tarifleriniz nedir?
tarifleriniz nedir?
Sadece kendi yaptıkları çoklu paket alımlarında geçerli sanırım o kod.La cabra 10 ağustosa kadar %20 indirim yapmış. LCC20 indirim kodu arkadaşlar.
Hangi aeropress yöntemini kullanıyorsunuz ?Ben bu ayki Ethiopia kahvelerini en çok aeropress ile sevdim. V60 da meyve tatları çok ön plana çıkıyor, floral aromalar belirgin ve her ikisinden gelen hafif acı bir bitiş varken aeropress de aromalar ve tatlar oldukça dengeye gelip minimal acılık ortadan kalkıyor, bitişi daha tatlı ve karamelize oluyor. Meyve ve floral vurgulu severseniz V60, bunların biraz daha dengeye geldiği şekil hoşunuza gidiyorsa aeropress öneririm.
En standart yöntemHangi aeropress yöntemini kullanıyorsunuz ?
Natural için reçete varmı ?Elinde Hambela Arifi yıkanmış kalan varsa şiddetle kalita 185 (metal elimdeki) tavsiye ediyorum.
32/500, 30 click, 93c - 100+ppm (bendeki 125ppm tds, 70ppm gh) su ile 65ml bloom+3-4 tur çevirme, 0.30-1.45 arası kalan suyu döküp 15 sn saniye sonra yine 3-4 tur çevirme ile 3.50-4.00 arası bitiş.
Ben natüreli en cok aeropress ile sevdim açıkçası, biraz floral olarak baskın ve işlemeden gelen hafif fermente tatları dengelemek daha çok hoşuma gitmişti.Natural için reçete varmı ?
Bende çözemedim kahveyi her ekipmanda denedim neredeyse tek aeropress kaldı tatsız tuzsuz derler ya bana öyle geldiBen natüreli en cok aeropress ile sevdim açıkçası, biraz floral olarak baskın ve işlemeden gelen hafif fermente tatları dengelemek daha çok hoşuma gitmişti.
16/230 16-17 click 92c su ile demlenebilir. 50ml bloom, 3 tur çevirme. 30. Saniyede suyu tamamlamaya başlayıp bitince yine 3 tur çevirip kapağı kapatılır. 1.30 da basmaya başlayıp 2.00 da biter. Kağıt filtre kullanıyorum bu arada. Eğer tadimda acılık alınırsa aeropress i basarken son 1 cm i basmadan demleme tamamlanabilir.
Cozuculugu yüksek sular ile daha iyi netice veriyor bence, klasik Nordicler gibi düşük ppm Ile pek olmadı bu kahve.Bende çözemedim kahveyi her ekipmanda denedim neredeyse tek aeropress kaldı tatsız tuzsuz derler ya bana öyle geldi![]()
KatılıyorumBen natureli de yikanmisi da gayet iyi buldum ve evet, bu kahveler klasik nordik kavurumunlarindan koyuydu... ayrica , artık su konusunda şu iyice anlaşılmalı ki katkısız hic bir damacana su, ister yerli ister dışarıdan aldığımız hic bir kahveyi dogru dürüst çözemiyor. Çoğu zaman hatayı kahvelere, ekipmanlara, kendimize vs bulsak da aslında problem olan su, sularin olmasi gereken içeriğe, kahveleri ekstrakte edecek mineral doygunluguna sahip olmaması... böyle biline...
Bide öyle deneyeyimCozuculugu yüksek sular ile daha iyi netice veriyor bence, klasik Nordicler gibi düşük ppm Ile pek olmadı bu kahve.
Az önce 1 litre Uludağ Premium'a 6ml Uludağ Premium maden suyu katarak @Kdundar beyin Kalita tarifiyle demledim. Şiddetle tavsiye ederimBide öyle deneyeyim![]()
Yıkanmışsa iyi oluyor da naturali çözemiyor o su ve soda karışımı yeteri kadar. kalemle ölçüp 35-40ppm arası yapıyordum suyu soda su karışımı iyi ama yüksek ppm isteyen kahvelerde pozitif sonuç vermiyor misal Coffee Department kahveleriAz önce 1 litre Uludağ Premium'a 6ml Uludağ Premium maden suyu katarak @Kdundar beyin Kalita tarifiyle demledim. Şiddetle tavsiye ederim![]()