• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

La Marzocco Linea Mini

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan farslan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

farslan

Üye
İsim
Fatih Arslan
Daha fazla  
İsim
Fatih Arslan
Twitter
fatih
Merhaba,

Senelerdir iyi bir espresso makinesi alma hayalim var. Yaklasik 7/8 yildir bu hayalimi erteliyorum, ama kismet olursa bu yaz artik alacagim. Turkiye'de veya aramizda hic Linea Mini kullanan var mi? Internet'de fiyatlari da bulamiyorum ve merak ettim burada kaca satiliyor diye. Diger bir secenek de ECM Synchronika. Aralarinda ciddi bir fiyat farki oldugunun bilincindeyim, fakat Linea Mini'yi aldiktan sonra artik uzun yillar kullanmayi hedefliyorum. Forumda bununla ilgili bir baslik goremedim. Kullananlar varsa veya bu konuda daha once arastirma yapanlar varsa, fikirlerini duymak isterim.

Tesekkur ederim.

@farslan

Linea mini satış fiyatı yaklaşık 5250 euro civarı. Ig da lamarzoccoturkey hesabı var onunla iletişime geçebilirsiniz. Bütçeniz varsa Linea Mini yerine GS3 bakabilirsiniz. GS3 7500 euro civarıydı.

Daha iyi bir ürün olsun derseniz slayer var Espresso perfetto Türkiye getiriyor 8-9 bin euro ücreti var.

Herşeyi yapsın fiyatıda uygun olsun derseniz Lelit Bianca var. Ben dahil 15-16 kişinin olduğu bir wp grubumuz var herkes oldukça memnun.

lelit bianca varken ECM önermem hem hantal hem pahalı hemde basınç profilleme gibi bir özelliği ekstra ücret ödeyerek taktırıyorsunuz.

Değirmen ne kullanıyorsunuz?

Fatih bey La Marzacco bu işin Mercedes'i.
ama Linea mini cidden çok pahalı bir alet.
Ev için şu an herşeyi yapsın fiyatı uygun olsun denilen makine Suat bey'in söylediği gibi Lelit Bianca. Adamlar bu makine ile sektörde çok söz ettirdiler kendilerinden ve alınabilecek en ideal makinelerden biri olduğunu düşünüyorum.

@NoDRaC

Tesekkur ederim bilgilendirme icin. GS3'u hic aklimdan gecirmedim cunku baya uc nokta oluyor kendisi. Ogutucu Niche Zero vardi, fakat onu Amerika'dan gelirken satmak zorunda kaldim. Evimde su an Vario-W var filtreler icin kullandigim. Yazimda bahsetmedim, ama espresso makinesini yaninda bir de ogutucu alacagim haliyle. Aklimda yine Niche Zero getirmek vardi (cok begenmistim cunku). Ya da Turkiye'den Eureka Atom 75 gibi bir sey almayi dusunuyorum.

Lelit Bianca'ya tekrar bir bakayim. Acikcasi agac aksesuarlari hosuma gidiyor. Linea Mini de alsam o sekilde aksesuar almayi dusunuyordum. ECM hakkinda guzel seyler duymustum, simdi sizden Bianca'nin daha iyi oldugunu ogrenmem sasirti beni. Daha detayli inclemeyi dusunuyorum.

Değirmen olarak Niche Zero almanızı tavsiye ederim. Sevgili @frturk atom 75 ini satıp Niche Zero aldı.

Ecm çok güzel cihazlar üretiyor bilindik çok güzel bir marka ama bende hantal kalıyor. Lelit Bianca ise neredeyse aynı özelliklere ekstra özellikler ekleyerek daha uygun fiyata satıyor. Home baristada çok güzel incelemeler var. Biancanın diğer adı Game changer :)

Slayer'ın doğrudan şebeke suyuna bağlanması gerekiyor diye biliyorum, ev kullanımı için o yönden pek uygun değil gibi sanki.

O parayı vermeyi düşünsem sanırım arıtmayı önemsemezdim. Ama dediğiniz gibi olabilir bildiğim kadarı ile depo sistemi yok. Ama damacana koyup ondan çektirilebilir mi bilmiyorum.

Farklı bir noktaya dikkat çektiğiniz için teşekkürler :)

Slayer'ın doğrudan şebeke suyuna bağlanması gerekiyor diye biliyorum, ev kullanımı için o yönden pek uygun değil gibi sanki.

Eve su aritma sistemi yapip dogrudan takacaktim zaten. Bu yuzden sorun olmaz gibime geliyor. Ama Slayer cok uc nokta. Onu hic dusunmuyorum zaten. Linea Mini benim icin en ust limit su an icin, fakat ona da tam karar veremedim malesef.

Neden degistirdi peki? Niche ben de seviyorum, ama Turkiye'de hala satilmamasi biraz zorluk cikartiyor bana. Yurtdisindan getirmek icin ugrasmam gerekecek simdi :)
Atom 75 kesinlikle kötü bir öğütücü değil, sadece sürekli çekirdek değiştiren ve işin zero retention kısmını da isteyenlere çok uygun değil bence.

