• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Latte art denemeleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Metehan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aa, biz hiç tadına bakmıyorduk, latte art yapıp döküyorduk. Bundan sonra tadına da bakacağım.
üzerinize alınacağınız bir durum yoktu. Burası kişisel ego tatmin yeri değil. Sektörümüzde çok az firma ve bu işi bilinçli yapan Barista mevcut. Bu anlamda firma yetkilileri ucuz kalitesiz kahve su süt ekipman espresso makinesi değirmen kullanıyor bundan dolayıda içtiğiniz Cafe latte veya başka ne varsa tatsal anlamda sorunlu. Ama üzerinde güzel bir art var. Bizim bu konudaki bakış açımız bu. İşi hakkıyla yapan tüm Barista dostlarımızın uğraş çaba ve emeklerini zaten takdirle takip ediyoruz. SCA Cafe latte art yarışmalarını ülkemizde ve dünyada yakından takip ediyoruz. Ama sonuç fikrim sabit kahvenin tadına odaklanmak gerekiyor, önceliğimiz bu olmalı. Sonrası iyi bir art olması zaten barisranın ustalık ve emeği. Saygıyla

Art anlamsız. Kahvenin tadına odaklanmak lazım
Hehehe, sesli güldüm.

Her ne kadar alt tarafta açıklama yapsanız da, baş vurduğum tüm yerlerde "art yababiliyong mu yiğen" sorusuna maruz kaldığım için bu iletiyi de yazmadan duramadım. Siz tadına odaklanadurun, işletmeler linyite dönmüş %50 robustalı blendlerini, üstünde cicişli bicişli artları ile çatır çatır satmaya devam ediyor. Neyse boş verin, kazmalık bende... Neden 6 aylık iletiye yanıt yazdıysam???

Mara’da süt köpürtmeyi yapmaya çalışıyorum . Pek tecrübem yok. 10 saniye kadar hava veriyorum sonra da girdap oluşturacak şekilde içeri daldırıyorum aynı videolardaki gibi. Sorun şu ki elim yanana kadar devam edersem kapattığımda çok köpürmüş oluyor. Daha erken çekip kremamsı yapıyı tutturursam da yeterince sıcak olmuyor. Ne yapılmalı?

Mara’da süt köpürtmeyi yapmaya çalışıyorum . Pek tecrübem yok. 10 saniye kadar hava veriyorum sonra da girdap oluşturacak şekilde içeri daldırıyorum aynı videolardaki gibi. Sorun şu ki elim yanana kadar devam edersem kapattığımda çok köpürmüş oluyor. Daha erken çekip kremamsı yapıyı tutturursam da yeterince sıcak olmuyor. Ne yapılmalı?
Ilınması, elinizle birkaç kez dokunduktan sonra sıcaklığın hissedilir hale geldiği yerde bırakmanız yeterli olacaktır. Fazla köpürtmek de latte artın düzgün çıkmamasına neden olacaktır.

Geri