• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Lot Coffee Roastery

Guetemala Finca
16 Ağustos kavrum
cmd 18 klik
hario 02
abaca+
15/240
35 bloom(35sn) - 240 1:20 ye kadar tek döküş
Tarifinizdeki gibi 2:16 da bitti
Bardağa düşen 208

Sitenizdeki bütün çekirdeklere sca puanlarını girdiğiniz için buradan da teşekkür ederiz.

Söylediğiniz gibi kavrumun 6. gününde demledim, planım 2şer gün arayla degas sürelerindeki tadın değişimine bakmak. Sanıyorum gaz çıktıkça, sıcakken gelen hindistan cevizi acılığı ve baskın asidite yumuşayacaktır.

Bardak soğudukça tatlılaşmaya başladı. Gövdesi tam sevdiğim gibi. Dolu dolu. Sabahları, kallavi gövdesinden dolayı içmekten keyif alacağım bir kahve.
Elinize sağlık.
Konu dışı şöyle bir bilgilendirme yapmak isterim, umarım ukalalık olarak düşünmezsiniz. "Finca" ve "Sitio" gibi kelimeler arazi, çiftlik gibi anlamlarda kullanılıyor. Kolombiya Finca Paraiso ya da Brezilya Sitio Sao Pedro gibi... Bu sebeple sadece Finca yazınca aslında yarım bırakmış oluyoruz, bir isim söylemiyoruz :)

Konu dışı şöyle bir bilgilendirme yapmak isterim, umarım ukalalık olarak düşünmezsiniz. "Finca" ve "Sitio" gibi kelimeler arazi, çiftlik gibi anlamlarda kullanılıyor. Kolombiya Finca Paraiso ya da Brezilya Sitio Gamaleo gibi... Bu sebeple sadece Finca yazınca aslında yarım bırakmış oluyoruz, bir isim söylemiyoruz :)
ikinci bir finca yok sitede ama hemen düzeltirim(:
ve rica ediyorum, sitiocularla uğraşın biraz(: ben sizden payıma düşeni aldım

1666526271998.jpeg

Firmayla tanışma kahvem Finca Petatan beni oldukça memnun etti, son 12,5 gramı da aeropress demledim ve kendisine elveda dedim. Tam benlik kahve diyebilirim damak yormayan gövdesi baymayan ılıdıkça belirgin bir tatlılıkla keyif veren bir kahve. Önümüzdeki alımda Niji çıkmaz ise rotam Finca Petatan'ın yanına Gatta Farm ekleyerek yine Lot Coffee olacak gibi, ayrıca paket ve etiket tasarımı da hoş gerçekten (y)

Merhabalar,

Web sitemize yeni kahveler ekledik ve kısa süre sonra yeni sürprizlerle tekrar karşınızda olacağız. 🎊

Kolombiya Santa Helena;​

Kırmızı Erik / Kuru Üzüm / Şarapsı
İşleme Yöntemi: Naturel

Kolombiya La Divisa;

Tatlı Limon / Mango / Çilek Reçeli / Canlı
İşleme Yöntemi: Naturel, 200 saat Anaerobik Fermantasyon

Merhabalar, Santa Helena'yı deneyen var??
merhaba ben denedim. genel itibariyle şunu söyleyebilirim, gövdesi biraz yüksek, asidite orta-zayıf, tatlılık biraz önde. meyvemsilik yerinde, demlemeye göre kuru üzüm tatlılığı yüksek olabiliyor. ben son bir kaç demlemede tatlı nar, kırmızı olgun erik şeklinde canlanan tatlar alıyorum, asidite biraz kendini gösteriyor son reçetede. bu fiyat bandında tercih eder miyim? benim zevkime uyuyor, tekrar edinebilirim. 15/250 ile başlamak belki işinizi kolaylaştırır.

Merhaba sevgili Kahvekulubu.net ailesi ♥️

Beklenen 2023 SCA Barista Şampiyonasını kazanırken kullandığımız şampiyona kahvemizi huzurlarınıza sunmanın heyecanı içerisindeyiz.

2023 yılının Şubat ayında harika bir yolculuğa çıkan baristamız Süleyman Rifat Yalçın, hem yarışma kahvesini bulmak hem de siz Lot Coffee Roastery’nin dostları için Orta Amerika’ya seyahat ederek Panama, Guatemala, El Salvador ve Honduras’da pek çok kahve çiftliği ziyaretinde bulundu. Bu gezi sırasında onlarca çiftliği ziyaret ettik ve yüzlerce farklı kahvenin tadına bakma fırsatı bulduk. Ancak, eşsiz bir kahve diğerlerinin arasından sıyrıldı ve mükemmel kahve arayışımızı sonlandırdı.

Bu harika kahvenin adı Bernardina. Finca Los Bellotos’un yöneticisi Ruperto Bernardino tarafından 2013 yılında keşfedilen benzersiz bir kahve varyetesidir.

Ulusal yarışmada oldukça yüksek skor almamızı ve şampiyon olmamızı sağlayan bu kahve tüm dünyada oldukça kısıtlı olarak tedarik edilebilmektedir. Bu sebeple tüm dünyada erişimi oldukça zor olan bu kahveyi 50 ve 150 gramlık paketlerimiz ile siz nitelikli kahve severlerin beğenisine sunuyoruz.

Espresso için önermekle birlikte, filtre denemeleriniz ile de keyifli sonuçlar alacağınıza eminiz.

