara katılırım. 2 - 2.5 sene önce kargo soranlarla alay etmek için 'kargomnerede' diye bir kod bile vardı toplu alımın birinde. Her neyse toplu alımlardan genelde uzak dururum kavrum kalitesi, iletişimin zorlaşması vs sebebiyle ama bu alımdan galiba ay bitmeden 3. alışverişimi yapacağım. Güven verdikleri şüphesiz. Hatta 2 ay önce kahve nedir derinlemesine bilmez ama damak zevkine güvenilir bir arkadaşım geleceği zaman, misafire ne içirmek gerek sorusunu kendi kafamda Niji'nin la loma sidrasıyla bitirdiğimi ve haksız çıkmadığım hatırlıyorum.
Hakikaten bravo!

Kmax 60 = Cmd 18 = XProS 1.3.3
Üç değirmende var bende. Kmax ve Cmd ok, fakat XPro için yazdığım kabaca bu civarlar olmalı. Xpro ile tam çalışamadım henüz😃

Üç değirmende var bende. Kmax ve Cmd ok, fakat XPro için yazdığım kabaca bu civarlar olmalı. Xpro ile tam çalışamadım henüz😃
@Bülent73 Bey,üstünüzü başınızı bi' yoklasanız bir yerlerden Ditting 807 Lab Sweet çıkaracaksınız diye korkuyorum 😂 Allah iyiliğinizi versin efendim ,maşallah 😂Her şeyden öte bu çalışmalarınızın uygun parametreler arayan arkadaşlara çok yardımcı olduğunu gözlemliyorum,ellerinize sağlık 😊

@Bülent73 Bey,üstünüzü başınızı bi' yoklasanız bir yerlerden Ditting 807 Lab Sweet çıkaracaksınız diye korkuyorum 😂 Allah iyiliğinizi versin efendim ,maşallah 😂Her şeyden öte bu çalışmalarınızın uygun parametreler arayan arkadaşlara çok yardımcı olduğunu gözlemliyorum,ellerinize sağlık 😊
Bende bilmiyorum artık nerelerden neler çıkabilir🤣
Faydalı oluyorsa ne mutlu. Güzel düşünceleriniz için teşekkürler 🥰🖐

Tam çalıştıktan sonra söylerseniz çok sevinirim. Genellikle 2.2.0/2.0.2 gibi yapıyorum. 1.3.3 gibi biraz daha espresso için deniyordu. Ama tam net bir şey bulamıyorum.

Geri