• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

La Cabra Coffee Roasters

La Cabra subscriptiondan gelen ürünlere bu sefer 36 TL gümrük ödedim 500 gr için. 15 TL idi eskiden...

Bu ay gelenler
"The first coffee is El Ocote (250g / 8.8oz), a small plot managed by Pedro Sagastume, has produced this fresh and bright washed Paraneima, which showcases crisp ripe fruit, like raspberry and redcurrant.

The second coffee is Gitesi (250g / 8.8oz) is a typical washed Rwandan lot, with floral aromas followed by a crisp balance between citrus acidity and honey sweetness."
1 ay önce 55 tl vergi ödemiştim 500 gr için :D

La Cabra stickerı DKK bastığı için sanıyorum gümrükte kuru yanlış yorumlayıp düşük veya yüksek çıkartıyorlar. Benim ilk ay direk doğru bedel ile gümrük vergisi çıktı, ikinci ay sanırım hesaplayamamışlar ve minumumdan çıkarmışlar.

Rwanda Gitesi floral bir bardak sunuyor ama o kadar dengeli ve güzel ki bal ve limonu bu kadar rahat hissedebildiğim bir kahve bilmiyorum. Rwanda kahvelerine hep mutsuz sonla bitmişti benim maceram ilk defa bu kadar güzel bir Rwanda kahvesi içtim.

Tarifim Şöyleydi
4 Kadameli Demleme
18 gr Kahve 1:16 ile 22 click standart aksta
ilk bloomda hafif bir sallama sonra bitişte hafif bir sallama daha.

Kullandığım Ekipmanlar:
Hario V60 Plastik
Abaca Cafec Filtre
Comandante
Peak Filtre 3.2 ayarında

Son düzenleme:
Rwanda Gitesi floral bir bardak sunuyor ama o kadar dengeli ve güzel ki bal ve limonu bu kadar rahat hissedebildiğim bir kahve bilmiyorum. Rwanda kahvelerine hep mutsuz sonla bitmişti benim maceram ilk defa bu kadar güzel bir Rwanda kahvesi içtim.

Tarifim Şöyleydi
4 Kadameli Demleme

Kullandığım Ekipmanlar:
Hario V60 Plastik
Abaca Cafec Filtre
Comandante
yıkanmış mı natural mi :)

Tarifim Şöyleydi
4 Kadameli Demleme

Kullandığım Ekipmanlar:
Hario V60 Plastik
Abaca Cafec Filtre
Comandante

Çünkü neden, çünkü Abaca :D

Abaca neydi? Abaca emekti...

La Cabranın geçen ayki seçkisi çok dikkatimi çekmişti. Her zaman kahvelerini deneme fırsatı bulamadığımız veya iyi bir kahve denk gelmeyen bir ülke, farklı bir variyete. @Kahveciningalaksirehberi'nin şu mesajını görmüştüm ve hemen kullanmak istedim, kod halen geçerliydi.
Görüyorum ve arttırıyorum :)

LC25SUB” koduyla %25 indirimli gönderiyorlar.
IMG_3429.JPG
Kahvenin hikayesinden bahsedecek olursam. Kendisi Nikaragua'dan ilk defa duyduğum Java adlı bir variyete ürünü. Java varyetesini araştırdığımda kendisinin ilk başta Typica çeşidi olduğu düşünülüyormuş fakat daha sonraki genetik araştırmalar daha çok Etiyopya'daki bir heirloom variyetesi olan Abysinia ile yakınlığı olduğu ortaya çıkmış. Kendileri Geisha varyetesinin de ata türüdür aynı zamanda 😁

Java görüntü olarak bana pacamara türünü anımsattı çok büyük ve yoğunluğu düşük çekirdekler. Abonelik ile beraber Buenos Aires bölgesi, Luis Emilio'nun çiftliinden aynı hasadın hem natural hem de yıkanmışı geldi. Kavrum oldukça homojen ve çok anlamam ama defect çekirdek göremedim. Bu konuda tebrik ederim.