Bernardina Sticker.jpg
IMG_1644-scaled.jpeg

Lot Coffee Bernardina
Comandante 20 Klik / Cafec Traditional
Nestle Purelife/ 91C / 12,5-200
35-200 / Bitiş 1.57

İkinci döküşü ne kadar yavaş tamamlasam da 1.10 gibi bitti.Demlemeyi biraz uzatmak için swirl yaptım, süre erken gibi gözükse de bu gramaj da bir sorun yaratmadı.Baristatus’un son kahvesini de aynı şekilde tüketmiştim. 19 klik yapabilirim bir dahaki demlemede.

Deneyime gelecek olursam; kokuda oldukça güçlü bir kahve. Turunç ve çiçeksi kokular hakim. Bardakta ise tadım notaları bence nokta atışı olmuş. Çiçeksi kokuları tam olarak niteleyemediğimden yasemin diyemem ama çiçeksilik kesinlike vardı. Portakal ve kırmızı eriği ben de tadarken kağıda yazmıştım. Umami’yi de bir dönem uzunca araştırmıştım, güzel bir nota olmuş, kahve gerçekten kadife gibi bir his yaratarak ağız sulandırıyor.
Bu kadar beğeneceğimi beklemiyordum, çok kompleks bir kahve. Sitrik asidite ön planda fakat bu kan portakalından ziyade tatlı bir portakalı anımsatıyor.

Eylül ayına özel “Lotlovesyou” koduyla %20 indirim tanımlamışlar.
Bernardina dahildir diye düşünüyorum, bu kahveyi denemeyenlere şiddetle öneriyorum.
Böyle bi deneyim her zaman gelmez diye düşünerek yarın sipariş vermeyi planlıyorum sizinde yorumunuz hevesimi çok arttırdı.

Tanışamadık , ücretsiz kargo alt limiti 700 TL imiş 😞

Elimde suan El mirador var ve keyifle iciyorum Daha onceki Nutz deneyimlerimden de mennun kalmistim o yuzden yapici bir yorumda bulunayim dedim ama konu kahve olunca her sey belirsiz olabiliyor tabi ki :) Lot coffee ile daha yeni tanistim Monteblanco ve La Loma kahveleri gercekten guzelmis Yakin zamanda alim yapacak olursan Lot seckisine de bi bak derim hocam 🙂
Bugün Surf Coffee'de Lot'tan Ruanda Akagera Anaerobik içtim. Gayet güzel, oldukça meyvemsi bir kahveydi ancak sonra baktım ki La Loma da varmış. Ondan da bir demleme rica ettim ve gerçekten farklı bir kahve. Paketi satın alıp bir de evde demledim. Öncelikle kuru kokusu çok etkileyici, çok parfümsü ve yoğun. Fincandaki sonuç hem kafede hem de evde çok yoğun çıkmadı. Asidite var ama meyvemsilik yok gibi bir şey. Vaat de edilmemiş zaten. Asiditeyi düşürüp gövdeyi iyice yükseltmek istiyorum. Kavrumu, kahveyi oldukça beğendim.

Bugün Surf Coffee'de Lot'tan Ruanda Akagera Anaerobik içtim. Gayet güzel, oldukça meyvemsi bir kahveydi ancak sonra baktım ki La Loma da varmış. Ondan da bir demleme rica ettim ve gerçekten farklı bir kahve. Paketi satın alıp bir de evde demledim. Öncelikle kuru kokusu çok etkileyici, çok parfümsü ve yoğun. Fincandaki sonuç hem kafede hem de evde çok yoğun çıkmadı. Asidite var ama meyvemsilik yok gibi bir şey. Vaat de edilmemiş zaten. Asiditeyi düşürüp gövdeyi iyice yükseltmek istiyorum. Kavrumu, kahveyi oldukça beğendim.
Afiyet olsun hocam ☕ La lomayi nijiden de ictim o da guzeldi ama Lot coffeeninki bariz daha iyiydi Aeropress varsa eger Gagnenin 18 gramlik recetesiyle demlemeni tavsiye ederim , govde daha yogun bir hale gelip baya bi alkolsü hale dönüyor Asiri yogun fincanlardan keyif alir misin bilmiyorum ama ben o sekilde cok begendim acikcasi

Bu basliga paylasim yapmamda ki en onemli kahve olan Bernardina icin soyleyebilecegim ,icimi cok keyifli bir natural kahve oldugu , oncelikle Lot ekibine tesekkur ederim , bulundugum geri bildirime cok hizli aksiyon aldiklari icin , İlk gelen kavrumda bir aksaklik oldu muhtemelen ama ikinci gelen kahve gayet iyiydi Bu zamana kadar aldigim en guzel portakal notasi olabilir ve en farkli deneyim ise ''umami ''notasi oldu Eksi,tatli veya tuzlu olarak yorum yapamadigim farkli bir tat vardi kahvede ve portakal notasiyla beraber son yuduma kadar cok guzel bir sekilde devam etti , olaya tam hakim olmamakla beraber bu notayi yakalayabildim sanirim , oyle oldugunu dusunuyorum 😃

Monteblanco karbonik : Paketin tamamini keyifle bitirdim , tadim notalarinin hakkini veren bir kahve oldu benim icin , ozellikle sogudukca tropik tatlar daha on plana cikti İlk yudumdan son yuduma kadar tatlar katman katman degiserek devam etti
La Loma Rum Barrel ise alkolsu notalari bakimindan farkli bir deneyim oldu ve begendim Ayni kahveyi nijiden de ictim ama Lot kavrumu bir adim daha ondeydi

Geri