• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Lelit Grace PL81T

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fonder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Makinede 3 yönlü valv yoksa yüzey düZgün olmuyor olabilir.

tamp yetersiz olabilir

Merhaba,

3 yollu valf mevcut.

@fonder

Yaşadığınız ıslak ve çamurumsu yapının bir çok nedeni olabilir. kahve inceliğinizi değiştirebilirsiniz daha kalın veya daha ince bu durumlara göre kahve gramajı ve tamp de değişecektir. Diğer bir sebep çekirdekden de kaynakalanıyor bazen.

Küçük bir update: Lelit kendi sitesinde sepeti 14-18 g olarak tanımlamış. Ben de 18 gram ile bir deneme yaptım. Shot sonrası çok daha düz bir posa elde ettim. 2 noktada çok minik kanallanma fark ettim onu da bir sonrakine çözmeyi umuyorum.

Naked portafiltre elime ulaştı. İçindeki sepet 20 gramı kolaylıkla alıyor hatta leveler biraz yüksek bile kalıyor olabilir o yüzden 21-22 gram da kullanılabilir. Kendi tecrübem yüksek gramajlarda çok daha istikrarlı shot alınabildiği. Naked portafiltre hataları görmede gerçekten çok çok yardımcı oldu. Bir tarafın daha yüksek kaldığını fark ettim sepeti düzeltirken, tamp ile düzelmişti ancak shot alırken ordan akış çok az oldu.

Naked portafiltre elime ulaştı. İçindeki sepet 20 gramı kolaylıkla alıyor hatta leveler biraz yüksek bile kalıyor olabilir o yüzden 21-22 gram da kullanılabilir. Kendi tecrübem yüksek gramajlarda çok daha istikrarlı shot alınabildiği. Naked portafiltre hataları görmede gerçekten çok çok yardımcı oldu. Bir tarafın daha yüksek kaldığını fark ettim sepeti düzeltirken, tamp ile düzelmişti ancak shot alırken ordan akış çok az oldu.
Naked ile aldığın espressoda ki hataları görürsün en azından tamp yaptığında olacak hataları da daha rahat görürsün. Bu ayarlı tamper ler güzel aslında el alışana kadar ama pahalı oluyor 😊

Naked ile aldığın espressoda ki hataları görürsün en azından tamp yaptığında olacak hataları da daha rahat görürsün. Bu ayarlı tamper ler güzel aslında el alışana kadar ama pahalı oluyor 😊
Portafiltre 57.35 mm olduğundan seçenekler çok az maalesef. 58 olsaydı kesinlikle sepet de bakardım. Espresso işinde yeniyim uzaktan bakınca çoğu değişken önemsiz görünüyor ama işin içine girince önemi anlaşılıyor.

57.35 davası yüzünden ims sepet bulamıyoruz, can sıkıyor gerçekten. Özel mi yaptırsak? Lelitin sepetleri makineye göre kalitesiz duruyor.

57.35 davası yüzünden ims sepet bulamıyoruz, can sıkıyor gerçekten. Özel mi yaptırsak? Lelitin sepetleri makineye göre kalitesiz duruyor.
Kesinlikle katılıyorum. Baya araştırdım ama kendi sepetinden başka sepet bulamadım. Bir fikriniz varsa ben de ortak olurum seve seve.

Lelit’e instagram üzerinden mesaj attım IMS sepetleri için iletişime geçip geçemeyecekleri ile ilgili. IMS istek üzerine üretim yapabildiğine göre Lelit isterse böyle bir üretim yaptırabilir. İkisi de İtalyan firması neden olmasın :)

Makine üzerindeki süre sayacını 0dan başlatmak mümkün mü acaba? Pre-infusionda süre ilerlemediği için bazen başka sayaç kullanıyorum. Instagramda benzer bir modelde 0dan başladığını görmüştüm.

Bir süredir öğütümden bağımsız makinenin 10 bar basınca meyilli olduğunu fark ettim, bu normal midir?

Bir süredir öğütümden bağımsız makinenin 10 bar basınca meyilli olduğunu fark ettim, bu normal midir?
Genelde fabrika çıkışı opv ler 9-10 bar arası ayarlı oluyor. Normal bir durum.

Bu ürünü Gelbura eylül başında getireecekti son durumları nedir acaba? Stoklarında mevcut mu şu an?

Naked portafiltre ile gelen 22 gramlık sepet normal portafiltreye de sığıyormuş, yanlışlıkla o sepeti takınca öğrenmiş oldum. Belki birinin işine yarar diyerek paylaşmış olayım.

Bahsettiğiniz naked portafiltre XMC027 mi?. Gelbura.com’da XMC027’nin 14g’lık sepetle geldiği yazıyor ürünün sayfasında...
Evet o modeli satın almıştım. Bana gelende 22 gramlık en büyük sepetten vardı. @Globally daha kesin bir bilgi verecektir ancak bildiğim kadarıyla bu sepet sadece naked portafiltre ile alınabiliyor.

Duş başlığının altındaki parçayı temizlik amaçlı çıkarmayı denedim ancak çok sıkı vidalanmış. Temizlik için bu parçayı çıkarmaya gerek var mıdır?

14 gram çok küçük kaçmaz mı hocam
Açıklama kısmında 14-18 gram olarak belirtmişler ona güvenerek orijinal sepete benzer boyutta olduğunu düşünmüştüm. Sepet kaliteli duruyor şansımı denemek istiyorum açıkçası. Mevcut sepette kenarlar yanık çıkıyor dolayısıyla dengeli bir demleme elde etmek zor oluyor.

Geri