Mahlkönig Vario - Atom 75 geçişi yaptığım zaman zero retention aparatıyla satın almıştım ancak aparattan verim alamadım. Eğer hazneye 1kg kahve koyup bitirene kadar içme niyetiniz var ise Atom 75 ev kullanıcısının alabileceği en uygun öğütücü olabilir ancak benim gibi gün içinde medium roast - italian roast arası kavrumlara sahip çok çeşitli çekirdekler deneyen biriyseniz Niche daha doğru tercih olabilir.

Öğütücünün bıçak çapı büyüdükçe ve bıçak üzerinde farklı metal alaşımlar kullanıldıkça partikül homejenliği, dolayısıyla öğütüm kalitesi de artacaktır ancak bardaktaki farkı anlayacak damak kalibresine sahip olmadığım için bunları çok da dert etmiyorum :)

Nadiren de olsa, vaktimin olduğu zamanlarda red clix eklentili Comandante ile öğütüp zevkle içtiğim bardaklar da oldu. Comandante + wdt + iyi bir sepet + uygun bir su ile makineden bağımsız çok güzel sonuçlar alabilirsiniz. Gerisi için Mastercard diyorum :)

@farslan

Linea mini satış fiyatı yaklaşık 5250 euro civarı. Ig da lamarzoccoturkey hesabı var onunla iletişime geçebilirsiniz. Bütçeniz varsa Linea Mini yerine GS3 bakabilirsiniz. GS3 7500 euro civarıydı.

Daha iyi bir ürün olsun derseniz slayer var Espresso perfetto Türkiye getiriyor 8-9 bin euro ücreti var.

Herşeyi yapsın fiyatıda uygun olsun derseniz Lelit Bianca var. Ben dahil 15-16 kişinin olduğu bir wp grubumuz var herkes oldukça memnun.

lelit bianca varken ECM önermem hem hantal hem pahalı hemde basınç profilleme gibi bir özelliği ekstra ücret ödeyerek taktırıyorsunuz.

Değirmen ne kullanıyorsunuz?
Bir de tabii R Nine One gerçeği var onu unutmamak lazım :)
Synchronika kullanmış mıydınız acaba :)

Synchronika kullanmış mıydınız acaba

HX makineden Dual Boiler bir makineye geçme kararı aldığımda çok araştırdım. Kullanıcı incelemelerini ve yorumlarını okudum.

Lelit Bianca dual boiler cihazlar içinde fiyat performans olarak en iyisiydi. Artı olarak E61 grup yapısında flow kontrolü(basınç profilleme) özelliği olması ekstraydı.

Nine one gerçekten çok güzel keşke biraz daha küçük ve uygun fiyatlı olsa :)

Saturated bende ağır basıyor Suat hocam, bir sonraki durak diyelim :)

Hocam bütçe sıkıntısı yoksa ecm sync
Merhaba,

Senelerdir iyi bir espresso makinesi alma hayalim var. Yaklasik 7/8 yildir bu hayalimi erteliyorum, ama kismet olursa bu yaz artik alacagim. Turkiye'de veya aramizda hic Linea Mini kullanan var mi? Internet'de fiyatlari da bulamiyorum ve merak ettim burada kaca satiliyor diye. Diger bir secenek de ECM Synchronika. Aralarinda ciddi bir fiyat farki oldugunun bilincindeyim, fakat Linea Mini'yi aldiktan sonra artik uzun yillar kullanmayi hedefliyorum. Forumda bununla ilgili bir baslik goremedim. Kullananlar varsa veya bu konuda daha once arastirma yapanlar varsa, fikirlerini duymak isterim.

Tesekkur ederim.
Bütçe sorunu yoksa Slayer, La Marzocco LM, Rocket R9 + Ceado e37sd alıp geçerdim herhalde. :)
Biraz sorunsa, akış kontrollü ECM Sync, akış kontrollü Sebastiano'ya kayardım.
Fiyat performans olsun dersem Bianca'ya yönelirdim.
Adana'da Proper Linea Mini kullanıyor, çok başarılı bir makine olduğunu gözlemledim.
Hayaller R9 + Ceado, hayatlar perfetto + Pavoni...:)

Son düzenleme:
Merhaba,

Tesekkur ederim.
Ecm syc durumunuz varsa, benim de istediğim cihaz kendileri 😀 akış kontrollü olsun tabi. Birileri detaylı r 9 saturated grubu anlatırsa iyi olur aslında 😀

Ecm syc durumunuz varsa, benim de istediğim cihaz kendileri 😀 akış kontrollü olsun tabi. Birileri detaylı r 9 saturated grubu anlatırsa iyi olur aslında 😀
Saturrated bildiğim kadarıyla, grup başındaki su kazanla bütünleşik demek.. Thermal stabilitede son nokta olsa gerek.

Geri