• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kungpow Coffee

Ben de aynı şeyi düşünüyorum 13 Aralık kavrumu son seçkideki honey process olan Kolombiya kahvelerini bu sabah içtiğimde çok keyif aldım.
Benim favorim bu oldu ama denediğim iki Kolombiya da bu sene içtiğim en iyi kahveydi.

Diğeri de Finca Santa Maria.

Şu an için ikisi de 100 er gr satılıyor olmalı yanlış hatırlamıyorsam.

ACF8937B-42B6-4956-9EF2-706F62434291.jpg

Firma: Kungpow Coffee
Kahve: Kolombiya-Oscar Daza
Kavurma Tarihi: 14.04.2022
Çekirdek Miktarı: 15 gr
Demleme Metodu: Delter, Blooming 25ml press (30 saniye)- Tek press (200 mL-50 sn)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Comandante- 22 klik
Su Miktarı: 225mL
Su Markası ve Sıcaklık: Assu (pH:7.4) -96
Demleme Süresi: 1.20

İlk başta yoğun baharatımsı tatlar aldım.Daha sonra şurubumsu tatları ve mandalin asitiditesi ön plana çıktı.Soğudukça mandalin daha baskın bir fincan elde ettim.Fincanı bozacak herhangi bir olumsuz bir tat mevcut değildi.Öğütüm derecesi 19 inince çok daha yoğun fincan elde ettim.22 benim için ideal bir öğütüm oldu.Bayram dönüşü strawberry tecrübelerimi aktaracağım.Kartı yanıma almadığım için kavrum tarihi aklımda kalan tarihi yazdım +- 5 gün değişebilir.

Firma: Kungpow Coffee
Kahve: Kolombiya-Strawberry
Kavurma Tarihi: 14.04.2022
Çekirdek Miktarı: 20 gr
Demleme Metodu: Chemex, Blooming sonrası (30 saniye-60mL)- İlk döküş (140 mL)-İkinci Döküş (100mL)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Comandante- 25 klik
Su Miktarı: 300mL
Su Markası ve Sıcaklık: Bulak su (pH:8.4) -93
Demleme Süresi: 3.07

Fincanda başta yoğun kırmızı meyve asitidetisi net bir şekilde kendini gösterdi.Soğumaya başlayınca ceviz ve turunçgil daha baskın hale geldi.Ancak cevizin baskın tadı fincanın önüne hiç geçmedi.Daha önce tecrübe ettiğim farklı firmalarda ki Strawberry kahvelerine göre kıyaslama yaptığım zaman tatlı tadım notasını yakalayamadım.Aftertaste olarak greyfurt suyu net diyebilirim.

strawberry ve el toston kahvelerini denedim daha önce de aricha içmiştim kungpow dan. hepsi de iyiydi. lezzetli tatlı aromalı kahveler elde ettim v60 ta. teşekkürler kungpow

Panama - Catuai Dry Fermantation

Ben geçen hafta bu kahveyi içtim, paylaşmak lazım, çok üst seviyede güzel bir kahve

Fiyatını fazlası ile hakediyor. Meyveli canlı hiç sıkmayan bir içimi vardı. Kungpowla böyle tanıştım ve sanırım ileride oy veririm ankette :)

kungpow üzmez . iki kere alış veriş yapmıştım lezzetliydi kahveleri. el mirador u başka kavurucudan denemiştim enfes idi

Kungpow kavrumlarına hangi suların yakıştığını bilenler bi' ses edebilir mi?

Ben çok uzun zaman önce sormuştum o zamanlar Sırma ile cupping yapıyoruz demişlerdi. Güncel durumu bilen varsa daha doğru olur tabi.
Instagram üzerinden sordum. Hâlâ Sırma tavsiye ediyorlar. Sırma'nın birkaç çeşidi olduğunu, alırken içerisinde alüminyum olmamasına dikkat edilmesi gerektiğini yazdılar.

Geri