• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

La Marzocco Linea Mini

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan farslan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
O parayı vermeyi düşünsem sanırım arıtmayı önemsemezdim. Ama dediğiniz gibi olabilir bildiğim kadarı ile depo sistemi yok. Ama damacana koyup ondan çektirilebilir mi bilmiyorum.

Farklı bir noktaya dikkat çektiğiniz için teşekkürler :)
Slayer dual Boiler hocam...
Eve su aritma sistemi yapip dogrudan takacaktim zaten. Bu yuzden sorun olmaz gibime geliyor. Ama Slayer cok uc nokta. Onu hic dusunmuyorum zaten. Linea Mini benim icin en ust limit su an icin, fakat ona da tam karar veremedim malesef.
Sadece klasik arıtma bağlamanız yetmez hocam, Coffee Shopların çoğu sırf espresso makinesi için Claris filitre'de kullanır...
Bu arada Slayer single group olan makinesi ev tipi gözüksede ticari için üretilmiş bir makine.. Letgo' da ikinci el bir adet var kaçırmayın derim :)

Atom 75 kesinlikle kötü bir öğütücü değil, sadece sürekli çekirdek değiştiren ve işin zero retention kısmını da isteyenlere çok uygun değil bence.

Ben 1.5 yil kadar Niche kullandim. Harika bir ogutucu. Kucuk ve muazzam ogutuyor. Fakat eger misafirleriniz varsa veya daha fazla olcekte ogutmek istiyorsaniz biraz ugrastiriyor. Atom 75'de single dose dediginiz gibi cok kolay degil, fakat cok cekirdek degistiren bir insan degilim. Bir 250 gram paketi actiktan sonra onu kullanip baska pakete geciyorum. Bu acidan baktigimda, Atom 75 benim icin bir sorun teskil etmiyor. Kucuk 300ml'lik hopper'leri de var, onu da takinca biraz da kullanabilir oluyor ayrica.

Ben 1.5 yil kadar Niche kullandim. Harika bir ogutucu. Kucuk ve muazzam ogutuyor. Fakat eger misafirleriniz varsa veya daha fazla olcekte ogutmek istiyorsaniz biraz ugrastiriyor. Atom 75'de single dose dediginiz gibi cok kolay degil, fakat cok cekirdek degistiren bir insan degilim. Bir 250 gram paketi actiktan sonra onu kullanip baska pakete geciyorum. Bu acidan baktigimda, Atom 75 benim icin bir sorun teskil etmiyor. Kucuk 300ml'lik hopper'leri de var, onu da takinca biraz da kullanabilir oluyor ayrica.
Bütçenizi bilemiyorum fakat; "gözlemlediğim kadarıyla" Ceado E37 topaklanma konusunda Atom 75'ten bir tık daha iyi... Ayrıca sanırım 83 mm bıçakları var ki; bu da misafir filan geldiğinde çok hızlı öğütüm ve shotlar hazırlayabilmek demek.

Fatih,

Benim evde setup olarak ACS Vesuvius ve Mignon Specialita var. Eureka Atom'a geçiş yapmayı düşünüyorum.

Vesuvius profilleyen bir makine, bu da onu bu özelliği açısından yukarıda sayılan makinelerden çok öne geçiriyor. Başka özelliklerini çok bilmiyorum ama profilleyen makine ev kullanımı için üst düzey performansı alabilmeni sağlar. Lelit bianca elle ayar istese de profillemesi açısından diğerlerinden üstün bir deneyim sunacaktır.

ECM, Rancillio, Rocket, La Marzocco, Cimbalimarkaları kalite olarak yukarıda kalabilir ama ev kullanıcısı için fazla kaliteli kalıyor. Zira evde kullanım sayın belli ve bu makineler küçük kafe, iş yeri gibi yerler için tavsiye ediliyor çokça. Ev için Lelit yeterli hatta deneyimsel açıdan çok daha ileri bir tatmin verecektir.