java.JPG

Demlemeye önce natüreli deneyerek başlamak istedim henüz yıkanmışı açmadım ve La cabranın önerdiği yöntem ile yaptım:
V60
96derece 75ppm su
14,5gr kahve 210ml su
60ml bloom
45.sn 55mk ekle
1,30 da 55 ml ekle
2,15 de 40 ml ekle
hedef süre 3,30
ben TM20 klik ile yakaladım hedef süreyi.
Tat olarak beni oldukça şaşırttı diyebilirim. İçtiğim en güzel kahvelerden biriydi ve tat olarak oldukca farklıydı.
Oldukça temiz fincan sunuyor. Tatlılık çok ön planda, meyve bombası tarifi tam da bu fincan için uygun. asidite arkadan bu tatlığı ve meyvemsiliği destekleyerek çok güzel bir uyum sağlamış. Buraya kadar tamam güzel temiz tatlı meyvemsi bir fincan çıkardı ama asıl benim için farklı olan öne çıkan özelliği yudumlarken ağızda yarattığı his. Bunun tarifi nasıl yapılır bilmiyorum fakat sürekli değişen ağzı gıdıklayan sanki tat canlı bir varlıkmış da ağızda bir o yana bir bu yana dans ediyormuş gibi abartısız 😂

Ne yazık ki abonelik kahveleri değişti. Bir daha ne zaman denk gelir bu kahve bilemiyorum. Geçen ayın son günü siparişimi verdim ve anca deneme fırsatı bulabildiğim için şimdi yazabildim keşke daha erken alıp deneyebilseydim belki denemek isteyen başka biri kaçırmazdı.

Bende şimdi LC25SUB indirim koduyla alım yaptım. Bakalım ne zaman gelecek :)

Herkese selam,

Kahveler biraz önce ulaştı. Güncel olarak başıma gelen süreci kısaca anlatmak istiyorum.

6 Aralık Pazar günü alımı yaptım. Daha önceki mesajlarda bulunan indirim kodu ile bu ay gönderilen paketi %25 indirimli aldım;

Screen Shot 2020-12-17 at 11.28.43.png

8 Aralık tarihinde Postnord ile kargoya verildi ve sonrasında yurda giriş yaptı. Bu tarihten sonraki işlemler ise aşağıdaki şekilde;

Screen Shot 2020-12-17 at 11.29.44.png

Bu alımım için ise aşağıdaki şekilde bir gümrük vergisi çıktı;
Screen Shot 2020-12-17 at 11.29.18.png

Eve geçince deneyeceğim, gelen paketten görüntüler ile bitireyim :)

IMG_1645.jpgIMG_1646.jpg

Ekli dosyalar

• Screen Shot 2020-12-17 at 11.24.52.png
    Screen Shot 2020-12-17 at 11.24.52.png
    90.8 KB · Görüntüleme: 36
ya hocam paylaşıyorsunuz da cüzdan ağlıyor ağlıyor. :( Valla PTT kargo artık abi sen kahve satıyor musun demeye başladı :S Hiç oldu mu şimdi zarara soktunuz sabah sabah. o_O

ya hocam paylaşıyorsunuz da cüzdan ağlıyor ağlıyor. :( Valla PTT kargo artık abi sen kahve satıyor musun demeye başladı :S Hiç oldu mu şimdi zarara soktunuz sabah sabah. o_O

Bende en son kart numarasını falan girdiğimi hatırlıyorum, ondan sonraki süreçler kesik kesik. Ufakken oynadığım park ve ilk bisikletimi sürdüğüm an gözümde canlandı. Sonra birden bir bildirim ile irkildim.

Bildirimde şöyle yazıyordu;

Order #XXXXX confirmed
Thank you for your purchase!

:D

Son düzenleme:
Bunlara bi takla attırmadıgım kaldı ama Deniz abinin tabiriyle “cıkkkk” yani.Güzel olan tek şey kutularıydı.

Ekli dosyalar

• 5DE50E37-73DD-40C7-845D-4A53CA1B02A0.jpeg
    5DE50E37-73DD-40C7-845D-4A53CA1B02A0.jpeg
    79.1 KB · Görüntüleme: 61
illubabor honey heyecanlandırıyor beni :) farklı variyeteler bazen farklı denyeyimler sunabiliyor. geçen aylardaki java çok hoşuma gitmişti gerçekten. la cabranın yorumu da güzel oluyor bence kavurmaları başarılı. Ben daha geç sipariş verdim bir iki güne benimki de gelir muhtemelen, afiyet olsun.

ilginç bir şekilde 15.73 tl vergi çıktı son siparişimde :unsure:

Geri