• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Latte art denemeleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Metehan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Fincanlar güzelmiş, nereden aldınız? Bu tarz klasik, kalın ve yuvarlak kenarlı fincan bulamıyorum.
Espresso perfettodan acme fincanlara bakabilirsiniz ancak fiyatları biraz yüksek, onun haricinde Porland'de çok uyguna düz beyaz renk fincanlar bulabilirsiniz geçenlerde Ankara Antares içerisindeki şubelerinden 1 espresso ve latte fincanını toplamda 14 Tl'ye satın aldım. Elimdeki acme marka fincanlarla kıyasladığımda çok bir fark hissetmiyorum, memnun kaldım.

Fincanlar güzelmiş, nereden aldınız? Bu tarz klasik, kalın ve yuvarlak kenarlı fincan bulamıyorum.
Geçen sene espresso perfetto dan almıştım. Kendi markalarının fincanı. Evet heryerde olmuyor. Markalı olanların da fiyatlar malum.

Bu da benden, lelit mara alışma süreci diyelim:
Makina: lelit mara x
Öğütücü: kalitesiz el öğütücü :( (eureka almayı hedefliyorum :) )
Kahve: sanal baharat etiyopya djimmah standart kavrum

Ekli dosyalar

• IMG_20211027_210358.jpg
    IMG_20211027_210358.jpg
    93.4 KB · Görüntüleme: 81
Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum , Latte art için kullanılan sütlüğün süt akışı yapılan ağız kısmı ne kadar önemli? yani bu bölümün çıkıntılı olması şart mı? çıkıntılı olmasının avantajı büyük mü_? ,
Elimde bulunan pitcher ın döküm ağzı çok düz, acaba başarısız latte art denemelerimin bu konu ile ilgisi var mı? biraz çıkıntılı olan bir modele mi geçmeliyim

Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum , Latte art için kullanılan sütlüğün süt akışı yapılan ağız kısmı ne kadar önemli? yani bu bölümün çıkıntılı olması şart mı? çıkıntılı olmasının avantajı büyük mü_? ,
Elimde bulunan pitcher ın döküm ağzı çok düz, acaba başarısız latte art denemelerimin bu konu ile ilgisi var mı? biraz çıkıntılı olan bir modele mi geçmeliyim
Bence hatırı sayılır derecede etki ediyor latte art'a. İnce sürahi şeklinde olunca daha rahat şekil veriliyor, ince çizgiler daha rahat oluşturuluyor. Kalın uçlu kalem ve ince uçlu kalem farkı gibi.

Fotoğrafını ekleyebilirseniz daha rahat yorum yapılabilir bence

Beko 2170 stok
Hausbrandt Espresso Nonnetti Blend
Sütaş günlük süt
Ikea Mattlig Pitcher 500ml

IMG-20211104-WaaaaaaaaA0014.jpg

merhabalar, pitcher alma arifesindeyim, bu konudaki ürün tavsiyelerinizi merak ediyorum ve dereceli pitcherları tavsiye eder misiniz kullanan var mı acaba

Sütten tasarruf etmek için sütün içine su koyuyor arkadaş. Sonuç süper.

Selamlar

Makine xl buharlı ve rancilio v1 v2 çubuklu Beko, süt miktarı 170gr

Akşam evladuıyale latte kendime espresso. Makine alalı 1.5 aydır rutin bu oldu. Kahveler zamlanmasa daha eğlenceli oluyordu.
Ama elimiz gelişiyor yavaş yavaş

IMG-20211207-WA0015.jpg

Mis tam yağlı süt
Spada brezilya double shot

Ekli dosyalar

• 7240F076-BFA5-484A-B961-D94A4287567D.jpeg
    7240F076-BFA5-484A-B961-D94A4287567D.jpeg
    53 KB · Görüntüleme: 49
Espresso oranları nedir? Onları da paylaşabilir misiniz? Elinize sağlık. Süt dökmeyi hala beceremiyorum :)
16,5 gr dan 30 gr çıktı alıyorum.
Köpürtme kıvamı nekadar iyiyse okadar rahat döküyorum. Tabi benim arçelikle kıvamı tutturabilirsem 🙂

Geri