Yanına bir de Atom 65 veya 75 gibi bir öğütücü ile mükemmel bir set oluşturabilirsin.

Selamlar,

Bütçenizi bilemiyorum fakat; "gözlemlediğim kadarıyla" Ceado E37 topaklanma konusunda Atom 75'ten bir tık daha iyi... Ayrıca sanırım 83 mm bıçakları var ki; bu da misafir filan geldiğinde çok hızlı öğütüm ve shotlar hazırlayabilmek demek.
E37nin çeşitleri mevcut, eğer 37S modelinden bahsediyorsanız, sıfır olarak deneme imkanım olmuştu ve benim de Atom 75 yerine tercih edeceğim bir öğütücü olur kendisi ama topaklanma konusunda arada bariz bir fark yok. E37SD(single dose-titanyum bıçaklı) ise topaklanma konusunda Atom 75den kesinlikle daha iyidir ancak zaten bu seviye öğütücülerin topaklanmaları dert edilecek seviyelerde olmuyor.

E37nin çeşitleri mevcut, eğer 37S modelinden bahsediyorsanız, sıfır olarak deneme imkanım olmuştu ve benim de Atom 75 yerine tercih edeceğim bir öğütücü olur kendisi ama topaklanma konusunda arada bariz bir fark yok. E37SD(single dose-titanyum bıçaklı) ise topaklanma konusunda Atom 75den kesinlikle daha iyidir ancak zaten bu seviye öğütücülerin topaklanmaları dert edilecek seviyelerde olmuyor.
Birebir görme değil fakat youtube videolarında gördüğüm kadarıyla bir tık daha iyiydi 37S modeli... Yani çok değil tabi fark ama; bir fark var yani :) Siz de gözlemlemişsiniz zaten, gerçi fiyat olarak da yüksek Ceado.

E37 maalesef ev kullanımı için uygun değil. Çok fazla kahve kalıyor içinde. SD nin retention perfornmansını bilmiyorum. Ama evde kahve öğütmek için hız ne kadar önemli?

15 Bin tl para vericek olsam daha farklı değirmenlere yönelirdim.

@MEHMETAKSIT
Lelit Bianca malzeme kalitesi olarak bahsettiğiniz markalardan pek çok noktada daha üst noktada.

Vesuvius ile Lelit Biancanın basınç profilleme sistemleri farklı. Vesuvius yanlış hatırlamıyorsan programlanıyor ve bunu rotary pompa üzerinden voltajı değiştirerek basıncı değiştiriyor. Aktif pompa basıncı değişiyor kahve üzerinde ki gerçek basıncı göremiyorsunuz.

Lelit Bianca ise pompadan sabit 9 bar veriyor üzerinde ki flow kontrol sayesinde akış miktarını ayarlayarak basıncı ayarlıyorsunuz. Grubun üzerinde ki manometre sayesinde kahve üzerinde ki aktif basıncı görebiliyorsunuz.

Bu iki farklı basınç profilleme sistemlerinin birbirine üstünlüğü konusunda forumlarda net bir karar yok.

Ama şu bir gerçek bianca 2 bin euro vesuvius 4 bin euro :)

Lelit Bianca malzeme kalitesi olarak bahsettiğiniz markalardan pek çok noktada daha üst noktada.
Suat hocam, malzeme kalitesi olarak (metal malzeme) diğerlerinden aşağıda değildir ama bana göre işçilik diğerlerine göre daha zayıf kalmış. Muadillerine göre aradaki hatırı sayılır fiyat farkına bakınca, o kusurlar devede kulak kalıyor gerçi :)

HX makineden Dual Boiler bir makineye geçme kararı aldığımda çok araştırdım. Kullanıcı incelemelerini ve yorumlarını okudum.

Lelit Bianca dual boiler cihazlar içinde fiyat performans olarak en iyisiydi. Artı olarak E61 grup yapısında flow kontrolü(basınç profilleme) özelliği olması ekstraydı.

