• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Tetra N Roastery olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

La Cabra Coffee Roasters

Daha gelmeden konuyu açıyım dedim la cabra’nın 28 temmuzda satışa açtığı guatemala el injerta natural geisha ve washed pacamara ikiside çok güzel kahvelere benziyor gelince bakalım göründükleri kadar güzel mi?
alan arkadaşlar demleme yöntemlerini paylaşırsa sevinirim713E6EEB-77F0-43F6-836C-18CFC07F9AD4.jpeg
 
La cabra 10 ağustosa kadar %20 indirim yapmış. LCC20 indirim kodu arkadaşlar.
 
Ben bu ayki Ethiopia kahvelerini en çok aeropress ile sevdim. V60 da meyve tatları çok ön plana çıkıyor, floral aromalar belirgin ve her ikisinden gelen hafif acı bir bitiş varken aeropress de aromalar ve tatlar oldukça dengeye gelip minimal acılık ortadan kalkıyor, bitişi daha tatlı ve karamelize oluyor. Meyve ve floral vurgulu severseniz V60, bunların biraz daha dengeye geldiği şekil hoşunuza gidiyorsa aeropress öneririm.
 
Ben bu ayki Ethiopia kahvelerini en çok aeropress ile sevdim. V60 da meyve tatları çok ön plana çıkıyor, floral aromalar belirgin ve her ikisinden gelen hafif acı bir bitiş varken aeropress de aromalar ve tatlar oldukça dengeye gelip minimal acılık ortadan kalkıyor, bitişi daha tatlı ve karamelize oluyor. Meyve ve floral vurgulu severseniz V60, bunların biraz daha dengeye geldiği şekil hoşunuza gidiyorsa aeropress öneririm.
Hangi aeropress yöntemini kullanıyorsunuz ?
 
Hangi aeropress yöntemini kullanıyorsunuz ?
En standart yöntem :) düz, 14/200 veya 16/230. 50ml ile Bloom 30sn 3 tur çevirme. Sonra suyu tamamlayıp yine 3 tur çevirme. 1.30 dan 2.00 ye kadar süzme. Kağıt filtre.
Sıcaklık 90-92 arasiydi. Öğütüm kalınlığı 16-18 click.
 
Elinde Hambela Arifi yıkanmış kalan varsa şiddetle kalita 185 (metal elimdeki) tavsiye ediyorum.
32/500, 30 click, 93c - 100+ppm (bendeki 125ppm tds, 70ppm gh) su ile 65ml bloom+3-4 tur çevirme, 0.30-1.45 arası kalan suyu döküp 15 sn saniye sonra yine 3-4 tur çevirme ile 3.50-4.00 arası bitiş.
 
Elinde Hambela Arifi yıkanmış kalan varsa şiddetle kalita 185 (metal elimdeki) tavsiye ediyorum.
32/500, 30 click, 93c - 100+ppm (bendeki 125ppm tds, 70ppm gh) su ile 65ml bloom+3-4 tur çevirme, 0.30-1.45 arası kalan suyu döküp 15 sn saniye sonra yine 3-4 tur çevirme ile 3.50-4.00 arası bitiş.
Natural için reçete varmı ?
 
Natural için reçete varmı ?
Ben natüreli en cok aeropress ile sevdim açıkçası, biraz floral olarak baskın ve işlemeden gelen hafif fermente tatları dengelemek daha çok hoşuma gitmişti.

16/230 16-17 click 92c su ile demlenebilir. 50ml bloom, 3 tur çevirme. 30. Saniyede suyu tamamlamaya başlayıp bitince yine 3 tur çevirip kapağı kapatılır. 1.30 da basmaya başlayıp 2.00 da biter. Kağıt filtre kullanıyorum bu arada. Eğer tadimda acılık alınırsa aeropress i basarken son 1 cm i basmadan demleme tamamlanabilir.
 
Ben natüreli en cok aeropress ile sevdim açıkçası, biraz floral olarak baskın ve işlemeden gelen hafif fermente tatları dengelemek daha çok hoşuma gitmişti.

16/230 16-17 click 92c su ile demlenebilir. 50ml bloom, 3 tur çevirme. 30. Saniyede suyu tamamlamaya başlayıp bitince yine 3 tur çevirip kapağı kapatılır. 1.30 da basmaya başlayıp 2.00 da biter. Kağıt filtre kullanıyorum bu arada. Eğer tadimda acılık alınırsa aeropress i basarken son 1 cm i basmadan demleme tamamlanabilir.
Bende çözemedim kahveyi her ekipmanda denedim neredeyse tek aeropress kaldı tatsız tuzsuz derler ya bana öyle geldi :)
 
Bende çözemedim kahveyi her ekipmanda denedim neredeyse tek aeropress kaldı tatsız tuzsuz derler ya bana öyle geldi :)
Cozuculugu yüksek sular ile daha iyi netice veriyor bence, klasik Nordicler gibi düşük ppm Ile pek olmadı bu kahve.
 
Ben natureli de yikanmisi da gayet iyi buldum ve evet, bu kahveler klasik nordik kavurumunlarindan koyuydu... ayrica , artık su konusunda şu iyice anlaşılmalı ki katkısız hic bir damacana su, ister yerli ister dışarıdan aldığımız hic bir kahveyi dogru dürüst çözemiyor. Çoğu zaman hatayı kahvelere, ekipmanlara, kendimize vs bulsak da aslında problem olan su, sularin olmasi gereken içeriğe, kahveleri ekstrakte edecek mineral doygunluguna sahip olmaması... böyle biline...
 
Ben natureli de yikanmisi da gayet iyi buldum ve evet, bu kahveler klasik nordik kavurumunlarindan koyuydu... ayrica , artık su konusunda şu iyice anlaşılmalı ki katkısız hic bir damacana su, ister yerli ister dışarıdan aldığımız hic bir kahveyi dogru dürüst çözemiyor. Çoğu zaman hatayı kahvelere, ekipmanlara, kendimize vs bulsak da aslında problem olan su, sularin olmasi gereken içeriğe, kahveleri ekstrakte edecek mineral doygunluguna sahip olmaması... böyle biline...
Katılıyorum 👍🙂
 
Az önce 1 litre Uludağ Premium'a 6ml Uludağ Premium maden suyu katarak @Kdundar beyin Kalita tarifiyle demledim. Şiddetle tavsiye ederim :)
Yıkanmışsa iyi oluyor da naturali çözemiyor o su ve soda karışımı yeteri kadar. kalemle ölçüp 35-40ppm arası yapıyordum suyu soda su karışımı iyi ama yüksek ppm isteyen kahvelerde pozitif sonuç vermiyor misal Coffee Department kahveleri :)
 
La Cabra subscriptiondan gelen ürünlere bu sefer 36 TL gümrük ödedim 500 gr için. 15 TL idi eskiden...

Bu ay gelenler
"The first coffee is El Ocote (250g / 8.8oz), a small plot managed by Pedro Sagastume, has produced this fresh and bright washed Paraneima, which showcases crisp ripe fruit, like raspberry and redcurrant.

The second coffee is Gitesi (250g / 8.8oz) is a typical washed Rwandan lot, with floral aromas followed by a crisp balance between citrus acidity and honey sweetness."
 
Geri
Üst