• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Lelit Bianca PL162T Çift Kazan Akış Kontrolü ve PID

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Mesela istersem basıncı 9 bara 6 sn de istersem 20 sn de çıkartabiliyorum. Veya 5 bar gidip 9 bar yapıp tekrar 3 bara düşebiliyorum nasıl istersem. Üzerinde ki paddle bunu ayarlamak için çok hassas. Daha kolay anlayabilmeniz için LM nin görselini ekliyorum.
Farklı kavrum çekirdeklerde bunu nasıl uyguluyorsunuz Suat hocam? Açık kavrumda mesela; hangi profilleme uygun olur sizce? Daha yüksek basınçla mı yoksa daha alçakla mı başlamak doğrudur? Blend ya da single orijin vs, bunlarla ilgili deneyimleriniz oldu mu?

Herkese merhaba. Bende foruma yeni dahil oldum. Uzun sure Sage kullandiktan sonra Lelit Bianca+Eureka Mignon a gectim. Ayni donanimi olan arkadaslar tecrubelerini paylasirsa sevinirim. selamlar.

Herkese merhaba. Bende foruma yeni dahil oldum. Uzun sure Sage kullandiktan sonra Lelit Bianca+Eureka Mignon a gectim. Ayni donanimi olan arkadaslar tecrubelerini paylasirsa sevinirim. selamlar.
Hoşgeldiniz. Bende de Mignon Perfetto var. Espresso da çekiyor ama Bianca yok, çekirdeğin suyunu şimdilik La Pavoni'yle sıkıyorum. :) Aslında Bianca bütçesi olan insanın üst düzey bir espresso değirmeni için de zamanla bütçesi olur diye düşünüyorum. Eureka speciality 75, olympus, ceado e37sd gibi gibi. Eminim Bianca'nın hakkını bu değirmenler daha iyi verecektir. Mignon her öğütümü olması gerekene yakın yapıyor, bu saydıklarımsa mükemmel espresso öğütümü için tasarlandılar. Tıpkı Bianca gibi...

Soylediginiz tum degirmenlere baktim aslinda ama sorun cok fazla buyuk ve yer kapliyor olmalari. Mignon Sage ile hic uzmemisti ama belki Bianca eksiklerini ortaya cikartir:) Niche dusunmustum ama 2-3 ay suruyordu gelmesi zamaninda. Simdi de degismeye deger mi acaba?

Soylediginiz tum degirmenlere baktim aslinda ama sorun cok fazla buyuk ve yer kapliyor olmalari. Mignon Sage ile hic uzmemisti ama belki Bianca eksiklerini ortaya cikartir:) Niche dusunmustum ama 2-3 ay suruyordu gelmesi zamaninda. Simdi de degismeye deger mi acaba?
Yani bence mignon'dan niche'ye geçmektense saydığım modellerin single dose için modlanmış, dolayısıyla daha az yer kaplayacak versiyonlarını tercih etmeniz daha iyi bir espresso deneyimi için daha doğru olacaktır. Niche de espresso-filtre geçişlerinin pratik olmasından dolayı tercih ediliyor sanırım. Yakışıklı ve az retansiyon bırakıyor içinde. Ben olsam bunlar için yükseltme yapmazdım.

Basinc profilleme isine girmeden once bir standart shot ile dial in yapayim dedim fakat makine 10-11 bar arasina ayarli sanirim. Bu ayarlarla da guzel shotlar aliyorken, default ayarlari degistirmeye gerek var mi? Siz degistirdiniz mi?

Ben 9.5 a ayarladım memnunsanız bozmayın :)

30 saniyelerin üstünü görmeye pek alışık değilim, her seferinde kendimi zor tutuyorum shotı erken bitirmemek için. :) Biraz daha böyle devam edeyim madem. Teşekkürler.

Sonunda ben de zarif Bianca’yı temin ettim. Fotoğraflardan çok daha kaliteli ve oturaklı olduğunu söyleyebilirim. Pylaşılan bilgileri yakından takipte olacağım. Güzel kahveli günler ☺️

Güzel günlerde kullanın. 🙂

Eve geldi bu ama nasıl kurulacak. :)

Mesela su deposunu sola almak istiyorum ne yapacağım?
Su kaynağı olarak depoyu mu görüyor nasıl emin oluyorum?
Ve bir sürü soru.:(

Eve geldi bu ama nasıl kurulacak. :)

Mesela su deposunu sola almak istiyorum ne yapacağım?
Su kaynağı olarak depoyu mu görüyor nasıl emin oluyorum?
Ve bir sürü soru.:(

Hadi hayırlısı olsun, sen onu artık fotonlarına kadar irdelersin ( :