Nine one gerçekten çok güzel keşke biraz daha küçük ve uygun fiyatlı olsa :)
R Nine One aslında pressure profilini yapıyor, flow control benzese de tam olarak aynı görevi yapmıyor :) Üstüne yaptığınız profili kaydedebiliyorsunuz, bunun dışında da bir çok özelliği var.. Maalesef de bu özellikler için fiyat artıyor azıcık :)

ECM Synchronika'ya gelince, değerini kullananlar bilir :)

@NoDRaC Vesuvius için çalışma prensibi doğru olsa da, grup başında basıncın kaybı 0.1 bar civarı oluyor, ayrıca grup başına manometre takılabiliyor. Lelitten kalite ve fiyat olarak yüksek ama ben zaten Lelit'i tavsiye ettim, ev kullanımı için Lelit çok yeterli ve fazla bile.

Selamlar,

Tüm özellik vs kıyaslamalarının dışında evimin, mutfağımın bir köşesinde ahşap detayları olan bir la marzocco linea mini, yanında da niche zero olması düşüncesi çok hoşuma gidiyor. Sabah uyanıyorsun ve tatlı bir shot alıyorsun, barın yanına oturup içiyorsun. (Cafe gibi ☺️) Bir yerden sonra fiyat, finacana yansıdığı oranda artmıyor sanki ama olsun. @farslan hocam umarım la marzocco alırsınız da bu sayede tr’den nasıl alınıyor kaça patlıyor gibi sorular cevabını bulur. (Burada paylaşırsanız sevinirim) Yakın zamanda olmasa da bu cihazı alma hedefim var zira.

Tüm özellik vs kıyaslamalarının dışında evimin, mutfağımın bir köşesinde ahşap detayları olan bir la marzocco linea mini, yanında da niche zero olması düşüncesi çok hoşuma gidiyor. Sabah uyanıyorsun ve tatlı bir shot alıyorsun, barın yanına oturup içiyorsun. (Cafe gibi ☺️) Bir yerden sonra fiyat, finacana yansıdığı oranda artmıyor sanki ama olsun. @farslan hocam umarım la marzocco alırsınız da bu sayede tr’den nasıl alınıyor kaça patlıyor gibi sorular cevabını bulur. (Burada paylaşırsanız sevinirim) Yakın zamanda olmasa da bu cihazı alma hedefim var zira.
Burada temsilcisi var mı bilmiyorum ama, Adana Proper Cafe La Marzocco LM + Niche donanımıyla hizmet veriyor. İletişim kurulursa satın alma süreci hususunda bilgi alınabilir. Yalnız cihaz gerçekten çok güzel.

Bir yerden sonra fiyat, finacana yansıdığı oranda artmıyor sanki ama olsun.
Law of diminishing returns. :)
Özellikle niş ürünlerde sıklıkla karşılaştığımız bir durum bu maalesef. Bu sebeple alışverişin odak noktası hobi oluyor. İşin içinde hobi varsa, fiyat fayda denkleminde tutarlılık kaybolabiliyor. Sektör fark etmeksizin üreticiler bunun farkında olduğu için dizayn ve pazarlama kalemlerini yüksek tutarlar.

Herkese yorumlarindan dolayi tesekkur ederim. Maalesef umdugum gibi LMLM (La Marzocco Linea Mini) kullanıcısı yorumu bulamadim, fakat ozelden bana ulaşanlar oldu ve kendileriyle uzun uzun konuştum. Onlara da tesekkur ederim.