Hadi hayırlısı olsun, sen onu artık fotonlarına kadar irdelersin ( :
Teşekkürler.. Abi mümkün görünmüyor biraz kompleks geldi bana... Yani zaman ne gösterir bilinmez ama bakalım. :)

Benim Bianca da nihayet geldi. Uzun araştırmalar sonucu Victora' yı Bianca ile upgrade ettim. Kurulumu yaptıktan sonra tankın pozisyonunu değiştirken, detay araştırma videolarını inceliyordum, Whole Latte Love un aşağıdaki Bianca kötüleme videosuyla karşılaştım. Profitec Pro 700 ile Letit Bianca karşılaştırma başlığı altında adam resmen Bianca kötüleme videosu çekmiş. Whole latte love firması Bianca'yı satmıyor, anladığım kadarıyla Profitec ana distribütörlerinden biri.

Sonrasında First Line Equipment'ın aşağıdaki video serisini izledim. Resmen ilk videodaki tüm kötülemeleri detayları inceleyerek çürütmüş ve Whole Latte Love un videosunu gömmüş, mezar taşını bile dikmiş. Onlar da anladığım kadarıyla Lelit distribütörlerinden biri. Ürün geliştirmelerine direkt katkıları varmış.

-

-

Bianca'nın detay özelliklerini öğrenince doğru bir karar verdiğime emin oldum. Ürünler sürekli sahadan gelen yorumlara göre geliştiriliyor. Sadece bir örneği Bianca sepetleri artık IMS tarafından sağlanıyor. Bu konuda @Globally Yiğit Bey'in de geliştirmeye yönelik geri dönüşleri olmuş. Basınç profillemede diğer firmaların nasıl Lelitten kopya çektiği ve buna rağmen istenilen performansa ulaşamamalarından da detaylarıyla bahsediyor. Diğer bir sürü detay daha var. Özellikle Profitec Pro700 ya da Bianca sahibiyseniz veya almayı planlıyorsanız tümünü izleminizi tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Benim Bianca da nihayet geldi. Uzun araştırmalar sonucu Victora' yı Bianca ile upgrade ettim. Kurulumu yaptıktan sonra tankın pozisyonunu değiştirken, detay araştırma videolarını inceliyordum, Whole Latte Love un aşağıdaki Bianca kötüleme videosuyla karşılaştım. Profitec Pro 700 ile Letit Bianca karşılaştırma başlığı altında adam resmen Bianca kötüleme videosu çekmiş. Whole latte love firması Bianca'yı satmıyor, anladığım kadarıyla Profitec ana distribütörlerinden biri.

Sonrasında First Line Equipment'ın aşağıdaki video serisini izledim. Resmen ilk videodaki tüm kötülemeleri detayları inceleyerek çürütmüş ve Whole Latte Love un videosunu gömmüş, mezar taşını bile dikmiş. Onlar da anladığım kadarıyla Lelit distribütörlerinden biri. Ürün geliştirmelerine direkt katkıları varmış.

-

-

Bianca'nın detay özelliklerini öğrenince doğru bir karar verdiğime emin oldum. Ürünler sürekli sahadan gelen yorumlara göre geliştiriliyor. Sadece bir örneği Bianca sepetleri artık IMS tarafından sağlanıyor. Bu konuda @Globally Yiğit Bey'in de geliştirmeye yönelik geri dönüşleri olmuş. Basınç profillemede diğer firmaların nasıl Lelitten kopya çektiği ve buna rağmen istenilen performansa ulaşamamalarından da detaylarıyla bahsediyor. Diğer bir sürü detay daha var. Özellikle Profitec Pro700 ya da Bianca sahibiyseniz veya almayı planlıyorsanız tümünü izleminizi tavsiye ederim.

Merhaba,

Bezzera Duo Top MN ile Bianca'yı karşılaştırılması ile ilgili bir yorumunuz var mı yada bildiğiniz inceleme vidyosu vs ?

-

-

Maalesef, Whole Latte Love 8-10 sene önceki gibi salt haliyle kıyas, karşılaştırma yapmıyor. Çoğunlukla ürün gamına göre yönlendiriyor inceleme videolarını. Bunun da en büyük sebebi ticari beklentiler. Kıyas yapmak yerine, doğrudan ürün tanıtımı yapsa daha etik olacağı kesin.

Merhaba,

Bezzera Duo Top MN ile Bianca'yı karşılaştırılması ile ilgili bir yorumunuz var mı yada bildiğiniz inceleme vidyosu vs ?

Duo Top'u kutu içeriği çok zayıf. Böyle bir cihazın kutu içeriğinde plastik tamper olmamalı. Cihazın ekran kısmı güzel. Ama çok irdelemedim.

Flow kontrol farkı dolayısıyla Bianca ile aynı kulvarda mı, bence değil.

Geri