Yillardir dusundugum bir sey idi espresso makineleri, sonunda Linea Mini'ye karar kıldım. Gerek tasarimi, gerek kalitesi olsun zaten gozumde hep öndeydi. Fakat burada bir de kisisel kullanici deneyimi ve ne istediğini istemek de onemli. Linea Mini'yi kullananlardan hep ayni seyi duydum/okudum, her biri kullanmanin nasil keyif verdiğinden bahsettiler. Uğraştırmayan ve ne yaparlarsa yapsınlar, hep guzel bir espresso ice bileceklerinden bahsettiler. Açıkçası biraz da benim beklentime uyan bir makine. Ben kaliteli ve beni üzmeyen, uzun yıllar boyunca basit bir sekilde en iyi espressoyu içmeyi dusunuyorum, bu acidan Linea Mini benim isteklerimi cok daha iyi karsiliyor.

Ogutucu olarak da Eureka Atom 75'ye karar kıldım. Niche bundan once 1.5 yil kullanmistim, fakat Türkiye'de gerçekten garantisi olan ve uğraştırmayacak bir ogutucu istedigim icin Atom 75'e karar kıldım. Zero retention konusunda hali hazirda iyileştirmeleri olan ve cok da kotu olmayan bir makine. Ayni zamanda benim de kullanim sekline de uyuyor. Burr'i de zaten 75mm ve çok fazla seçenekler de sunuyor (Mythos, Red Speed gibi). Ayrıca fazla kahve öğütebilmesi ve hopperi olmasi benim açımdan bir avantaj. Olur da istedigim verimi almazsam, baska degirmenlere bakabilirim, simdilik erken yorum yapmak istemiyorum bu yüzden.

Her iki makineyi beyaz renkleri ile tercih ettim. Bir aksilik çıkmazsa ikisini onumuzdeki aylarda kullanmaya baslayacagim. Fotograflari ve kullanici deneyimlerini de sizlerle paylasirim bu baslik altinda.

Herkese yorumlarindan dolayi tesekkur ederim. Maalesef umdugum gibi LMLM (La Marzocco Linea Mini) kullanıcısı yorumu bulamadim, fakat ozelden bana ulaşanlar oldu ve kendileriyle uzun uzun konuştum. Onlara da tesekkur ederim.

Yillardir dusundugum bir sey idi espresso makineleri, sonunda Linea Mini'ye karar kıldım. Gerek tasarimi, gerek kalitesi olsun zaten gozumde hep öndeydi. Fakat burada bir de kisisel kullanici deneyimi ve ne istediğini istemek de onemli. Linea Mini'yi kullananlardan hep ayni seyi duydum/okudum, her biri kullanmanin nasil keyif verdiğinden bahsettiler. Uğraştırmayan ve ne yaparlarsa yapsınlar, hep guzel bir espresso ice bileceklerinden bahsettiler. Açıkçası biraz da benim beklentime uyan bir makine. Ben kaliteli ve beni üzmeyen, uzun yıllar boyunca basit bir sekilde en iyi espressoyu içmeyi dusunuyorum, bu acidan Linea Mini benim isteklerimi cok daha iyi karsiliyor.

Ogutucu olarak da Eureka Atom 75'ye karar kıldım. Niche bundan once 1.5 yil kullanmistim, fakat Türkiye'de gerçekten garantisi olan ve uğraştırmayacak bir ogutucu istedigim icin Atom 75'e karar kıldım. Zero retention konusunda hali hazirda iyileştirmeleri olan ve cok da kotu olmayan bir makine. Ayni zamanda benim de kullanim sekline de uyuyor. Burr'i de zaten 75mm ve çok fazla seçenekler de sunuyor (Mythos, Red Speed gibi). Ayrıca fazla kahve öğütebilmesi ve hopperi olmasi benim açımdan bir avantaj. Olur da istedigim verimi almazsam, baska degirmenlere bakabilirim, simdilik erken yorum yapmak istemiyorum bu yüzden.

Her iki makineyi beyaz renkleri ile tercih ettim. Bir aksilik çıkmazsa ikisini onumuzdeki aylarda kullanmaya baslayacagim. Fotograflari ve kullanici deneyimlerini de sizlerle paylasirim bu baslik altinda.
şimdiden güle güle kullanın

Geri